۶ آذر ۱۴۰۱، ۱۶:۲۴
کد خبرنگار: 2331
کد خبر: 84954916
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

آمریکا سرمایه‌های اروپایی را می‌بلعد

۶ آذر ۱۴۰۱، ۱۶:۲۴
کد خبر: 84954916
آمریکا سرمایه‌های اروپایی را می‌بلعد

تهران – ایرنا – بحران های سرسام آور انرژی، صدها شرکت اروپایی بزرگ و کوچک را مجبور کرده است فعالیت شان را به سمت آمریکا تغییر دهند، امری که اتحادیه اروپا را در معرض خطر صنعتی زدایی در مقیاسی وسیع قرار داده و واشنگتن را در جایگاه مکنده سرمایه های اروپایی نشانده است.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، یک ناظر ارشد در یکی از بزرگترین رسانه های خبری اروپا اذعان کرد که اروپایی ها در حال درک این واقعیت هستند که ایالات متحده به دنبال منافع اقتصادی این کشورها نیست و جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا دوستی ای بیش از دونالد ترامپ سلف خود ندارد.

«نیکلاس وینوکور» در مقاله ای نوشت: دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا یک شخصیت ترسناک و مفید برای اروپا بود. اما جو بایدن جانشین وی چهره ای حیله‌گرتر را به نمایش گذاشته است، دوستی که همه چیزهای درست را می گوید، اما وقتی پایش بیفتد، شما را در معرض خطر قرار می دهد.

وینوکور به روند نگران کننده سیاست آمریکا در دوره ریاست جمهوری بایدن اشاره کرد که حاوی اقدام خاصی برای ضربه زدن به منافع امنیتی یا اقتصادی اروپاست و سپس با واکنش بی تفاوتی مودبانه همراه است.

این ناظر افزود: از عقب نشینی غافلگیرکننده واشنگتن از افغانستان که متحدان ناتو در جریان آن قرار نگرفتند، گرفته تا فروش زیردریایی به استرالیا به موجب پیمان آکوس که فرانسه را از یک قرارداد دفاعی ۵۰ میلیارد دلاری محروم کرد و همچنین اختلافاتی بر سر قانون کاهش تورم که مشوق های مالیاتی و یارانه را به شرکت های سبز آمریکایی ارائه می کند، همه و همه موید این مساله است که دولت بایدن بارها اروپا را غافلگیر کرده است.

امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه بلندترین صدای اعتراض را داشته و آمریکا را به استانداردهای دوگانه در زمینه تجاری و فروش انرژی به اروپا متهم کرده است.

مقام های اروپایی ناشناس نیز به طور خصوصی به رسانه های محلی اروپایی در مورد اقدامات آمریکا گلایه کرده و واشنگتن را به سودجویی از درگیری در اوکراین از طریق فروش انرژی و سلاح متهم کرده اند. مقام های مزبور این پرسش را مطرح کرده اند که آیا واشنگتن هنوز متحد ماست یا خیر.

وینوکور در ادامه این نوشتار به بی تفاوتی واشنگتن نسبت به نگرانی های اروپا با تمرکز بر موردی که اصلی ترین چالش موجودیتی اش به شمار می رود یعنی چین، اشاره کرد.

وی معتقد است که نتیجه تمرکز آمریکا بر درگیری وجودی با چین، اروپا را در موقعیتی آشنا قرار داده است، گیج و در تلاش برای پاسخگویی در حالی که در تدوین راهبرد منسجم خود برای مقابله با چین ناکام مانده است.

همچنین اروپا به جای برخورداری از همبستگی از سوی واشنگتن به موعد جنگ، احساس می کند که آمریکا خود را در موقعیت کامل برای جذب سرمایه از اروپا قرار داده است.

در نهایت باید گفت که به اعتقاد وینوکور، آنچه کشورهای اروپایی سرانجام به کشفش نائل می شوند، این است که بحران امنیتی در اوکراین تنها یک جنبه از دوئل راهبردی بزرگتر آمریکا با چین است که همواره بر منافع اتحادیه اروپا اولویت داشته است. این مساله در دوره ترامپ صادق بود، در دوران جانشینان وی نیز صادق است. فقط پیام به سبکی متفاوت مخابره می شود و در دراز مدت، بی تفاوتی مودبانه بایدن ممکن است مرگبارتر باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha