۱۲ آذر ۱۴۰۱، ۱۳:۲۹
کد خبرنگار: 2645
کد خبر: 84958800
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

غار دانیال سلمانشهر اثر بی‌بدیل ژئوتوریسم در غرب مازندران

نوشهر- ایرنا - غار دانیال سلمانشهر از جمله غارهای آبی و رودخانه ای ایران و یکی از آثار بی بدیل ژئوتوریسم در غرب مازندران است که برای این ظرفیت طبیعی مغفول نقشه بهره برداری و گردشگری تهیه نشده است.

به گزارش ایرنا، غرب مازندران به دلیل جاذبه های بی نظیر طبیعی در مثلث دریا، جنگل و کوه یکی از مهمترین کانون های فعالیت ایرانگردی و گردشگری در کشور محسوب می شود که به گفته کارشناسان هر چند هنوز خیلی از این جاذبه ها ناشناخته مانده و بهره برداری نشده است.

برخورداری از سواحل هموار و ماسه ای، همجواری جنگل، کوه و دریا و وجود چشمه های آب معدنی و آبشارهای زیبا از جمله امتیازاتی که تهیه نقشه راه گردشگری و توسعه همه جانبه این صنعت اشتغالزا و ارزآور را با تامین نیازمندیها و امکانات مربوط را در این منطقه ضروری می سازد.

غار "دانیال" سلمانشهر واقع در شهرستان عباس آباد یکی از این مناظر بی نظیر گردشگری است که تاکنون حتی برای اهالی غرب استان مازندران نیز ناشناخته مانده است، ظرفیتی طبیعی که می تواند سالانه پذیرای میلیون ها گردشگر داخلی و خارجی باشد.

به تاکید کارشناسان، برنامه ریزی علمی و سرمایه گذاری لازمه برون رفت نشناخته ماندن و بهره برداری اصولی از هر جاذبه گردشگری از جمله غار دانیال است که مسوولان امر باید برای آن نقشه گردشگری تهیه کنند.

غار دانیال برای هر گردشگری خاطره انگیز است، این غار دارای یک شبه دالان اصلی به طول تقریبی یک هزار و ۵۰۰ متر و عرض تقریبی پنج متر است که با پیج و خم های فراوان و گذر از از دالانهای تنگ و باریک پرآب و حوضچه های کوچک ادامه دارد.
سقف زیبای آن آمیخته به مواد آهکی و رود جاری و چشم انداز دلفریب در این غاز سبب شده تا بسیاری این غار را با غار علیصدر همدان مقایسه کنند، این غار از چشمه ها و حوضچه های بسیار زیبا برخودار است و هوای آن در تابستان بسیار خنک و زمستان بسیار گرم بوده و وجود استالاکتیت و استالاک میت های فوق العاده زیبا و به رنگ قهوه ای، مناظر جذاب و منحصر بفردی را بدان بخشیده است.
بیشتر غارنوردان تاکنون توانسته اند تا حدود سه کیلومتری عمق این غار پیش بروند و هنوز انتهای آن بر کسی مشخص نشده است ولی غارنوردان طول آن را ۶ هزار متر تخمین زده اند.

غار رودخانه ای ایران

غار دانیال با جاذبه های طبیعی و ورزشی فراوان بهشت غارنوردان و طبیعت گردان نام گرفت و ورزشکاران زیادی آرزوی عبور از تونل این غار را در سر می پرورانند،آب غار دانیال از چند چشمه کوچک تامین می شود که آب این چشمه پس از پیوستن به یکدیگر، رود کوچکی را تشکیل می دهند و در طی مسیر این غار آب جاری است از اینرو آن را، غار رودخانه ای ایران نامیدند.

دهانه غار همجوار روستای دانیال سنگی بوده و برای ورود به آن باید حدود سه متر پایین رفت، در درون غار علاوه بر جاری بودن آب، سقف منقش به مناظر طبیعی و بسیار زیبا، جاذبه های آن را دو چندان کرده است، هوای خنک و و دلپذیر داخل غار بخصوص در فصل گرم سال امکان حضور ساعت های متمادی گردشگران را در درون آن فراهم می سازد.

عرض غار دانیال و آب جاری در آن به گونه ای است که چهار قایق می توانند در کنار هم حرکت کنند، به گفته برخی از مسوولان منطقه، سالها قبل صحبت از احیای غار دانیال سلمانشهر به میان آمده بود که متاسفانه تاکنون برای توسعه و معرفی آن به خاطر فراهم نبودن راه دسترسی آن هیچ کاری صورت نگرفته است.

به گفته شماری از گردشگران و کارشناسان امر تعریض و آسفالت جاده خاکی، احداث کمپها و استراحتگاه های ارزان قیمت و ایجاد امکانات رفاهی حاشیه غار دانیال موجب رونق صنعت گردشگری در غرب مازندران می شود و حتی در صورت سرمایه گذاری، این غار می تواند گردشگران و غارنوردان داخلی و خارجی بیشتری را به خود جذب کند.
رضا محمدپور مسافری که خود را اهل تهران معرفی کرد به خبرنگار ایرنا گفت : هر دو سه سال به غرب مازندران سفر می کنم و در هر مرتبه خیلی علاقه دارم غار دانیال را ببینم اما با پرس و جو از وضعیت آن می گویند برای دیدن گردشگران آماده نشده است.

وی اظهارداشت : امروز صنعت گردشگری را مسوولان امر باید جدی بگیرند و مدیریت کشور و حتی شهرستان های نظیر غرب مازندران که به خاطر داشتن جاذبه های طبیعی بی نظیر روی این صنعت متمرکز بشوند چراکه رونق اقتصادی و اشتغالزایی به دنبال دارد.
این مسافر تهرانی خاطرنشان کرد : متاسفانه شهرستان های غرب مازندران با این همه زیبایی ها نقشه راه گردشگری و بهره برداری آن را ندارد و گردشگران فقط دریا را می بینند و ذهن هر مسافری در این مناطق با دریا نقش می بندد در حالی جاذبه های دیگر نظیر غار دانیال را دارد که در ایران بی نظیر است.
یک از اهالی منطقه به خبرنگار ایرنا گفت : برخی از گردشگران برای دیدن این غار به این منطقه می آیند و از نبود امکانات گلایه دارند، مسوولان امر باید هر چه زودتر نسبت به فراهم زیرساخت های گردشگری در این جاذبه ها اقدام کنند.

رسول مهربان تصریح کرد: وزارت میراث فرهنگی باید اعتبارات مورد نیاز برای فراهم زیرساخت های موردنیاز غار دانیال را تامین کند ضمن این که رسانه ها هم باید در معرفی این جاذبه طبیعی بیش از پیش نقش آفرینی کنند.

غار دانیال سلمانشهر اثر بی‌بدیل ژئوتوریسم در غرب مازندران

به اعتقاد کارشناسان امور گردشگری به طور کلی غارها دارای قابلیت چندگانه هستند وگاه به عنوان بانک اطلاعاتی در ابعاد زمین شناسی، دیرینه شناسی و باستانشناسی و گاهی هم به عنوان مکانی برای جذب گردشگران عمل می کنند، یکی از آن غارهایی که در جذب گردشگر می تواند تاثیرگذار باشد غار دانیال است.

کارشناسان میراث فرهنگی معتقدند غارهای ایران از جذابیت بالایی برای گردشگران برخوردار هستند که متاسفانه خیلی از آنها ناشناخته ماندند در حالی که کشور ترکیه روی غارها مطالعه کرده و اکنون تعداد غارهایی که در معرض نمایش گذاشته بسیار بیشتر از ایران است.
آنان گفتند عدم اطلاع رسانی و تبلیغات در شناساندن این جاذبه طبیعی برای گردشگران داخلی و خارجی و سرمایه گذاری نکردن در جهت تقویت زیرساخت ها عوامل مهم در مغفول ماندن ظرفیت های عظیم گردشگری نظیر این غار است.
به گفته این کارشناسان ایجاد تورهای تخصصی غارنوردی ، استاندارد سازی غارها ، استقرار تیم های امداد و نجات و فراهم نمودن خدمات رفاهی و بهداشتی را در جذب گردشگر موثر است که مسوولان امر باید در ارتباط باید غار دانیال ویژه توجه کنند.
بر اساس آمار موجود دست کم ۵۰۰ هزار غارنورد در جهان فعال هستند و اگر بتوان ۱۰ درصد آنان را به ایران جذب شود شاهد تحول چشمگیری در بخش گردشگری خواهیم بود.

دمای هوای داخل غار دانیال حدود ۲۳ درجه سانتیگراد و دمای آب چیزی در حدود ۱۷ درجه است و این دما در تمامی طول سال به طور تقریبی ثابت است که به گفته مسوولان امر در تمام فصول سال می توان از این غار دیدن کرد اما بهترین زمان بازدید فصل بهار و تابستان است.

دومین غار بزرگ رودخانه‌ای ایران
در مازندران غارهای زیادی با قدمت بالا وجود دارد که از مهمترین آنها می توان به ۲ غار هوتو و کمربند در روستای تروجن شهرستان بهشهر اشاره کرد که بر اساس آثار کشف شده ، انسان های اولیه در آن زندگی می کردند.
در غرب مازندران نیز به دلیل وجود بستر های آهکی ، غارهای آبی زیادی به مرور زمان شکل گرفتند و هر یک زیبایی های خاص خود را دارند.، غار آبی دانیال بعد از غار قوری قلعه شهر پاوه در استان کرمانشاه ، دومین غار بزرگ رودخانه‌ای کشور است.
به گفته گردشگران متاسفانه هیچگونه زیرساختی برای خدمات رسانی به گردشگران در بیرون از غار دانیال وجود ندارد.
غار دانیال رها شده است/ اثری بی بدیل ژئوتوریسم

استاد دانشگاه های غرب مازندران و شرق گیلان غار دانیال سلمانشهر اثر بی بدیل ژئوتوریسم در غرب مازندران دانست و گفت : این غار ظرفیتی کم نظیری است و از نظر زمین گردشگری دارای ارزش بسیار عالی است.

محمدرضا اورمزدی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : شبیه این غار را در غرب مازندران از جمله در شهرستان رامسر با عنوان " یاغی لوگا" در منطقه ایلمیلی این شهرستان داریم که غارنوردان هر ۲ آن ها را تاکنون کاوش نکرده اند.

وی خاطرنشان کرد : هر ساله تورهای گردشگری برای دیدن غار دانیال برگزار می شود که به خاطر مشکلات راه دسترسی آن به نتیجه نمی رسد که باید برای این مهم فکر اساسی اتخاذ شود.

پروژه سرمایه گذاری برای آن تعریف شود

وی تصریح کرد : این غار از نظر زمین شناسی و هم از نظر اهمیت گردشگری متاسفانه سالهاست رها شده و می طلبد دستگاه های مثل زمین شناسی، هیات کوهنوردی و غارنوردی کشور و وزارت میراث فرهنگی پای کار بیایند و حتی برای آن پروژه تعریف کنند چرا که مخاطب خاص خودش را دارد.

این استاد دانشگاه بیان کرد: غار دانیال را نباید صرفا به عنوان غار نگاه کنیم چون در درون این یک ذخیره گاه زیست کره است یعنی مجموعه از اکوسیستم های مختلف طبیعی و جانوری را در خود دارد که ضروری است نهادهای مختلف از جمله استانداری و نهادهای ذیربط و وزارت میراث فرهنگی توجه ویژه داشته باشند.

اورمزدی اضافه کرد : باید غار دانیال را مثل غار علیصدر همدان یک پروژه سرمایه گذاری ببینیم بدین معنی در غار علیصدر یک شرکت سیاحتی آمده آنجا را برای رفاه حال عموم گردشگران تجهیز کرد البته در غار دانیال علاوه بر آن نیز مباحث زیست محیطی رعایت شود.

غار دانیال سلمانشهر اثر بی‌بدیل ژئوتوریسم در غرب مازندران

تهیه نقشه گردشگری برای غار دانیال در آینده نزدیک

در این پیوند ، جواد اصلانی فرماندار عباس آباد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت : غار دانیال سلمانشهر از توابع این شهرستان یکی از جاذبه های طبیعی کم نظیر این شهرستان غرب مازندران است.

اصلانی تصریح کرد : طبق برنامه ریزی های انجام شده مقرر شد برای این غار برنامه ای مدون گردشگری تهیه شود تا نیازهای ضروری آن از راه دسترسی گرفته تا مهیا کردن امکانات رفاهی و خدماتی تامین شود.

فرماندار عباس آباد خاطرنشان کرد : توجه به این غار در شرایط کنونی و با هدف توسعه صنعت گردشگری امر ضروری است چرا که امروز در دنیا از صنعت گردشگری نهایت بهره را می برند در حالی که ما از این ظرفیت اکنون نتوانستیم استفاده بهینه را ببریم.

وی خاطرنشان کرد : همه ظرفیت ها و جاذبه های گردشگری این شهرستان غرب مازندران به وزارت میراث فرهنگی انعکاس داده شد، نکته مهم این که باید از جاذبه های فراوان گردشگری این منطقه بهره لازم را ببریم.

شهرسلمانشهر از توابع شهرستان ۵۰ هزار نفری عباس آباد در غرب مازندران واقع است. شهرستان های نور ، نوشهر ، چالوس ، کلاردشت ، عباس آباد ، تنکابن و رامسر واقع در غرب مازندران سالانه پذیرای میلیون ها مسافر و گردشگر داخلی و خارجی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha