دبیر کنگره علمی و بین المللی "امناء الرسول" روز یکشنبه در این خصوص گفت: شناسایی، معرفی، تکریم و قدرشناسی بزرگان و شخصیتهای حوزه های علمیه در عرصههای مختلف به ویژه فقه و اصول، قرآن و عترت، امامت و ولایت، تاریخ و سیره، اخلاق و تربیت، مجاهدت و ظلم ستیزی و وحدت و تقریب از جمله اهداف این کنگرههای علمی است.
حجت الاسلام رضا اسکندری افزود: ترویج سبک زندگی اسلامی از طریق معرفی الگوهای علمی و عملی، احیا و نشر آثار علمی بزرگان و شخصیتهای حوزه های علمیه در عرصه های مختلف و شناسایی و معرفی ظرفیتها و نقش حوزه های علمیه و عالمان دین در هدایتگری های میدانی، تبیین رسالت و ماموریت های حوزه از دیگر اهدافی است که در برگزاری این کنگره دنبال میشود.
وی ادامه داد: آیت الله محمدمهدی موسوی خِرسان در سال ۱۳۴۷ قمری در نجف متولد شدند و در عمر نزدیک به ۱۰۰ ساله خود بیش از ۶۰ اثر تالیفی و تصحیح در بخشهای مختلف منتشر کرده است.
رییس بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در این کنگره گفت: دشمنان هجمه علمی، فرهنگی، نرم افزاری و رسانهای گستردهای را علیه گفتمان شیعی به راه انداختهاند.
احد فرامرز قراملکی با بیان این که هر گفتمان مانند یک خیمه یک ستون دارد افزود: ستون گفتمان اسلامی و شیعی علمای دین هستند. اگر اینها ترور شخصیت شوند و یا نفوذی در ذهن آنها انجام و استحاله شوند فاتحه گفتمان اسلامی خوانده میشود.
وی ادامه داد: گفتمان غربی میخواهد با تهاجم خود، هویت شیعی را بگیرد و آن را دچار بیهویتی کند و یکی از راه های دفاع از هویت ایرانی اسلامی نشان دادن اسوههاست و در این راه شناخت و تشخیص و معرفی اسوه، بسیار مهم است و شناسایی و معرفی آنها نیاز به پاسخ روشمند به ۲ سوال دارد یکی این که چرا برخی افراد اسوه هستند و دیگر این که چگونه اسوه شدند.
ویژگیهای شخصیتی آیت الله الخِرسانی
رییس پژوهشکده الذریعة النبویة قم هم گفت: آیت الله الخِرسانی، اهل علم و فقاهت، تقوا، کرامت، ساده زیستی، زهد و جهاد علمی و تبیین گویا و مقبول در دفاع از مکتب رسالت است.
آیت الله سید منذر حکیم افزود: متانت و دقت در تحقیق، پشتکار عالی و خستگی ناپذیری، دوری از شهرت طلبی، اعتدال و میانه وری و همچنین سخاوت در بذل علم از دیگر ویژگیهای آیت الله خِرسان است.
کنگره علمی و بینالمللی "اُمنا الرسول" به میزبانی سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی در محل بنیاد پژوهشهای اسلامی این آستان برگزار شد.
نظر شما