به گزارش روز دوشنبه ایرنا از سایت شبکه روسیا الیوم، مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه طی یک کنفرانس مطبوعاتی در این باره اظهار داشت: امکان ازسرگیری دیدارها (گفتوگوهای سیاسی) در سطح نمایندگان وزیران ترکیه و مصر به زودی وجود دارد.
وی همچنین اظهار داشت: امکان تبادل سفیر میان آنکارا و قاهره در ماههای آینده نیز وجود دارد.
این اظهارات پس از آن بیان شد که روسای جمهور ترکیه و مصر پس از سالها در مراسم افتتاحیه جام جهانی در دوحه قطر با یکدیگر دیدار کردند.
اردوغان یکشنبه شب در سخنانی در این باره به روابطش با مصر اشاره کرد و گفت: به نظرم که تحولات مثبتی با مصر روی خواهد داد.
وی گفت که دیدار وی با عبدالفتاح السیسی رییس جمهوری مصر در حاشیه افتتاحیه جام جهانی فوتبال در دوحه با میانجیگری شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر صورت گرفته است.
به گفته اردوغان ، این دیدار بین ۳۰ تا ۴۵ دقیقه به طول انجامیده است و دو طرف بر ادامه گفت وگوها بین دو کشور در سطح وزرا توافق کردند.
رییس جمهوری ترکیه گفت که همتای مصری اش از دیدار روز افتتاحیه در قطر استقبال کرده است.
اردوغان افزود: مذاکرات با مصر در سطح وزیران ادامه خواهد داشت و پس از آن با رئیس جمهوری این کشور دیدار خواهم کرد.
فؤاد اوکتای معاون رئیس جمهوری ترکیه نیز جمعه شب در این خصوص گفت که عادی سازی روابط با مصر در چارچوب اراده مشترک دو طرف، منافع و احترام متقابل ادامه مییابد.
در همین حال، خبرگزاری رویترز نیز به نقل از منابع مطلع اعلام کرد که پس از دیدار اردوغان و السیسی در دوحه گفت وگوهایی میان دستگاه های اطلاعات مصر و ترکیه انجام شده است.
چاووش اوغلو درباره اقدامات انجام شده در چارچوب توافق سه جانبه آنکارا با سوئد و فنلاند درباره عضویت این کشورها در ناتو نیز گفت: آنها هنوز اقدامات مشخصی انجام ندادهاند و شهروندان ما باید متقاعد شوند. رئیس جمهور اردوغان نیز این موضوع را به نخست وزیر سوئد منتقل کرده است.
چاووش اوغلو با بیان اینکه اگرچه پس از دیدار با ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در استانبول گام های مثبتی برداشته شد، افزود: اما تصمیم بر این شد که کار در نشست سه جانبه ادامه یابد. آنها انتظارات ما در مورد استرداد و اقدامات قانونی را برآورده نکردند. پارلمان و شهروندان ما باید در این باره متقاعد شوند.
وی در باره آخرین گقتگوها با این دو کشور تصریح کرد: مشکلات فنلاند آنقدرها هم زیاد نیست، ما بیشتر در سوئد مشکل داریم. در واقع سوئد کشور است که باید گامهای بیشتری بردارد.
وزیر خارجه ترکیه در پاسخ به سوالی درباره روابط با سوریه نیز گفت: هدف ما پایان دادن به جنگ داخلی در سوریه است. این روند را با مخالفان ادامه میدهیم و آنان در مذاکرات آستانه با رژیم اسد شرکت میکنند. هدف ما احیای روند سیاسی از جمله مذاکرات درباره قانون اساسی است. تاکنون روند مرتبط کمیته قانون اساسی پیشرفتی نداشته است.
نظر شما