استاندار: خرده مالکی مشکل اصلی کشاورزی خراسان شمالی است

بجنورد-ایرنا- استاندار خراسان شمالی گفت: خرده‌مالکی و کوچک بودن زمین‌ها مشکل اصلی کشاورزی و توسعه این بخش در استان است و باید مشکلات این ژدیده در طرح اصلاح الگوی کشت بررسی شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدرضا حسین نژاد روز شنبه در نشست اصلاح الگوی کشت خراسان شمالی که با حضور معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد اظهار داشت: خرده مالک بودن مانع مهم در توسعه کشاورزی است و مشکلات ناشی از خرده مالکی در طرح اصلاح الگوی کشت به خوبی بررسی می شود.

استاندار خراسان شمالی افزود: خرده مالک بودن مانع افرایش بهره وری کشاورزی و توسعه مکانیزاسیون در این بخش می شود چرا که تامین مکانیزاسیون برای خرده مالکان به صرفه نیست.

وی در بخش دیگر سخنان خود با تاکید بر اینکه توسعه بخش کشاورزی نیازمند نقشه آمایش کشت سرزمین به عنوان نقشه راه است افزود: این نقشه باید از طرف وزارت جهاد کشاورزی در اختیار استان قرار گیرد.

حسین نژاد گفت: نقشه آمایش کشت سرزمین باید در اختیار کشاورزان و وضعیت کشت مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد.

وی در خصوص طرح اصلاح الگوی کشت کشاورزی یادآور شد: سه مولفه نیاز به محصولات کشاورزی، اقلیم و اقتصاد در این طرح دارای ارزش است و اجرای این طرح سبب افزایش بهره وری در مصرف آب می شود و در این زمینه برای توسعه و تقویت بخش کشاورزی باید صادرات هم مورد توجه قرار گیرد.

ابلاغ طرح اصلاح الگوی کشت

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در این زمینه با بیان اینکه الگوی کشت به استان ابلاغ شده است گفت: در اجری طرح اصلاح الگوی کشت، پتانسیل های هر منطقه و شهرستان مد نظر است و متناسب با هر منطقه، الگوی کشت تعریف می شود.

محمد محمدزاده اظهار داشت: کشاورزی اولویت اول این استان برای توسعه تعیین شده است و سالانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصول کشاورزی در خطه از کشور تولید می شود.

وی خاطرنشان کرد: ۳۶.۴ درصد شاغلان استان مربوط به بخش کشاورزی است و این نشان از اهمیت این بخش در توسعه و اقتصاد استان دارد.

سهم بخش کشاورزی استان ۱.۱ درصد از تولید ناخالص بخش کشاورزی کشور است که مهمترین بخش تولیدی استان بخش کشاورزی است.

سطح اراضی کشاورزی و بایر خراسان شمالی ۴۰۰ هزار هکتار است، کل اراضی استان ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار است که اکنون ۱۳ درصد از این سطح به بخش کشاورزی اختصاص دارد و ۸۷ درصد نیز اراضی غیرکشاورزی است.

حدود ۴۴ درصد از این جمعیت در روستاها سکونت دارند و ۳۷ تا ۴۲ درصد اشتغال این استان در حوزه کشاورزی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha