خراسان رضوی در عرصه پرورش شترمرغ رتبه نخست کشور را دارد

مشهد- ایرنا- معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: این استان با استان اصفهان به طور مشترک در زمینه پرورش شترمرغ در جایگاه نخست کشور قرار دارد.

مجید جعفری روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به استعدادهای موجود در استان، خراسان رضوی در صنعت پرورش شتر مرغ استان پیشرو و دارای بهترین نقاط برای پرورش این نوع ماکیان است.

وی از جمله مزایای استان را دسترسی آسان به بازار مصرف و صادرات از طریق راههای هوایی، ریلی و جاده‌ای دانست و ادامه داد: این شرایط امکان را فراهم می‌آورد تا محصولات تولیدی را به راحتی به خارج از کشور صادر کنیم.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: بر اساس آخرین آمار به دست آمده این استان دارای ۲۷۷ واحد فعال پرورش شترمرغ با مجموع ظرفیت ۳۲ هزار و ۵۰۶ قطعه است.

جعفری با اشاره به این که در سالهای قبل افزون بر ۳۰۰ واحد پرورش شتر مرغ با ظرفیت حدود ۴۳ هزار قطعه‌ در استان فعال بوده است که دلیل کاهش این فعالیت را باید ناشی از عدم آگاهی، مطالعه و در نتیجه شکست و سرخوردگی تعدادی از تولیدکنندگان دانست.

وی اضافه کرد: پرورش شتر مرغ از جمله کسب و کارهایی است که کاملا توسط بخش خصوصی شروع شده است و به کار خود ادامه می‌دهد اما با توجه به سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی استفاده از تسهیلات حمایتی برای ادامه فعالیتش الزامی است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: پرداختن به این حرفه می تواند زمینه بسیار مناسبی برای اشتغال جوانان و افراد جویای کار فراهم آورد به طوری که هر فرد می‌تواند با داشتن ۲ تا سه خانواده شترمرغ در طی ۲ سال تمامی نیازهای مالی یک خانوار را برآورده کند.

خراسان رضوی در عرصه پرورش شترمرغ رتبه نخست کشور را دارد

جعفری از مهمترین مشکلات پرورش شتر مرغ را عدم بازاریابی مناسب محصولات تولیدی مثل جوجه، گوشت، پوست و چشم اعلام کرد و افزود: از دیگر الزاماتی که باید در این صنعت مد نظر قرار بگیرد ایجاد کارگاه‌های فرآوری پوست و چشم شترمرغ و صنایع وابسته برای صادرات این محصولات است که می‌تواند سود سرشاری را برای تولیدکننده و کشور به همراه داشته باشد.

از هر شترمرغ با ۹۰ تا ۹۵ کیلوگرم وزن می‌توان ۳۰ کیلوگرم گوشت خالص بی استخوان و ۴۵ کیلوگرم گوشت با استخوان ، ۳.۱ تا ۵.۱ متر پوست و ۲ کیلوگرم "پر" به دست آورد.

پرورش شتر مرغ علاوه بر تولیدات یادشده محصولات جانبی دیگری از جمله

همچنین از روغن شترمرغ برای مصارف دارویی و تولید لوازم آرایشی و استخوانها و از امعا و احشا و پوسته تخم این پرنده در سایر مصارف استفاده می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha