به گزارش خبرنگار ایرنا، «یوسف یوسفی» روز دوشنبه در جمع خبرنگاران در اراک با اشاره به مصرف سوخت مازوت نیروگاه شازند در چند روز اخیر، افزود: محیط زیست استان مرکزی پیگیر حذف مازوت سوزی از نیروگاه شازند است و اقدامات قانونی از مسیرهای مختلف به مبادی مسئول اعلام شده است.
وی بیان کرد: با توجه به تاکیدات استاندار مرکزی و مکاتباتی که از مهرماه سال جاری با سازمان حفاظت محیط زیست کشور صورت گرفته است این اداره کل به صورت جدی پیگیر برگزاری جلسه ملی با حضور دستگاههای عضو دیسپاچینگ نفت و گاز به منظور حذف مازوت و تخصیص سهمیه گاز برای نیروگاه شازند است.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: مقرر شده در این نشست ملی با حضور استاندار مرکزی و نمایندگانی از سمن های زیست محیطی استان تصمیمات لازم اتخاذ شود.
یوسفی اظهار داشت: کاهش و حذف مازوت از نیروگاه شازند مصوبه چندین سفر ریاست جمهوری از جمله سفر اخیر رئیس جمهور دولت مردمی و همچنین مصوبه کارگروه کاهش آلودگی هوای اراک است.
وی عنوان کرد: در پی مصرف مازوت در نیروگاه شازند اخطاریه لازم زیست محیطی مبنی بر عدم استفاده از مازوت به نیروگاه شازند داده شده و به دادستانی شهرستان شازند هم اعلام شکایت شده و این مرجع نیز در جریان این موضوع قرار گرفته است.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی افزود: مصرف سوخت مازوت در نیروگاه شازند موجب افزایش شاخصهای آلایندگی هوا و بالا رفتن حجم دیاکسید گوگرد در هوا میشود که این موضوع برای سلامت مردم زیان آور است و تهدید علیه بهداشت عمومی تلقی می شود که با بررسی شکایت از طرف مرجع قضایی قابلیت پیگرد حقوقی طبق ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی را دارد.
یوسفی گفت: پایش های محیطی خروجی از صنایع استان مرکزی از جمله نیروگاه شازند به صورت حضوری و برخط انجام می شود و تاکنون چندین نشست با حضور دستگاههای مرتبط و تشکل های زیست محیطی استان در خصوص راهکارهای کاهش آلودگی نیروگاه شازند برگزار شده و پیشنهادات مطروحه در این جلسات مورد بررسی قرار گرفته است.
وی یادآور شد: شهرستان اراک از ابتدای امسال تاکنون ۹۰ روز آلاینده را سپری کرده است و به دلیل شرایط خاص آلودگی هوای این شهر، در بحث مازوت سوزی درخواست جلسات برگزاری کارگروه اضطرار آلودگی هوا نیز از طرف اداره کل به استانداری مرکزی اعلام شده است.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی افزود: صیانت از حقوق عامه و حفظ سلامت جامعه برای محیط زیست در اولویت است و مجموعه محیط زیست استان از تمام ظرفیت های قانونی خود در این خصوص استفاده می کند.
اراک یکی از هشت کلانشهر آلوده کشور است که از ابتدای امسال تاکنون ۹۰ روز ناسالم در کارنامه خود به ثبت رسیده است.
نظر شما