به گزارش روز سهشنبه ایرنا از خبرگزاری فرانسه، یونیسف فرانسه گزارش «نگرانکننده»ای از وضعیت کودکان در مواجهه با فقر، محرومیت از تحصیل، مشکلات مرتبط به سلامت روان و خشونت منتشر کرده است.
بر پایه این گزارش که روز یکشنبه بهطور محدود و امروز به شکل عمومی منتشر شد، بیش از یک کودک از هر ۵ کودک زیر خط فقر زندگی میکند و ۴۲ هزار کودک نیز بیخانمان هستند.
به این ترتیب، فرانسه همچنان باید برای تضمین حقوق کودکان، به ویژه آسیبپذیرترین آنها، اقدامات بیشتری صورت دهد.
یونیسف فرانسه در بیانیه مطبوعاتی همراه با این گزارش که به مناسبت روز جهانی حقوق کودک انتشار یافت، ابراز تاسف کرد: نابرابریهای اجتماعی و سرزمینی «بسیاری از کودکان را از دسترسی به مدرسه، بهداشت یا خدمات حفاظتی جلوگیری می کند».
آدلین آزان مدیر دفتر فرانسه یونیسف در مصاحبه با هفتهنامه «ژورنال دو دیمانش»، گفت: بحران سلامت ناشی از همهگیری کووید ۱۹، وضعیت معیشتی کودکان را نیز بدتر کرده است. در اولین قرنطینه، خشونت علیه کودکان افزایش یافت.
افزود: تعداد تماسها با تلفن خدمات اجتماعی اورژانس برای گزارش در معرض خشونت قرار گرفتن یک کودک خردسال به میزان قابل توجهی افزایش یافت.
وی به بیانیه یونیسف اشاره کرد و گفت: هر پنج روز یک کودک توسط یکی از والدینش کشته شده است.
تحصیل و سلامت روانی کودکان
به گفته آزان کودکان معلول و پنجهزار و ۷۰۰ خردسال که در محلههای فقیرنشین زندگی می کنند در دسترسی به آموزش با مشکلاتی مواجه می شوند.
این سازمان که در حال تهیه گزارشی از سوی کارشناسان کمیته سازمان ملل است، افزود: این کودکان، در فقر شدید، معلولیت و خشونت برای تحقق اساسیترین حقوق خود با مشکل مواجه هستند.
سلامت روان کودکان نیز در گزارش کمیته فرانسوی قرار دارد. در حالی که یک سوم کودکان از «اختلالات روانی رنج می برند»، آزان زمان انتظار بیش از حد طولانی برای یک وقت ملاقات «در یک مرکز پزشکی-روانی» را مورد انتقاد قرار داد و گفت: برای یک وقت ویزیت شما باید به طور متوسط شش ماه تا یک سال منتظر بمانید.
وی همچنین به خبرگزاری فرانسه گفت: وضعیت حتی با وجود اقداماتی که دولت صورت داده، نگران کننده است. کودکان به میزان کافی در فرانسه مورد حمایت قرار نمیگیرند ، آنها نمی توانند به اندازه کافی زندگی خود را در کودکی بگذرانند.
دفتر یونیسف در فرانسه تایید کرد برخی از اقدامات دولت در زمینه احقاق حقوق کودک توانسته وضعیت این کشور را نسبت به گزارش مربوط به سال ۲۰۱۶ و ۲۰۱۹ بهبود ببخشد.
یونیسف با اینحال از اینکه این اقدامات و سیاستها «بسیار پراکنده» هستند و به همین دلیل «اثربخشی آنها» چندان نبوده است، ابراز تاسف کرد.
این صندوق چندین راهحل را به دولت ارائه کرده است که ایجاد وزارت کودکان و سرمایه گذاری ۱.۵ میلیارد یورویی در طول پنج سال از جمله این پیشنهادات است.
نظر شما