علیرضا باغچقی روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با صدور مجوز پروانه بهره برداری از معدن آلبلاغ، زیستگاه وحوش مختلف از جمله قوچ و میش و نیز پلنگ در منطقه حفاظت شده ساریگل محدود و تا حدی ناامن شده است.
وی خاطرنشان کرد: با صدور مجوز احتمالی برای بهره برداری در آتیه نزدیک و متعاقب آن اجرای پروژه راهسازی و بهره برداری معدن در این منطقه که همراه تردد خودرو ها و ماشین آلات در این منطقه خواهد بود به یقین زیستگاه ارزشمند ساریگل برای وحوش ناامن می شود.
معاون طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی ادامه داد: پیگیر هستیم تا سطح حفاظتی منطقه شکار ممنوع شاه جهان در جوار پارک ملی ساریگل را ارتقاء داده و به منطقه حفاظت شده تبدیل شود.
وی گفت: منطقه شاه جهان با ۳۳ هزار هکتار وسعت در شرق پارک ملی ساریگل واقع است و تلاش داریم تا ضمن جبران بخشی از تخریب های زیست محیطی ایجاد شده به سطح مناطق حفاظت شده استان افزوده شود.
باغچقی افزود: فعالیت های معدنی در معدن سرب و روی آلبلاغ یک فرصت اقتصادی برای استان است اما این فعالیت ها آثار تخریبی خود را هم دارد که با آغاز روند بهره برداری شاهد تخریب طبیعتی بکر و زیستگاهی ارزشمند در کشور خواهیم بود.
در خراسان شمالی ۶۵ گونه پستاندار از ۱۹۷ گونه موجود در کشور زیست دارد و ۱۴۱ گونه پرنده از ۵۳۲ گونه موجود در کشور، ۶۸ خزنده از ۲۲۸ گونه موجود کشور، چهار گونه خزنده دوزیست از ۲۰ گونه موجود و هشت گونه ماهی و آبزی از مجموع ۱۶۰ گونه آبزی موجود در کشور زیست می کنند.
برخی از این گونه ها نظیر یوزپلنگ، بالابان، هوبره، کبک دری و کرکس مصری در طبقه بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) در ردههای بحرانی و در حال انقراض قرار دارند.
اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی مناطق حفاظت شده و پارک های ملی سالوک، ساریگل و ضامن آهو، مناطق حفاظت شده قرخود، گلول، سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم را که محل زیست پلنگ ها می باشد با گستره ۱۹۷ هزار هکتار مدیریت می کند.
نظر شما