دکتر مشود تقیلو روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بر این اساس ۴۲.۶درصد افراد ۶۰ تا ۷۰ سال و ۷۰.۴ درصد افراد بالای ۷۰سال دچار کمشنوایی هستند .
وی با اشاره به اینکه بسیاری از دلایل کاهش شنوایی، از طریق استراتژیهای بهداشت عمومی قابل پیشگیری است، اظهار داشت: شناسایی زودهنگام و به دنبال آن مداخلات سریع و مناسب، کلید رفع کمشنوایی است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان ادامه داد: از مرداد سال گذشته، ادغام برنامه شناسایی، تشخیص و مداخله زودهنگام کمشنوایی نوزادان در نظام سلامت کشور کلید خورد و به منظور ارائه بهتر خدمات، شیوهنامه غربالگری شنوایی نوزادان و کودکان در راستای پیشگیری و کنترل کمشنوایی در کشور تدوین شد.
وی هدف کلی این برنامه را شناسایی، تشخیص، درمان و توانبخشی به موقع نوزادان مبتلا به کم شنوایی و ناشنوایی، و پیشگیری از عوارض آن عنوان و اظهار داشت: غربالگری همگانی نوزادان در بدو تولد، جهت شناسایی اولیه موارد مبتلا به کم شنوایی و ناشنوایی پیش از یک ماهگی، تشخیص به موقع کم شنوایی و ناشنوایی یکطرفه یا 2 طرفه پیش از سه ماهگی، مداخله درمانی به موقع پیش از ۶ ماهگی و مراقبت و پیگیری نوزادان مبتلا به کم شنوایی یا ناشنوایی از اهداف اختصاصی این برنامه است.
به گفته تقیلو هدف نهایی مراقبت از سلامت گوش و شنوایی، کاهش بار ناشی از ناتوانی و معلولیت کمشنوایی و ناشنوایی برای همه افراد جامعه است.
تقی لو افزود: سازمان جهانی بهداشت، پنج عنصر کلیدی برای دستیابی به این هدف شناسایی کرده که عبارت از کاهش محرومیت و نابرابریهای اجتماعی در حوزه سلامت (با تاکید بر پوشش همگانی و دسترسی خدمات بهداشتی گوش و شنوایی)، سازماندهی خدمات بهداشتی بر اساس نیازها و انتظارات مردم ( اصلاحات ارائه خدمات ) است.
وی خاطرنشان کرد: ادغام خدمات سلامت گوش و شنوایی (اصلاحات سیاست عمومی)، دنبال کردن مدل های مشارکتی گفتمان های سیاستی (اصلاحات تولیتی) و افزایش مشارکت ذینفعان از دیگر عناصر دستیابی به هدف اجرای این طرح به شمار می رود.
زنجان - ایرنا - یک متخصص گوش، حلق و بینی در زنجان گفت: یک تا سه نوزاد از هر هزار تولد در این استان دچار کمشنوایی هستند و شیوع کمشنوایی در نوزادان بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان ۲ تا ۴ درصد، کودکان بدو ورود به مدرسه ۵.۲ درصد و کودکان دانش آموز در مدرسه ۱۱ تا ۱۵ درصد است.
نظر شما