۷ آذر ۱۴۰۱، ۱۶:۰۹
کد خبرنگار: 2105
کد خبر: 84955780
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

احیا واحد تولیدی بستنی عسل سنندج در انتظار همت مسئولان

سنندج- ایرنا- واحد تولید بستنی عسل کردستان هنوز هم گرفتار مشکلات بانکی است و با وجود چندین مصوبه کشوری و استانی مسائل پیش روی آن حل نشده و وضعیت آن بسان قیف وارونه‌ ای است که ورودی آن سخت شده است.

به گزارش ایرنا، افزون بر ۶ سال از تعطیلی واحد تولید بستنی عسل کردستان می گذرد و در این مدت بارها احیای مجدد آن در جلسات مختلف کشوری و استانی مطرح شده است و مصوباتی هم در این راستا به تصویب رسیده ولی همچنان به نتیجه‌ نرسیده است.

به گفته مدیرعامل مجموعه بستنی عسل کردستان، این واحد پنج میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان وام دریافت کرده که این مبلغ امروز به ۵۴ میلیارد تومان رسیده است و تاکنون ۴۵ بار مصوب شده که مشکلات بانکی واحد بستنی و گاوداری یک هزار راسی وابسته به این شرکت برطرف شود ولی هنوز نتوانستیم تولید خود را دوباره آغاز کنیم.

سید جمال ساعدی با اشاره به اینکه در زمان فعال بودن واحد بستنی، روزانه ۱۵۰ هزار دلار از محصولات آن به خارج از کشور صادر می شد، افزود: در زمینه تولید هیچ سوء مدیریتی نداشتیم و فقط وعده‌هایی برای پرداخت وام به ما دادند و محقق نشد و دلیل مخالفت‌ ها را هم نمی دانیم.

وی گفت: امسال رییس سازمان بازرسی کشور از این مجموعه بازدید کرد و مصوبه ای هم به تصویب رسید ولی با گذشت پنج ماه همچنان اقدامی نشده است.

به واسطه اهمیت و پیگیری های مدیرعامل بستنی عسل افزون بر جلسات متعددی که برای رفع مشکلات این واحد تشکیل شده تاکنون رسانه‌های مختلف از جمله خبرگزاری ایرنا به انعکاس مسائل پیش روی این واحد پرداخته اند.

بی‌شک مشکل این واحد تولیدی اگر در سال های نخست تعطیل شدن آن برطرف می شد میزان بدهی آن امروز بسیار کمتر از مبلغ مذکور بود اما این مشکل همچنان باقی مانده و اکنون دولت سیزدهم تلاش دارد آن را حل مند، به همین منظور مشکل این واحد تولیدی امروز دوشنبه در یکصد و نودمین جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان مطرح شد و بیشتر مسوولان حاضر در این جلسه هم نسبت به طرح دوباره این موضوع و عدم حل مشکل بانکی آن ابراز گله‌مندی و ناراحتی کردند.

احیا واحد تولیدی بستنی عسل سنندج در انتظار همت مسئولان

پرداخت دیرهنگام وام به سرمایه گذاران مصداق ترک فعل است

مدیرکل دیوان محاسبات کردستان در این جلسه با ابراز گله از فعالیت برخی بانک های استان، اظهار داشت: متاسفانه در استان برخی از بانک ها در مقابل فعالیت سرمایه گذاران سنگ اندازی های بی مورد می کنند.

مقیاسی افزود: واحد بستنی عسل بیش از یکصد میلیارد تومان ارزش دارد و حال برای فعالیت مجدد نیاز به کمک دارد لذا برای ایجاد اشتغال و تولید و همچنین بازپرداخت وام باید از آن حمایت شود.

وی از بررسی مطالبات و ترک فعل مدیران بانکی در استان خبر داد و اضافه کرد: پرداخت دیرهنگام وام به سرمایه گذاران مصداق ترک فعل است و این مهم را بررسی خواهیم کرد.

مدیرکل دیوان محاسبات کردستان گفت: همه مدیران دستگاه های اجرایی و بانک ها موظف هستند به رونق تولید و اشتغال در همه بخش ها کمک کنند.

معاون اداره کل بازرسی کردستان هم در این جلسه با بیان اینکه موضوع واحد بستنی عسل دیگر خسته کننده شده است، گفت: جای تاسف است موضوعی که قابل حل بوده تا این حد پیچ و خم خورده است.

شاملی افزود: بعد از تشکیل جلسات متعدد و بازدید رییس سازمان بازرسی کشور از این واحد در نهایت مقرر شد این موضوع در هیات خبرگان بانکی استان کردستان مطرح و نتیجه آن به سازمان بازرسی اعلام شود.

مدیریت یعنی ریسک پذیری نه مجری گری

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان هم در این جلسه با اشاره به اینکه واحد تولید بستنی عسل و گاوداری شیری این مجموعه از ظرفیت های استان برای ایجاد اشتغال و تولید است، اظهار داشت: با احیای دوباره این واحد زمینه اشتغال مستقیم برای ۱۷۰ نفر ایجاد می شود.

حامد قادرزاده افزود: در حال حاضر بخشی از شیر مورد نیاز مصرف کنندگان در استان از سایر استان های کشور وارد می شود که با آغاز به کار دوباره گاوداری هزار راسی این نیاز تامین می شود.

وی یادآور شد: مدیریت به معنای ریسک پذیری است و اگر مدیری در انجام وظایف و فعالیت هایش ریسک انجام ندهد نقش مجری گری را خواهد داشت.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان اضافه کرد: کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید برای شرایطی تشکیل می شود که اگر دستگاهی یا بانکی براساس مقررات داخلی نتواند عمل کند بر مبنای مصوبات کارگروه به طور قانونی مشکل واحد تولیدی را مرتفع کنند.

قادرزاده با اشاره به اینکه اگر واحدهای تولیدی و سرمایه گذاران حمایت نشوند دیگر کسی تمایل به سرمایه گذاری نخواهد داشت، یادآور شد: هیچ کسی به خاطر انجام کار خیرخواهانه مورد مواخذه قرار نمی گیرد لذا مدیران در رفع مشکلات واحدهای تولیدی همت بیشتری داشته باشند.

تحقق ۷۲ درصد مصوبات کارگروه رفع موانع تولید استان

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان هم در این جلسه اظهار داشت: تاکنون ۱۸۹ جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان با یک هزار و ۵۵۲ پرونده مطرح شده و ۲ هزار و ۷۶۹ مصوبه تشکیل شده است.

بختیار خلیقی با اعلام اینکه ۷۲ درصد مصوبات این کارگروه انجام شده است، افزود: از مصوبات انجام شده یک هزار و ۴۹۵ مصوبه بانکی، ۵۴ مصوبه مالیاتی و ۴۵۶ مصوبه هم مربوط به سایر بخش ها بوده است.

وی ادامه داد: از ۸۰۷ مصوبه باقی مانده که در دست اجرا و پیگیری است ۴۴۱ مصوبه بانکی، ۲۶ مصوبه مالیاتی و ۲۹۷ مصوبه هم در سایر بخش ها است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان افزود: بخشنامه‌ای در خصوص تمدید مصوبه شورای پول و اعتبار با موضوع امهال بدهی واحدهای تولیدی از طریق ستاد مرکزی تسهیل و رفع موانع تولید ابلاغ شده است.

خلیقی ادامه داد: در راستای تعیین تکلیف بدهی تعاونی ۱۹۰۰ بستنی عسل و دریافت مصوبه کارگروه تسهیل استان بار دیگر در این جلسه مطرح شده است.

وی با اشاره به اینکه برای واحد بستنی عسل چندین مصوبه کشوری و استانی ابلاغ شده است، اضافه کرد: امید می رود با مصوبه امروز کارگروه، یک بار برای همیشه پرونده مشکل بستنی عسل بسته شود.

آنچه در این جلسه به عنوان مشکل واحد بستنی عسل مطرح شده این است که تمدید وام این واحد بدون پیش پرداخت به بانک کشاورزی امکان پذیر نیست چراکه سامانه هوشمند بانک اجازه استمهال وام را نمی دهد.

به گفته مسوول اعتبارات بانک کشاورزی کردستان بازپرداخت وام واحد بستنی عسل در سال ۱۳۹۷ با سه درصد سود، سال ۱۳۹۸ با ۱۶ درصد، سال ۱۳۹۹ با ۷.۵ درصد و سال ۱۴۰۰ هم براساس نرخ ۲۰ درصد تمدید شده است و در سال جاری برای آخرین مرتبه بازپرداخت ۵۴ میلیارد تومان وام این واحد تمدید می شود و شرط لازم هم برای این کار، پیش پرداخت است.

مدیرعامل مجموعه بستنی عسل هم براساس مصوبات کشوری که دریافت کرده در این جلسه اعلام کرد: بدون پیش پرداخت، وعده تمدید وام مجموعه ما را داده اند.

اعضای جلسه هم با توجه به اینکه مجموعه بستنی عسل در آخرین مورد پرداخت بدهی هایش ۶ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان پرداخت کرده است؛ پیشنهاد دادند این مبلغ را به عنوان پیش پرداخت در نظر بگیرند تا مشکل این واحد برای همیشه رفع شود.

افزون بر طرح مشکل واحد تولیدی بستنی عسل در این جلسه، کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان وام بانکی ۹ واحد و طرح تولیدی از محل طرح رونق تولید بررسی و تصویب شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha