به گزارش خبرنگار ایرنا، سید « عزت الله ضرغامی» پنجشنبه شب در نشست با فعالین گردشگری استان مرکزی در اراک افزود: راهنمایان گردشگری باید بر ویژگی های استان ها مسلط باشند و روایتگران صادق و موثری باشند و بتوانند استان خود را به خوبی به دنیا معرفی کنند.
وی بیان کرد: حوزه ماموریتی این وزارتخانه، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، امنیتی و سیاسی است و ظرفیت های زیادی در کشور وجود دارد.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: بسیاری سعی کردند موضوع میراث فرهنگی را در سال های گذشته از میراث قبل از اسلام و میراث پس از اسلام ۲ قطبی کنند و برخی از روی عدم اطلاع و برخی از روی انگیره های دیگر موضوع میراث فرهنگی را مایه افتراق و ایجاد گسل در جامعه قرار دادند در حالی که همه آن مایه وحدت و انسجام ملی است.
ضرغامی تاکید کرد: کسانی که در حوزه گردشگری فعال هستند باید روایت درستی را به گردشگران منتقل کنند و این یک وظیفه ملی است
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: تجربه نشان داده زمانی که بالاترین مقام یک سازمان حضور فیزیکی پیدا می کند می تواند مشکلات را حل کند.
ضرغامی بیان کرد: تاکنون ۱۱۰ شهر را سفر کردهام اما بیشتر سفرها به استان ها یک روزه بوده اما استان مرکزی این سفر ۲ روزه است.
وی عنوان کرد: ظرفیت های گردشگری بیت تاریحی امام راحل باید به درستی تبیین شود، امروز شرایط با ۲۰ سال گذشته متفاوت است.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: ویژگی بوم گردی هر استان باید احصا شود و خدمات ارائه شده باید بر اساس بهترین استانداردها باشد.
ضرغامی عنوان کرد: در حوزه بوم گردی کارهای فرهنگی زیادی می توان انجام داد و باید برنامهریزیهای ویژه در این خصوص صورت گیرد.
وی با توصیه بر اینکه نیاز است در استان مرکزی نسبت به فرهنگ، مقداری متعهدانه عمل شود، گفت: این استان بسیار مهم و با شخصیتهای بزرگ است و شخصیتی مانند ملا احمد نراقی در این استان است که باید بیش از پیش به جامعه و دنیا معرفی شود.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: استان مرکزی بالاترین مفاخر کشور را دارد و جزو ردههای اول است و این بنیه گردشگری به خوبی معرفی نشده است.
ضرغامی اظهار داشت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کمک کند تا استان با توجه به آمار بالاترین سطح نخبگان و مفاخر کشور به خوبی معرفی شود و به تمام بخش های گردشگری آن توجه شود تا حق استان ادا شود.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری عنوان کرد: ۱۱ تفاهمنامه وجود دارد، اما در حوزه گردشگری اعتبارات کم است، کل اعتبار گردشگری کشور ۵۰ میلیارد تومان است که شوخی بزرگی است، قطر برای بازی های جام جهانی ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری کرده که با بودجه گردشگری قابل مقایسه نیست.
وی گفت: کشور با مشکلات اعتباری زیادی همراه است و حتی برای تامین زیرساخت ها اعتبار ندارد اما توانمندی های دیگری در بحث مجوزها و وام تبصره ۱۸ وجود دارد که خوشبختانه سازمان بهترین عملکرد را داشته و مقرر شده هر میزان که تبصره ۱۸ متقاضی باشد بدون سقف پرداخت شود و اعتبار تخصیص می گیرد.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: در استان مرکزی هر سرمایه گذاری که تمایل دارد در هر حوزه گردشگری سرمایه گذاری کند، حمایت می شود.
ضرغامی عنوان کرد: در برخی استانها مشکل اقامتی نداریم اما در مجموع در تاسیسات گردشگری و تفریحی خیلی عقب هستیم و در این حوزه می توانیم وام بدون سقف ارائه دهیم .
وی تاکی کرد: مشوق های زیادی وجود دارد، مالیات ها تنظیم شده، قیمت ها تا حد زیادی تعدیل شده و امید است در برنامه پنج ساله تبصره هایی در بودجه قید شود و احکام دائمی بودجه به صورت لایحه مستقل باشد و در این راستا نماینده ها کمک کنند.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: امید است درآمدها پایدار شود تا کمک خوبی در حوزه گردشگری صورت گیرد.
ضرغامی بیان کرد: حوزه گردشگری بحث فرابخشی است که هماهنگی دستگاه های مختلف را می طلبد.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: در خصوص مالیات هم معاونت گردشگری نشستی با سازمان امور مالیاتی داشته که تفاهم شده مالیات در حوزه های مختلف گردشگری یکسان سازی شود.
ضرغامی بیان کرد: معافیت مالیاتی ۲ سال تمدید شده و دولت سیزدهم تلاشهای زیادی برای حل مشکلات در بخش های مختلف دارد.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: امید است سختی ها عبور کنیم و اگر صنعت گردشگری که امروز بیمار است از تخت بلند شود حال خیلی از بیماران را خوب می کند، این بیمار ارزش سرمایه گذاری دارد و آینده گردشگری روشن است.
نظر شما