از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

تهران-ایرنا- سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران، خطر تنش در روابط تجاری آمریکا و اتحادیه اروپا، حمله جبهه تروریستی النصره به منطقه کاهش تنش سوریه، افتضاح در اورژانس انگلیس و سرخک و سویه دو ویروس با تهدیدی در ابعاد جهانی، مهمترین عناوین خبری بین الملل ایرنا درچندساعت گذشته است.

**نخست وزیر عراق فردا به تهران سفر می‌کند

یک رسانه عراقی به نقل از منابع آگاه خود گزارش داد که نخست وزیر عراق دوشنبه برای دیدار با مقامات بلندپایه ایرانی به تهران سفر می کند.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

سایت "میدل ایست نیوز" به نقل از منابع آگاه خود بدون ذکر نام نوشت: محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق دوشنبه به ایران سفر خواهد کرد.

پیش از این منابع آگاه به خبرنگار ایرنا در بغداد گفتند که این سفر به دعوت آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری انجام خواهد شد.

نخست وزیر عراق و «محمد کاظم آل صادق» سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد دیروز شنبه با یکدیگر دیدار کردند. سفیر ایران در این دیدار دعوت آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان برای سفر السودانی به تهران را به وی ابلاغ کرد و در این دیدار پیرامون روابط دوجانبه دو کشور بحث و تبادل نظر شد.

دفتر رسانه ای نخست وزیر عراق اعلام کرد در این دیدار، درباره پرونده های مشترک در حوزه اقتصادی و سرمایه گذاری بحث و تبادل نظر و همچنین تاکید شد که دیدارهای عراق و ایران در پرونده امنیتی ادامه یابد؛ به نحوی که حفظ حاکمیت دو کشور به نتیجه برسد و منافع دو ملت دوست را تامین و امنیت و ثبات منطقه را تحکیم کند.

این سومین سفر خارجی السودانی از زمان نخست وزیری پس از اردن و کویت خواهد بود.

https://irna.ir/xjL۷۳۹

**۲ نظامی ترکیه در شمال عراق کشته شدند

وزارت دفاع ترکیه شنبه شب اعلام کرد، ۲ نظامی این کشور در شمال عراق کشته شدند.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

این وزارتخانه اعلام کرد که این ۲ سرباز در منطقه موسوم به عملیات "چنگال - قفل" در شمال عراق کشته شدند.

وزارت دفاع ترکیه افزوده است این ۲ سرباز به ضرب گلوله گروه تروریستی پ. ک.ک در شمال عراق کشته شدند.

بر اساس این گزارش، ۳ سرباز دیگر ترکیه نیز در جریان عملیات «چنگال – قفل» در شمال عراق زخمی و به بیمارستان منتقل شدند.

ترکیه اعلام کرد که از ۱۸ آوریل گذشته عملیاتی موسوم به "چنگال - قفل" را علیه پ. ک. ک در مناطقی مانند "متینا"، "الزاب" و افشین باسیان در شمال عراق آغاز کرده است.

ترکیه مدعی است که این حملات را علیه مواضع کارگردان کردستان (پ. ک. ک) انجام می‌دهد.

https://irna.ir/xjL۶QK

**لهستان: روسیه به دنبال گسترش گرسنگی و مرگ در اوکراین است

ماتئوش موراویتسکی نخست وزیر لهستان گفت: روسیه در میدان نبرد با اوکراین شکست می‌خورد، بنابراین برای کسب پیروزی به دنبال گسترش گرسنگی، سرمازدگی و مرگ در اوکراین است.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

موراویتسکی شنبه در سفر به کی‌یف تصریح کرد: روسیه در تلاش برای شکست اوکراین، به تخریب زیرساخت‌های حیاتی این کشور روی آورده است.

وی در اجلاس بین‌المللی امنیت غذایی در پایتخت اوکراین گفت: روسیه ابتدا ظرفیت نظامی خود را بیش از حد برآورد کرده بود، ولی اکنون به این حقیقت پی برده که ممکن است نتواند در میدان نبرد به پیروزی دست یابد.

نخست‌وزیر لهستان افزود: بنابراین مسکو به دنبال روش‌های دیگری برای شکست اوکراین است. مسکو به جای جنگیدن با سربازان، گرسنگی، سرمازدگی و مرگ را برای غیرنظامیان اوکراین به ارمغان می‌آورد.

موراویتسکی در نودمین سالگرد قربانیان هولودومور (قحطی دوران شوروی که در زمستان ۱۹۳۲-۱۹۳۳ میلیون‌ها نفر را کشت) گفت: این اینگونه روش‌ها در جنگ همه‌جانبه از مدت‌ها پیش در زرادخانه روسیه وجود داشته است.

او یادآور شد: روسیه برای بازسازی یک امپراتوری می‌جنگد و می‌داند که یک امپراتوری بر روی استخوان‌ها و اجساد انسان‌های بی‌گناه ساخته می‌شود، دقیقا مانند اتفاقی که در دوران هولودومور در ۹۰ سال پیش روی داد.

اظهارات موراویتسکی در شرایطی بیان می‌شود که جهان نه‌تنها با بحران غذایی مواجه است که به دلیل جنگ روسیه تشدید شده است بلکه بسیاری از غیرنظامیان اوکراین به دلیل حملات روسیه به زیرساخت‌های حیاتی این کشور از گرمایش، آب و برق محروم هستند.

هم زمان با برگزاری مراسم یادبود قربانیان فاجعه «هولودومور» اوکراین در دوران شوروی، رئیس دفتر ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور این کشور خواستار پاسخگویی روسیه در مورد قحطی در آن زمان و تحولات اخیر در اوکراین شد.

«آندری یرماک» روز شنبه در کانال تلگرام خود نوشت: روسیه تاوان قربانیان فاجعه «هولودومور» - قحطی بزرگ اوکراین در دوره استالین - را می‌دهد و برای جنایات امروز نیز پاسخگو خواهد بود.

مراسم یادبود قربانیان فاجعه «هولودومور» روز شنبه در اوکراین برگزار شد.

جوزف استالین رهبر شوروی در نوامبر ۱۹۳۲ میلادی (آذرماه ۱۳۱۱)، نیروهای پلیس را مامور کرد تا تمام غلات از جمله بذرهایی که برای محصول سال بعد باید کاشته می‌شد و همچنین تمام دام‌ها را از کشتزارهای اوکراین جمع آوری و توقیف کنند. در پی این اقدام، میلیون‌ها اوکراینی در ماه‌های بعد بر اثر قحطی جان خود را از دست دانند.

https://irna.ir/xjL۶QM

**مرکز حقوق بشری: بیش از ۱۸ هزار یمنی در تجاوز ائتلاف سعودی کشته شدند

مرکز حقوق بشری «عین» یمن شنبه شب در گزارشی اعلام کرد، از آغاز حملات ائتلاف سعودی به یمن تاکنون بیش از ۱۸ هزار یمنی در این تجاوز کشته شدند.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

در گزارش مرکز حقوق بشری عین آمده است، در ۲ هزار و ۸۰۰ روز تجاوز به یمن، ۱۸ هزار و ۱۳ یمنی کشته و ۲۹ هزار و ۶۶۰ نفر دیگر زخمی شدند.

بر اساس این گزارش، ۴ هزار و ۶۱ کودک یمنی نیز در جریان حملات ائتلاف سعودی به یمن کشته و ۴ هزار و ۷۳۹ کودک دیگر نیز زخمی شدند. در این حملات همچنین ۲ هزار و ۴۵۴ زن کشته و ۲ هزار و ۹۶۶ زن نیز زخمی شدند.

این مرکز حقوق بشری همچنین در گزارش خود آورده است، ۵۹۸ هزار و ۷۳۷ منزل مسکونی، یک‌هزار و ۶۷۹ مسجد و ۴۱۵ بیمارستان و مرکز درمانی در این مدت تخریب شده است.

این گزارش افزوده است: جنگنده‌های ائتلاف سعودی در حملات خود، ۱۵ فرودگاه، ۱۶ بندر، ۳۴۴ نیروگاه، ۷ هزار و ۹۹ جاده و پل، ۶۱۶ ایستگاه ارتباطی و ۲ هزار و ۹۷۴ مخزن آب و شبکه آبرسانی را هدف قرار دادند.

مرکز حقوق بشری عین یمن همچنین در گزارش خود آورده است، ۴۰۷ کارخانه و کارگاه صنعتی و ۳۸۵ نفتکش نیز در حملات ائتلاف مورد هدف قرار گرفته است.

عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گسترده‌ای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد.

این کشورها پس از ۷ سال تجاوز به یمن و کشتار هزاران نفر و تخریب زیرساخت‌های این کشور نه تنها به اهداف خود نرسیدند بلکه به دنبال ضربات موشکی و پهپادی نیروهای مسلح یمن به عمق خاک آن‌ها مجبور به پذیرش آتش بس شدند.

https://irna.ir/xjL۶R۳

**پایگاه نظامی ترکیه در شمال سوریه هدف حمله قرار گرفت

منابع خبری شنبه شب گزارش دادند پایگاه نیروهای ترکیه در شمال سوریه هدف حملات توپخانه قرار گرفته است.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

شبه نظامیان کُرد و نیروهای ارتش سوریه، پایگاه نظامی ترکیه در روستای دابق واقع در حومه شمالی حلب را هدف آتش سنگین توپخانه قرار دادند.

گزارشی درباره تلفات این حمله تاکنون منتشر نشده است.

از سوی دیگر نیروهای ترکیه و شبه نظامیان وابسته به آن اطراف روستای الشوارغه و العلقمیه در منطقه شران واقع در شمال غربی حلب را هدف حملات توپخانه قرار دادند.

نیروهای ترکیه پیش تر نیز روستاها و شهرک‌های اطراف الحسکه و الرقه سوریه را با توپخانه هدف حمله توپخانه‌ای قرار داده‌اند.

ارتش ترکیه از یک هفته پیش حملات هوایی و توپخانه‌ای خود را به مناطق شمال سوریه شدت بخشیده است. رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه گفته است که این کشور اجرای عملیات زمینی به خاک سوریه را نیز در حال بررسی دارد.

رئیس جمهور ترکیه روز چهارشنبه در سخنانی درباره حملات کشورش به شمال عراق و سوریه گفت که «حملات ارتش این کشور به شمال سوریه صرفا سرآغاز است و عملیات زمینی نیز در زمان مناسب اجرا خواهد شد».

از طرفی اردوغان از امکان دیدار خود با بشار اسد خبر داد و گفت که «ما در نهایت در این خصوص گام‌هایی اتخاذ خواهیم کرد».

وی چهارشنبه گذشته در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره امکان دیدار با رئیس جمهور سوریه گفت: «ممکن است با اسد دیدار کنم، دشمنی دائمی در سیاست وجود ندارد، در نهایت گام‌هایی را اتخاذ خواهیم کرد».

https://irna.ir/xjL۶R۶

**وعده حزب سبز ایرلند برای تامین برق کشور از انرژی خورشیدی تا سال ۲۰۲۵

حزب سبز ایرلند معتقداست که این کشور می‌تواند تا سال ۲۰۲۵ برق مورد نیاز خود را به‌طور کامل از انرژی خورشیدی تامین کند.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

ایمون رایان رهبر حزب سبز ایرلند گفت: کشور ما تا سال ۲۰۲۵ قادر خواهد بود در روزهای با بعدازظهرهای آفتابی، برق مورد نیاز را با استفاده از پنل‌های خورشیدی تامین کند.

رایان طرح جاه‌طلبانه دولت ایرلند را شنبه شب در کنفرانس سالانه سبزها در هتل رادیسون در شهر آتلون اعلام کرد.

وی گفت: هدف جدید برای تولید پنج گیگاوات برق با استفاده از پنل‌های خورشیدی تا سال ۲۰۲۵ ارائه می‌شود که پنج سال زودتر از پیشنهاد قبلی دولت برای تولید ۵.۵ گیگاوات برق تا سال ۲۰۳۰ است.

بر اساس این طرح، این پنج گیگاوات برق تولید شده از طریق پنل‌های خورشیدی به سه تا چهار گیگاوات برقی که در حال حاضر با استفاده از انرژی بادی در ایرلند تولید می‌شود، اضافه خواهد شد.

برق مورد نیاز ایرلند در ساعات اوج مصرف یعنی عصرها که اکثریت مردم از محل کار به خانه باز می‌گردند بین ۶ تا هفت گیگاوات است.

اما در زمان‌هایی که میزان مصرف پایین‌تر است، مثلا ساعت دو بعدازظهر، میزان برق مصرفی در ایرلند کمتر از پنج گیگاوات است که می‌توان این مقدار را از طریق پنل‌های خورشیدی در یک روز آفتابی تامین کرد.

به گفته یکی از مقامات ارشد حزب سبز، این حزب به عنوان یکی از سه حزب ائتلاف تشکیل‌ دهنده دولت کنونی ایرلند، قصد دارد با اجرای این طرح جاه‌ طلبانه بتواند از آن به عنوان یک برگ برنده در انتخابات بعدی که برای فوریه ۲۰۲۵ برنامه‌ریزی شده است، استفاده کند.

وی افزود: در سپتامبر امسال، دولت، قوانین و الزامات دست‌وپاگیر برای نصب پنل‌های خورشیدی در خانه‌های مردم را لغو کرد تا همه بتوانند از این انرژی پاک برای تأمین برق خانه‌ها و گرم کردن آب مصرفی خود استفاده کنند. ما حتی قوانین را به نحوی تغییر دادیم تا مردم بتوانند برق مازاد خود را دوباره به شبکه بفروشند اما در این حد هم متوقف نخواهیم شد.
https://irna.ir/xjL۶R۹

**روسیه: مقام‌های اروپایی عامل بحران انرژی در این قاره هستند

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه سران کشورهای اروپایی را در وقوع بحران انرژی و کمبود سوخت در این قاره مقصر دانست.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

ماریا زاخارووا در مصاحبه‌ای تلویزیونی به سران اروپا اشاره کرد و گفت: آنها مجبورند و به ناچار باید شهروندان خود را متقاعد کنند که وضعیت کنونی، نه فقط خوب و درست است بلکه به نفع خود آنها است.

اتحادیه اروپا هم اینک به علت مناقشه روسیه و اوکراین و اقدام تنبیهی روسیه در توقف صادرات گاز طبیعی خود به اتحادیه اروپا که درپاسخ به تحریم‌های این اتحادیه علیه مسکو اتخاذ شده است، با بحران شدید انرژی مواجه است.

پیشتر پائولو جنتیلونی مسئول امور اقتصادی اتحادیه اروپا در گفت و گو با شبکه یورو نیوز هشدار داد که اگر جنگ روسیه علیه اوکراین تا زمستان ۱۴۰۲ پایان نیابد، مشکلات اروپا در حوزه انرژی به شدت افزایش خواهد یافت.

این مقام ارشد اقتصادی اتحادیه اروپا گفت: طبق پیش‌بینی ما، بهبود اوضاع اقتصادی از میانه سال ۲۰۲۳ آغاز خواهد شد و در نیمه دوم آن سال تورم رو به کاهش خواهد گذاشت. اگر آن هنگام نتوانیم جنگ اوکراین را پایان دهیم، بخش انرژی در فصل زمستان با مخاطرات شدیدتری نسبت به امسال روبرو خواهد شد.

https://irna.ir/xjL۶Rd

**رهبر کره شمالی: هدف ما داشتن قوی‌ترین نیروی اتمی جهان است

رهبر کره شمالی شنبه شب به مقابله با سلطه آمریکا اشاره و تاکید کرد که هدف این کشور داشتن قوی ترین نیروی اتمی جهان است.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

«کیم جونگ اون» گفت: داشتن قوی ترین نیروی اتمی جهان مساله بسیار مهمی است.

وی اضافه کرد: شلیک موشک بالستیک قاره‌پیما به جهان ثابت کرد که کره شمالی قدرت اتمی کاملی است و می‌توانیم با سلطه آمریکا مقابله کنیم.

رهبر کره شمالی همچنین گفت: دانشمندان هسته‌ای کره شمالی باید به گسترش و تقویت بازدارندگی نیروی اتمی ادامه دهند.

کیم جونگ اون افزود: دانشمندان هسته‌ای متعهد هستند از قدرت مطلق ما دفاع کرده و موشک‌ها در جهتی که ما اشاره کنیم پرواز خواهند کرد.

به تازگی کره شمالی موشک بالستیک قاره پیمای هاوسونگ را به سمت دریای ژاپن شلیک کرد که به گفته مقامات ژاپنی، این موشک در حدود ۲۰۰ کیلومتری غرب جزیره اوشیما هوکایدو در منطقه انحصاری اقتصادی ژاپن سقوط کرد.

در مقابل نیروهای نظامی ژاپن و آمریکا در واکنش به پرتاب موشک بالستیک کره شمالی رزمایش مشترک برگزار کردند.

کره شمالی گفته است که فعالیت‌های نظامی این کشور در واکنش به تحریک‌های کره جنوبی، ایالات متحده و ژاپن صورت گرفته است.

https://irna.ir/xjL۶Rj

**چاقوکشی در لندن دو کشته برجای گذاشت

پلیس پایتخت انگلیس شنبه شب از وقوع دو فقره حمله با سلاح سرد در جنوب شرق لندن خبر داد که در جریان آن دو نوجوان کشته شدند.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

ماموران پلیس سرگرم بررسی ابعاد و ارتباط احتمالی میان این دو حادثه هستند. درباره ضاربین اطلاعاتی در دست نیست اما قربانیان دو نوجوان ۱۶ ساله گزارش شده‌اند.

این دو حادثه به فاصله کمی از یکدیگر رخ داده و این مساله ظن پلیس را به مرتبط بودن آن به هم بیشتر کرده است. طبق اعلام پلیس، هر دو قربانی این حادثه جان خود را از دست داده‌اند.

این رویداد در حالی رخ می‌دهد که آمار جرم و جنایت در انگلیس که به لطف خانه‌نشینی اراذل و اوباش در دوران قرنطینه عمومی کاهش یافته بود، بار دیگر شیب صعودی یافته و شاخص‌ها در حال نزدیک شدن به آمار پیش از همه‌گیری کروناست.

آمارهای رسمی نشان می‌دهد که چاقوکشی در یک سال منتهی به ماه مارس ۲۰۲۲ میلادی حدود ۱۰ درصد و آدم‌کشی ۲۵ درصد افزایش یافته است.

لندن بر اساس بیشتر آمارها کانون حملات با سلاح سرد شناخته می‌شود. در سال ۱۳۹۶ نشریه «ساندی‌تایمز» گزارش داد که آمار جرم و جنایت در پایتخت انگلیس برای اولین بار در تاریخ معاصر در مقایسه با نیویورک آمریکا پیشی گرفته است.

نخست وزیر، وزیر کشور و مقامات عالی انگلیس به‌طور مکرر به مردم نسبت به خطرات بی‌شمار و رو به افزایش چاقوکشی و جرم و جنایت در خیابان‌های لندن و دیگر شهرهای انگلیس هشدار داده‌اند. مقامات این کشور حتی طرح افزایش چند هزار نفری پلیس را برای کنترل جرم و جنایت کافی نمی‌دانند.

https://irna.ir/xjL۶Rk

**ارتش رژیم صهیونیستی رزمایش نظامی برگزار می‌کند

منابع خبری بامداد یکشنبه گزارش دادند، ارتش رژیم صهیونیستی رزمایش نظامی در شمال فلسطین اشغالی برگزار می‌کند.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی گفت که نظامیان این رژیم از صبح یکشنبه تا روز پنجشنبه رزمایش نظامی در منطقه شمالی برگزار می‌کنند.

آویخای ادرعی افزود: هدف از این رزمایش آمادگی نیروهای نظامی برای سناریوهای عملیاتی در چند جبهه و هماهنگی بین نیروهای زمینی و هوایی است.

ارتش رژیم صهیونیستی شهریور گذشته نیز رزمایش نظامی برگزار و در آن حمله به اهداف هوایی و زمینی با استفاده از تانک، بالگرد و پهپاد را شبیه سازی کرده بود.

رسانه‌های رژیم صهیونیستی سه‌شنبه گذشته نیز گزارش داده بودند که این رژیم و آمریکا هفته جاری رزمایش هوایی مشترک برگزار خواهند کرد.

این در حالی است که در پاسخ به جنایات رژیم صهیونیستی در مناطق مختلف کرانه باختری رود اردن عملیات ضد صهیونیستی در طول ماه‌های اخیر به شدت افزایش یافته است؛ به گونه‌ای که سران سیاسی و نهادهای نظامی و امنیتی این رژیم به ناتوانی خود در مقابله با این عملیات‌ها اذغان کرده و درباره گسترش آن هشدار می‌دهند.

تا پیش از این صهیونیست‌ها فقط در جنوب سرزمین‌های اشغالی و در منطقه غزه با فلسطینی‌ها درگیر بودند ولی هم اکنون کرانه باختری در شرق فلسطین به دلیل مسلح شدن جوانان آن به کمینگاهی برای صهیونیست‌های بزدل تبدیل شده و خواب راحت را از چشمان آنها گرفته است.

https://irna.ir/xjL۶Rm

**افتضاح در اورژانس انگلیس / نظام بهداشت مدعی پرچمداری حقوق بشر در آستانه فروپاشی است

طبق آمار منتشر شده روزانه ۴ هزار بیمار در بخش اورژانس مراکز درمانی انگلیس باید برای ویزیت پزشک عمومی ۱۲ ساعت انتظار بکشند که این وضعیت برای ششمین اقتصاد برتر جهان و مدعی پرچمداری حقوق بشر یک افتضاح تمام عیار بشمار می‌رود.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

آخرین داده‌های منتشر شده حاکیست که در ماه اکتبر گذشته ۴۳ هزار و ۷۹۲ بیمار بیش از ۱۲ ساعت در اورژانس فقط برای تصمیم‌گیری پزشک در مورد پذیرش به داخل بخش انتظار کشیده‌اند. این میزان ۵۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش نشان می‌دهد و گفته می‌شود که سخت‌تر شدن دسترسی به اورژانس عامل مرگ حدود ۲ هزار نفر در ماه می‌باشد.

«ادرین بویل» رئیس کالج سلطنتی اورژانس انگلیس در گفت‌ وگو با نشریه ساندی تلگراف به وضعیت شلوغ بیمارستان‌ها، آمار بالای بیماران سرگردان در راهروی‌ مراکز درمانی و زمان زیاد برای انتقال بیماران از آمبولانس به اورژانس اشاره کرد و هشدار داد که نظام بهداشت کشور در آستانه فروپاشی است.

«بویل» با اشاره به فرا رسیدن فصل سرما و شیوع ویروس‌های فصلی، نسبت به تشدید اوضاع هشدار داد و گفت:‌ «من بسیار نگران چیزی هستم که آن را استثناگرایی انگلیسی می‌نامم. مرگ و میر قابل اجتناب فقط در انگلیس رخ می‌دهد که ناشی از فروپاشی سیستم اورژانس است.»

او در حالی این مطلب را بیان کرد که پرستاران انگلیس در اعتراض به شرایط کاری و دستمزدهای خود قصد دارند تا برای نخستین بار در تاریخ کشور، پیش از تعطیلات کریسمس دست از کار بکشند. آن‌ها با توجه به بالا رفتن قیمت‌ها و بحران هزینه‌های زندگی، خواهان افزایش دستمزد خود هستند.

استیو بارکلی وزیر بهداشت انگلیس مسئولان سندیکای پرستاران را متهم کرده که با خودداری از شرکت در جلسه برای تصمیم گیری در مورد اینکه کدامیک از خدمات درمانی از اعتصاب معاف هستند، ایمنی بیماران را به خطر انداخته‌اند.

با این حال پت کالن رئیس سندیکای پرستاران پاسخ داده که فقط حاضر به مذاکره درباره وضعیت حقوق پرستاران است. وزیر بهداشت انگلیس هم گفته است که برگزاری اعتصاب‌ «سطح عدم اطمینان بیماران در مورد مراقبت و درمان خود را افزایش می‌دهد.»

گفته می‌شود که در نتیجه برگزاری اعتصاب پرستاران، بالغ بر ۳۰ هزار عمل جراحی، جلسات شیمی درمانی، آزمایشات سرطان و هزاران نوبت ویزیت پزشک به تعویق خواهد افتاد.

خدمات بهداشت ملی انگلیس (ان اچ اس) برای اولین بار در سال ۱۹۴۸ و پس از پایان جنگ جهانی دوم به‌منظور ارائه خدمات درمانی به آسیب دیدگان و مجروحین جنگی راه‌اندازی شد و در حال حاضر با داشتن یک‌میلیون و ۶۰۰ هزار کارمند، به‌صورت رایگان به مردم انگلستان خدمات بهداشتی ارائه می‌کند.

این نهاد بهداشتی در حال حاضر ۶۴ میلیون و یک‌صد هزار نفر در کل بریتانیا (انگلیس، ولز، اسکاتلند و ایرلندشمالی) تحت پوشش دارد که ۵۳ میلیون و ۹۰۰ هزار نفرشان در انگلیس هستند.

بودجه سازمان خدمات بهداشت ملی انگلستان در سال راه‌اندازی‌اش در سال ۱۹۴۸ میلادی، بالغ‌بر ۴۳۷ میلیون پوند (به ارزش امروزی‌اش در حدود ۹ میلیارد پوند) بوده و این رقم در سال جاری میلادی به حدود ۱۳۶ میلیارد پوند رسیده است که فشار زیادی را بر بودجه دولت این کشور وارد می‌سازد.

دولت انگلیس در حال حاضر به‌منظور کاهش کسری بودجه و سامان‌دهی به اوضاع اقتصادی به کاهش هزینه‌های عمومی رفاهی از جمله در بخش بهداشت متوسل شده است.

https://irna.ir/xjL۶Rp

**دو سوم کشورهای ناتو سلاحی برای ارسال به اوکراین ندارند

نشریه آمریکایی نیویورک تایمز فاش کرد تا به امروز، دو سوم از کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) با ارسال سلاح‌هایی که در اختیار اوکراین قرار داده‌اند، با انبار خالی تسلیحات و تجهیزات نظامی روبرو هستند.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

نیویورک تایمز به نقل از یک مقام ناتو افزود: ۲۰ کشور از ۳۰ عضو این سازمان دیگر سلاحی برای ارسال به اوکراین ندارند و فقط ۱۰ کشور بزرگ ناتو مانند فرانسه، آلمان، ایتالیا و هلند فعلا به اوکراین سلاح و مهمات می‌فرستند.

این نشریه آمریکایی ادامه داد کارشناسان نظامی ایران پیشتر نظر داده بودند که حتی با وجود کمک‌های ناتو، پیروزی اوکراین در جنگ با روسیه غیرممکن است.

گفته می‌شود کشورهای متحد اوکراین از تاریخ ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) که جنگ در این کشور آغاز شد، به اندازه‌ای تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف رسانده‌اند که خود با کمبود ذخایر مهمات روبرو شده‌اند. هرچند ناظران موضوع دیگری را غیر از کاهش ذخایر تسلیحاتی مورد مطالعه قرار داده‌اند.

"اندیشکده کیل" مستقر در آلمان براساس نتایج یک پژوهش اعلام کرده است که آمریکا و انگلیس بیشترین کمک نظامی را از تاریخ ۲۴ ژانویه تا ۳ اکتبر (۴ بهمن تا ۱۱ مهر) به اوکراین ارسال کرده‌اند و پس از آن لهستان رتبه سوم و جمهوری چک در در رده نهم قرار دارند.

https://irna.ir/xjL۶Rr

**اعتراض‌ها در چین به قرنطینه کرونایی

خشم عمومی در چین نسبت به گسترش قرنطینه کووید-۱۹ در سراسر کشور منجر به اعتراض‌های کم سابقه‌ای در منطقه سین کیانگ در غرب چین و پکن پایتخت این کشور شد.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

جمعیت زیادی در شهر ارومچی پایتخت سین کیانگ به خیابان‌ها آمدند و شعار "به قرنطینه پایان دهید! " را سردادند. آتش‌سوزی مرگبار روز پنجشنبه در این ایالت که منجر به کشته شدن حداقل ۱۰ تن شد هم به این اعتراض‌ها دامن زد.

در یکی از ویدئوهایی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است عده زیادی در میدانی این قسمت از سرود ملی چین را می‌خوانند که «برخیزید، ای کسانی که از بردگی امتناع می‌کنند.»

رویترز تأیید کرد که این فیلم از ارومچی منتشر شده است، جایی که بسیاری از ۴ میلیون ساکن آن تحت برخی از طولانی‌ترین قرنطینه‌های کشور قرار دارند و تا ۱۰۰ روز از خروج از خانه منع شده‌اند.

بنا به گزارش رویترز، درپکن پایتخت کشور نیز برخی از ساکنان تحت قرنطینه اعتراض‌های کوچکی را برگزار و به مقامات محلی خود به دلیل محدودیت‌های تردد که برای آنها وضع شده، اعتراض کردند و خواستار پایان یافتن این محدودیت‌های طولانی شدند.

ظاهرا جرقه اصلی خشم عمومی مردم چین را آتش‌سوزی ساختمانی بلندمرتبه در ارومچی که عصر پنجشنبه منجر به کشته شدن ۱۰ نفر شد و فیلم‌هایی در مورد آن در رسانه‌های اجتماعی منتشر شد، زده است زیرا بسیاری از کاربران اینترنت فکر می‌کنند ساکنان ساختمان به علت قرنطینه نتوانسته‌اند به موقع فرار کنند چون ساختمان تقریبا قفل شده بود.

مقام‌های ارومچی در ساعات اولیه روز شنبه یک کنفرانس خبری برگزار کردند تا ادعاها درباره اینکه محدودیت‌های کرونایی مانع فرار و نجات ساکنان شده است را رد کنند.

دالی یانگ متخصص علوم سیاسی در دانشگاه شیکاگو می‌گوید: «در طول دو سال اول کرونا مردم چین به دولت اعتماد کردند تا بهترین تصمیم‌ها را برای مصون نگه داشتن آنها از ویروس اتخاذ کند اما اکنون مردم به طور فزاینده‌ای عملکرد دولت را زیر سوال می‌برند و در مورد پیروی از دستورالعمل‌ها تردید دارند.»

سین کیانگ محل زندگی ۱۰ میلیون اقلیت اویغور است. این کشور آسیای شرقی روز شنبه ۳۴ هزار و ۹۰۹ مورد جدید کرونا را ثبت کرد که بر اساس استانداردهای جهانی پایین است، اما در چین رکورد جدیدی محسوب می‌شود.

شانگهای پرجمعیت‌ترین شهر و مرکز مالی چین که در اوایل سال جاری یک قرنطینه دو ماهه را تحمل کرد، روز شنبه شرایط تست برای ورود به مکان‌های فرهنگی مانند موزه‌ها و کتابخانه‌ها را تشدید کرد و از مردم خواست آزمایش منفی حداکثر ۴۸ ساعته کرونای خود را به همراه داشته باشند.

https://irna.ir/xjL۶Rs

**نیروهای مقاومت ۹ عملیات علیه صهیونیست‌ها در کرانه باختری انجام دادند

منابع خبری بامداد یکشنبه گزارش دادند، نیروهای مقاومت فلسطین در ۲۴ ساعت گذشته ۹ عملیات علیه صهیونیست‌ها در کرانه باختری انجام دادند.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

عملیات نیروهای مقاومت علیه نظامیان صهیونیست در نابلس، طولکرم، أریحا، الخلیل و شهر جنین انجام شد.

بر اساس این گزارش، نیروهای مقاومت فلسطین در طی درگیری با نظامیان صهیونیست، به سمت آنها تیراندازی کردند و هدف بسته‌های انفجاری قرار دادند.

در تازه ترین مورد، نیروهای مقاومت شنبه شب، نیروهای مقاومت پست ایست و بازرسی الجلمه نظامیان صهیونیست را در شمال شهر جنین با بسته‌های انفجاری هدف قرار دادند.

در پاسخ به جنایات رژیم صهیونیستی در مناطق مختلف کرانه باختری رود اردن عملیات ضد صهیونیستی در طول ماه‌های اخیر به شدت افزایش یافته است؛ به گونه‌ای که سران سیاسی و نهادهای نظامی و امنیتی این رژیم به ناتوانی خود در مقابله با این عملیات‌ها اذغان کرده و درباره گسترش آن هشدار می‌دهند.

تا پیش از این صهیونیست‌ها فقط در جنوب سرزمین‌های اشغالی و در منطقه غزه با فلسطینی‌ها درگیر بودند ولی هم اکنون کرانه باختری در شرق فلسطین به دلیل مسلح شدن جوانان آن به کمینگاهی برای صهیونیست‌های بزدل تبدیل شده و خواب راحت را از چشمان آنها گرفته است.

https://irna.ir/xjL۶Rx

**۱۰۰ عضو الشباب در عملیات ارتش سومالی به هلاکت رسیدند

دولت سومالی شنبه شب اعلام کرد، در جریان عملیات ارتش ۱۰۰ عضو الشباب در جنوب این کشور به هلاکت رسیدند.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

«عبدالرحمن یوسف» معاون وزیر اطلاع رسانی سومالی در کنفرانس خبری گفت: ارتش عملیات امنیتی با همکاری نیروهای امنیتی و متحدان بین المللی در شهرک «عیل طیری» واقع در حد فاصل منطقه شبیلی مرکزی و هیران انجام داد.

وی افزود: در این عملیات ۱۰۰ عضو الشباب از جمله ۱۰ تن از سرکرده‌های این گروه تروریستی کشته و مهمات و تجهیزات نظامی آنها نیز نابود شد.

معاون وزیر اطلاع رسانی سومالی اضافه کرد، یگان‌های ارتش با همکاری اهالی منطقه موفق شدند که شهرک «عیل طیری» را از اشغال الشباب پاکسازی کرده و به کنترل خود درآورند.

مقام‌های کشور سومالی چهارشنبه گذشته نیز از کشته شدن ۴۹ تن از اعضای الشباب در عملیات ارتش در شهرک «بولومدینه» واقع در جنوب این کشور خبر داده بودند.

پیش از این نیز (۲۰ آبان ماه) در عملیات نیروهای سومالی ۲۱ نفر از عناصر گروه تروریستی الشباب در ایالت «شابیلی سفلی» به هلاکت رسیده بودند.

الشباب یک گروه مسلح تروریستی وابسته به شبکه القاعده است و بسیاری از عملیات‌ تروریستی را که منجر به جان باختن صدها نفر در آفریقا شده، پایه‌ریزی کرده است.

این گروه بارها به نظامیان دولتی و نیروهای صلح‌بان اتحادیه آفریقا در موگادیشو پایتخت سومالی یورش برده‌ و چند عملیات‌ خونبار را هم در سایر نقاط آفریقا اجرا کرده است.

گروه الشباب قصد حمله به واحدهای اتیوپی در نیروهای مأموریت اتحادیه آفریقا در سومالی موسوم به «AMISOM» را داشته است و نیروهای هوایی اتیوپی علیه گروه الشباب در سومالی بارها دست به حمله زده‌اند.

نیروهای اتحادیه آفریقا در سومالی تحت پشتیبانی سازمان ملل متحد است و نزدیک به ۲۰ هزار سرباز که اتباع اوگاندا، اتیوپی، بوروندی و کنیا هستند در آن فعالیت می‌کنند.

https://irna.ir/xjL۶Ry

**اکونومیست: تلفات زمستان سخت اروپا بیش از جنگ اوکراین است

بر اساس یک تحلیل جدید، تعداد افرادی که در زمستان امسال در اروپا به دلیل «کمبود انرژی» جان خود را از دست خواهند داد، بیشتر از کسانی خواهد بود که در جنگ اوکراین در میدان نبرد کشته شده‌اند.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

اکونومیست با مدل سازی تاثیر افزایش شدید قیمت برق در اروپا بر مرگ و میر در طول زمستان نتیجه گرفت که با هزینه‌های فعلی انرژی در صورتی که یک زمستان معمولی در پیش رو با شد، احتمالاً منجر به ۱۴۷ هزار مرگ خواهد شد.

در صورت شدت بیشتر زمستان این عدد می‌تواند به ۱۸۵ هزار تن برسد. اما حتی اگر زمستان معتدل باشد، این رقم همچنان ۷۹ هزار نفر خواهد بود.

این نشریه تلفات میدان جنگ در جنگ اوکراین را تا کنون حدود ۶۰ هزار نفر تخمین زده است که برای روسیه و اوکراین هر کدام بالغ بر ۳۰ هزار نفر می‌شود.

مدل آماری اکونومیست شامل تمامی کشورهای اتحادیه اروپا به همراه بریتانیا، نروژ و سوئیس است.

در نتیجه تحریم‌های روزافزون غرب، قیمت گاز و برق منازل مسکونی در اروپا افزایش چشمگیری یافته است. قبل از جنگ، روسیه ۴۰ تا ۵۰ درصد گاز طبیعی اتحادیه اروپا را تامین می‌کرد.

در زمستان امسال، انتظار می‌رود که دما در مقایسه با دهه‌های اخیر زیاد نباشد. همچنین انتظار می‌رود که درصد ابتلا به آنفولانزا معمولی باشد.

این مدل نشان داد که اگر دمای آب و هوا متوسط باشد، افزایش ۱۰ درصدی قیمت برق با افزایش ۰.۶ درصدی مرگ و میر مرتبط است.

این مدل نشان داد ایتالیا که جمعیت مسن‌تری دارد و قیمت برق بالایی دارد، بیشترین تلفات را متحمل خواهد شد.

همچنین مشخص شد که استونی و فنلاند در زمستان امسال متحمل میزان زیادی از مرگ و میرهای اضافی خواهند شد.

انگلیس و فرانسه با اعلام سقف قیمتی، وضعیت بهتری خواهند داشت و در اتریش که سقف قیمتی بسیار سخاوتمندانه‌ای اعمال کرده، انتظار می‌رود مرگ و میر در زمستان کاهش یابد.

این گزارش خاطرنشان کرد که به دلیل حملات روسیه به زیرساخت‌های اوکراین، این کشور بیشتر از همه کشورهای موجود در مدل متحمل تلفات غیرنظامیان خواهد شد.

https://irna.ir/xjL۶Rt

**سقوط بالگرد در کره جنوبی پنج کشته برجای گذاشت

مقامات رسمی کره جنوبی اعلام کردند در سانحه سقوط یک فروند بالگرد در سواحل شرقی منطقه یانگ یانگ این کشور که صبح امروز به وقت محلی رخ داد، دست کم پنج نفر جان خود را از دست دادند.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

در حادثه سقوط بالگرد در سواحل شرقی « یانگ یانگ » کره جنوبی هنوز هویت ۳ نفر از ۵ نفر جان باخته احراز نشده است و تنها هویت خلبان ۷۱ ساله و تکنسین ۵۴ مشخص شده است.

این بالگرد که از نوع اس-۵۸ تی ( S-۵۸T ) و توسط کارخانه « سیکرواسکای » آمریکا ساخته شده است حدود ساعت ۱۰:۵۰ صبح به وقت محلی سقوط کرد و آتش گرفت.

درباره علت وقوع این حادثه هنوز اطلاعاتی منتشر نشده است.

https://irna.ir/xjL۶SY

**حمله جبهه تروریستی النصره به منطقه کاهش تنش سوریه

مرکز آشتی روسیه در سوریه از ادامه حملات جبهه تروریستی النصره به منطقه کاهش تنش در شمال این کشور خبر داد.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

اولیگ ایگوروف معاون رئیس مرکز آشتی روسیه در سوریه اعلام کرد که عناصر مسلح جبهه تروریستی النصره طی روز گذشته سه بار منطقه کاهش تنش در شمال سوریه را گلوله باران کردند.

وی گفت که جبهه النصره یک حمله در استان حلب و دو حمله در استان ادلب انجام داد.

ایگوروف افزود که گلوله باران پایگاه های ارتش سوریه در استان ادلب توسط عناصر مسلح تروریست النصره منجر به جان باختن یک نظامی سوری شد.

بر اساس این گزارش، جبهه تروریستی النصره از چندی پیش بر تعداد حملات خود به منطقه کاهش تنش در شمال سوریه افزوده است که با پاسخ ارتش سوریه با همکاری نیروی هوایی روسیه روبرو شده است.

مرکز آشتی روسیه در سوریه یکشنبه گذشته فاش کرده بود که عناصر گروه تروریستی النصره اردوگاه پناهندگان در استان ادلب در شمال سوریه را تبدیل به انبار مهمات و سلاح خود کرده و به سازمان های بین المللی اجازه ورود به آنجا را نمی دهند.

سه منطقه در سال ۲۰۱۸ میلادی به کنترل ارتش سوریه درآمد، اما منطقه چهارم که ادلب استانی در شمال غربی سوریه و مناطقی چون لاذقیه، حما و حلب را در بر می گیرد هنوز در دست گروه های تروریستی قرار دارد و گفته می شود کنترل این منطقه بیشتر در اختیار گروه تروریستی جبهه النصره است.

اواخر تابستان سال ۲۰۱۸ میلادی، سران روسیه و ترکیه در سوچی روسیه به توافقی دست یافتند که طی آن ترکیه وعده داد بدون خونریزی تروریست‌های مستقر در این منطقه را خارج یا خلع سلاح کند، اتفاقی که تا امروز رخ نداده است و تروریست ها در این منطقه هر از چندگاهی به نیروهای نظامی سوریه یا پایگاه روسیه در اطراف این منطقه حمله می کنند.

https://irna.ir/xjL۶Tw

**کره جنوبی در آستانه بحران مالی

بر پایه یک نظرسنجی صورت گرفته از سوی بانک مرکزی کره جنوبی که از سوی خبرگزاری رسمی این کشور منتشر شد، تقریبا ۶۰ درصد از کارشناسان اقتصادی و مالی نگران هستند که به دلیل افزایش هزینه های استقراض، این کشور در کوتاه مدت با بحران مالی مواجه شود.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

بر اساس نظرسنجی صورت گرفته با حضور ۷۲ کارشناس مطرح داخلی و بین المللی، ۵۸.۳ درصد از این افراد بر این باورند که این کشور در بازه زمانی یک ساله با یک بحران سیستماتیک مالی روبرو خواهد شد.

کارشناسان نگران هستند که افزایش شدید هزینه های استقراض و بهره های بانکی باعث ایجاد یک بحران مالی در کره جنوبی در کوتاه مدت شود.

این رقم در مقایسه با آمارهای منتشر شده در ماه مه (اردیبهشت-خرداد) که این رقم ۲۶.۹ درصد بود، با افزایش روبرو شده است.

از دیگر سو، دست کم ۱۶.۷ درصد از مردم کره جنوبی با افزایش بدهی برای تامین هزینه های زندگی روبرو شده اند.

کره جنوبی در زمان حاضر بعد از چین، ژاپن و هند، چهارمین قدرت اقتصادی آسیا محسوب می شود.

حدود ۱۴ درصد از مردم در کره جنوبی نیز در خصوص افزایش بهره وام بانکی ابراز نگرانی کرده اند.

به استناد گزارشهای خبری، بانک ها با افزایش نرخ بازپرداخت وام های خود بازپرداخت بدهی برای مشاغل و خانواده ها را با مشکل روبرو کرده اند.

https://irna.ir/xjL۶Td

**اقدام شرم‌آور دیگر سازشکاران/ امارات "هولوکاست" را در برنامه درسی می‌گنجاند

رسانه های صهیونیستی تصمیم حکومت امارات برای گنجاندن مقوله موسوم به «هولوکاست» در برنامه‌های درسی مدارس این کشور را جشن گرفته و این اقدام شرم آور حکام سازشکار امارات را ستایش کردند.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

روزنامه صهیونیستی «تایمز اسرائیل» نوشت که حکام امارات در پی توافق سازش موسوم به "ابراهیم" در ۲۰۲۰ میلادی که منجر به عادی‌سازی روابط ابوظبی با تل آویو شد برنامه‌های بزرگی برای مقابله با فرهنگ منطقه‌ای انکار هولوکاست اتخاذ کرده اند.

این رسانه رژیم اسرائیل افزود که به دلیل غیبت کامل از مطالب آموزشی برای کودکان در امارات که "اسرائیل" را از نقشه‌ها و کره جهان حذف می‌کند، اکنون قرار است مقوله هولوکاست به طور کامل در برنامه درسی مدارس امارات گنجانده شود.

به نوشته این روزنامه صهیونیست، سال گذشته تنها چند ماه پس از اعلام توافق عادی‌سازی روابط بین ابوظبی و تل آویو با میانجیگری آمریکا، اولین نمایشگاه موسوم به "یادبود هولوکاست" در منطقه در "دبی" افتتاح شد.

روزنامه صهیونیستی "تایمز اسرائیل" افزود که از آن زمان هفت نفر از کسانی که این روزنامه آنها را "بازماندگان هولوکاست" خواند، در امارات حاضر شدند. این افراد درباره آنچه روزنامه صهیونیستی "اسرائیل تایمز" آن را "وحشت نسل کشی نازی ها" دانست، صحبت کردند.

موسسه موسوم به نظارت بر صلح و تسامح فرهنگی در آموزش مدارس (IMPACT-se) مستقر در تل آویو و لندن در حال همکاری با وزارت آموزش و پرورش امارات برای ایجاد برنامه‌های درسی جدید است که برای کودکان در مدارس ابتدایی و متوسطه خواهد بود.

به نوشته این روزنامه صهیونیستی، «مارکوس شیف» مدیرعامل این موسسه گفت که برنامه درسی امارات یک سر و گردن از سایر کشورهای منطقه بالاتر بود زیرا هیچ مدرکی دال بر "نفرت یا یهودستیزی" نشان نمی‌داد و "جای تاریخی یهود" در جهان عرب را به رسمیت می‌شناسد.

«علی النعیمی» نماینده جنجالی اماراتی یکی از میانجی‌های اماراتی برای عادی‌سازی روابط با تل آویو و همدست صهیونیست ها گفت: «شناخت وحشت هولوکاست در منطقه‌ای که یهودیان قرن‌ها از تاریخ در آن زندگی می‌کنند، امری حیاتی است.»

او مدعی شد که یاد و خاطره "قربانیان هولوکاست" در جهان عرب بسیار مهم است. نسل قدیمی‌تر در محیطی کار می‌کردند که صحبت از هولوکاست معادل خیانت به اعراب و فلسطینی‌ها بود.

پیشتر « احمد المنصوری» از امارات اولین نمایشگاه اختصاص یافته به "یادبود هولوکاست" در خاورمیانه را به عنوان تلاشی برای غلبه بر "انکار هولوکاست" برگزار کرد و از زمان افتتاح موزه در سال ۲۰۱۳، آنچه از آن تاریخ یهودیت نام برده است را از سراسر منطقه جمع آوری کرده است.

امارات بعد از خیانت به آرمان های ملت فلسطین و سازش با رژیم صهیونیستی، درهای خود را به روی صهیونیست ها به طور گسترده باز کرده است و عملا با حضور شرکت های مختلف رژیم صهیونیستی و خریدهای تسلیحاتی و حضور امنیتی و نظامی صهیونیست ها به مستعمره آنها تبدیل شده است؛ امری که کاشناسان سیاسی درباره پیامدهای ناگوار آن بر صلح و ثبات منطقه هشدار می دهند.

https://irna.ir/xjL۶G۲

**سرخک و سویه ایمنی‌گریز کرونا؛ دو ویروس با تهدیدی در ابعاد جهانی

چندی‌ست که سویه ایمنی‌گریزی از ویروس کرونا در بسیاری از کشورها به‌ویژه در آمریکا و اروپا در حال انتشار است و همزمان بالاگرفتن تهدید ویروس احیا شده سرخک در نتیجه همه گیری کووید-۱۹، نیز به سطح هشدار رسیده است.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

در آستانه زمستان و سال نوی میلادی دنیا که سومین سال همه‌گیری ویروس کرونا را پشت سر می گذارد با تهدیدهای تازه‌ای مرتبط با این ویروس مواجه شده است.

در حالی که تعداد موارد کووید مربوط به سویه BQ.۱.۱ در کشورهای اروپایی از جمله فرانسه افزایش می‌یابد، گفته می‌شود این نوع از کرونا در برابر آنتی بادی‌ها مقاوم است. همین امر سبب شده تا در هفته‌های گذشته اخباری مبنی بر احتمال به‌راه افتادن موج هشتم همه گیری در این کشور، انتشار یابد و این سوال را در رسانه‌ها مطرح کند که آیا مراسم سال ۲۰۲۳ میلادی از این تهدید متاثر خواهد شد.

در همین زمان، آژانس اروپایی دارو، به قاره سبز در مورد افزایش موارد ابتلا به کووید۱۹ و احتمال موج تازه همه‌گیری در آستانه زمستان، هشدار داده است.

مارکو کاوالری مسئول بخش بهداشت و راهبرد واکسیناسیون این آژانس اخیرا در نشستی خبری اعلام کرد که در هفته‌های اخیر به لطف ایمنی ایجاد شده توسط واکسیناسیون ، افزایش بسیار شدید ابتلا گزارش نشده است.

وی افزود: با اینحال با آغاز سرما ممکن است این شرایط به سرعت تغییر کند.

به گفته این مقام بهداشتی؛ این ویروس سرعت تکامل خود را حفظ می کند و زیرمجموعه های جدید اُمیکرون مانند BQ.۱.۱ و نسل بعدی آن BA.۵ در حال گسترش و جایگزینی هستند.

وی افزود: سویه‌های جدید تمایل بیشتری به فرار ایمنی و افزایش رشد نشان می‌دهند. زیرشاخه‌های جدیدی مانند BQ.۱.۱ از خنثی شدن توسط محصولات آنتی‌بادی مونوکلونال موجود فرار می‌کنند، که ممکن است منجر به اثربخشی بالینی ضعیف واکسن شود.

آژانس اروپایی دارو میزان تزریقات دز یادآور واکسن را در اروپا را در ماه های اخیر با میانگین نرخ تنها ۲۹ درصد برای جمعیت های در معرض خطر بالاتر، از جمله افراد بالای ۶۰ سال مبتلا به بیماری های مزمن و نقص ایمنی «بسیار ناامید کننده» خواند.

استفن ترستروپ یکی از مدیران ارشد این آژانس، گفت که هنوز «ویروس‌های زیادی در گردش هستند» و احتمال انتشار آن‌ها، به‌ویژه در میان افراد آسیب‌پذیر واکسینه نشده، همچنان زیاد است. وی همچنین بر اهمیت واکسیناسیون و واکسیناسیون مجدد، به‌ویژه برای گروه‌های آسیب‌پذیر تأکید کرد.

در چین نیز موارد ابتلا به کووید با وجود تدابیر سختگیرانه بهداشتی در حال رکورد شکنی است. کمیسیون ملی بهداشت چین دیروز (شنبه) اعلام کرد در ۲۴ ساعت گذشته ۳۵ هزار و ۱۸۳ مورد جدید ابتلا به کرونا را در این کشور شناسایی کرده است که نشان می‌دهد شمار مبتلایان برای سومین روز متوالی رو به افزایش بوده است. این آمار از آغاز همه‌گیری در سال ۲۰۱۹ در چین بی‌سابقه بوده است.

در آمریکا نیز افزایش موارد ابتلا به کووید۱۹ با زیرسویه BN.۱ اُمیکرون نگرانی‌هایی را ایجاد کرده است.

تصور می‌شود که این زیرسویه عامل ۴.۳ درصد موارد جدید ابتلا در ایالات متحده باشد. تعداد موارد آن می تواند هر دو هفته دو برابر شود. اگر امروزه این زیرسویه عامل یک عفونت در ۲۰ مورد بتلااست، حدود یک ماه پیش، این تعداد یک مورد در ۱۰۰ مورد ابتلا به کووید۱۹ بود.

به گفته کارشناسان آمریکایی، زیرسویه BN.۱ حامل جهش R۳۴۶T است و می تواند از ایمنی و داروی مورد استفاده بیماران با سیستم ایمنی ضعیف بگریزد.

دکتر راج راجنارایانان، کارشناس کووید در دانشگاه ایالتی آرکانزاس، این سویه جدید «بسیار ایمن گریز» است و این بدان معناست که جهش‌ها به آن اجازه می‌دهند دیگر توسط پاسخ ایمنی ایجاد شده در طول واکسیناسیون یا عفونت قبلی شناسایی نشود. در حال حاضر هیچ مدرکی مبنی بر اینکه این نوع باعث بستری شدن یا مرگ بیشتر شود وجود ندارد.

همه‌گیری کرونا و احیای سرخک

در حالی که دنیا هنوز با پایان یافتن همه گیری کرونا فاصله زیادی دارد، کارشناسان حوزه سلامت زنگ هشدار دیگری را به صدا درآورده اند؛ خطر بازگشت قریب‌الوقوع بیماری سرخک در زمستان امسال با تهدید جدی جان ۴۰ میلیون کودک.

سازمان جهانی بهداشت احیرا در گزارشی، اعلام کرد که همه‌گیری کرونا با تاثیر بر کاهش واکسیناسیون کودکان، ویروس خطرناک سرخک را احیا کرده است.

این سازمان و نیز صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) پیشتر در آوریل گذشته (فروردین/ اردیبهشت) زنگ خطر در مورد آنچه «فاجعه مطلق» خواندند را در صورت عدم رسیدگی به وضعیت و نیز تاخیر در واکسیناسیون کودکان به صدا درآورده بودند که به گفته کارشناسان این هشدار بی فایده بوده است.

سازمان بهداشت جهانی در گزارش‌های مکرر خود در هفه گذشته توضیح داده است که روند نزولی واکسیناسیون سرخک از ابتدای همه‌گیری کرونا تا کنون متوقف نشده است.

گزارش یک مرکز آمریکایی همکار این سازمان جهانی، نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۱، تعداد قابل توجه نزدیک به ۴۰ میلیون کودک یک دز از واکسن سرخک را از دست داده اند. به ۲۵ میلیون از آنها دز اول و ۱۴ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر نیز دز دوم واکسن تزریق نشده است.

این در حالی است که برای برخوداری از ایمنی جمعی، پوشش ۹۵ درصدی جمعیت با ۲ دز واکسن ضروری است. این کمترین میزان پوشش جهانی از سال ۲۰۰۸ برای اولین دوز واکسن سرخک است.

سازمان جهانی بهداشت با ابراز تأسف از اینکه در سال ۲۰۲۱، ۹ میلیون مورد ابتلا به سرخک در جهان و ۱۲۸ هزار مورد مرگ وجود داشت، گفت: این یک شکست بزرگ است که پیشرفت‌های حاصل شده برای از بین بردن پایدار سرخک در جهان را معکوس و میلیون‌ها کودک را مستعد ابتلا می‌کند.

تدروس آدهانوم گبریسوس رئیس سازمان بهداشت جهانی همچنین اعلام کرد: در حالی که واکسن های ضد کووید-۱۹ قبل از به کارگیری به عنوان بخشی از بزرگترین کمپین تاریخ واکسیناسیون در زمان بی سابقه ای ساخته شدند، برنامه های معمول ایمن سازی به شدت مختل شده و میلیون ها نفر کودکان واکسن را فراموش کرده اند.

https://irna.ir/xjL۶T۲

**شرکت‌های ژاپنی به دنبال افزایش قیمت محصولات هستند

به دنبال افزایش بهای مواد اولیه و افت ارزش ین واحد پول ژاپن، نزدیک به یک چهارم از شرکت های بزرگ در این کشور به دنبال افزایش قیمت از سال آینده میلادی هستند.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

بر اساس نظرسنجی صورت گرفته در میان ۸۰ شرکت بزرگ ژاپنی از جمله تویوتا موتور، ۲۳ درصد تصمیم دارند بهای محصولات خود را افزایش دهند. این در حالیست که ۴۹ درصد از شرکتهای ژاپنی می گویند هنوز در این خصوص تصمیم گیری نکرده اند.

شرکتهایی که مایل به افزایش بهای کالاهای خود هستند دلایلی مانند افزایش بهای مواد اولیه، افت ین و هزینه های حمل و نقل را از مهترین دلایل این تصمیم اعلام می کنند.

نتایج این نظرسنجی همچنین نشان می دهد بهای کالاهای مصرفی در ماه نوامبر در توکیو نسبت به سال قبل ۳.۶ درصد افزایش یافته است که در مقایسه با ۱۹۸۲ به بیشترین میزان خود رسیده است.

از دیگر سو، بر اساس داده‌های منتشر شده شاخص اصلی قیمت مصرف‌کننده (CPI) که موادغذایی و انرژی را شامل می‌شود در ماه جاری میلادی در توکیو به رقم ۳.۶ درصد رسیده که در ۴۰ سال گذشته بی‌سابقه توصیف شده‌ است.

به گزارش رویترز، شاخص اصلی قیمت مصرف کننده که در اقتصاد به اختصارCPI خوانده می شود در توکیو پایتخت ژاپن در ماه جاری میلادی با بیشترین سرعت افزایش یافته که در ۴۰ سال گذشته بی سابقه توصیف شده و برای ششمین ماه متوالی از هدف ۲ درصدی بانک مرکزی فراتر رفته است.

به گفته برخی تحلیلگران، این افزایش که عمدتا ناشی از بالارفتن قیمت انرژی و غذا است طیف گسترده‌تری از کالاها را در برگرفته و شک و تردید بر سر دیدگاه بانک مرکزی ژاپن (BOJ) مبنی بر گذرا بودن تورم را افزایش داده است.

آمارهای دولتی نشان می دهد این شاخص در توکیو که شامل قیمت مواد غذایی تازه نمی شود، اما سوخت را در بر می گیرد، در ماه جاری میلادی ۳.۶ درصد اعلام شده که بیشتر از مدت مشابه سال گذشته بود. این افزایش بیش از پیش بینی ۳.۵ درصدی بازار و افزایش ۳.۴ درصدی ماه اکتبر است. گفته می شود این افزایش نرخ تورم در ۴۰ سال گذشته بی سابقه است.

«بانک مرکزی ژاپن با این دیدگاه که در سال آینده با برطرف شدن بحران سوخت تورم کاهش می یابد، نرخ بهره را بسیار پایین نگه داشته است.

در ژاپن برخلاف برخی اقتصادهای غربی که دستمزدها با تورم افزایش یافته، حقوق و قیمت خدمات در ژاپن افزایشی را شاهد نبوده است.

ناظران رشد آهسته دستمزدها در ژاپن را یکی از عوامل تاخیر در بهبود اقتصاد این کشور پس از همه گیری ویروس کرونا بوده است. گزارش ها نشان می دهد این سومین اقتصاد بزرگ جهان به طور غیرمنتظره ای در سه ماهه سوم سالانه ۱.۲ درصد کوچک شد که بخشی از آن به دلیل تغییر الگوی مصرف عنوان شده است.

https://irna.ir/xjL۶Vg

**دولت و مخالفان ونزوئلا توافقنامه امضا کردند/شکست استراتژی اجبار و مداخله غرب

دولت ونزوئلا و مخالفان دومین توافقنامه به منظور حمایت از مردم ونزوئلا را امضا کردند که هدف اصلی آن، بازیابی منابع مسدود شده این کشور تحت تحریم در سیستم مالی بین‌المللی است. این حقیقت نیز اثبات می‌شود که حذف قدرت سیاسی ونزوئلا از طریق فشار، اجبار، مداخله و محاصره اقتصادی و دیپلماتیک شکست خورده.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

توافق امضا شده به دنبال ازسرگیری گفت‌وگوهایی است که از اکتبر ۲۰۲۱ با تصمیم دولت ونزوئلا به حالت تعلیق درآمده بود و طبق آن، مخالفان و دولت باید در زمینه کمک و هزینه‌های بشردوستانه مانند پرداخت هزینه‌های پروژه‌های پزشکی و یا تعمیر شبکه‌های برق همکاری کنند.

تامین هزینه مراقبت‌های پزشکی از محل دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلاری است که در حال حاضر به دلیل تحریم‌های آمریکا در حساب‌های بین‌المللی مسدود شده است.

«داگ نایلندر» نماینده نروژ که به عنوان میانجیگر در این جلسه حضور داشت به طرفین هشدار داد در صورتی که یکی از آن‌ها، هرگونه اقدام یکجانبه‌ای انجام دهد، توافق باطل خواهد بود.

وی افزود: اگر چه جامعه بین‌المللی از این روند حمایت می‌کند اما هرگونه پیشرفت به ونزوئلایی‌ها بستگی خواهد داشت.

یک رویداد مهم برای منطقه آمریکای لاتین

«مارسلو ابرارد» وزیر امور خارجه مکزیک (مجری مراسم) امضای این توافقنامه دوم را «امیدی» برای آمریکای لاتین دانست و تاکید کرد که آن‌ها از از سرگیری گفتگوها با «آغوش باز» استقبال می‌کنند.

این مقام مکزیکی پیشتر نیز با بیان اینکه «ما به طور مستقیم در مذاکرات شرکت نمی‌کنیم» گفت دولت این کشور از گفت‌وگو میان مخالفان و دولت «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهوری ونزوئلا حمایت می‌کند.

مادورو از طریق صفحه توییتر خود اعلام کرد: امضای دومین توافقنامه جزئی بین دولت بولیواری که من ریاست آن را بر عهده دارم و مخالفان، راه را برای فصل جدیدی برای ونزوئلا باز می‌کند تا به پیشروی به سوی صلح و رفاهی که همه ونزوئلایی‌ها آرزوی آن را دارند، ادامه دهیم.

«گوستاوو پترو» رئیس‌جمهوری کلمبیا نیز یکی از رهبران منطقه آمریکای لاتین است که بیش از همه بر لزوم از سرگیری مذاکرات در ونزوئلا برای دستیابی به توافق سیاسی بین طرفین تاکید کرده است.

اولین میز گفت‌وگوی دولت ونزوئلا و مخالفان در سال ۲۰۱۷ در جمهوری دومینیکن و پس از آن در سال ۲۰۱۹ در باربادوس انجام شد. پس از شکست این دو دور، سومین تلاش دو طرف برای مذاکره و دستیابی به توافق، در اوت ۲۰۲۱ در مکزیک صورت گرفت. مذاکرات و امضای یادداشت تفاهم در مکزیک ادامه یافت تا اینکه سه ماه بعد، استرداد «الکس ساب» تاجر کلمبیایی و از نزدیکان دولت نیکلاس مادورو به آمریکا، نه تنها روابط واشنگتن- کاراکاس را پیچیده کرد بلکه دولت ونزوئلا از توقف مذاکرات با مخالفان به نشانه اعتراض به این اقدام خبر داد.

مذاکرات؛ شکست استراتژی اجبار و مداخله غرب

پس از ماه‌ها تعلیق، دولت ونزوئلا در حالی خبر از آغاز مجدد گفت‌وگوها به منظور دستیابی به ثبات سیاسی و مصالحه در این کشور آمریکای جنوبی می‌دهد که تحریم‌های اقتصادی و مداخله‌های واشنگتن، ونزوئلا را با دشواری‌های بیشماری مواجه کرده است.

آغاز این فرآیند مذاکرات برای ونزوئلا، به منزله نقطه عطفی است چرا که این حقیقت را اثبات می‌کند که حذف قدرت سیاسی ونزوئلا از طریق فشار، اجبار، مداخله و محاصره اقتصادی و دیپلماتیک شکست خورده است.

شکست استراتژی‌های بیان شده، به تدریج اجماع سیاسی حول مساله محاصره ونزوئلا و حمایت از دولت خودخوانده خوان گوایدو که از روز نخست، به عنوان نقشه راهی برای برکناری چاویسم از قدرت طراحی شده بود را متزلزل کرده است.

از طرفی هم اتحادیه اروپا و هم آمریکا که مروجان اصلی تحریم کاراکاس هستند، لزوم تغییر در رویکرد خود به ونزوئلا را دریافته‌اند.

چه انگیزه‌هایی دولت و مخالفان را به میز مذاکره و توافق اول کشاند؟

مذاکرات دولت و اپوزیسیون پس از چندین تلاش ناموفق، سرانجام روز جمعه (۱۳ اوت/ ۲۲ مرداد) به امضای تفاهم‌نامه و آغاز مرحله جدیدی از گفت‌وگوها بین دولت مادورو و مخالفان، در مکزیک به عنوان میزبان و با میانجیگری نروژ و همراهی هلند و روسیه انجامید.

تارنمای میسیون بِردد در آن زمان نوشت: انگیزه‌ها از انجام مذاکرات در چارچوب یک هدف کلان و در قالب توافق امضا شده تعریف شده است و آن، دستیابی به یک توافق از طریق گفت‌وگوهایی مستحکم، جامع، رو به افزایش و مسالمت‌آمیز به منظور ایجاد قوانینی روشن است. قوانینی که همزیستی سیاسی و اجتماعی با احترام مطلق به قانون اساسی این کشور، اصول بنیادین آن است.

بر اساس این نخستین سند امضا شده، قرار بود مذاکرات با در نظرگرفتن حقوق سیاسی یکسان برای همه بازیگران، ضمانت‌های انتخاباتی یکسان برای دو طرف، لغو تحریم‌ها، احترام به دولت مشروطه، همزیستی سیاسی و اجتماعی، صیانت از اقتصاد ملی و همچنین تضمین اجرا و نظارت بر توافق‌ها، انجام شود.

در متن این تفاهم‌نامه که توسط دو طرف امضا شد، «ضرورت لغو تحریم‌ها علیه دولت ونزوئلا به عنوان مداخله خارجی آسیب‌زا و به رسمیت شناختن استقلال، آزادی، حق حاکمیت و تعیین سرنوشت و همچنین تمامیت ارضی به عنوان حقوق مسلم مردم ونزوئلا مورد تاکید قرار گرفت.

https://irna.ir/xjL۶Vk

**واکنش آمریکا به گفت‌وگوهای دولت ونزوئلا و مخالفان

وزیر خارجه آمریکا بدون اشاره به اینکه واشنگتن خود عامل بروز چالش های سیاسی و اقتصادی در ونزوئلا طی سالهای گذشته بوده، از ازسرگیری گفت‌وگوهای دولت ونزوئلا و مخالفان آن در مکزیک استقبال کرد و گفت، این مذاکرات را گامی مهم در جهت برقراری دموکراسی در این کشور آمریکای جنوبی دانست.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

آنتونی بلینکن در توییتی ابراز امیدواری کرد که طرفین به توافق های ماندگاری دست یابند که مسیر انتخابات ریاست جمهوری آزاد و عادلانه در سال ۲۰۲۴ را مشخص سازد.

مکزیک در دو روز گذشته (۴ و ۵ آذر) میزبان چهارمین دور گفت و گوهای کاراکاس و مخالفان بود.

اولین دور گفت‌وگوهای دولت «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهوری ونزوئلا و مخالفان در سال ۲۰۱۷ در جمهوری دومینیکن و پس از آن در سال ۲۰۱۹ در باربادوس انجام شد. پس از شکست این دو دور، سومین تلاش دو طرف برای مذاکره و دستیابی به توافق، در اوت ۲۰۲۱ در مکزیک صورت گرفت. مذاکرات و امضای یادداشت تفاهم در مکزیک ادامه یافت تا اینکه سه ماه بعد، استرداد «الکس صعب» تاجر کلمبیایی و از نزدیکان دولت نیکلاس مادورو به آمریکا، نه تنها روابط واشنگتن- کاراکاس را پیچیده کرد بلکه دولت ونزوئلا از توقف مذاکرات با مخالفان به نشانه اعتراض به این اقدام خبر داد.

همزمان با گفت و گوهای مکزیک، آمریکا دیشب به غول نفتی شورون اجازه داد از ونزوئلا نفت و فرآورده‌های نفتی وارد کند.

در بیانیه وزارت خزانه داری آمده است: این اقدام منعکس کننده سیاست دیرینه آمریکا برای کاهش هدفمند تحریم‌ها بر اساس گام‌های مشخصی است که درد و رنج مردم ونزوئلا را کاهش می‌دهد و از احیای دموکراسی حمایت می‌کند.

https://irna.ir/xjL۶Wh

**نماینده صهیونیست: قطر دشمن ما است

یک عضو پارلمان رژیم صهیونیستی خشم خود از بایکوت خبرنگاران صهیونیست از سوی تماشاگران کشورهای اسلامی در جام جهانی قطر را با حمله بی سابقه به این کشور نشان داد و گفت: قطر دشمن ماست و از این کشور توقعی نداشته باشید.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

"عمیحای شیکلی" نماینده حزب لیکود در پارلمان رژیم صهیونیستی در صفحه توییتر خود به دو زبان عبری و عربی مدعی شد: قطر یک کشور اسلامی دیکتاتوری و تندرو و بسیار ضد یهودی است.

او همچنین ادعا کرد: قطر یک کشور سرکوبگر است که حقوق بشر را سرکوب می کند.

این نماینده صهیونیست در ادامه حمله بی سابقه خود به قطر مدعی شد: قطر حامی اصلی جنبش حماس، گروه اخوان المسلمین و گروهک های تروریستی است.

او گفت: توقع هیچ چیزی از این کشور کوچک نداشته باشید و نسبت به آن ناامید شوید زیرا این کشور دشمن سرسخت ماست.

بر اساس این گزارش، این عضو پارلمان رژیم صهیونیستی هیچ اشاره ای به دلایل حمله شدید به قطر نکرده است اما نظرات دنبال کننده های او نشان می دهد این اظهارات در پی بایکوت گسترده خبرنگاران صهیونیست از سوی تماشاگران کشورهای اسلامی در جام جهانی قطر مطرح شده است.

خبرنگاران صهیونیست که برای پوشش برنامه های جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر حضور دارند، پیش از این اعلام کرده بودند که تماشاگران عرب بعد از مطلع شدن از هویتشان حاضر به مصاحبه با آن ها نمی شوند.

اخیرا ویدیویی هایی منتشر شده که نشان می دهد خبرنگاران صهیونیست تلاش می کنند با تماشاگران کشورهای مختلف عربی مصاحبه بگیرند اما آن ها از این کار ممانعت می کنند و در حمایت از فلسطین شعار می دهند.

https://irna.ir/xjL۶Wz

**روسیه: پهپادهای ناتو پیش از جنگ قصد عبور از مرز ما را داشتند

یک مقام ارشد روسیه اعلام کرد که پهپادهای ناتو حتی پیش از شروع جنگ اوکراین تلاش‌هایی برای عبور از مرز پسکوف داشتند.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

میخائیل ودرنیکوف فرماندار شهر پسکوف گفت: هیچ وقت پوشش گسترده‌ای دراینباره ارائه نکردیم اما تلاش‌هایی در راستای عبور هواپیماهای بدون سرنشین و دیگر هواپیماها به صورت غیر قانونی از مرز وجود داشت.

فرماندار شهر مرزی پسکوف اضافه کرد که به طور واضح این تلاش‌ها تا به امروز ادامه داشته است.

شهر مرزی پسکوف در شمالی غربی روسیه در جوار کشورهای استونی و لتونی که عضو ناتو هستند، قرار گرفته است.

اظهارات ودرنیکوف در حالی است که درست چند روز گذشته روسیه اعلام کرد که نیروهای اوکراینی سواستوپول در شبه جزیره کریمه را با دو پهپاد هدف قرار دادند.

در اواخر ماه اکتبر نیز رئیس اداره اطلاعات وزارت دفاع اوکراین مدعی شد که دو بالگرد تهاجمی Ka-۵۲ روسیه در جریان یک انفجار در پایگاه هوایی اوستروف در شهر پسکوف نابود شدند. درحالیکه شاید حمله پهپادی می‌تواند عامل این اتفاق باشد اما اعلام شد که انفجار بر اثر کار گذاشتن مواد منفجره در نزدیکی بالگردها به وقوع پیوسته است.

پایگاه هوایی اوستروف در ۳۰ کیلومتری نوار مرزی روسیه واقع شده است.

https://irna.ir/xjL۶Xf

**رسانه فرانسوی: آمریکا بدنبال میانجیگری عمان برای مذاکره با سوریه است

پایگاه فرانسوی «اینتلیجنس آنلاین» گزارش داد که دولت آمریکا امیدوار است تا کشور عمان برای مذاکره با دمشق جهت روشن شدن سرنوشت تبعه آمریکایی ناپدید شده در سوریه میانجیگری کند.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

پایگاه «اینتلجنس آنلاین» که اخبار امنیتی - اطلاعاتی را پوشش می دهد، در گزارش خود نوشت که آمریکا و عمان در حال افزایش همکاری‌های دوجانبه در زمینه‌های مختلف هستند و واشنگتن امیدوار است که مسقط بتواند به روشن شدن سرنوشت روزنامه نگار آمریکایی ناپدید شده در سوریه کمک کند.

در این گزارش که در پایگاه خبری «اثیر» عمان بازنشر شده، آمده است که آمریکا از عمان خواسته است تا در زمینه مذاکرات درباره تبعه آمریکایی ناپدید شده در سوریه میانجیگری کند. این موضوع پس از آن مطرح شد که آمریکا امیدهای خود به یک مقام لبنانی که نقش اصلی میانجیگری بین سوریه و واشنگتن در این موضوع را برعهده داشت، از دست داد.

این پایگاه فرانسوی با اشاره به اینکه موضوع تبعه آمریکایی ناپدید شده در سوریه در نشست گفت و گوی راهبردی آمریکا و عمان که هشتم نوامبر گذشته در واشنگتن برگزار شد، مطرح شد، اضافه کرد که «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا در این جلسه از «بدر بن حمد البوسعیدی» همتای عمانی خود درباره تمایل مسقط برای ایفای نقش میانجی در مذاکرات با دولت سوریه در خصوص این تبعه آمریکایی و برای تسریع تلاش‌های میانجی‌گری سوال کرده است.

وزیر امور خارجه عمان در ۱۶ نوامبر با سفر به دمشق با «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه دیدار کرد و بر اساس بیانیه رسمی منتشر شده در آن زمان، در آنجا پیام سلطان «هیثم بن طارق» سلطان عمان در رابطه با روابط دوجانبه بین دو کشور را تسلیم رئیس جمهور سوریه کرد.

در ۲۵ اکتبر، سرلشکر «عباس ابراهیم» مدیرکل امنیت لبنان ‌گفته بود که کشورش همچنان در حال میانجیگری بین واشنگتن و دولت سوریه درباره سرنوشت «استین تایس» روزنامه نگار آمریکایی مفقود شده در سوریه است.

سرلشکر ابراهیم در آن زمان با اشاره به اینکه ماموریت وی که آن را طولانی و پیچیده توصیف کرد، همچنان ادامه دارد، افزود: کارها به کندی پیش می‌رود، اما آنطور که باید انجام می‌شود و مذاکرات در این زمینه متوقف نشده است.

جو بایدن رییس جمهوری آمریکا نیز ۱۰ آگوست گذشته مدعی شده بود که واشنگتن اطمینان کامل دارد که تایسن توسط حکومت دمشق بازداشت شده است.

بایدن ادعا کرده بود: در دهمین سالگرد ربوده شدن تایس، از سوریه میخواهم به بازداشت وی پایان داده و به ما کمک کند که به وی به آمریکا بازگردد.

دولت سوریه ۲۷ مرداد ۱۴۰۱ در بیانیه‌ای اتهام آمریکا مبنی بر بازداشت خبرنگار این کشور توسط دولت دمشق را رد کرد.

وزارت امورخارجه این کشور در آن زمان در بیانیه‌ای اعلام کرد: هفته گذشته اظهارات گمراه‌کننده‌ و به دور از منطق از سوی دولت آمریکا منتشر شد که در آن دمشق به بازداشت و ربودن دو تبعه آمریکایی از جمله اوستن تایس متهم شده بود.

دولت دمشق اعلام کرد: ما بازداشت یا ربایش هرگونه شهروند آمریکایی که وارد خاک سوریه شده یا در مناطق تحت کنترل دولت سکونت داشته باشد، رد می کنیم.

براساس برخی گزارش های رسانه ای، «اوستن تایس» افسر کهنه‌کار تفنگداران دریایی آمریکا در سال ۲۰۱۲ میلادی در حین سفر به سوریه برای آنچه پوشش جنگ در سوریه به عنوان یک خبرنگار آزاد خوانده شده، ناپدید شد و دولت آمریکا مدعی است که وی توسط دولت سوریه بازداشت شده است اما دولت سوریه بارها این ادعای بی‌پایه و اساس را رد کرده است.

تایس پس از آن ۲۶ سپتامبر همان سال در فیلمی ویدیویی دیده شد که توسط گروهی از مسلحانه ناشناس بازداشت شده بود.

تاکنون هیچ فرد یا گروهی مسؤولیت بازداشت تایس را برعهده نگرفته است.

https://irna.ir/xjL۶WF

**فواد حسین: روابط ما با ایران قوی است

وزیر امور خارجه عراق روابط کشورش با جمهوری اسلامی ایران را قوی توصیف کرد و گفت که بغداد برای ترمیم روابط بین ایران و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس تلاش می کند.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

"فواد حسین" در گفت وگو با روزنامه بحرینی الوطن در پاسخ به این سوال که روابط بین عراق و ایران چگونه می تواند بر ماهیت روابط با بحرین و دیگر کشورهای عرب شورای همکاری خلیج فارس تاثیر بگذارد، گفت: روابط ما با ایران همسایه قوی است. ما برای ترمیم روابط بین ایران و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس تلاش می کنیم زیرا این امر به نفع عراق است.. امنیت جمعی در منطقه انعکاس مثبتی بر وضعیت امنیتی در داخل عراق دارد، بنابراین ما برای ترمیم روابط بین کشورهای همجوار جهت تضمین امنیت منطقه تلاش می کنیم و در این زمینه اولین کنفرانس بغداد برگزار شد و نسخه دوم کنفرانس بغداد در اردن برگزار خواهد شد و بحرین در آن حضور خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: ثبات منطقه یک وضعیت امنیتی باثبات ایجاد می کند.

آماده کمک برای مذاکره ریاض و تهران هستیم

فواد حسین در پاسخ به سوالی درباره تلاش های عراق برای نزدیک کردن دیدگاههای کشورهای همجوار به یکدیگر گفت: تلاش های ما شناخته شده است. جلساتی بین عربستان و ایران با تلاش های عراق برگزار شد و اگر تهران و ریاض بار دیگر آماده نشستن بر سر میز باشند، ما آماده کمک هستیم. ما در تلاش برای ایجاد یک وضعیت مشخص برای رسیدن به آرامش منطقه در راستای منافع همگان هستیم زیرا تنش ها در منطقه بر اوضاع داخلی عراق بازتاب منفی می گذارد. از این رو، امنیت داخلی عراق در پیوند با امنیت و وضعیت امنیتی منطقه ای است. در نتیجه، ما برای ایجاد یک وضعیت امنیتی منطقه ای جدید تلاش می کنیم که بر وضعیت امنیتی در این کشورها و طبعیتا عراق به عنوان یکی از آنها بازتاب (مثبت) داشته باشد.

با سیاست ترامپ موافق نبودیم

وی در بخش دیگری از مصاحبه خود به تنش ها در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ اشاره و تصریح کرد: تنش هایی که بین ایران و آمریکا در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ وجود داشت، بر عرصه عراق انعکاس (منفی) داشت. ما با سیاست ترامپ (موافق) نبودیم و تصمیماتش را تایید نکردیم و در نتیجه، تنش ها بین واشنگتن و تهران در دوره زمامداری ترامپ به عرصه عراق منتقل شد.

دولت السودانی، یک دولت ائتلافی قوی است

فواد حسین درباره سازمان الحشد الشعبی عراق گفت: سازمان الحشد الشعبی جزئی از فرماندهی کل و نیروهای مسلح عراق است و فرمانده کل قوا بر اساس قانون اساسی نخست وزیر است و همه در یک سنگر با گروه تروریستی داعش می جنگیدیم. بنابراین مسائل نظامی و امنیتی تابع فرماندهی کل نیروهای مسلح است و دولت کنونی (به ریاست محمد شیاع السودانی) توان مقابله با هر بحرانی را دارد.. ما این بحران ها را مدیریت می کنیم و در حال حل و فصل آنها هستیم و دولت کنونی عراق یک دولت ائتلافی قوی است که از حمایت برخوردار است و می تواند هر گونه اقدامی را علیه هر کسی که از مسیر صحیح دولت منحرف می شود، انجام دهد. دولت کنونی برای ساختن اقتصاد و خدمات رسانی به شهروندان تلاش می کند.

وی تصریح کرد: ما در عراق در یک دموکراسی نوپا به سرمی بریم.. عراق اکنون کشوری با حاکمیت و استقلال است؛ بر خلاف دوران رژیم صدام که بدون حاکمیت بود و حاکمیت عراق در دست شورای امنیت سازمان ملل بود.

https://irna.ir/xjL۶YV

**اختلافات به درون ارتش اسرائیل کشیده شد/ گانتس ابراز نگرانی کرد

وزیر جنگ رژیم صهیونیستی نسبت به کشیده شدن شکافها و اختلافات داخلی این رژیم به درون ارتش ابراز نگرانی کرد.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

روزنامه صهیونیستی "یدیعوت آحارنوت" نوشت که ارتش رژیم صهیونیستی از تعلیق فعالیت ۵ نظامی صهیونیست در پی حمله به یک فعال صهیونیست چپگرا در شهر الخلیل در جنوب کرانه باختری خبر داده است.

ارتش رژیم صهیونیستی ابراز امیدواری کرده که این مورد استثنا باشد و به یک قاعده تبدیل نشود.

" آویو کوخاوی" رئیس ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی در پی این امر طی پیامی به نظامیان ارتش این رژیم گفت که متاسفانه اخیرا چندین بار شاهد خشونت و به کارگیری زور علیه "اسرائیلی ها" بوده ایم و این خشونت هم لفظی و هم فیزیکی بود.

وی تاکید کرد که به کارگیری بی دلیل زور (علیه اسرائیلی ها) به طور کامل ممنوع است و این رفتار غیرطبیعی نیازمند محکومیت و مجازات شدید است.

بر اساس این گزارش، پیام کوخاوی منجر به خشم "ایتمار بن گویر" وزیر امنیت داخلی آتی رژیم صهیونیستی شد و او گفت که خواستار توضیح در خصوص این مساله خواهد شد.

بن گویر در گفت وگو با روزنامه صهیونیستی "یدیعوت آحارنوت" گفت: حمایت نکردن از نظامیان غیرممکن است، میخواهم که نگاه عمیق به ابهامات داشته باشند و اگر اقدامات تحریک آمیزی علیه نظامیان انجام شده است دلیلی ندارد که ارتش از آن ها حمایت نکند.

اخیرا شبکه تلویزیونی "کان" رژیم صهیونیستی ویدیویی منتشر کرد که نظامیان صهیونیست یک فعال چپگرای صهیونیست را به زمین می اندازند و ضرباتی به صورتش وارد می کنند.

یک نظامی صهیونیست نیز خطاب به یک فعال چپگرای صهیونیست می گوید که بن گویر روی کار خواهد آمد و به تمام اقدامات شما پایان خواهد داد.

این ویدئو خود گوشه ای از شکاف و اختلافات گسترده داخلی بین سکولارها و هواداران احزاب دینی در رژیم صهیونیستی و گسست درونی این رژیم را نشان می دهد.

بر اساس توافقی که اخیرا با نتانیاهو انجام شده است، بن گویر تندرو در کابینه آتی به عنوان وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی منصوب خواهد شد.

این درگیری ها بین نظامیان افراطی هوادار بن گویر در ارتش با چپگراها و واکنش کوخاوی و بن گویر به آن، نگرانی شدید "بنی گانتس" وزیر جنگ رژیم صهیونیستی را درخصوص کشیده شدن اختلافات و شکاف های داخلی به درون ارتش به همراه داشت و او در صفحه توییتر خود به دفاع از ارتش این رژیم پرداخت و نوشت: "دفاع از اسرائیل و اسرائیلی ها ماموریت ارتش است و در طول سالیان متعدد به این ماموریت وفاداری شده و با چالش های مختلف مقابله شده است و روح ارتش اسرائیل و ارزش های آن سنگ بنای قدرتش در انجام صحیح کارها و رکن اصلی امنیت داخلی است."

گانتس همچنین جانب کوخاوی را گرفت و از او در تمامی زمینه ها و تعاملش با حادثه شهر الخلیل حمایت کرد و نوشت: اطمینان دارم فرماندهان با هر انحرافی مقابله خواهند کرد و اجازه نخواهند داد که سیاست وارد ارتش شود.

وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با ابراز نگرانی گفت: نباید اجازه داد که اختلافات داخلی و شکاف ها میان اسرائیلی ها وارد ارتش شود.

https://irna.ir/xjL۶ZF

**خطر تنش در روابط تجاری آمریکا و اتحادیه اروپا

فایننشال تایمز نوشت: اختصاص یارانه انرژی سبز توسط دولت جو بایدن، رویکرد اولیه او در تنش زدایی در روابط تجاری با اتحادیه اروپا را تضعیف می کند و می تواند به تنش تجاری جدیدی بین دو طرف منجر شود.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

این روزنامه نوشت: بروکسل تلاش می کند تهدیدهای ناشی از قانون تورم در آمریکا را که به گفته این اتحادیه مغایر با مقررات سازمان جهانی تجارت است کاهش دهد.

این اتحادیه به دنبال راه هایی برای واکنش نشان دادن به طرح یارانه ۳۶۹ میلیارد دلاری دولت بایدن برای انرژی سبز است.

ورود بایدن به کاخ سفید به دنبال آشفتگی در دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین امریکا، یک دوره ثبات درروابط تجاری آمریکا و اتحادیه اروپا را نشان داد اما این تنش زدایی اکنون در معرض خطر جدی از بین رفتن است.

هدف از اختصاص یارانه به فناوری های سبز جذب سرمایه گذاری به آمریکا است و بروکسل می گوید چنین سازوکاری پایگاه های صنعتی اتحادیه اروپا را تخریب می کند و با قوانین و مقررات سازمان جهانی تجارت در تضاد است.

دو طرف یک کارگروه مشترک را برای حل اختلافات خود تشکیل داده اند، اما مقامات در مورد چشم انداز تغییرات مهم ناامید هستند. در صورت خودداری واشنگتن از بازنگری در این تصمیم خود، اتحادیه اروپا چه کاری می تواند برای کاهش آسیب انجام دهد؟

در حالی که اتحادیه اروپا از تلاش‌ها برای محدود کردن انتشار کربن استقبال کرده است، به شدت از اقداماتی که به گفته مقامات بروکسل به شرکت‌های مستقر در آمریکا مزیتی ناعادلانه می‌دهد شکایت دارد.

«والدیس دامبروسکیس» کمیسر تجارت اتحادیه اروپا در این زمینه گفت: چنین مشوق هایی «تبعیض علیه صنعت خودروسازی، انرژی‌های تجدیدپذیر، باتری و صنایع انرژی بر اتحادیه اروپا است».

کمیسیون اروپا چنین استدلال می کند که پنج اقدام در این قانون، اعتبارات مالیاتی و یارانه‌هایی ایجاد می کند که قوانین سازمان تجارت جهانی را نقض می‌کند. خواسته دیگر اتحادیه اروپا این است که همان شرایط ترجیحی را که آمریکا برای کانادا و مکزیک در مورد وسایل نقلیه الکتریکی اعمال کرده است، دریافت کند.

کارگروه مشترک هنوز به راه حلی برای رفع این اختلاف دست نیافته است.

کنگره آمریکا این قانون را با کمترین میزان اختلافات حزبی به تصویب رساند – و کامالا هریس، معاون بایدن، از رای اصلی خود در سنا استفاده کرد - و چشم‌انداز کمی برای اصلاحات قابل توجه وجود دارد. یک دیپلمات اتحادیه اروپا گفت: «اشتیاقی برای بازگرداندن آن [به کنگره] وجود ندارد. بایدن از این قانون بسیار خشنود است.

اختلافات دو طرف در حالی باقی مانده که مذاکرات فقط بر روی خودروهای برقی متمرکز شده است و تنها امید اتحادیه اروپا راه حل های احتمالی در شروط سوبسیدها است یعنی خودروهای تجاری که در آمریکا مونتاژ نشده اند می تواند اعتبار مالیاتی مشتریان به ارزش ۷۵۰۰ دلار داشته باشند.

وزرای تجارت اتحادیه اروپا در نشست روز جمعه در بروکسل گفتند که آنها خواهان راه حل های مشخصی تا ۵ دسامبر هستند. در این روز آمریکا و اتحادیه اروپا جلسه بعدی شورای تجارت و فناوری عادی خود را برگزار خواهند کرد.

امکان مداخله سازمان جهانی تجارت در این مناقشه

مقامات کمیسیون اروپا گفته اند که اگر مذاکرات به نتیجه نرسد، می تواند موضوع را به سازمان تجارت جهانی ارجاع دهند.

«سام لو» از اعضای شرکت مشاوره فلینت گلوبال، گفت که این امر درهای بیشتری را به روی اتحادیه اروپا برای اقدام تلافی جویانه مانند اعمال تعرفه ها علیه ایالات متحده باز می کند.

با این حال این روند دستکم یک سال طول می کشد. بسیاری از اعضای اتحادیه اروپا به ویژه با توجه به اختلافات قبلی در دولت ترامپ بر سر یارانه ها و تعرفه فولاد و آلومینیوم، تمایلی به باز کردن جنگ تجاری جدید بر سر این موضوع ندارند.

آیا اتحادیه اروپا با اعمال سوبسیدهای خود به آمریکا واکنش نشان می دهد؟

اتحادیه اروپا همچنین با استفاده از طرح کمک های منطقه ای خود و همچنین حمایت از ابتکارات در زمینه هایی مانند هیدروژن و باتری ها، مبالغی را به پروژه های سبز اختصاص داده و به دنبال تقویت طرح انرژی خود است که هدف آن حذف اتحادیه اروپا از سوخت های فسیلی روسیه و بهبود زیرساخت های انرژی است.

برخی از سیاستمداران اتحادیه اروپا حتی پا را از این فراتر هم گذاشته اند. امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، «قانون اروپایی خرید کنید» را مطرح کرده است که حمایت را به شرکت‌های داخلی هدایت می‌کند.

رابرت هابک، وزیر اقتصاد آلمان، خواستار «واکنش قوی اروپا» شده است که می تواند شامل یارانه باشد.

آیا اروپا می تواند قانون کاهش تورم خود را اعمال کند؟

اتحادیه اروپا اولاً، مایل به تکرار مفاد محتوای محلی در قوانین ایالات متحده نیست زیرا وکلا می گویند که این امر قوانین سازمان تجارت جهانی را نقض می کند. انجام این کار می تواند اتحادیه اروپا را در برابر چالش های دیگری از سوی شرکای تجاری دیگری که آنها نیز از قوانین ایالات متحده ناراحت هستند، قرار دهد.

دوما منابع لازم برای اختصاص به یارانه ها بشدت در سطح اتحادیه اروپا محدود است و برخی از کشورهای عضو همچنان تحت فشار محدودیت های مالی ناشی از کووید و بدهی هستند.

بعضی از کشورهای عضو اتحادیه مانند آلمان برای کمک به یارانه های بیشتر بودجه دارند اما این نیز خطر برهم زدن توازن در بازار مشترک را دارد.

https://irna.ir/xjL۷۲F
**مقام سازمان ملل: رکود آمریکای لاتین بدتر از دهه ۱۹۸۰ است

به گفته مقام ارشد اقتصادی سازمان ملل در منطقه آمریکای لاتین، سرمایه گذاری ضعیف، بهره وری پایین و آموزش ناکافی، آمریکای لاتین را به دوره‌ای از شکست اقتصادی و رکود بدتر از «دهه از دست رفته» ۱۹۸۰ میلادی سوق داده است.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

«خوسه مانوئل سالازار» رئیس جدید کمیسیون اقتصادی سازمان ملل متحد برای آمریکای لاتین و کارائیب (CEPAL) گفت رکود دهه گذشته نه تنها با رشد سالانه ۵.۹ درصدی دهه ۱۹۷۰ بلکه با رشد ۲ درصدی حاصل شده در دهه ۱۹۸۰ در تضاد است.

بحران مالی اوایل دهه ۱۹۸۰ و موج بدهی کشورهای آمریکای لاتین به عنوان «دهه از دست رفته» شناخته می‌شود.

وی در تشریح وضعیت اسف‌بار رکود و میانگین رشد پیش‌بینی شده ۰.۸ درصدی تا سال ۲۰۲۳ میلادی گفت: این وحشتناک است، این واقعا باید یک چراغ قرمز بزرگ باشد. چالش این است که چگونه به خط (رشد) سالانه ۵.۹ درصد بازگردیم.

سالازار تاکید کرد: سه رهبر چپ جدید منطقه (برزیل، کلمبیا و شیلی) باید بر رشد و همچنین توزیع ثروت تمرکز کنند. وی با بیان اینکه «به طور کلی مترقی‌ها در آمریکای لاتین نگران توزیع و نه تولید ثروت هستند» گفت: ما به هر دوی آن‌ها نیاز داریم.

رشد اقتصادی آمریکای لاتین در یک دهه گذشته، از هر بخش دیگری از جهان کندتر بوده است. این منطقه با وجود داشتن تنها ۸.۴ درصد از جمعیت جهان، به شدت تحت تأثیر همه‌گیری قرار گرفت و بیش از یک چهارم مجموع مرگ و میرهای ثبت شده ویروس کرونا مربوط به این منطقه بود.

این مقام سازمان ملل در تشریح عملکرد ضعیف کشورهای منطقه به دلیل کمبود سرمایه‌گذاری‌ها و ضعف در حوزه آموزش و تاثیر آن بر سطح بهره‌وری گفت: ما در زیرساخت‌ها سرمایه‌گذاری بسیار کمی انجام می‌دهیم و سیستم آموزشی داریم که استعداد و قابلیت مورد نیاز ما را از نظر کم و کیفی فراهم نمی‌کند.

به گفته سالازار «صرف پول بیشتر برای آموزش لزوماً راه حل نیست؛ چنان که در کاستاریکا دیدیم با وجود افزایش قابل توجه هزینه‌های آموزشی، نتایج مورد انتظار مشاهده نشد».

وی افزود: مشکل اینجاست که در صنعت آموزش، کیفیت نادیده گرفته شده است.

شیوع همه‌گیری کووید-۱۹ با رساندن شمار فقرا در آمریکای لاتین و کارائیب به حدود ۲۱۰ میلیون نفر در سال ۲۰۲۰، در عقب‌گردی تاریخی پیشرفت‌ها در شاخص فقر و فقر شدید را به ترتیب به ۱۲ و ۲۰ سال قبل بازگرداند.

کمیسیون اقتصادی آمریکای لاتین و کارائیب در گزارشی در دوره شیوع ویروس کرونا اعلام کرد: با وجود برنامه‌های اضطراری دولت‌ها برای کاهش بحران و غلبه بر وضعیت گسترش بیماری از مسیر اعمال قرنطینه، تدابیر سختگیرانه و تلاش برای تامین واکسن کرونا در آمریکای لاتین و کارائیب نه فقط عملکرد حوزه بهداشت و سلامت که بخش آموزش و اشتغال را نیز مختل کرد. همچنین به دلیل تعطیلی مراکز آموزشی و مدارس، ۱۶۸ میلیون دانش‌آموز در سال ۲۰۲۰ از مدارس دور بوده و به دلیل پوشش دهی ضعیف اینترنت در برخی کشورها با موانع تحصیلی بسیاری روبرو بودند.

https://irna.ir/xjL۷۲S

**فشار جمهوریخواهان به بایدن برای تشدید نظارت بر ارسال تسلیحات به اوکراین

جمهوریخواهان پیش از آغاز به کار کنگره جدید که اکثریت آنها را دارد، به جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا برای تشدید نظارت بر ارسال تسلیحات به اوکراین فشار آورده‌اند.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

روزنامه واشنگتن پست امروز یکشنبه نوشت: جمهوریخواهان برغم اینکه در مجلس نمایندگان اکثریت قاطعی را هم در انتخابات میاندوره ای به دست نیاوردند به دولت بایدن هشدار داده اند انتظار نظارت بسیار سخت تر بر کمک‌های نظامی به اوکراین را داشته باشد.

دولت آمریکا در هفته‌های اخیر تلاش کرده تا اقدام‌های خود در راستای ردیابی سلاح های ارسالی را علنی کند. وزارت خارجه و پنتاگون هر دو طرح‌هایی از جمله تحقیقات بیشتر را ارائه کردند تا مانع از افتادن سلاح‌های آمریکایی به دست "نااهلان" شوند.

مارجری تیلر گرین نماینده جمهوریخواه پس از درخواست مجدد بایدن برای کمک ۳۷ میلیارد دلاری به دولت اوکراین، گفت که کنگره دولت را مسئول تمام کمک‌های مالی به اوکراین می‌داند.

کوین مک کارتی نماینده جمهوریخواه ایالت کالیفرنیا ضمن هشدار در مورد دادن "چک سفید" به اوکراین برای جنگ با روسیه، به لزوم مسئولیت پذیری دولت در این زمینه اشاره کرد.

برخلاف بدبینی جمهوریخواهان در مورد ارسال سلاح به اوکراین، چنین زمینه‌هایی از حمایت دو حزبی برخوردار هستند.
جیسون کرو نماینده دموکرات ایالت کلورادو در یک مصاحبه تاکید کرد که مالیات دهندگان شایسته دانستن این هستند که سرمایه گذاری‌ها به کجا می‌رود.

این نماینده دموکرات در کمیته خدمات مسلحانه مجلس دستورالعمل‌هایی به بازرس کل وزارت دفاع ابلاغ کند تا اقدام‌های پنتاگون برای حمایت از اوکراین مورد بررسی، تحقیقات و رسیدگی قرار گیرد.

وی در این باره توضیح می‌دهد که ایالات متحده ردیابی سلاح‌های آمریکایی را در بحبوحه جنگ اوکراین تسریع می‌بخشد؛ در هر جنگی امکان اشتباه و تخصیص اشتباه تجهیزات جنگی وجود دارد.

قانونگذاران، مقام‌های پنتاگون و کارشناسان همگی اشاره کرده اند که آنها به دنبال جلوگیری از افتادن هر تکه (سلاح) کوچک به دست روس‌ها نیستند اما خواستار کسب اطمینان از عدم وقوع این اتفاق در مقیاس بزرگ هستند.

هفته‌ها پس از حمله اخیر روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه (۵ اسفند)، گروهی از مقام های بین سازمانی در دولت بایدن با کارشناسان خارجی کنترل تسلیحات دیدار کردند تا درباره خطر گسترش سلاح‌های سبک در این جنگ گفت و گو کنند.

نگرانی‌های بیشتر گروه‌های ناظر درمورد گسترش تسلیحات متوجه کشورهایی است که جنگجویان خود را به دو کشور روسیه و اوکراین فرستاده اند. ورود جنگجویان خارجی به یک درگیری خطر ورود تسلیحات قدرتمند را با پایان جنگ در اوکراین به دنبال دارد. این درحالی است که گزارش‌های ضد و نقیضی درباره حضور جنگجویان خارجی در اوکراین وجود دارد و مشخص نیست که در واقع چه تعداد از این افراد برای دولت کی‌یف می جنگند.

در یک مورد آشکار مقام‌های فنلاندی در آبان ماه اعلام کردند، تسلیحاتی که برای اوکراین فرستاده شده به دست افرد تبهکار افتاده است.

https://irna.ir/xjL۷۴r

**تداوم خاموشی‌ها در اوکراین/ امنیت همه نیروگاه‌های هسته‌ای در خطر است

با تداوم حملات موشکی روسیه به زیرساخت ها و شبکه برق اوکراین، نگرانی‌ها نسبت به امنیت زاپروژیا و سایر نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین افزایش یافته است.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

با تداوم حملات روسیه به شبکه برق اوکراین و تعطیلی اضطراری بی سابقه چند ژنراتور نیروگاه اتمی زاپروژیا، نگرانی ها درخصوص ایمنی نیروگاه‌های هسته‌ای این کشور افزایش یافته است.

«پترو کوتین» رئیس شرکت انرژی هسته‌ای اوکراین در این خصوص گفت: همه مکانیسم‌های ایمنی روز چهارشنبه طبق برنامه عمل می کردند، اما دو ژنراتور در این فرآیند آسیب دیده و راه‌اندازی دوباره رآکتورها را به تاخیر انداخته است. وی افزود: خاموشی‌های مکرر ناشی از حملات موشکی فزاینده روسیه می‌تواند خسارت های گسترده‌ای در پی داشته باشد و تاثیر بالقوه شدیدی بر تامین برق اوکراین و ایمنی هسته‌ای بگذارد.

براساس داده های ارائه شده از سوی اطلاعات اوکراین، روسیه احتمالا اواسط هفته جاری یک حمله موشکی دیگر به زیرساخت های اوکراین انجام می دهد.

نیروگاه اتمی زاپروژیا به عنوان بزرگترین نیروگاه اتمی اروپا، در ماه مارس (اسفند ۱۴۰۰) به تصرف نیروهای روسیه درآمد و از ماه سپتامبر (شهریور) به این سو به دلیل گلوله باران مکرر مناطق اطراف آن، از شبکه برق خارج شده است.

در اوایل اکتبر (مهر)، مسکو اعلام کرد که این نیروگاه بخشی از خاک روسیه است و بنابراین تحت نظارت شرکت دولتی "روس اتم" قرار دارد.

گفته می شود سه نیروگاه هسته‌ای دیگر اوکراین شامل "ریونه"، "اوکراین جنوبی" و "خمنیتسکی" هم اگرچه به طور مستقیم هدف حملات موشکی روسیه قرار نگرفته است، اما امنیت آنها احتمالا به دلیل تداوم حملات به زیر ساخت ها می تواند به خطر بیفتد.

«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در این خصوص گفت: از بین رفتن کامل و همزمان برق نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین نشان می‌دهد که وضعیت ایمنی و امنیت هسته‌ای در این کشور به طور فزاینده‌ای به خطر افتاده است.

«اوله کوریکوف» بازرس ارشد امنیت هسته‌ای اوکراین نیز با اشاره به شدت گرفتن حملات موشکی روسیه گفت: هر بار که تعطیلی اضطراری رخ می‌دهد، خطرات چند برابر می‌شود. زیرا این امر احتمال خرابی تجهیزات و اشتباه پرسنل را افزایش می دهد.

گروسی ماه‌ها در تلاش بود تا بر سر ایجاد یک «منطقه حفاظتی ایمن» در اطراف زاپروژیا که در آن گلوله باران ممنوع است، مذاکره کند، اما اوکراین اصرار دارد که چنین منطقه‌ای باید کاملا غیرنظامی شود.

اوکراین ادعا می کند که روسیه از این نیروگاه برای نگهداشتن سلاح های سنگین استفاده می کند و با اینکار وضعیت این محل را وخیم تر کرده است. دولت کی‌یف می گوید روس ها یک پایگاه نظامی برای حفاظت از تسلیحات سنگین در زاپروژیا ایجاد کرده اند و این امر به ویژه در صورت شرایط اضطراری بسیار خطرساز است. زیرا نمی توان به آن دسترسی پیدا کرد. اوکراین مدعی است تمام فضای آزاد سالن توربین مملو از تسلیحات است.

«ماریانا باجرین» محقق ارشد پروژه مدیریت اتمی دانشگاه هاروارد در این خصوص تشریح کرد: وضعیت کنونی زاپروژیا مانند این است که در محل خواب خود باشید و یک نفر تمام مدت بر روی شقیقه شما اسلحه گذاشته باشد. وی افزود: چنانچه نیروگاه های هسته ای بدون برق وجود داشته باشد و قادر به راه اندازی مجدد آن نباشید، انگار که چند بمب ساعتی عظیم داشته باشید. مجموع اینها بدان معناست که ما اکنون در مورد خطرناک ترین لحظه امنیت هسته ای صحبت می کنیم.

https://irna.ir/xjL۷۴D

**بحران گازوئیل آمریکا و سرایت آن به جهان

تارنمای «اویل پرایس» نوشت همزمان با تشدید کمبود گازوئیل در آمریکا، یک طوفان عظیم در بازارهای جهانی سوخت دیزل (گازوئیل) در حال شکل‌گیری است.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

پایگاه خبری اویل پرایس نوشت: ظرفیت‌های پالایش محدود است و با شروع فصل سرما در نیمکره شمالی، ذخایر گازوئیل در حال اتمام هستند.

با توجه به اینکه گازوئیل، سوخت مورد نیاز کشتی‌ها، کامیون‌ها و قطارها را تامین می‌کند، بحران عرضه در این صنعت می‌تواند شبکه‌های حیاتی حمل و نقل را مختل کند. این سوخت همچنین برای گرمایش منازل و ادارات و منبع تولید انرژی تاسیسات برقی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بلومبرگ هشدار داد: همزمان با شرایط بحرانی منابع تامین گازوئیل که منجر به تشدید تورم در اکثر کشورهای جهان شده است، در عرض چندماه، تقریبا تمام نقاط زمین با خطر کمبود گازوئیل روبه‌رو خواهند شد.

این گزارش می‌افزاید: علاوه بر آمریکا، اروپای غربی نیز با کمبود منابع سوخت دیزل روبه‌رو است.

انتظار می‌رود مخازن دیزل اروپا به دنبال اعمال تحریم‌های نفتی بیشتر روسیه، کاهش بیشتری را تجربه کنند.

بر اساس این گزارش، اعمال ممنوعیت واردات نفت روسیه به اروپا در ماه آتی، وضعیت را وخیم‌تر نیز خواهد کرد. به دنبال آن اعمال ممنوعیت گازوئیل روسیه در ماه فوریه (بهمن ماه) می‌تواند بر این بحران در اروپا دامن بزند.

رویترز نوشت: تاجران وحشت‌زده در حال احتکار محصولات نفتی روسیه قبل از اجرایی شدن این تحریم‌ها هستند.

ذخایر دیزل آمریکا به پایین‌ترین سطح از سال ۱۹۸۲ رسیده است؛ زمانی که دولت‌ این کشور شروع به جمع آوری و گزارش داده‌ها در حوزه سوخت کرد.

بر اساس گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA)، این کشور تنها به اندازه ۲۵ روز دیزل برای عرضه دارد که این کمترین مقدار از سال ۲۰۰۸ است.

از زمان آغاز ریاست جمهوری جو بایدن (۲۰۲۱)، بهای گازوئیل آمریکا در بازار منطقه‌ای بندر نیویورک بیش از ۲۶۵ درصد افزایش داشته است. به طوریکه‌ قیمت‌ها در بهار ۲۰۲۲ به ۵.۳۷ دلار در هر گالن (۱.۱۸ دلار به ازای هر لیتر) رسید. اگرچه از آن زمان به ۳.۵۱ دلار به ازای هر گالن کاهش یافته است.

در همین رابطه،‌ بازارهای گازوئیل در شمال شرق آمریکا به دلیل تعطیلی پالایشگاه‌های نفت این منطقه در چند سال اخیر، بیشترین فشار را متحمل می‌شوند که این امر دورنمای تامین نفت برای گرمایش زمستانی و سوخت جت را در این منطقه پیچیده کرده است.

به گزارش نیویورک تایمز، برخی از تحلیلگران ریشه کمبود گازوئیل آمریکا را در حادثه انفجار و آتش سوزی در پالایشگاه انرژی فیلادلفیا در سال ۲۰۱۹ می‌دانند که در نهایت منجر به تعطیلی این پالایشگاه، یکی از تولیدکنندگان مهم گازوئیل شمال شرق این کشور،‌ شد.

«مارک فینلی» کارشناس حوزه انرژی در این رابطه به بلومبرگ گفت: افزایش بهای گازوئیل و کاهش منابع عرضه می‌تواند در نهایت برای اقتصاد آمریکا حدود ۱۰۰ میلیارد دلار هزینه دربر داشته باشد. هر آنچه در اقتصاد آمریکا به جا به‌جایی نیاز دارد، دیزل آنجا حضور دارد.

وی هشدار داد: البته حمل و نقل یک چیز است و احتمال اینکه مردم از سرما یخ بزنند یک چیز دیگر.

بازارهای جهانی صادرات سوخت دیزل در حال حاضر به قدری فشرده شده‌اند که بازارهای نوظهور مانند پاکستان به زودی از خرید این سوخت صنعتی محروم خواهند شد.

در این راستا، «داریو اسکافاردی» مدیر ارشد اجرایی سابق یک پالایشگاه نفتی با چهار دهه سابقه در این صنعت، تاکید کرد: به طور یقین این بزرگترین بحران دیزلی است که تا به حال دیده‌ام.

وی همچنین با اشاره به تحریم‌های غرب علیه روسیه هشدار داد: در صورتی که مسکو دیگر یک تامین‌کننده سوخت نباشد، یک خلا بزرگ ایجاد می‌شود که به طور حتم رفع آن دشوار خواهد بود.

بلومبرگ در تشریح دلایل وقوع چنین بحرانی در صنعت سوخت دیزل نوشت: این بحران تا حدودی یکی از اثار همه‌گیری کرونا است. قرنطینه‌ها بازار تقاضا را محدود و پالایشگاه‌ها را ناچار به تعطیلی برخی از کارخانه‌های خود کرد.

در این میان، با فاصله گرفتن سیاست‌های دولت‌ها در استفاده از سوخت‌های فسیلی، سرمایه‌گذاری در این بخش را نیز کاهش یافته است.

این درحالی است که در اروپا، اختلالات حمل و نقل و اعتصابات کارگران نیز به تولید در پالایشگاه ها لطمه وارد کرده است.

بنابر این گزارش، آمریکا در اوایل سال میلادی جاری در حالی که روسیه یکی از تامین کننده‌های اصلی سواحل شرقی این کشور در سال پیش از آن بود، ورود محموله‌های گازوئیل روسیه را متوقف کرد.

زمستان می‌تواند مشکلات را برای نیمکره شمالی تشدید کند. همچنان که بحران وخیم در صنعت گازوئیل می‌تواند اقتصاد جهانی را که در حال حاضر متزلزل است، ویران کند.

https://irna.ir/xjL۶Zf

**حزب الله: این نتانیاهو است که باید از ما نگران باشد

عضو شورای مرکزی حزب الله لبنان امروز یکشنبه اذعان رژیم صهیونیستی به آماده نبودن ارتش این رژیم برای رویارویی با حزب الله را یک دستاورد برای مقاومت توصیف و تاکید کرد که این بنیامین نتانیاهو نخست وزیر مامور تشکیل کابینه رژیم صهیونیستی است که باید از ما نگران باشد.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

شیخ نبیل قاووق عضو شورای مرکزی حزب الله لبنان در سخنانی درباره توان بالای مقاومت و هراس رژیم صهیونیستی از آن گفت: مقاومت بزرگ‌ترین مانع در مقابل پروژه های عادی سازی روابط با دشمن صهیونیستی است و این بنیامین نتانیاهو نخست وزیر مکلف رژیم صهیونیستی است که باید از ما نگران باشد؛ نه ما از او.

وی افزود: اعلام دشمن مبنی بر اینکه ارتش صهیونیستی آمادگی مقابله با حزب الله لبنان را ندارد، یک دستاورد برای مقاومت، مجد و کرامت برای لبنان و مصونیت برای وطن در مقابل تمام کابینه های صهیونیستی است.

شیخ نبیل قاووق خاطرنشان کرد: عجز و ناتوانی دشمن در مقابله با حزب الله باعث شد که دشمن دل به ایجاد هرج و مرج در داخل لبنان و فروپاشی آن و نیز گزینه های (روی کار آمدن) رئیس جمهوری ببند که در راستای منافع اسرائیل باشد.

وی گفت: گروهی در داخل لبنان که شعار چالش و مقابله سر می دهد، باید با بیش از نیمی از ملت لبنان مقابله کنند. آن ها رئیس جمهوری می خواهند که مقاومت را به چالش بکشد و با آن مقابله کند؛ نه کسی که با دشمنان لبنان مقابله کند و برای حل بحران های کشور تلاش کند.

عضو شورای مرکزی حزب الله خاطرنشان کرد: ما در لبنان معادلات داخلی حساسی داریم و دستاوردهایی داریم که با خون شهدا محقق شده است. ما معادلات ملی داریم که اجازه نمی دهد افرادی روی کار بیایند که دشمن روی آن ها حساب باز کرده است. ما رئیس جمهوری می خواهیم که رنج و مشکلات لبنانی ها را کاهش دهد و اولویتش بازگرداندن اعتماد میان مردم لبنان باشد.

وی با اشاره به اینکه حزب الله و هم پیمانانش برای نجات کشور مساله تفاهم و توافق و گفت وگو را در لبنان مطرح می کنند، افزود: باید این حقیقت را قبول کنید که کشور نیازمند گفت وگو و توافق ملی است و این بهترین را برای انتخاب رئیس جمهوری است.

پیش از این شیخ علی دعموش نائب رئیس شورای اجرایی حزب الله لبنان نیز خاطرنشان کرد که حزب الله وظیفه خود در مقاومت و محافظت از کشور لبنان و دفاع از منافع آن و خدمت به مردم و همچنین محافظت از حقوق، ثروت و استقلال آن را انجام می دهد.

نائب رئیس شورای اجرایی حزب الله گفت: اقدامات ما در راستای منافع سیاسی خودمان نیست. ما به دنبال دست یافتن به منصب ریاست جمهوری و یا دیگر مناصب قدرت و یا تحمیل رئیس جمهور نیستیم.

شیخ دعموش تاکید کرد: چیزی که می خواهیم این است که لبنان با مقاومت، ارتش، و مردم خود در مقابل دشمن صهیونیستی قوی بماند و به زمان ضعف خود که آمریکا خواهان آن است بازنگردد.

دعموش خاطر نشان کرد: دومین چیزی که می خواهیم این است که اولویت در این مرحله بهبود بحران اقتصادی و معیشتی مردم لبنان باشد.

وی گفت: این دو امر نیازمند نزدیک کردن واقعی رویکردها و جدیت برای انتخاب رئیس جمهور است.

نائب رئیس شورای اجرایی حزب الله گفت: حزب الله خواهان رئیس جمهوری برای تمام مردم لبنان نه قشر خاصی از آنها، رئیس جمهوری که لبنانی ها را متحد کند و از وحدت آن ها محافظت کند، رئیسی جمهوری که حاکمیت کشور را حفظ کند و در راستای منافع خارجی علیه مقاومت توطئه نکند.

وی فزود: لبنان در این مرحله نیازمند شخصی است که بحران ها را حل کند و از استقلال و حاکمیت این کشور محافظت کند، نه شخصی که اختلافات را ایجاد کند و پرونده هایی را باز کند که اولویت ندارند.

شیخ دعموش همچنین بر لزوم گفت وگو و تفاهم برای انتخاب رئیس جمهور تاکید کرد و از طرف های سیاسی خواست که در اسرع وقت این مسئولیت را برعهده بگیرند.

پارلمان لبنان روز پنجشنبه گذشته برای هفتمین بار در انتخاب رئیس جمهوری این کشور ناکام ماند تا شرایط سیاسی با توجه به پایان دوره ریاست جمهوری "میشل عون" پیچیده‌تر شود.

جلسه پنجشنبه پارلمان لبنان با حضور ۱۱۰ نماینده برگزار شد و جلسه رای گیری برای انتخاب رئیس جمهوری جدید این کشور به نتیجه نرسید.

در این رای گیری، ۵۰ برگه سفید به صندوق افتاد و ۴۲ رای برای میشال معوض و ۸ رای به نام لبنان الجدید و ۶ رای برای عصام خلیفه، ۲ رای برای زیاد بارود، یک رای برای بدری ظاهر به صندوق انداخته شد و یک رای نیز باطله اعلام شد.
انتخاب رئیس جمهوری لبنان نیاز به رای دو سوم نمایندگان پارلمان دارد.

در پی ناکامی در انتخاب رئیس جمهوری، نبیه بری رئیس پارلمان لبنان اعلام کرد که جلسه بعدی برای انتخاب رئیس جمهوری در پنجشنبه آینده برگزار خواهد شد.

https://irna.ir/xjL۷۴V

**هند ۹ ماهواره را با موفقیت به فضا پرتاب کرد

هند ۹ ماهواره را با همکاری کشور بوتان به فضا پرتاب کرد.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

پرتابگر ماهواره قطبی سازمان تحقیقات فضایی هند (PSLV) روز شنبه با موفقیت ۹ ماهواره از جمله هشت نانوماهواره را از اولین سکوی پرتاب در مرکز فضایی ساتیش داوان در سریهاریکوتای ایالت آندرا پرادش به فضا پرتاب کرد.

این موشک ۴۴.۴ متری با جرم پرتاب ۳۲۱ تن پرتاب شد و ماهواره اصلی آن ماهواره رصد زمین-۶ است که Oceansat-۳ نیز نامیده می شود.

این هشت نانوماهواره توسط شرکت های خصوصی و همچنین به طور مشترک توسط هند و بوتان توسعه یافته است. ماهواره رصد زمین-۰۶ نسل سوم ماهواره از سری اقیانوس است و برای ارائه خدمات تداوم فضاپیمای Oceansat-۲ با مشخصات محموله پیشرفته و همچنین مناطق کاربردی طراحی شده است.

این ماهواره در مدار همگام خورشید مستقر خواهد شد. این ماهواره ها در یک موقعیت ثابت نسبت به خورشید، برای همیشه هماهنگ شده اند.

این پرتابگر همچنین حامل آناند Anand، یک نانو ماهواره نمایشگر فناوری است که هدف آن نشان دادن قابلیت ها و کاربردهای تجاری دوربین های کوچک رصد زمین است.

این ماموریت یکی از طولانی‌ترین ماموریت‌هایی است که دانشمندان Isro انجام می‌دهند و موشک را برای تغییر مدار با استفاده از رانشگرهای تغییر دو مدار (OCT) مورد استفاده در پرتابگر آماده می‌کنند.

دولت هند به تازگی موشک حامل ۳۶ ماهواره عملیاتی را برای گسترش دسترسی به اینترنت، با موفقیت به فضا پرتاب کرده بود.

https://irna.ir/xjL۷۷۳

**بازی دو سر سود سوریه در قبال ترکیه

"عبدالباری عطوان" نویسنده و تحلیلگر مشهور جهان عرب گفت که اردوغان نیاز به آشتی با دولت سوریه دارد و مقامات دمشق اکنون دست برتر را دارند که می توانند با او راه بیاید یا منتظر نتایج انتخابات آینده ترکیه باشد که احتمالا با قدرت گیری اپوزیسیون و رویکرد آن به نفع دمشق خواهد بود.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

عبدالباری عطوان در سرمقاله امروز خود در روزنامه رای الیوم نوشت: هفته ای نمی گذرد که رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه برای دیدار با بشار اسد رئیس جمهوری سوریه ابراز تمایل نکند.

در ارتباط با روابط آنکارا و قاهره نیز به دنبال دست دادن اردوغان با عبدالفتاح السیسی همتای مصری در حاشیه مراسم افتتاحیه جام جهانی فوتبال در دوحه قطر انتظار می رود که این امر با گام های عملی به منظور بهبود روابط میان دو کشور همراه شود؛ با توجه به اینکه مناسبات دو کشور طی ده سال گذشته با خصومت همراه بوده است.

به گفته این تحلیلگر سرشناس جهان عرب، اردوغان بخاطر علل و عوامل داخلی برای بهبود روابط با سوریه و مصر عجله دارد اما به نظر نمی رسد که دمشق و قاهره نیز چنین تمایلی داشته باشند و چه بسا سوریه و مصر در انتظار نتایج انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی ترکیه بسر می برند که قرار است در ماه ژوئن آینده برگزار شود؛ به ویژه با توجه به اینکه اکثر نظرسنجی های به عمل آمده از کاهش محبوبیت رئیس جمهور ترکیه و حزب عدالت و توسعه به رهبری او در بین مردم ترکیه و احتمال بازگشت طیف اپوزسیون و احزاب شش گانه آن به قدرت حکایت می کند.

این تحلیلگر خاطرنشان کرد: اردوغان این روزها با شدت گرفتن عملیات گروه مسلح موسوم به حزب کارگران کردستان ترکیه "پ.ک.ک" به عنوان یک چالش خطرناک روبرو است و حملات هوایی اخیر جنگنده هایش علیه اهداف کُردهای مخالف در شمال سوریه و عراق خشم دوستان آمریکایی و روسی اش را برانگیخته است.

عطوان پیش بینی کرد که حمله زمینی احتمالی ترکیه به شمال سوریه ممکن است هزینه گزاف جانی و سیاسی برای آنکارا به همراه داشته باشد؛ به ویژه با توجه به اینکه این اقدام مورد پذیرش آمریکا، روسیه و البته سوریه نیست. اما از همه خطرناک تر اینکه این حمله منجر به نزدیکی روابط و چه بسا آشتی میان مقامات سوریه و شبه نظامیان کُرد موسوم " قسد" زیر نظر روسیه شود و هم اکنون نشانه هایی وجود دارد دال بر اینکه تماس های محرمانه در این خصوص آغاز شده است؛ به ویژه با توجه به اینکه قسد هم اکنون بیش از پیش خواستار دخالت مقامات سوریه به منظور حمایت و محافظت از آنها و مقابله با یورش زمینی ترکیه است که در واقع تجاوز علیه تمامیت ارضی سوریه به شمار می رود.

عبدالباری خاطرنشان کرد: رئیس جمهور اردوغان که در طرح آمریکا علیه سوریه و تبدیل خاک ترکیه به کریدوری برای عبور عناصر مسلح و رساندن کمک های مالی کشورهای عربی برای پشتیبانی از این طرح آمریکایی مشارکت کرد، حالا درحال درک خطر وضعیت آشفته شمال سوریه است. او همچنین دارد متوجه می شود که بشار اسد رئیس جمهوری سوریه بود که از حملات "پ ک ک" از مرزهای شمالی سوریه جلوگیری می کرد و به همین دلیل می خواهد از سیاست های خود عقب نشینی کند و رابطه خود را با سوریه از سرگیرد و دیدار با بشار اسد شش ممکن است که به اردوغان شش ماه بسیار ارزشمندِ برای آرامش و نفس تازه کردن پیش از برگزاری انتخابات سرنوشت ساز ترکیه بدهد.

عطوان افزود: دمشق هم اکنون در ارتباط با بن بست پیش آمده برای ترکیه و آمریکای سرکش در شمال سوریه موضع ناظر مسئول را دارد که همه برگ برنده های مهم و چه بسا سرنوشت ساز در این خصوص را در اختیار دارد و بر همین اساس همگان به طور مستقیم یا غیرمستقیم به دنبال کسب دوستی او هستند زیرا برقراری صلح و آشتی میان سوریه و کُردهای شمال سوریه برای اردوغان همچون یک فاجعه خواهد بود و برقراری صلح و آشتی میان سوریه و ترکیه برای جدایی طلبهای کُرد در شمال سوریه فاجعه ای بزرگ تر به همراه خواهد داشت.

وی در پایان سرمقاله خود این پرسش را مطرح کرد که آیا مسئولان سوریه اردوغان را از بحران هایش نجات می دهند و از نقطه ضعف و نیازش به دمشق با توجه به نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ترکیه بهره برداری می کنند و با گرفتن امتیازات بزرگ از اردوغان، شرایط اساسی خود را برآورده می کنند که بارزترین آنها، لزوم خروج تمامی نیروهای ترکیه از سوریه و پایان یافتن حمایت های ترکیه از گروه های تروریستی مستقر در استان ادلب و حومه آن و سایر نقاط سوریه است و یا آنکه مسئولان دمشق منتظر خواهد شد تا طرف پیروز در انتخابات آتی ترکیه مشخص شود؛ به ویژه با توجه به اینکه اپوزیسیون ترکیه خواهان خروج نیروهای ترکیه از سوریه و بازگشت تمامی پناهجویان سوریه به خانه و کاشانه خود و بازگشت به توافق مرزی گاضنه" است که هماهنگی های امنیتی در مرزهای مشترک میان دو کشور را پایه ریزی می کند؟

https://irna.ir/xjL۷۶۶

**درگیری خونین در دایکندی افغانستان؛ ضرورت پیشگیری و لزوم مدیریت صحیح

به تازگی اخباری از وقوع درگیری در ولایت دایکندی افغانستان وکشته شدن تعدادی از مردم و نیروهای امنیتی در برخی رسانه های این کشور منتشر شده است؛ درگیری خونینی که لزوم پیشگیری از رویدادهای مشابه بویژه درشرایط کنونی افغانستان ضرورتی حیاتی است ومدیریت و رفتار حرفه ای تر نیروهای امنیتی حکومت را می طلبد.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

ماجرا از اختلاف و نزاع میان دو خانواده بر سر مالکیت یک قطعه زمین در ولایت دایکندی اغاز شد.

پس از آنکه این اختلاف با وساطت ریش سفیدان منطقه حل نشد وگزارش هایی نیز مبنی بر مسلح بودن برخی طرف های اختلاف وجود داشت، از این رو نیروهای حکومت طالبان برای کنترل اوضاع اوضاع وارد عمل شدن و در جریان درگیری ناخواسته میان نیروهای طالبان با یکی از طرف های اختلاف، تعدادی از جمله یکی از نیروهای امنیتی جان خود را از دست دادند؛ رویدادی که شاید اگر نیروهای امنیتی طالبان حرفه ای تر و به عنوان نیروهای آموزش دیده عمل می کردند، رخ نمی داد و یا تبعاتی به مراتب کمتر داشت.

روایت های مختلفی از هویت و سن و سال جان باختگان وجود دارد اما آن گونه که پیداست، دست کم ۹ نفر از جمله هشت نفر از طرف های اختلاف و یک نفر از نیروهای امنیتی طالبان در این درگیری مسلحانه کشته شده اند و تعداد هم مجروح هستند.

اگرچه نیروهای امنیتی حکومت طالبان سعی داشتند با هدف مداخله برای پایان دادن به یک اختلاف ملکی میان دو قوم وارد عمل شوند، اما کم تجربگی و عدم آموزش دیده بودن این نیروها باعث شد این اقدام آنها با هداف ایجاد امنیت و آرامش، تبعات سنگینی داشته باشد. شاید این عملیات می توانست به شکل حرفه ای تر و با حداقل تبعات ممکن انجام شود.

با توجه به شرایط خاص افغانستان به عنوان کشوری جنگ زده و گرفتار فقر که به تازگی از چنگال اشغالگران رها شده و زخم های ناشی از ۲۰ سال اشغالگری بر پیکر این کشور و روح مردم رنج دیده آن همچنان دیده می شود، این کشور در چین شرایطی مستعد درگیری ها و اختلافاتی مالی از این دست میان مردم و اقوام مختلف است. لذا ضرورت پیشگیری و مدیریت صحیح این گونه مسائل، رفتار و برخورد حرفه ای تر نیروهای امنیتی و ضرورت توجه بیشتر حکومت طالبان به ارائه آموزش های لازم به نیروهای خود را می طلبد.

از دیگر سو، زدن برجسب مذهبی به هرگونه اختلاف و اتفاق نظیر درگیری دایکندی و دخالت نیروهای حکومتی برای غائله بخشیدن به ماجرا، نه تنها کمکی به حل مسائل فراوان افغانستان نمی کند بلکه می تواند سبب تضعیف پایه های وحدت میان اقوام و پیروان مذاهب در این کشور مسلمان شود.

https://irna.ir/xjL۷۷m

**سقوط یک جنگنده مصری به هنگام تمرینات آموزشی

سخنگوی نظامی ارتش مصر از سقوط یک فروند جنگنده این کشور به هنگام انجام تمرینات آموزشی خبر داد.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

سخنگوی نظامی ارتش مصر امروز یکشنبه در بیانیه ای با اعلام این خبر اضافه کرد که در راستای اجرای فعالیت آموزشی نیروی هوایی، امروز یک فروند جنگنده در یکی از مناطق آموزشی سقوط کرد.

در این بیانیه وجود نقص فنی علت سرنگونی این جنگنده اعلام شده است.

بر اساس اعلام سخنگوی نظامی ارتش مصر، به سرنشینان این جنگنده آسیبی وارد نشده و آنها در سلامت قرار دارند.

این بیانیه اضافه کرد که اقدامات لازم برای مشخص شدن علت نقض فنی این جنگنده از سوی مراجع ذیصلاح در حال انجام است.

https://irna.ir/xjL۷۷x

**شکایت برادر ابومهدی المهندس از آمریکایی ها و همکاران عراقی آنها در پرونده ترور سرداران مقاومت

«محمد حسن جعفر» برادر شهید ابومهدی المهندس نایب رئیس هیات حشدالشعبی که به همراه سپهبد شهید قاسم سلیمانی در مسیر فرودگاه بغداد به شهادت رسیدند، دادخواستی با امضای دهها عراقی برای محاکمه آمران و عاملان این اقدام تروریستی تحویل دادگاه عراق داد.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

بر اساس این دادخواست، تعدادی از معترضان در برابر ورودی دادگاه تجدیدنظر فدرال الکرخ، دادخواستی قضایی را با مطالبه پیگرد «دونالد ترامپ» رئیس جمهور پیشین آمریکا، «مایک پمپئو» وزیر خارجه وقت ایالات متحده و سفیر آن کشور در عراق را تقدیم دادگاه کردند.

البته این شکایت تنها منحصر به تعقیب قضایی این مقام های آمریکایی نیست و در متن دادخواست از «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر سابق عراق، «ضیاء الموسوی» (فراری) مدیرکل پیشین سازمان اطلاعات و سرپرست وقت اطلاعات نظامی نیز شکایت شده است.

۷۲ عراقی تاکنون پای این دادخواست جدید را امضا کرده اند.

پیش تر، «حامد الموسوی» عضو ائتلاف پارلمانی الفتح گفت که دولت جدید عراق جنایت ترور سرداران مقاومت شهیدان سپهبد حاج قاسم سلیمانی و حاج ابومهدی المهندس را مورد پیگرد جدی قرار خواهد داد.

الموسوی در برنامه «المختزل» شبکه «السومریه» عراق همچنین گفت: دولت «محمد شیاع السودانی» دستاوردهای دولت «عادل عبدالمهدی» را کامل خواهد کرد؛ با این هدف که از زیر چتر آمریکایی خارج شود و منابع درآمدی دیگری غیر از نفت را جستجو کند.

این عضو ائتلاف الفتح افزود: دولت السودانی با همکاری دستگاه قضایی آمریکا، پرونده ترور ابومهدی المهندس را دنبال خواهد کرد تا دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا به خاطر این جنایت محاکمه شود.

بامداد سیزدهم دی ماه ۱۳۹۸ در اقدامی تروریستی، سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و ابومهدی المهندس نائب‌ رئیس وقت سازمان الحشد الشعبی به همراه چند نفر از رزمندگان مقاومت هنگام خروج از فرودگاه بغداد با دستور مستقیم دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا به شهادت رسیدند.

پرونده پیگرد عاملان جنایت فرودگاه بغداد و ترور فرماندهان مقاومت علیه تروریسم همچنان باز است و دولت های دو کشور در طول سال ها و ماه های اخیر، جلسات و نشست های متعددی در این باره برگزار کردند.
روز نهم تیرماه ۱۳۹۹ قوه قضائیه ایران اعلام کرد که برای دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا به اتهام «قتل» و «اقدام تروریستی» حکم جلب صادر کرده است.

«علی القاصی مهر»، دادستان تهران گفت که ۳۶ نفر از افرادی که در کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس نقش داشتند شناسایی شده‌اند. وی افزود که دونالد ترامپ در صدر این فهرست قرار دارد و «تعقیب قضایی او حتی پس از پایان دوره مسئولیتش نیز پیگیری خواهد شد.»

پس از پیگیری های متعدد، اواخر اسفندماه ۱۳۹۹ شورای عالی قضایی عراق در بیانیه‌ای اعلام کرد که قاضی ویژه دادگاه تحقیق «الرصافه» مسئول رسیدگی به جنایت ترور فرماندهان شهید سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی فرمانده پیشین سپاه قدس و ابومهدی المهندس معاون سازمان الحشد الشعبی عراق و یارانشان در نزدیکی فرودگاه بغداد، پس از بررسی سخنان خانواده المهندس و پایان تحقیقات اولیه، حکم جلب ترامپ را صادر کرد.

این شورا تاکید کرد که طبق احکام ماده ۴۰۶ قانون کیفری عراق، تحقیقات درباره دیگر عاملان جنایت ترور فرماندهان شهید سلیمانی، المهندس و همرزمانش ادامه خواهد داشت.

در پی صدور حکم جلب ترامپ، رئیس شورای عالی قضایی عراق نیز با سفیر آمریکا در بغداد درباره موضوع تحویل افراد تحت پیگرد دستگاه قضایی عراق گفت وگو کرد.

روز ۲۸ خرداد ۱۴۰۱ کمیته دفاعی و امنیتی پارلمان عراق خواستار ارسال نتایج تحقیقات درباره پرونده ترور سپهبد حاج قاسم سلیمانی و نایب رئیس سازمان حشد الشعبی شد.

«احمد الموسوی» عضو کمیته دفاعی و امنیتی پارلمان عراق به پایگاه خبری شبکه «العهد» ضمن درخواست از «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق برای افشای نتایج تحقیقات درباره پرونده ترور «فرماندهان پیروزی» و همرزمان آنها، تأکید کرد که تأخیر در افشای نتایج «تعجب آور» است.

روز سیزدهم مرداد ۱۴۰۱ «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با اشاره به فعالیت کمیته ویژه پیگیری حقوقی و بین المللی پرونده ترور شهید سلیمانی در وزارت امور خارجه اظهار داشت: مصمم هستیم در تعامل با قوه قضاییه و همچنین بهره مندی از ظرفیت های علمی حقوقدانان، اجرای عدالت نسبت به مرتکبین این جنایت محقق گردد.

https://irna.ir/xjL۷۷N

**اولمرت: نتانیاهو در حال آتش زدن به امنیت اسرائیل است

حزب لیکود رژیم صهیونیستی به رهبری بنیامین نتانیاهو در حالی با انتصاب «ایتامار بن گویر» به عنوان وزیر امنیت داخلی موافقت کرد که ایهود اولمرت نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی، این انتصاب را آتش زدن به امنیت این رژیم ارزیابی کرد.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

اولمرت در گفت وگو با تلویزیون رژیم صهیونیستی درباره موافقت بنیامین نتانیاهو با انتخاب ایتامار بن گویر به عنوان وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی گفت: کسی مسئول امنیت ما خواهد شد که دائم مشغول آتش زدن به امنیت ماست.

وی با ابراز نگرانی درباره انتصاب بن گویر به عنوان وزیر امنیت داخلی، سابقه وی در تحریک نزاع بین صهیونیست ها و فلسطینی های مقیم سرزمین های اشغالی را یادآور شد و خاطرنشان کرد: ما در آستانه انتفاضه سوم هستیم و کسی که در چنین شرایطی مسئول امنیت ماست همه جا از الخلیل تا نقب و بیت المقدس، در حال روشن کردن آتش ناامنی است.

این مقام سابق رژیم صهیونیستی تصریح کرد: کسی مامور تشکیل کابینه شده که حاضر است امنیت ما را برای حفظ جایگاه خودش به حراج بگذارد.

«عومر بارلیو» وزیر امنیت داخلی کابینه کنونی رژیم صهیونیستی نیز به نوبه خود از روی کار آمدن بن گویر ابراز نگرانی کرد و گفت: تعیین بن گویر به این سمت خطری برای امنیت (رژیم) اسرائیل است.

بن گویر به نژادپرستی و فلسطینی ستیزی معروف است و در اکثر نزاع های سال های اخیر بین شهرک نشینان صهیونیست و فلسطینی های مقیم کرانه باختری و سرزمین های اشغالی به ویژه قدس شرقی نقش داشته است.

وی در تازه ترین اظهارات خود خواستار افزایش نیروهای پلیس رژیم صهیونیستی برای مقابله با فلسطینی ها شد و تصریح کرد: هرکس کوکتل مولوتف در دست داشته باشد، باید گلوله باران شود.

https://irna.ir/xjL۷۷p

**هشدار امنیتی کشورهای مختلف درباره سفر به آمریکا

همانطور که آمریکا بارها برای سفر اتباع خود به دیگر کشورها سطوح مختلف هشدار امنیتی صادر کرده است اینبار کشورهای مختلف از جمله متحدان نزدیک این کشور بخاطر ناامنی آن توصیه های امنیتی برای سفر اتباع خود به آمریکا ارائه می کنند.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

شبکه خبری سی ان ان دراین باره گزارش داد: آمریکا برای سفر اتباع خود به دیگر کشورهای جهان چهار سطح هشدار امنیتی تعیین کرده است، سطح یک که در آن از اتباع خود می خواهد در سفر به چنین کشوری احتیاط های لازم را به عمل آورند تا سطح چهار که صریحا به اتباع خود می گوید به چنین کشوری به علت سطح بالای جرم و جنایت و ناامنی مطلقا سفر نکنید.

آمریکا کانون فعال جنگی

تارنمای شبکه خبری سی ان ان در ادامه می نویسد: آمریکا خود با افزایش نرخ کشتار در ارتباط با خشونت با سلاح گرم و کشتارهای جمعی که تا ۲۵ نوامبر به ۶۱۰ فقره رسیده، همواره در سرخط اول رسانه ها در جهان بوده و این کشتارها به امری رایج دراین کشور بدل گشته است؛ در نتیجه دیگر کشورها نیز با توجه به شرایط موجود در آمریکا به اتباع خود به گونه ای هشدار می دهند که آمریکا کانون یک منطقه فعال جنگی است.

این کشورها با اشاره به وضعیت آمریکا به اتباع خود می گویند: ایالات متحده آمریکا بیش از آنچه تصور می کنید دچار خشونت (با سلاح گرم) است و باید برای سفر بدانجا مراقبت های بیشتری را در قیاس با کشور خودتان به عمل آورید.»

کانادا

بنابراین گزارش دولت کانادا به شهروندان خود برای سفر به آمریکا توصیه می کند: «در صورت سفر به ایالات متحده آمریکا احتیاط های معمول امنیتی را رعایت کنید»، کانادا بخصوص از شهروندان خود می خواهد در زمان عبور از مرز زمینی آمریکا به مکزیک که جرم و جنایت ناشی از باندهای قاچاقچی رایج است، مراقب خود باشند و چنانچه (در آمریکا) مورد سرقت قرار گرفتند به هیچ وجه از خود مقاومت نشان ندهند.

انگلیس

تارنمای خبری این رسانه تصویری آمریکایی درادامه این گزارش می نویسد: دولت انگلیس نیز نسبت به سفر اتباع خود به آمریکا هشدار می دهد و به آنان یادآور می شود که در ایالات متحده آمریکا کشتارهای دسته جمعی (به علت حمل سلاح گرم) رخ می دهد؛ دولت انگلیس به شهروندان خود می گوید که در آمریکا، جرم و جنایت از جمله جرائم با سلاح گرم که به ندرت متوجه گردشگران خارجی می شود، وجود دارد و وارد مکان هایی در آمریکا که چندان شناختی از آن ندارند، نشوند، بخصوص مراقب عبور از مرز زمینی آمریکا با مکزیک باشند.

فرانسه

این شبکه خبری در ادامه این گزارش نوشت: هرچند وزارت امورخارجه فرانسه؛ آمریکا را در زمره امن ترین کشورهای جهان قرار می دهد، اما با این وجود شهروندان خود را از سفر به مناطق حومه شهرهای آمریکا به علت نا امنی برحذر می دارد، بطور مثال از اتباع خود می خواهد تا از تردد به تنهایی و بخصوص در طی شب در شهر بوستون واقع در ایالت ماساچوست آمریکا پرهیز کنند و یا در آتلانتا مرکز ایالت جرجیا پس از ساعات پایان کار و در مناطق ناآشنای آن احتیاط به عمل آورده و برای تردد از تاکسی به جای پیاده رفتن استفاده کنند.

رژیم صهیونیستی آمریکا را در هشدار امنیتی سطح ۰۱ قرار داده است

سی ان ان همچنین در مورد ابراز نگرانی رژیم صهیونیستی نسبت به سفر ساکنان فلسطین اشغالی به آمریکا دراین گزارش اشاره کرد و نوشت: اسرائیل (رژیم صهیونیستی) نیز هشدار امنیتی سطح ۰۱ تا ۰۴ دارد و اغلب برای سفر ساکنان خود به آمریکا توصیه و هشدار سطح ۰۱ برای نزدیک ترین متحد خود قائل است و آن اینکه هشدار می دهد احتیاط و مراقبت های معمول را با توجه به افزایش حوادث یهودستیزانه در داخل خاک آمریکا را در نظر بگیرند.

آلمان

این گزارش می افزاید: آلمان روابط بسیار نزدیک گردشگری با آمریکا دارد با این وجود وزارت امور خارجه آلمان به شهروندان خود برای سفر به آمریکا هشدار می دهد چرا که تهیه سلاح گرم در ایالات متحده سهل الوصول بوده، که گاه و بیگاه منجر به کشت و کشتار در آن کشور می شود.

ژاپن

تارنمای خبر این رسانه آمریکایی نوشت که ژاپن نیز نسبت به سفر اتباع خود به آمریکا توصیه و هشدارهای خاص امنیتی خود را دارد و به اتباع خود برای سفر به آمریکا صراحتا هشدار می دهد: مهم است که بدانیم وضعیت امنیتی بین ایالات متحده امریکا و ژاپن بسیار متفاوت است و درک کنیم که قربانیان جنایت در چه زمینه‌هایی در معرض خطر بالایی هستند، چراکه یکی از نگرانی‌های اصلی امنیتی در ایالات متحده، جنایات با سلاح گرم در آن کشور است.

نیوزیلند

بنابراین گزارش نیوزیلند نیز برای سفر اتباع خود به آمریکا هشدار می دهد: نرخ حوادث خشونت آمیز ناشی از سلاح گرم در آمریکا بسیار بالاتر از نیوزیلند است، در بسیاری از ایالت ها در آمریکا، حمل سلاح بطور علنی توسط شهروندان آن کشور آزاد و مشروع است، با این وجود میزان خشونت با سلاح گرم مکان به مکان و شهر به شهر در آمریکا متفاوت است.

ایالات مهمات آمریکا

درحالی شبکه خبری سی ان ان به وضعیت توصیه و هشدارهای امنیتی سفر به آمریکا از سوی دیگر کشورهای جهان در ارتباط با ناامنی و یک جنگ فعال ناشی از آزادی حمل سلاح گرم در این گزارش پرداخت که آمریکایی‌ها با ۴.۴ درصد از جمعیت جهان مالکیت ۴۲ درصد از تمامی اسلحه‌های غیرنظامی کره خاکی را در اختیار دارند؛ وجود ۱۲۰ سلاح به ازای هر ۱۰۰ آمریکایی و نیز حمایت ذینفعان همچون لابی قدرتمند سلاح با نام «اِن‌.آر.اِی» (NRA) باعث تداوم کابوس کشتار جمعی شده‌ است.

همچنین بر پایه ارزیابی «اسمال آرمز سروی»، آمریکایی‌ها ۳۹۳ میلیون از ۸۵۷ میلیون قبضه سلاح غیرارتشی و نظامی موجود در جهان را در اختیار دارند و این رقم معادل ۴۶ درصد از انبار اسلحه غیرنظامی جهانی است.

بین سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۲۰ ، ۲۴۰ فقره تیراندازی دسته‌جمعی به قوع پیوست که یک هزار و ۳۶۳ نفر کشته و ۹۴۷ نفر زخمی در پی داشت، به طوری که سالانه شاهد ۲۰ مورد تیراندازی از این نوع در ایالات متحده هستیم. در این میان دست‌کم ۳۶۲ کودک و نوجوان بین قربانیان به چشم می‌خورد. ضمن اینکه ۲۱ افسری مجری قانون کشته و ۳۵ نفر نیز در این بازه زمانی زخمی شدند.

در حالی که جمعیت ایالات متحده با ۴ درصد از جمعیت جهان را در برمی‌گیرد، خودکشی با سلاح گرم در این کشور بیش از ۴۴ درصد از خودکشی‌های انجام گرفته در جهان با سلاح گرم در سال ۲۰۱۹ بوده‌ است.

https://irna.ir/xjL۷۴d

**سودای "بن گویر" برای تشکیل گروه شبه نظامی ۲۰۰ هزار نفری در کرانه باختری

تحلیل‌گران سیاسی اردنی و فلسطینی درخصوص تشکیل یک گروه شبه نظامی صهیونیست در کرانه باختری متشکل از بیش از ۲۰۰ هزار نفر توسط "ایتمار بن گویر" هشدار دادند. بن گویر بزودی پست وزارت امنیت داخلی رژیم صهیونیستی را در کابینه راست افراطی بنیامین نتانیاهو برعهده خواهد گرفت.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

دولت اردن تا کنون در ارتباط با روند تحولات شکل گرفته در فلسطین اشغالی و تشکیل یک کابینه ائتلافی کاملا راستگرا در رژیم اسراییل سکوت کامل اتخاذ کرده است که به گفته اردنی ها، چنین کابینه ای منطقه را به طور کلی به سوی تنش و بحران بیشتر سوق خواهد داد.

ائتلاف صبح جمعه میان نتانیاهو و بن گویر، مقامات اردنی را ناراضی کرده است. این امر باعث شده تا دولت اردن خود را برای بدترین سناریو احتمالی در آینده آماده کند؛ به ویژه با توجه به اینکه براساس این ائتلاف، بن گویر به عنوان وزیر امنیت داخلی رژیم اسراییل اختیارات بی سابقه ای خواهد داشت.

به اعتقاد مراکز تصمیم گیری در اردن، پرونده کرانه باختری به طور مشخص مهم ترین محور اختیارات بن گویر را تشکیل می دهد. این امر نشان می دهد که وضعیت کرانه باختری به سمت یک بن بست جدید و گزینه های بسیار محدودی پیش می رود که اردن در همسایگی آن را کلافه و سردرگم خواهد کرد و احتمالا اوضاع به ویژه آرامش کرانه باختری دچار فروپاشی خواهد شد زیرا اگر بن گویر به قدرت برسد، به طور مستقیم بر نیروهای پلیس اسراییل در کرانه باختری و بودجه اشراف خواهد یافت.

با توجه به اینکه بودجه در اختیار بن گویر خواهد بود، او مبلغی از آن را برای اقدامات خصمانه نه نام شهرک نشینان صهیونیست در کرانه باختری هزینه خواهد کرد. امروز شهرک نشینان در کرانه باختری مسلح هستند و فلسطینی ها و همچنین دولت اردن نه تنها معتقدند که بن گویر سودای تبدیل این شهرک نشینان مسلح را به یک گروه شبه نظامی شهرک نشین متشکل از بیش از ۲۰۰ هزار نفر با تجهیز بیشتر آنها به سلاح و مهمات دارد بلکه می گویند که بن گویر بدنبال تبدیل کردن آنها به عنوان یک نیروی سازمان یافته است که در میدان در کنار نیروهای پلیس عمل کنند.

https://irna.ir/xjL۷۸۸

**آمریکا سرمایه‌های اروپایی را می‌بلعد

بحران های سرسام آور انرژی، صدها شرکت اروپایی بزرگ و کوچک را مجبور کرده است فعالیت شان را به سمت آمریکا تغییر دهند، امری که اتحادیه اروپا را در معرض خطر صنعتی زدایی در مقیاسی وسیع قرار داده و واشنگتن را در جایگاه مکنده سرمایه های اروپایی نشانده است.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

یک ناظر ارشد در یکی از بزرگترین رسانه های خبری اروپا اذعان کرد که اروپایی ها در حال درک این واقعیت هستند که ایالات متحده به دنبال منافع اقتصادی این کشورها نیست و جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا دوستی ای بیش از دونالد ترامپ سلف خود ندارد.

«نیکلاس وینوکور» در مقاله ای نوشت: دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا یک شخصیت ترسناک و مفید برای اروپا بود. اما جو بایدن جانشین وی چهره ای حیله‌گرتر را به نمایش گذاشته است، دوستی که همه چیزهای درست را می گوید، اما وقتی پایش بیفتد، شما را در معرض خطر قرار می دهد.

وینوکور به روند نگران کننده سیاست آمریکا در دوره ریاست جمهوری بایدن اشاره کرد که حاوی اقدام خاصی برای ضربه زدن به منافع امنیتی یا اقتصادی اروپاست و سپس با واکنش بی تفاوتی مودبانه همراه است.

این ناظر افزود: از عقب نشینی غافلگیرکننده واشنگتن از افغانستان که متحدان ناتو در جریان آن قرار نگرفتند، گرفته تا فروش زیردریایی به استرالیا به موجب پیمان آکوس که فرانسه را از یک قرارداد دفاعی ۵۰ میلیارد دلاری محروم کرد و همچنین اختلافاتی بر سر قانون کاهش تورم که مشوق های مالیاتی و یارانه را به شرکت های سبز آمریکایی ارائه می کند، همه و همه موید این مساله است که دولت بایدن بارها اروپا را غافلگیر کرده است.

امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه بلندترین صدای اعتراض را داشته و آمریکا را به استانداردهای دوگانه در زمینه تجاری و فروش انرژی به اروپا متهم کرده است.

مقام های اروپایی ناشناس نیز به طور خصوصی به رسانه های محلی اروپایی در مورد اقدامات آمریکا گلایه کرده و واشنگتن را به سودجویی از درگیری در اوکراین از طریق فروش انرژی و سلاح متهم کرده اند. مقام های مزبور این پرسش را مطرح کرده اند که آیا واشنگتن هنوز متحد ماست یا خیر.

وینوکور در ادامه این نوشتار به بی تفاوتی واشنگتن نسبت به نگرانی های اروپا با تمرکز بر موردی که اصلی ترین چالش موجودیتی اش به شمار می رود یعنی چین، اشاره کرد.

وی معتقد است که نتیجه تمرکز آمریکا بر درگیری وجودی با چین، اروپا را در موقعیتی آشنا قرار داده است، گیج و در تلاش برای پاسخگویی در حالی که در تدوین راهبرد منسجم خود برای مقابله با چین ناکام مانده است.

همچنین اروپا به جای برخورداری از همبستگی از سوی واشنگتن به موعد جنگ، احساس می کند که آمریکا خود را در موقعیت کامل برای جذب سرمایه از اروپا قرار داده است.

در نهایت باید گفت که به اعتقاد وینوکور، آنچه کشورهای اروپایی سرانجام به کشفش نائل می شوند، این است که بحران امنیتی در اوکراین تنها یک جنبه از دوئل راهبردی بزرگتر آمریکا با چین است که همواره بر منافع اتحادیه اروپا اولویت داشته است. این مساله در دوره ترامپ صادق بود، در دوران جانشینان وی نیز صادق است. فقط پیام به سبکی متفاوت مخابره می شود و در دراز مدت، بی تفاوتی مودبانه بایدن ممکن است مرگبارتر باشد.

https://irna.ir/xjL۷۸P

**افشای اطلاعات شخصی ۵ هزار صهیونیست توسط هکرها

یک گروه هکری به اطلاعات شخصی حدود ۵ هزار صهیونیست از جمله وزیر جنگ و رئیس موساد دست یافت.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

روزنامه یدیعوت آحارونوت روز یکشنبه اعلام کرد که یک گروه هکری موسم به Black Magic با ورود به ده ها سایت اسرائیلی، اطلاعات شخصی حدود ۵ هزار صهیونیست ساکن سرزمین های اشغالی فلسطین را به دست آورده است.

هکرها اطلاعات شخصی و مدارک هویتی این افراد را منتشر کرده اند.

بنی گانتس وزیر جنگ و دیوید بارنیا رئیس سازمان جاسوسی موساد نیز از کسانی هستند که اطلاعات آن ها توسط هکرها منتشر شده است.

منابع خبری شنبه شب نیز از هک سامانه مرکزی قطار رژیم صهیونیستی و تعدادی از پایگاه‌های اینترنتی این رژیم خبر داده بودند.

رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش کردند که اشکال فنی غیر عادی در سرور مرکزی قطارهای این رژیم به وجود آمده است.

بنابر گزارش برخی رسانه‌ها، سرور مرکزی قطارهای رژیم صهیونیستی توسط هکرها هک شده است.

بر اساس این گزارش، به دلیل توقف سرور مرکزی قطارهای اسرائیل، حرکت تمامی قطارها تا ساعت ۹ شب به حال تعلیق درآمد.

از سوی دیگر روزنامه عبری زبان یدیعوت آحارونوت نیز نوشت که مجموعه هکری به نام Black Magic ‌پایگاه‌های اینترنتی متعددی را در اسرائیل هک کرده و صفحات اصلی این سایت‌ها را از دسترس خارج کرده است.

حدود دو هفته پیش نیز منابع رسانه‌ای از حمله سایبری گسترده علیه شرکت سازنده مترو تل‌آویو که هنوز تکمیل نشده، خبر داده بودند.

زیرساخت‌های مختلف نظامی، امنیتی، اقتصادی و مراکز و تاسیسات حیاتی رژیم صهیونیستی به ویژه در طول ماه‌های اخیر بارها هدف حملات سایبری قرار گرفته است.

https://irna.ir/xjL۷۹۳
**پیش بینی روزنامه انگلیسی از ماهیت گزارش نهایی کنگره آمریکا علیه ترامپ

یک روزنامه چاپ لندن روز یکشنبه، پیش بینی کرد که گزارش نهایی کمیته منتخب مجلس نمایندگان آمریکا در باره حمله ۶ ژانویه ۲۰۲۱ به کنگره، به شدت بر نقش و مداخله دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین در این رخداد و مقصر شناخته شدن احتمالی وی، متمرکز شده باشد.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا

کمیته منتخب همچنین توصیه های بالقوه کیفری و مدنی به وزارت دادگستری را در گزارش خود ارزیابی می کند که قرار است در میانه دسامبر و پس از برگزاری دور نهایی انتخابات میان دوره ای سنا در ایالت جورجیا، منتشر شود.

هرشل واکر نامزد مورد حمایت ترامپ در دور نخست انتخابات همگانی عقب تر از رافائل وارناک سناتور دمکرات کنونی قرار داشته که برای حزب جمهوری خواه نتیجه ناامید کننده ای به شمار می رود.

در حالی که هنوز چند هفته به انتشار این گزارش فرصت باقی مانده، شکافی در این هیئت پدید آمده است.

پیش بینی می شود که ماهیت گزارش نهایی به همراه توصیه های کیفری به وزارت دادگستری در باره تبیین مشروعیت این تحقیقات باشد که تلاش های ترامپ را برای متوقف کردن روند تائید صلاحیت جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰، به منظور بازگشت خود به کاخ سفید برای دومین دور، به شدت زیر ذره بین قرار داده است. این تمرکز به ویژه ناشی از تلاش های لیز چنی عضو جمهوری خواه کنگره و معاون این کمیته است.

کمیته منتخب در پی حکم ماه مارس قاضی دیوید کارتر در باره احتمال ارتکاب چند بزه توسط ترامپ در تلاش هایش برای تغییر دادن نتایج انتخابات ۲۰۲۰ و متوقف کردن روند تائید پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری، پیروزی چشمگیری به دست آورده است.

ترامپ رئیس جمهوری وقت ایالات متحده، در ششم ژانویه ۲۰۲۱ (۱۷ دی سال ۹۹) هم زمان با شمارش آرای مجمع برگزینندگان (الکترال کالج) کنگره برای تائید نتیجه انتخابات ریاست‌ جمهوری سوم نوامبر، از هوادارانش خواست تظاهرات به اصطلاح مسالمت‌آمیزی برای اعتراض به نتیجه انتخابات برگزار کنند اما آنان در جمعیتی بزرگ به کپیتول ساختمان کنگره حمله کرده و پس از درگیری با نیروهای امنیتی، وارد این ساختمان و اتاق‌هایش شده و جان اعضای کنگره را تهدید کردند.

https://irna.ir/xjL۷۹۷

**بازگشت زودهنگام خبرنگاران رژیم صهیونیستی

در کنار همه حواشی جام جهانی ۲۰۲۲، برخورد با خبرنگاران رژیم صهیونیستی از طرف تماشاگران، اقدامی جالب توجه بود. اقدامی که باعث جلب توجه رسانه‌های مختلف شد.

از سفر روز دوشنبه نخست وزیر عراق به تهران تا تهدید جهانی سرخک و سویه ایمنی گریز کرونا


https://irna.ir/xjL۷۹t


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha