به گزارش روز جمعه ایرنا از منابع رسمی پاکستان، این دومین سفر رسمی «شهباز شریف» به آنکارا طی پنج ماه اخیر محسوب میشود که به دعوت «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه صورت میگیرد.
پاکستان روابط نزدیکی با ترکیه دارد و همکاریهای دو کشور در حوزههای سیاسی، نظامی، امنیتی و همچنین دریایی همواره مورد توجه دو طرف قرار دارد.
اسلامآباد و آنکارا مواضعی همسو در زمینه تحولات منطقه و جهان دارند.
وزارت امور خارجه پاکستان ۲۶ آذر ۱۳۹۹ با ابراز نگرانی و یکجانبه خواندن تحریم آمریکا علیه ترکیه تاکید کرد که اسلامآباد مخالف اقدامات اجباری علیه هر کشوری است.
اواسط اردیبهشت سال ۱۴۰۱ نیز در جریان سفر وزیر دفاع ترکیه به پاکستان، ناوچه جنگی ساخت ترکیه تحویل نیروی دریایی پاکستان شد و قرار است در جریان سفر فعلی شهباز شریف با حضور رجب طیب اردوغان سومین ناوچه جنگی ساخت ترکیه نیز رونمایی شود.
دلایل متعددی پشت تمایل پاکستان و ترکیه به گسترش همکاریهای دفاعی وجود دارد که کارشناسان مهم ترین آنها را به شرح زیر می دانند:
- تلاش اسلامآباد برای تنوع بخشی به شرکای نظامی خویش در منطقه و گرایش روزافزون آن به گسترش صنایع دفاعی و نظامیاش بدون اتکاء به آمریکاییها.
- تمایل اسلامآباد به برخورداری از فناوریهای نظامی غربی که واشنگتن بنابر ملاحظاتی، آنها را در اختیار پاکستان قرار نمیدهد.
- قدرتنمایی پاکستان در برابر رقبای منطقهای از طریق نزدیک شدن به ترکیه، بهویژه در حوزه نظامی.
- تلاش ترکیه برای گسترش دامنه نفوذش در جنوب آسیا و تمایل به استفاده از تجارب پاکستان در زمینه فناوری هستهای.
دفتر نخست وزیری پاکستان هم امروز با صدور بیانیهای اعلام کرد: شهباز شریف علاوه بر مذاکرات برای توسعه روابط دفاعی و نظامی با ترکیه فرصتهای موجود برای گسترش همکاریهای تجاری و اقتصادی میان دو کشور را با همتای ترک خود مورد تبادل نظر قرار خواهد داد.
شهباز شریف پیش از ترک اسلامآباد به مقصد آنکارا طی پیامی گفت: روابط پاکستان و ترکیه وارد مرحله جدیدی از مشارکت راهبردی شده و مصمم به استفاده از پتانسیلهای متقابل با هدف پیشبرد این روابط هستیم.
نظر شما