به گزارش ایرنا، در سراسر استان یزد محلات مختلفی با جمعیت قابل توجه به خصوص در بافت تاریخی و قدیمی شهر یزد وجود دارد که بر خلاف گذشته به دلایل مختلف به خصوص زندگی شهری مانند گذشته توجه به فعالیتهای ورزشی در آنها کاهش یافته است .
در شهرستان یزد در مرکز استان حدود ۷۰۰ هزار نفر در محلات مختلف زندگی میکنند که طی سالهای اخیر با گسترش زندگی شهرنشینی در عمل به صورت مناسب فعالیتهای ورزشی ندارد، طی سالهای اخیر به دلایل مختلف به خصوص گسترش فضای مجازی و تغییر سبک زندگی به خصوص در بین نوجوانان و جوانان شاهد جنب و جوش و فعالیت های ورزشی در محلات نیستیم و این مسئله سلامت و نشاط آنان را تهدید می کند.
ضرورت تقویت ورزش محلات با برگزاری المپیادها و جشنوارهها
هرچند در سالهای اخیر توسط برخی از ادارات و نهادها جشنوارههای فرهنگی ورزشی و مسابقات در برخی از رشتهها به مناسبتهای مختلف در سطح محلات برگزار می شود ولی به دلیل اهمیت موضوع و برای کمک به نشاط اجتماعی و کاهش آسیبها باید بیش از پیش به آن پرداخته شود.
در ارتباط با اهمیت موضوع گسترش ورزش محلات در استان یزد تعدادی از اقشار مختلف مردم و مسئولان در گفت و گو با گزارشگر خبرگزاری جمهوری اسلامی با تشریح اهمت و ضرورت این موضوع بر توسعه و تقویت ورزش در بین نوجوانان و جوانان و همگانی سازی آن تاکید کردند.
یکی از اهالی محله تاریخی فهادان یزد با بیان اینکه در سال های نه چندان دور فعالیتهای ورزشی در برخی رشتهها با حضور علاقهمندان در این محله برگزار می شد ، اظهار داشت: کاهش تحرک اکثر شهروندان، اهمیت توسعه و تقویت برنامههای ورزشی در سطح محله ها را دو چندان کرده است.
برای توسعه ورزش و تقویت آن در محلات باید مسئولان و دستگاههای مسئول همانند گذشته مسابقات مختلف را به صورت منظم و مستمر برگزار کنندحسین رضایی گفت: برای توسعه ورزش و تقویت آن در محلات باید توسط مسئولان و دستگاههای مسئول همانند گذشته مسابقات مختلف به صورت منظم و مستمر در محله های شهر برگزار شود.
وی اظهار کرد: برگزاری مسابقات موجب ایجاد انگیره و افزایش رقابت سالم بین محلات و جذب مخاطبان بیشتر میشود و قطعا اگر این اقدام صورت گیرد، شاهد توسعه ورزش محلات و کمک به نشاط و سلامتی شهروندان میشویم.
یک شهروند دیگر یزدی از محله اکبرآباد نیز میگوید: هماکنون در این محله سالن و برخی امکانات ورزشی برای جوانان وجود دارد ولی در حدی که انتظار میرود، نیست و باید برای تقویت آن اقدام شود و همچنین نیازبه کار فرهنگی و رسانهای نیز در این زمینه احساس می شود.
صادق عزیزی با بیان اینکه برای مقابله با تهدید فرهنگی و کاهش ناهنجاریها و آسیبهای اجتماعی، گسترش ورزش و پرکردن اوقات فراغت دانشآموزان اهمیت دارد، گفت: باید برای ایجاد زیرساخت و امکانات بهتر ورزشی در محلات اقدام شود.
وی بیان کرد: برگزاری مسابقات در رشتههای ورزشی ین محلههای مختلف یزد قبلا نیز به صورت زیاد برگزار میشد و این موضوع به توسعه و تقویت ورزش در میان آحاد شهروندان کمک فراوانی میکند.
فاطمه زارعیان یکی از بانوان ساکن در محله صفائیه یزد هم اعتقاد دارد در این محله امکانات ورزشی خوبی وجود دارد ولی به نحو مناسبی از آنها استفاده نمیشود که یکی از علتهای آن مشغولیت بیش از حد شهروندان به فضای مجازی است .
وی اظهار کرد: باید علاوه بر فرهنگ سازی نسبت به برگزاری مسابقات و ایجاد رقابت و انگیزه بین ورزشکاران محلات شهر یزد اقدام شود این رویکرد می تواند اشتیاق شهروندان را برای پرداختن به فعالیت های ورزشی افزایش دهد.
حسین ترابی یکی از شهروندان یزد که در محله نجفآباد ساکن است از اینکه طی سالهای گذشته امکانات نسبتا خوبی توسط دولت در این منطقه فراهم شده، قدردانی کرد و گفت: استفاده جوانان و سایر اقشار باید از این ظرفیت ها با برگزاری مسابقات مختلف افزایش یابد.
وی اظهار کرد: برای ایجاد انگیزه و توسعه و تقویت فعالیتهای فرهنگی به خصوص ورزشی انتشار از رسانهها این است که به این مقوله بیشتر بپردازند و سالانه مسابقات ورزشی بین محلهای با جوایز ارزشمند برگزار شود.
برای ایجاد انگیزه و توسعه و تقویت فعالیتهای فرهنگی به خصوص ورزشی باید رسانهها بیشتر به آن بپردازنداین شهروند یزدی با بیان اینکه توسعه ورزشهای همگانی در محلات باید تقویت شود، تاکید کرد: برای ارتقای ورزش یزد و کسب افتخارات بیشتر به خصوص در بعد حرفهای در کشور تقویت ورزش محلات می تواند به عنوان یک زیرساخت به این مهم کمک کند.
دبیر هیات ورزشهای همگانی یزد نیز به گزارشگر ایرنا گفت: توسعه ورزش در سطح محلات با همکاری مردم و بخشهای مختلف جزو برنامههای مهمی است که توسط این هیات در استان پیگیری و در این زمینه اقدامات لازم صورت میگیرد.
امین سامعی افزود: در سالجاری علاوه بر برگزاری پیادهروی خانوادگی با همکاری برخی دستگاهها، مسابقات و جشنوارههای مختلف فرهنگی و ورزشی با رویکرد محله محوری به عنوان برنامه راهبردی دنبال شده است.
مسئول تربیت بدنی سپاه الغدیر یزد نیز با تبیین اهمیت توسعه ورزش در محلات گفت: سالانه با همکاری نواحی و پایگاههای مقاومت بسیج و مساجد، مسابقات ورزشی در رشتههای مختلف در سطح محلات برگزار میشود.
ابوالفضل پارسائیان افزود: امسال با حضور ۲ هزار ورزشکار در سطح محلات مختلف در رشتههایی که مورد اقبال بیشتر اقشار مختلف و نوجوانان و جوانان بوده در ۴۰۰ محله و پایگاه بسیج مسابقات برگزار شد و این رویکرد برای توسعه ورزش محلات ادامه دارد.
وی اظهار کرد: در هر محله و پایگاه بسیج امکانات نسبتا خوبی برای علاقهمندان به ورزش وجود دارد و توسعه و تقویت ورزش محلات جزو برنامههای محوری است که همه ساله پیگیری و حتی نفرات برتر به رقابتهای کشوری نیز اعزام میشوند.
این مسئول بیان کرد: برای نمونه به تازگی مسابقات ورزشی محلات یزد با همکاری شهروندان به ویژه نسل جوان با بهرهگیری از امکانات هر محله در رشتههای مختلف مانند دارت، تنیس روی میز، فوتبال دستی و آمادگی جسمانی برگزار و موجب جذب نوجوانان و جوانان و ایجاد نشاط اجتماعی شد.
رییس سازمان فرهنگی، ورزشی و اجتماعی شهرداری یزد نیز در این رابطه گفت: توجه خاص به ورزش محلات در قالب جشنوارهها و المپیادها در رشتههای مختلف ورزشی و فرهنگی با همکاری سایر دستگاهها و همراهی مطلوب شهروندان و ورزشکاران به صورت منظم از سوی شهرداری پیگیری و در این زمینه اقدام میشود.
حجتالاسلام مجتبی صداقت افزود: در سالهای کرونایی، مسابقات ورزشی محلات، المپیادها و جشنوارهها به صورت مجازی و در دیگر سالها به صورت حضوری در قالب یک برنامه مشخص با استقبال اقشار مختلف به خصوص نوجوانان و جوانان در سطح محلات برگزار شده است .
همگرایی خانوادهها، تحرک بدنی، سلامت جسمی، روانی و ارتقاء نشاط اجتماعی از اساسیترین اهداف برگزاری المپیادهای ورزشی محلات استوی اظهار کرد: همگرایی خانوادهها، تحرک بدنی، سلامت جسمی ، روانی و ارتقای نشاط اجتماعی از اساسیترین اهداف برگزاری المپیادهای ورزشی محلات است که با بهرهگیری از تمامی ظرفیتها و امکانات و همراهی مناسب شهروندان صورت گرفته و به دلیل اهمیت موضوع همچنان به آن پرداخته میشود.
معاون ادارهکل ورزش و جوانان استان یزد نیز در این خصوص گفت: هماکنون امکانات خوب ورزشی در محلات مناطق مختلف استان وجود دارد که عموم علاقهمندان میتوانند سالانه از آنها برای انجام فعالیتهای مختلف ورزشی به ویژه در سطح محلات استفاده کنند.
علیمحمد شیخی افزود: ایجاد زیرساختهای لازم برای توسعه و تقویت فعالیتهای فرهنگی و ورزشی با همکاری سایر مجموعهها، مردم و خیران جزو برنامههای همیشگی این ادارهکل در استان است.
وی اظهار کرد: توسعه فعالیتهای ورزشی در محلات موجب کمک به تقویت تیمهای استان برای حضور در رقابتهای کشوری و ایجاد سلامت و نشاط اجتماعی و مورد تاکید همیشگی است و تاکنون گامهای بلندی در این زمینه در سراسر استان برداشته شده است.
استان یزد با یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر جمعیت ۴۷ هیات ورزشی و ۶۲ هزار ورزشکار سازمان یافته دارد.
نظر شما