به گزارش خبرنگار ایرنا، شهریار حیدری روز پنجشنبه در جریان بازدید اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی از مرز چیلات اظهار داشت: هدف کمیسیون امنیت ملی بررسی امنیت پایدار و مسایل امنیتی و کارکرد نیروهای نظامی و امنیتی و اطلاعاتی در مرزهاست.
وی افزود: نگاه ما به امنیت پایدار است و در راستای تقویت امنیت پایدار بحث بازارچه ها و مرزها مجاز مورد تاکید می باشد.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با اشاره به مرز چیلات و جلسات و پیگیری ها در خصوص این مرز در گذشته تاکید کرد: مرز چیلات از مرزهایی است که در آینده تحت عنوان مرز مجاز با کشور عراق بازگشایی می شود.
حیدری یادآور شد: این مرز در منطقه ای استراتژیک قرار دارد و ۱۰۰ کیلومتر از مرز مهران و بیش از ۱۰۰ کیلومتر با مرز چزابه فاصله داشته و دارای شرایط لازم ایجاد مرزهای جدید است و طرف عراقی هم از بازگشایی مرز چیلات استقبال کرده است و نماینده مردم منطقه نیز در ۲ سال پیگیری های زیادی برای تسریع در بازگشایی این مرز داشته است و امروز نیز اعضای کمیسیون امنیت ملی از آن بازدید کرده اند.
وی اضافه کرد: تلاش می شود با دعوت از دستگاه های مربوطه از جمله وزارت کشور، وزارت امور خارجه، مرزبانی جمهوری اسلامی ایران و دیگر دستگاه های مرتبط مثل گمرک بازگشایی مرز و بازارچه چیلات تسریع شود.
وی گفت: با ایجاد این مرز امنیت پایدار در منطقه بیشتر و چرخه اقتصاد در سطح شهرستان و استان بسیار بهتر می چرخد و امیدوارم برای اربعین سال اینده از ظرفیت مرز چیلات استفاده شود.
نماینده شهرستان های دهلران ، دره شهر ، آبدانان و بدره در مجلس شورای اسلامی هم گفت: امیدواریم مجموعه تلاش ها، پیگیری ها و اقدامات در سطح ملی، استانی و شهرستانی منجربه پای کارآمدن طرف عراقی و گشایش مرز چیلات شود.
بهزاد علیزاده افزود : مرز چیلات از مرزهای رسمی کشور است که سال ۹۶ تصویب شد و یکی از مطالبات جدی مردم دهلران فعال کردن این مرز است.
وی تاکید کرد: استاندار و امام جمعه ایلام عزم جدی برای گشایش مرز چیلات دارند و مذاکراتی از طریق استانداری و رایزنی با طرف عراقی هم انجام شده و امیدواریم با پیگیری های ویژه از طریق استاندار میسان در این خصوص به نتایج خوبی برسند.
وی اظهار داشت: همچنین در سطح ملی بنا به رسالت نمایندگی و دفاع از حق مردم رایزنی ها و پیگیری هایی از طریق کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی ، وزیر امور خارجه و وزیر کشور انجام داده ام و امیدوارم این پیگیری ها نتیجه بدهد چون با فعالیت مرز چیلات هم در اربعین موثر خواهد بود و پاسخگوی مطالبه مردم است و هم در حوزه اقتصادی برای مردم دهلران و استان موثر باشد.
علیزاده با تقدیر از اعضای کمیسیون امنیت ملی و بازدید آنها از مرز چیلات گفت: امیدوارم کمیسیون امنیت ملی در اولین فرصت و اولین جلسه ضرورت این موضوع را برای مسئولان کشوری تبیین و همت کنند تا کشور عراق را مجاب به همکاری برای گشایش مرز چیلات کنند.
وی یادآور شد: استاندار ایلام هم وعده داده که برای اربعین سال آینده چیلات آماده شود و امیدواریم مجموعه تلاش های، پیگیری ها و اقدامات چه در سطح ملی، استانی و شهرستان منجربه پای کارآمدن طرف عراقی و گشایش مرز چیلات شود.
نماینده حوزه جنوب در مجلس شورای اسلامی گفت: مرز چیلات هم افزایی برای مرز مهران داشته و از طرفی چیلات دارای سابقه طولانی است چراکه در گذشته دهلران گمرک فعال بوده و مردم مرزدار در ایران و عراق با هم مراودات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی داشته اند.
نظر شما