به گزارش خبرنگار ایرنا، آیتالله «قربانعلی دری نجفآبادی» روز جمعه در دیدار با وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در اراک، افزود: سهم بخش گردشگری کشور باید استان به استان با جدیت دنبال شود.
وی بیان کرد: استان مرکزی ظرفیت خوبی در حوزه گردشگری و صنایع دستی دارد که در راس آن بیت تاریخی امام راحل و شهرستان خمین است.
امام جمعه اراک ادامه داد: صنایع دستی استان مرکزی روستا به روستا حرف برای گفتن دارد و باید زمینه معرفی، تجازی سازی و صادرات آن توسط میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فراهم شود.
آیتالله دری نجفآبادی عنوان کرد: باید بررسی شود شاخصهای تعیین شده در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چه میزان محقق شده است و اهدافی که محقق نشده اند فهرست بندی و دلایل آن مشخص شود.
وی عنوان کرد: شبکهای از کارشناسان و نخبگان باید در امر توسعه گردشگری تشکیل شود و از همه ظرفیتهای موجود به نحو مطلوب بهرهگیری شود.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی ادامه داد: حفظ فضاهای گردشگری و بناهای تاریخی از قبیل بازار تاریخی اراک یک ضرورت است که باید با جدیت پاسداری و مراقبت شوند و اگر نیاز به مرمت و بازسازی دارند همکاری های لازم در این زمینه صورت گیرد.
آیتالله دری نجف آبادی بیان کرد: دولت در بخشهای مختلف قدمهای بلندی برداشته و آمادگی همکاری با دولت در برنامه هفتم و همه بخشها چه داخلی و چه بینالمللی وجود دارد.
وی تاکید کرد: صنایعدستی و هنرهای سنتی یکی از جذابترین راهها برای معرفی فرهنگ و اصالت سرزمینی و سرآغازی برای رونق گردشگری است که ارتباط مستقیمی با رونق اقتصادی دارد که باید مورد توجه متولیان امر قرار گیرد.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی اضافه کرد: قابلیت ایجاد و توسعه در مناطق مختلف ، سهولت در ایجاد مراکز تولید و دارا بودن ارزش افزوده و خودکفا و متکی به مواد اولیه داخلی از ویژگی های صنایع دستی است، بنابراین باید از فعالان این عرصه حمایت کرد و نسبت به بازاریابی برای صادرات و فروش تولیدات آنها اقدام کرد.
آیت الله دری نجف آبادی تاکید کرد: تقویت روابط با عراق جزو واجبترین کارها است که در وزارت میراث فرهنگی هم باید مورد توجه جدی باشد.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی گفت: استان مرکزی در حوزه گردشگری و صنایع دستی دارای ظرفیتها و پتانسیلهای بالایی است اما مورد کم توجهی واقع شده است.
«محمدحسن آصفری»افزود: چنانچه حوزه های گردشگری و صنایع دستی استان تقویت شود می توان گام های موثری در راستای اهداف سیاست های اقتصاد مقاومتی، درآمدزایی و ایجاد اشتغال برداشت.
وی تاکید کرد: تالاب میقان اراک در خاورمیانه بی نظیر است و می تواند به عنوان مقصد گردشگران داخلی و خارجی مطرح باشد، همچنین بازار تاریخی اراک به دلیل اختلاف میان اوقاف، میراث فرهنگی و بخش خصوصی دارای مشکلاتی است که امید است در این سفر تدابیر ویژه ای در خصوص رفع آن اندیشیده شود.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: انتظار می رود مقام عالی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در سفر به استان مرکزی تخصیص اعتبار به طرح گردشگری و جاذبه تاریخی تالاب آق گل شهرستان خنداب، روستای تاریخی وفس، امام زادگان ۷۲ تن در شهر ساروق، تقویت زیرساخت های فرودگاه اراک، خطوط راه آهن اراک به تهران، همچنین تزریق اعتبار در راستای حفظ و نگهداری حوزه علمیه سپهداری امام خمینی( ره ) و مسجد آقاضیاء الدین را مدنظر ویژه قرار دهد.
نظر شما