به گزارش خبرنگار ایرنا؛ حجت الاسلام "محمدباقر برقراری" عصر چهارشنبه در همایش تجلیل از استعدادهای برتر و آیندهسازان استان همدان در دانشگاه ملی ملایر اظهار داشت: دشمن امروز از وجود نخبگان نگران است و قشر نخبگی کشور را مورد هدف قرار داده است.
وی ناامیدی را افت مجموعه نخبگان دانست و افزود: شخصیتهایی همچون شهید احدی نشان دادند که جای ناامیدی وجود ندارد.
امام جمعه ملایر با بیان اینکه نظام همواره حامی نخبگان و جامعه علمی کشور است، بیان کرد: طرحهایی همچون طرح شهید مقدم که حامی بنیادهای علمی و پژوهشی است، از دستاوردهای این انقلاب است.
حجت الاسلام برقراری با اشاره به اینکه این نظام میتواند امیدواری را برای نخبگان و شرکتهای دانشبنیان به همراه داشته باشد، تاکید کرد: باید حامی بنیادهای دانشبنیان باشیم تا بتوانیم از ظرفیت این مجموعهها کشور را به استقلال برسانیم.
وی شهید چمران را یک نخبه علمی دانست و افزود: شهید چمران در دفاع مقدس نخبگی خود را به جنگ آورد و یک نخبه بزرگ در جنگهای نامنظم در دنیا محسوب میشود.
به گفته حجت الاسلام برقراری، نخبه کسی است که به آینده کشور خودش تعلق خاطر داشته باشد، نداشتهها را به داشتهها تبدیل کند، سخنان امیدوار کننده بزند و پرانرژی بتواند دیگران را به سمت علم و فناوری دعوت کند.
امام جمعه ملایر با بیان اینکه آینده کشور در دست نخبگان است، گفت: هر نخبه خود یک دانشبنیان است و مسئولان باید موانع و مشکلات را از مسیر راه نخبگان بردارند و از ظرفیتهای آنان استفاده کنند.
حجت الاسلام برقراری افزود: نخبگان سرمایههای علمی کشور هستند و اساتید دانشگاهها باید یک تعصب و غیرت ملی را در بین جوانان نخبه ایجاد کنند.
پیشرفت و توسعه با پیوند صنعت و دانشگاه محقق میشود
رئیس بنیاد ملی نخبگان استان همدان نیز در این همایش با تاکید بر لزوم پیوند صنعت و دانشگاه برای پیشرفت و توسعه، گفت: چنانچه این اتفاق نیافتد، علم بدون استفاده میماند و بخش اجرایی نیز بدون علم ناتوان است.
"موسی اعظمی" با اشاره به ارتزاق بخش اجرا و دانشگاه از دولت، افزود: این ارتزاق موجب عدم اعلام نیاز شده و باید تلاش شود این دو به هم اعلام نیاز کنند.
وی بخش پیوند صنعت با دانشگاه را یکی از برنامههای مصوب و ابلاغی به صورت سند ملی دانست و بیان کرد: در حال حاضر ۶۰ شرکت دانشبنیان در استان همدان فعالیت میکنند که یک بخش این شرکتها در دانشگاهها، بخش دیگر در دستگاههای اجرایی و بخشی نیز در پارکهای علم و فناوری است که در حوزههای فناوری، کشاورزی و صنعتی فعالاند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان استان همدان ادامه داد: با توجه به شعار امسال و تاکید رهبر معظم انقلاب و همچنین تلاش استاندار همدان، حدود ۴۰ شرکت دانشبنیان در این استان اضافه شد.
اعظمی یادآور شد: در همایش سالانه اجتماع نخبگانی دو روزه تهران، رئیس جمهور تاکید ویژهای در حوزههای مختلف برای استفاده از ظرفیتهای نخبگان و جذب یکهزار نفر از نخبگان را داد که در حال پیگیری است.
وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب از بانیان بنیاد نخبگان هستند و در سال ۱۳۸۳ با تدبیر ایشان این بنیاد تاسیس و از سال ۱۳۸۴ زیر نظر معاونت علمی ریاست جمهوری مشغول فعالیت است،گفت: اجتماعات نخبگان یکی از ماموریتهای بنیاد نخبگان است و برای دو گروه اساتید و سرآمدان، دانشجویان و دانشآموزان برگزار میشود.
رئیس بنیاد نخبگان استان همدان با اشاره به برگزاری این همایش در بخش دانشآموزی و دانشجویی در دانشگاه ملایر و همایش اساتید و سرآمدان در شهرستان همدان، هدف از برگزاری این همایش را معرفی بنیاد نخبگان به دانشگاه، تجلیل و تکریم نخبگان، دانشجویان برتر و انجام کار فرهنگی با تجلیل از نخبه شهید استان شهید "احمد رضا احدی" عنوان کرد.
اعظمی با بیان اینکه همدان از استانهای پیشرو در جامعه نخبگان، دانشآموزی، دانشجویی، اساتید و فرهیختگان است اظهار داشت: به دنبال جمعآوری اطلاعات نخبگان قدیمی هستیم که بیش از یکهزار نخبه از گذشته داریم.
مادر شهید "احمدرضا احدی" نیز گفت: درست است که ناهماهنگیها و مشکلاتی در کشور وجود دارد، اما تا آخرین قطره خون خود پای این انقلاب و نظام ایستادهایم.
"اشرف عروجی" خطاب به دانشجویان تاکید کرد: با هر عقیده و نگاهی که هستید، به عنوان یک مادر از شما میخواهم خوب درس بخوانید و به تعالی و آینده کشور کمک کنید.
وی با تاکید بر اینکه دانشجویان باید همانند شهدا علم را همراه عمل داشته باشند، افزود: شهید احدی همواره در جبهههای نبرد کتابهای درسیاش را همراه خود داشت و هم میجنگید و هم درس میخواند.
به گزارش ایرنا؛ در این همایش از استعدادهای برتر، آیندهسازان استان همدان و رتبههای برتر المپیادهای دانشآموزی و برتر کنکور امسال تقدیر به عمل آمد.
نظر شما