به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری وصنایع دستی استان کرمان، سید وحید طاهری افزود: این تسهیلات به صورت کم بهره و بلندمدت به فعالان و هنرمندان صنایع دستی راین اعطا می شود.
وی با اشاره به اینکه راین به عنوان شهر ملی چاقوسازی شناخته میشود خاطرنشان کرد: هنرمندان باسابقهای در بخش راین فعالیت میکنند که در دورههای مختلف مهر اصالت ملی و یونسکو را نیز دریافت کردهاند.
مدیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی راین بیان کرد: بازارچه دائمی صنایعدستی در ارگ تاریخی این شهر در قالب ۱۰ غرفه راهاندازی شده که صنایعدستی همچون چاقو، پته، گلیم و تولیدات مسی را به معرض نمایش و فروش گذاشته است.
طاهری با اشاره به حضور گردشگران در ارگ تاریخی راین تصریح کرد: نورپردازی ارگ راین در حال انجام است و بزودی شاهد زیبایی دو چندان این بنای تاریخی خواهیم بود.
شهر راین در فاصله ۱۰۰ کیلومتری جنوب شرق مرکز استان و در مسیر کرمان به جیرفت قرار دارد که به واسطه جاذبه های طبیعی چشم نواز و آثار تاریخی همچون آبشار و ارگ تاریخی از مقاصد مهم گردشگری استان به شمار می رود.
راین اسفند سال ۱۴۰۰ به همراه شهرهای کرمان، راور، شهربابک و قلعه گنج به عنوان شهرهای ملی صنایع دستی کشور معرفی شدند. این شهر از دیرباز صنایع ارزشمند و ظریفی همچون اسلحه، شمشیر، چاقو، کارد، قیچی، قفل، داس و غیره را تولید می کرد که از گذشته شهرت فراوانی داشته است.
استان کرمان با هشت اثر بیشترین آثار ثبت جهانی را در کشور در مقایسه با سایر استان ها دارد و ارگ بم (بزرگترین سازه خشتی جهان)، روستای دستکَند میمند با چندهزار سال قدمت، باغ زیبای شازده یا شاهزاده ماهان با ویژگی های منحصر به فرد باغ و معماری عمارت آن، دشت کویر لوت که قدیمی ترین درفش جهان از این کویر در منطقه شهداد به دست آمده و سه قنات «گوهرریز» جوپار در شهرستان کرمان، «اکبرآباد» و «قاسم آباد» در شهرستان بم به همراه روستای دارستان سیرجان و این شهرستان به عنوان خاستگاه بافت گلیم شیرکی سیرجان از آثار ثبت جهانی استان کرمان به شمار می روند.
نظر شما