۱۰ آذر ۱۴۰۱، ۲۳:۳۹
کد خبرنگار: 815
کد خبر: 84958921
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

هند: نیاز به اصلاحات در شورای امنیت سازمان ملل غیر قابل انکار است 

نیویورک – ایرنا – "روچیرا کامبوج" سفیر و نماینده دائم هند در سازمان ملل تاکید کرد: نیاز به اصلاحات در شورای امنیت غیر قابل انکار است.

"روچیرا کامبوج" سفیر و نماینده دائم هند در سازمان ملل که از امروز اول دسامبر به وقت محلی، کشورش ریاست دوره ای شورای امنیت را برعهده گرفته است، در جمع خبرنگاران افزود: اکثر اعضای شورای امنیت با اصلاحات در این شورا موافق هستند . ما امیدواریم بتوانیم با همکاری کشورهای عضو این اصلاحات را انجام دهیم.

سفیر هند در سازمان ملل افزود: هند در طول دو سال گذشته و  در طول بحران کرونا، نقش خود را ایفا و ۲۴۰ میلیون واکسن به بیش از ۱۰۰ کشور ارسال کرده است.

خانم کامبوج تصریح کرد: بنابراین هند آماده است در میان اعضای دائم شورای امنیت قرار گیرد. اصلاحات در شورای امنیت یک روند بسیار پیچیده است اما امیدواری برای تحقق این اصلاحات وجود دارد.

وی با بیان اینکه هند امروز ریاست گروه ۲۰ و شورای امنیت را بر عهده گرفت. گفت: در دوره ریاست هند در شورای امنیت جلساتی با موضوع اوکراین تشکیل خواهد شد.

سفیر هند در سازمان ملل ادامه داد:  اوکراین موضوعی در دستور کار شورای امنیت است و جلساتی در باره آن برگزار خواهد شد.

وی در عین حال تاکید کرد: دهلی نو طرفدار صلح و گفتگو است و با هر دو طرف درگیر در مناقشه اوکراین گفتگو خواهد کرد.

نماینده دائم هند در سازمان ملل  گفت: هند در طول دو سال تصدی به عنوان عضو منتخب شورای امنیت،  تمام تلاش خود را به کار برد تا اختلافات در سازمان ملل را حل کند و این روحیه را در ماه دسامبر و در طول ریاست دوره ای شورای امنیت خود به ارمغان خواهد آورد.

نماینده دائم هند در سازمان ملل درباره نشست گروه ۲۰ افزود: این نشست جامع و هدفمند خواهد بود و سعی خواهد شد اتحاد حفظ شود زیرا هند معتقد است جهان یک خانواده بزرگ است و در این راستا  تلاش می کنیم راه حل های مبتنی بر مردم ارائه کنیم.

به گفته وی، نشست گروه ۲۰ در تاریخ ۹ و ۱۰ دسامبر در دهلی نو برگزار خواهد شد.

 ریاست دوره‌ای شورای امنیت در آخرین ماه حضور هند در این شورا در حالی به این کشور رسید تا در آخرین ماه سال میلادی ۲۰۲۲ (دسامبر) به مدت یک ماه رئیس این شورا باشد.

به گزارش ایرنا، شورای امنیت سازمان ملل پنج عضو دائم و ۱۰ عضو غیردائم دارد که کشورهای ژاپن، سوئیس، مالت، موزامبیک و اکوادور اعضای جدید غیر دائم شورای امنیت سازمان ملل هستند که دوره دو ساله عضویت آنها از یکم ژانویه ۲۰۲۳ آغاز و جایگزین کشورهای هند، نروژ، ایرلند، کنیا و مکزیک خواهند شد.

ریاست شورای امنیت دوره ای و طول مدت آن یک ماه است و رئیس هیات نمایندگی هر کشور به عنوان رئیس شورای امنیت سازمان ملل شناخته می‌شود.

پنج عضو دائم شورای امنیت شامل روسیه، چین، آمریکا، انگلیس و فرانسه می شوند که دارای حق وتو در این شورا هستند.

وظیفه اصلی این شورا حفظ صلح و امنیت بین‌الملل است که با یکجانبه‌گرایی برخی از این اعضا، از ماموریت اصلی خود دور شده و در موارد متعددی ناکارآمد بوده است.

۱۰ عضو غیر دائم شورای امنیت را مجمع عمومی سازمان ملل متحد با توجه به مشارکت اعضای این سازمان در حفظ صلح و امنیت بین الملل و دیگر اهداف سازمان و همچنین بر مبنای توزیع عادلانه جغرافیایی انتخاب می کند.

در واقع، ۱۰ عضو انتخابی شورای امنیت توسط مجمع عمومی برای یک دوره دو ساله که از اول ژانویه آغاز می‌شود، انتخاب می‌شوند. عضوی که خارج می‌شود بلافاصله قابل تجدید انتخاب نخواهد بود.

هر سال، مجمع عمومی، پنج عضو جدید را انتخاب و جایگزین اعضای قدیمی‌تری که دوره عضویتشان در ۳۱ دسامبر پایان می‌یابد، می‌سازد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha