به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز؛ وی در شصت و هشتمین نشست سالانه پارلمانی این ائتلاف نظامی غربی در مادرید اسپانیا، با ادعای تلاش های فزاینده چین برای تسلط بر زیرساخت های مهم، زنجیره های تامین و بخش های عمده صنعتی کشورهای عضو، و از هم پیمانان خواست که انعطاف پذیری و پایداری جوامع و زیرساخت های خود را افزایش دهند.
وی با اشاره به وجود مواد معدنی کمیاب چینی در همه جا از تلفن ها و خودروها گرفته تا تجهیزات نظامی ناتو گفت: نباید به حکومت های خودکامه، فرصتی برای برای بهره جویی از آسیب پذیری هایمان برای تضیف خود بدهیم.
ناتو در سند تازه راهبردی ماه ژوئن خود، چین را به عنوان قدرت اقتصادی و نظامی که از نظر راهبردی، مقصاد و تقویت نظامی خود، شفافیت ندارد، چالشی برای منافع، امنیت و ارزش های این ائتلاف دانست.
این سند نشانگر تغییری در الگوی ناتوست، زیرا در راهبرد پیشین ناتو در ۲۰۱۰ حتی نام چین برده نشده بود که در آن هنگام در غرب، عمدتا به عنوان شریک بازرگانی بی خطر و پایگاه تولید به شمار می رفته است.
استولتنبرگ در این نشست با اشاره به تصمیم های مهم اجلاس ماه ژوئن ناتو در مادرید شامل تقویت حمایت از اوکراین، بازدارندگی و دفع و پذیرش مفهوم راهبردی تازه و دعوت از فنلاند و سوئد برای پیوستن به ناتو گفت تا نشست سال آینده در ویلنیوس پایتخت لیتوانی، در پی اجرای این تصمیم ها خواهیم بود.
وی ادعا کرد: در صورتی که به ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه، امکان پیروزی در اوکراین بدهیم، نه تنها همگی باید هزینه بسیاری بیشتری بپردازیم، بلکه حکومت های خودکامه جهان خواهند آموخت که می توانند با نیروی بی رحمی، به اهدافشان دست یابند.
رئیس ناتو با درخواست از اعضا برای سرمایه گذاری بیشتر در امور دفاعی که موضوع مهم نشست ویلنیوس خواهد بود، گفت که انتظار دارد اعضا در این زمینه پیشرفت کنند و اختصاص ۲ درصد تولید ناخالص داخلی به حوزه دفاع، باید کمینه بودجه دفاعی، باشد نه سقف آن.
نظر شما