دکتر «مژگان مرادی» روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: مسمومیت به مجموعهایی از اختلالات در سیستم بدن گفته میشود که در آن سیستم بدن موادی مضر را جذب میکند که اصطلاحا به آن مواد سم نیز میگویند.
وی تصریح کرد: اگر خود یا نزدیکانتان دچار این بیماری شدید خونسردی خود را حفظ کنید و با حفظ آرامش مشکل خود را با پزشک متخصص در جریان بگذارید.
این متخصص داخلی در ادامه گفت: در کشور ما آمار دقیقی در مورد مسمومیت و آثار عوارض و تلفات ناشی از آن در دسترس نیست و مسمومیت ممکن است به چهار طریق هدفدار، اتفاقی، شغلی و محیطی رخ بدهد.
دکتر مرادی افزود: بیش از ۹۰ درصد موارد تماس با سم به دلیل رعایت نکردن موارد ایمنی در خانه اتفاق میافتد و حدود ۴۰ درصد این تماسها در کودکان رخ می دهد.
وی اضافه کرد: برای پیشگیری از مسمومیت های خانگی ضروری است درب تمام ظروف محتوی سموم خانگی محکم و کامل بسته باشند و از نگهداری محلول های خطرناک در لیوان های مخصوص نوشیدنی ها یا بطری های نوشابه جداً خودداری نموده و آنها را در ظروف مخصوص و در کابینتهای ویژه نگهداری شود.
این متخصص داخلی در ادامه با تاکید بر اینکه همه داروهای خطرناک و مواد شیمیایی باید دارای برچسب سم باشند از مردم خواست سموم نفت یا بنزین را در بطری نوشابه و همچنین قوطی های سموم کشاورزی را در نیز در ظروف غذایی نگهداری نکنند.
دکتر مرادی افزود: در صورت تجویز دارو توسط پزشک از تداخلات احتمالی، از پزشک معالج اطلاعات لازم اخذ شود، فاصله زمانی میان خوردن ماده سمی و درمان مناسب جهت جلوگیری از آسیب جدی یا مرگ بسیار حیاتی و بحرانی است و بلافاصله باید فرد مسموم را به اورژانس مسمومیت ها درمانگاه یا بیمارستان برسانید.
نظر شما