نگرش منفی به معلولان ازدواج را برای آنان سخت کرده است

شیراز-ایرنا- دستیار استاندار فارس در امور مرتبط با معلولان بر ضرورت فرهنگ‌سازی برای حذف نگرش منفی به معلولین در جامعه تأکید کرد و گفت: نگرش‌های منفی اجتماع نسبت به معلولان موجب ناکامی و انزوای آنها می‌شود.این نوع نگرش حتی ازدواج را هم برای معلولان سخت کرده است.

سعید فانی روز جمعه در آستانه ۱۲ آذرماه روز جهانی معلولان در گفت‌وگو با ایرنا اظهار کرد: عمده مشکل معلولان ناشی از نگرش‌های منفی جامعه است؛ نگرش‌هایی که از گذشته نسبت به معلولیت و افراد معلول وجود داشته است.

توانمندی‌های افراد معلول را نادیده می‌گیرند
دستیار استاندار فارس در امور مرتبط با معلولان ادامه داد: متأسفانه اکثر مردم جامعه هنوز هم یک فرد معلول را به عنوان شهروندی درجه ۲ تلقی می‌کنند، توانمندی‌های افراد معلول را نادیده می‌گیرند تنها نقص جسمانی آنها را می‌بینند.
فانی اضافه کرد : همین مسئله موجب شده که بسیاری از معلولان از فرصت‌هایی که می‌تواند زمینه‌ساز پیشرفت آنها شود بی‌بهره بمانند و منزوی شوند؛ متأسفانه اکثر افراد دارای معلولیت با وجود برخورداری از تحصیلات دانشگاهی و رتبه‌های بالا در عرصه علمی، شغلی ندارند و از توانمندی‌های خود آن طور که باید استفاده نمی‌کنند.

زیر بار اجرای قانون استخدام معلولان نمی‌روند
وی بیان داشت: با اینکه در قانون، تصویب شده که سه درصد از سهمیه استخدام تمام دستگاه‌های دولتی و اجرایی و ۳۰درصد از پُست‌های اداری به ویژه پست تلفنچی و پاسخ‌گویی به تلفن‌ها باید به معلولان اختصاص یابد اما بسیاری از وزارت‌خانه‌ها و دستگاه‌ها زیر بار اجرای این قانون نمی‌روند و به بهانه‌های مختلف از اجرای این بند از قانون سرباز می‌زنند.
فانی عنوان کرد: همین نگرش منفی دامن‌گیر معلولان هم شده است. اغلب معلولان توانمندی‌های خود را باور نمی‌کنند و در مسیر پرورش این توانمندی‌ها گام مؤثری برنمی‌دارند؛ هرچند ما تمام تلاش خود را به کار گرفته‌ام و بسیاری از این افراد را شناسایی و آنها را وارد جامعه و صحنه اجتماعی کرده‌ایم.

دغدغه‌های معلولان؛ اشتغال، مسکن و ازدواج
وی گفت: برخی از معلولان استان فارس در عرصه ورزشی فعالیت‌های قابل توجهی دارند، آنها در عرصه‌های ملی و بین‌المللی افتخارآفرینی می‌کنند و می‌توان گفت بسیاری از مدال‌های رنگارنگی را که کشور در عرصه‌های بین‌المللی کسب می‌کند توسط این افراد به دست آمده است.
فانی،‌مشکل اشتغال را از دیگر دغدغه‌های معلولان قلمداد کرد و گفت: مشکل ازدواج، مسکن و تأمین تجهیزات توانبخشی و لوازم پزشکی مورد نیاز معلولان نیز از دیگر معضلاتی است که این قشر با آن مواجه هستند؛ این در حالیست که خانواده‌های اغلب ین افراد نمی‌توانند این هزینه‌ها را پوشش دهند و نیاز است معلولان از نظر اشتغال مورد حمایت قرار بگیرند تا خودشان بتوانند این هزینه‌ها را تأمین کنند.
دستیار استاندار فارس در امور مرتبط با معلولان‌ با اعتقاد به اینکه معلولان در جامعه وضعیت مناسبی ندارند، افزود: نگرش‌های منفی که در جامعه نسبت به معلولان وجود دارد موجب شده که بیش از ۸۰درصد بانوان و ۵۰ درصد آقایان دارای معلولیت فرصت ازدواج پیدا نکنند. در صورتی که بسیاری از معلولانی که ازدواج کرده‌اند زندگی موفقی داشته‌اند.

نامناسب بودن محیط شهری برای تردد معلولان
فانی نامناسب بودن محیط شهری و عدم استانداردسازی اماکن و معابر عمومی برای تردد معلولان را از معضلات جدی در شهر شیراز دانست و گفت: حتی اگر یک فرد معلول موفق به ورود در عرصه‌های مختلف علمی، فرهنگی و اجتماعی شود اما از امکانات و استانداردهای لازم برای حضور در جامعه محروم باشد نمی‌تواند از توانمندی خود بهره ببرد.
وی با بیان اینکه حضور معلولان در جامعه در گرو مناسب‌سازی محیط شهرها و معابر و اماکن عمومی است‌، گفت: البته در سال‌های اخیر اقدامات قابل‌توجهی در این زمینه انجام و امکانات خوبی فراهم شده است؛ اما این امکانات با حجم مشکلاتی که در سطح شهرها وجود دارد همخوانی ندارد.
فانی اضافه کرد: در حال حاضر اکثر ساختمان‌های اداری از استانداردهای لازم برای تردد افراد معلول و حتی سالمندان برخوردار نیستند و نیاز است تدابیر لازم در این زمینه اتخاذ شود.

عدم نظارت جدی بر ساخت و سازهای غیراستاندارد
وی اظهار کرد: عدم نظارت جدی بر ساخت و سازهایی که بدون در نظر گرفتن این استانداردها صورت می‌گیرد نیز این مشکلات را دوچندان کرده است؛ این در حالیست که بسیاری از کشورهای پیرامون ایران که در زمینه های مختلف از کشور ما عقب‌تر هستند، در این زمینه پیشرفت خوبی داشته‌اند و اقدامات قابل توجهی را برای مناسب‌سازی معابر و اماکن عمومی انجام داده‌اند.
فانی افزود: ناوگان حمل و نقل عمومی هم برای استفاده از افراد دارای معلولیت مناسب نیست و ضرورت دارد که تمهیدات کافی در این بخش هم اندیشیده شود.

اعلام برنامه‌های روز جهانی معلولان
وی با بیان اینکه در استان فارس نزدیک به ۱۵۰هزارنفر افراد دارای معلولیت شناسایی شده‌اند، در خصوص برنامه‌های استان در روز جهانی معلولان گفت: یک نمایشگاه از آثار هنری و صنایع دستی هنرمندان معلول در استانداری فارس برگزار خواهد شد که این نمایشگاه روز شنبه ۱۲آذرماه ساعت ۱۱ افتتاح می‌شود؛ همچنین ساعت ۱۴ همان روز افتتاح فرهنگسرای معلولین را در پیش داریم.
دستیار استاندار فارس در امور مرتبط با معلولان اظهار کرد: روز جمعه ۱۱آذرماه مسابقات ویلچررانی افراد دارای معلولیت در باغ جنت برگزار می‌شود و یک نمایشگاه از آثار هنری معلولان در آرامگاه حافظ هم در حال برگزاری است.

۱۲ آذرماه به عنوان روز جهانی معلولان در تقدیم رسمی کشور ثبت شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha