به گزارش خبرنگار ایرنا، «جواد واحدی» روز پنجشنبه در آیین معارفه مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان افزود: تمرکززدایی از مراکز یکی از اولویت های دولت سیزدهم است و بر این اساس میراث فرهنگی نیز این برنامه را در استانها دنبال می کند.
وی ادامه داد: توسعه استان همدان یکپارچه و متوازن باشد و با توجه به قابلیتهای تاریخی، فرهنگی و گردشگری این استان باید از همه ظرفیتها برای کل استان استفاده شود.
معاون امور مجلس، حقوقی و استانهای وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: همدان ظرفیتهای بسیار زیادی در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دارد که باید با استفاده از این قابلیتها برای شناساندن ایران تلاش کنیم.
واحدی اظهار داشت: کشور ایران جاذبههای بسیار زیادی در حوزه گردشگری دارد که میتوان با استفاده از این ظرفیتها اقتصاد کشور را متحول کرد.
وی افزود: فضای همدلی هم افزایی و اتحاد در استان همدان بسیار زیاد است و در طول ۲۰ سال گذشته خدمات بسیار ارزشمندی در این استان ارائه شده است.
واحدی تاکید کرد: در انتصابات مدیران میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، گزینههای زیادی بررسی میشود و شخص وزیر با هماهنگی استانداران و بدون دخالت سایر افراد، مدیران را منصوب میکند.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: کارهای بزرگ آدمهای بزرگ نیاز دارد و همدان، مردمان و تاریخ آن هم بزرگ است و باید بزرگی آن را به همه معرفی کنیم.
حمیدرضا حاجیبابایی افزود: همدان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین است و این لقب بر اساس پژوهشهای چندساله و با تصویب شورای فرهنگ عمومی، نامگذاری شده است.
وی اظهار داشت: هیچ مدیری برای انتصاب، از سوی من به استاندار تحمیل نمیشود و باید میدان را برای کارکرد همه افراد توانمند باز گذاشت.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان نیز گفت: باید بتوانیم فاصلههای بین بایدها و واقعیتهای حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را شناسایی کنیم.
حسن رضانیا افزود: حوزه تخصصی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، نیازمند نگاه تمدنی است که کمتر به آن توجه شده است.
وی با اشاره به اینکه همه باید برای رسیدن به هدف ایرانی قوی تلاش کنیم، اظهار داشت: نخستین گام در رسیدن به تمدن نوین اسلامی این است که نگاه، درک و بینش تمدنی داشته باشیم.
مدیرکل جدید میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی استان همدان نیز گفت: پیگیری ثبت جهانی منظر تاریخی و فرهنگی از هگمتانه تا همدان، مهمترین اولویت است و تا پایان دی ماه پرونده این اثر برای یونسکو ارسال می شود.
محسن معصوم علیزاده افزود: توجه به توسعه گردشگری سلامت و مذهبی نیز از دیگر برنامههای پیش روی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان است.
مدیرکل پیشین میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان نیز در این آیین گفت: در حوزه صنایع دستی تعداد هنرمندان استان به ۴۵ هزار نفر افزایش یافت و در این حوزه رتبه نخست شهرهای جهانی و روستاهای ملی را در کشور به دست آوردیم.
علی مالمیر افزود: ثبت جهانی سفال لالجین و مبل و منبت ملایر و همچنین ثبت ملی مبلمان گلریز تویسرکان و مرواربافی روستای داویجان ملایر یکی از مهمترین دستاوردهای حوزه صنایع دستی در استان همدان بود.
وی با اشاره به اینکه تعداد کارگاههای صنایع دستی استان در این هفت سال به ۱۳ هزار واحد افزایش یافت، اظهار داشت: در حوزه گردشگری، انتخاب همدان به عنوان پایتخت گردشگری آسیا موجب برگزاری ۵۰ برنامه علمی، پژوهشی و همایشی در استان شد.
مالمیر تصریح کرد: میزبانی همدان از چهلمین نشست اعضای اجلاس جهانی (UNWTO) در سال ۲۰۱۸، نقطه عطفی در حوزه گردشگری استان همدان بود.
وی تاکید کرد: ۱۰۰ اثر تاریخی در طول هفت سال گذشته در حوزه میراث فرهنگی استان همدان شناسایی شد و تعداد جاذبههای تاریخی، طبیعی و گردشگری استان به یک هزار و ۹۰۰ اثر افزایش یافت.
مدیر کل پیشین میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان با اشاره به اینکه مخزن امن غرب کشور به مساحت یک هزار ۸۰۰ متر مربع در همدان ساخته شد، ادامه داد: در حوزه ثبت جهانی، ۲ کاروانسرای استان در قالب پرونده کاروانسراهای ایران برای ثبت جهانی به یونسکو ارسال شد.
وی افزود: "پرونده ثبت جهانی منظر تاریخی و فرهنگی از هگمتانه تا همدان" برای حفظ بافت تاریخی و توسعه اقتصاد گردشگری نقش تاثیر گذاری دارد.
مالمیر تاکید کرد: این پرونده مراحل پایانی خود را میگذراند و تا پیش از پایان سال میلادی ۲۰۲۲ به یونسکو ارسال میشود و تابستان سال ۱۴۰۲ با حضور ارزیابان یونسکو شاهد ثبت جهانی این اثر ارزشمند خواهیم بود.
"محسن معصوم علیزاده" با حکم سید عزتالله ضرغامی، به عنوان مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان معرفی و از تلاشهای هفت ساله "علی مالمیر" قدردانی شد.
علیزاده از سال ۱۳۹۲ با نظر شورای دوره چهارم شهر مریانج به عنوان شهردار منتخب این شهر منصوب و در دورههای پنجم و ششم شورای شهر نیز ابقا شده بود.
وی تاکنون در پست های مهمی از جمله مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان اسدآباد، معاون پشتیبانی اداره کل نوسازی مدارس استان، قائم مقام اداره کل نوسازی مدارس استان، عضو سومین دوره شورای اسلامی شهر مریانج، شهردار مریانج، مشاور فرماندار همدان، نایب رئیس شورای اسلامی شهرستان همدان، بازرس هیأت مدیره سازمان همیاری شهرداری های استان را در کارنامه اجرایی خود دارد.
نظر شما