به گزارش ایرنا، حجتالاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی همزمان با هفته بسیج، در جلسه شورای معاونان مرکز اسناد انقلاب اسلامی گفت: در هفته بسیج هستیم و جا دارد از مجاهدتهای بسیجیان، شهداء، و امام بسیجیان - کسی که افتخار میکرد بسیجی است - یاد کنیم. همه بزرگان نظام نسبت به بسیج توجه و عنایت ویژه داشتند.
رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی، بسیج را نه یک نهاد، بلکه یک تفکر جریانساز دانست و گفت: بسیج صرفا یک نهاد نیست؛ صرفا یک مجموعه متشکل نیست؛ بسیج یک تفکر و یک فرهنگ و یک رویکرد است. یک جریان ناب و اصیل است که خداوند نیز در قرآن کریم آن را تبلیغ کرده و مردم را به تبعیت از آن فرهنگ تشویق کرده است.
حجتالاسلام پورمحمدی ضمن تلاوت آیات ۵۴ تا ۵۶ سوره مائده گفت: خدا در این آیات و فرازهای متعدد دیگری از قرآن کریم، بشر را به این سبک زندگی تشویق کرده است. در فراز پایانی این آیات تاکید شده که: «فَإِنَّ حِزْبَ اللَّهِ هُمُ الْغَالِبُونَ» خداوند میخواهد یک جریان اثرگذار در تاریخ بشریت را برجسته کرده و آن را به عنوان حزب خودش – حزب الله – معرفی کند و نشان دهد که این جریان، در نهایت پیروز خواهد شد. جالب است بدانید که این تعابیر بر شیعیان، پیروان اهلبیت(ع) و ایرانیان تطبیق داده شده است.
وی با اشاره به آیه ۵۴ سوره مبارکه مائده گفت: خداوند در این آیه خطاب به مومنان میفرماید: «ای اهل ایمان! هر کس از شما از دینش برگردد، خدا به زودی گروهی را میآورد که آنان را دوست دارد و آنان هم خدا را دوست دارند؛ در برابر مؤمنان فروتناند، و در برابر کافران، سرسخت و قدرتمندند؛ همواره در راه خدا جهاد میکنند و از سرزنش هیچ سرزنش کنندهای نمیترسند...» نقل است مسلمین از پیامبر میپرسند: گروه مورد اشاره در این آیه چه کسانی هستند؟ و پیغمبر(ص) با اشاره به جناب سلمان فارسی میفرمایند: اینان از قوم سلمان هستند
رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی ادامــه داد: ایرانیان وارث این سبک زندگی هستند و در طول تاریخ نیز آن را غنیتر کردهاند. خداوند نیز به این بندگان خالص خود همواره عنایت داشته است؛ چنانکه در آیه فوق، صراحتا میفرماید که خداوند این گروه را دوست دارد. به تصریح همین آیه، ویژگی مهم این گروه این است که در برابر مومنان، فروتناند. شما رفتار و عملکرد بسیجیان در هنگام بروز مشکلات، سیل، زلزله و ... را ببینید که چطـــور خالصانه به کمک مردم میشتابند؛ اینها با فروتنی خود را وقف مردم میکنند. از ســوی دیگر، همانطـــور که در همین آیـه اشاره شده، این افراد در برابر دشمنان بسیار سختگیر و باصلابت هستند و مهمتر از همه این که «وَلَا یَخَافُونَ لَوْمَةَ لَائِمٍ»؛ از هیچ سرزنشی واهمه ندارند؛ در این مسیر به آنان طعنه میزنند و ایشان را سرزنش میکنند؛ اما این طعنهها به کار آنها هیچ خللی وارد نمیکند.
ما به فرهنگ بسیجی میبالیم
حجتالاسلام پورمحمدی افزود: ما به فرهنگ بسیجی میبالیم و مباهات میکنیم که در جامعه ما چنین فرهنگی وجود دارد. سبک زندگی، رویکرد و فرهنگ بسیج از مرزهای ایران نیز فراتر رفته و آثار آن را در نقاط مختلف جهان میبینیم.
رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی با بیان این که انقلاب اسلامی با تفکر بسیجی شکل گرفته و با کمک این تفکر تداوم یافته است گفت: اگر تفکر بسیجی و حزباللهی وجود نداشت، انقلاب به پیروزی نمیرسید. بعد از پیروزی انقلاب نیز همین روحیه بسیجی بود که موجب شد ملت ایران در برابر دشمنان، فتنهگران، منافقین، تفرقهافکنان و تجزیهطلبان مقاومت کند. همین تفکر بود که در جنگ تحمیلی موجب تفوق ملت ایران شد و همین فرهنگ بود که فشارهای متعدد دشمن و تحریمهای گسترده و پیوسته آنان را بیاثر کرد.
وی تصریح کرد: این رویکرد بسیجی است که باعث شد کشور ما در برابر فشارهای گسترده دشمنان مقاومت کرده و در عرصههای مختلف اجتماعی، سیاسی، علمی، صنعتی، فرهنگی، آموزشی، اقتصادی، نظامی، بینالمللی و ... دستاوردهای بزرگی کسب کند.
اعتراف سفیر پیشین آمریکا به توانمندی ایران
پورمحمدی با اشاره به اظهارنظر فرانک ویزنر – دیپلمات آمریکایی – درباره ایران گفت: چندی پیش سفیر پیشین آمریکا در مصر و هند، گفته بود: ما با وجود تحریمها و فشارهای متعدد قادر نبودیم ایران را از پا درآوریم. او به توان نظامی ایران در منطقه نیز اعتراف کرده است. تعبیر او درباره نظام آموزشی ایران بسیار جالب است؛ او از واژه «حیرتانگیز» در توصیف نظام آموزشی کشور ما استفاده میکند.
رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی یادآور شد: نظام آموزشی کشور ما واقعا سرآمد است؛ شاهد مثالش تربیت این حجم از نخبگان جامعه است که نشان میدهد جمهوری اسلامی قدرت تربیت این نسل فرهیخته و توانمند را دارد.
پورمحمدی یادآور شد: ما به برکت تفکر بسیجی، توانمندیهای بالایی را کسب کردهایم. اما متاسفانه نتوانستهایم بسیاری از این دستاوردها را تبلیغ و معرفی کنیم. میتوانیم با کمک آمار و مقایسه تطبیقی، این دستاوردها را نشان دهیم.
نفوذ فرهنگی جمهوری اسلامی در دنیا موجب ترس دشمنان شده است
وی با بیان اینکه علت اصلی دشمنیها با جمهوری اسلامی به خاطر توانمندیهای نظام است گفت: این توانمندیها فقط در عرصه نظامی نیست؛ ما امروز قدرت تاثیرگذاری فرهنگی داریم؛ ما دوستان و یاران فراوانی در دنیا پیدا کردهایم و همین نفوذ فرهنگی در دنیا موجب ترس دشمنان شده است.
ما در عرصه تحقق کرامت انسانی و حقوق زنان هماورد میطلبیم
حجتالاسلام پورمحمدی ادامه داد: دشمن این روزها مساله حقوق زنان را بهانه قرار داده تا از آن طریق جمهوری اسلامی را تحت فشار بگذارد. این در حالی است که در غرب نه تنها به شخصیت زن، بلکه به شخصیت انسان هیچ بهایی داده نمیشود. در ایران زن جایگاه والایی دارد و ما در عرصه تحقق کرامت انسانی و حقوق زنان، هماورد میطلبیم. دشمن تلاش میکند تا اجازه ندهد روایت صحیح به گوش جهانیان برسد و این جنگ رسانهای دقیقا به منظور جلوگیری از اطلاعرسانی درست به راه افتاده است.
وی درباره ضرورت کار فرهنگی دقیق درباره حجاب گفت: باید در یک فضای منطقی، مومنانه و قابل اقناع اجتماعی بحث شود.
مقاومت ملت ایران دربرابر تحریمهای سنگین دشمن
رئیس هیات امنای مرکز اسناد انقلاب اسلامی با اشاره به اعتراف دشمنان درباره شکست پروژه تحریم افزود: دشمنان با همه امکانات در تلاش بودند تا همه تحریمهای به قول خودشان فلجکننده را اعمال کنند. شدیدترین تحریمهای تاریخی علیه جمهوری اسلامی اعمال شد.
حجتالاسلام پورمحمدی با تاکید بر ضرورت اطلاعرسانی درست درباره ابعاد مختلف تحریم گفت: ما برای اینکه روحیه مردم تضعیف نشود و دشمنان هم خیلی مغرور و امیدوار به عملیات تحریم نشوند سعی میکردیم واقعیت فشار تحریمها را به جامعه منتقل نکنیم. این نه از این بابت بود که تحریمها را دست کم میگرفتیم؛ از این باب بود که شوک به جامعه وارد نشود و دشمنان هم زیاد امیدوار نشوند. الان که خطرات اصلی تحریم و فشارهایی که بود پشت سر گذاشته شده و دشمن اذعان میکند که تحریم به نتیجه نرسیده، حالا ما میتوانیم راحتتر تبیین کنیم که تحریم بسیار شدید بود و شدید هست. ولی این توانمندی در کشور ایجاد شده که بتواند این تحریمها را مدیریت کرده و با خسارت کمتر از آن عبور کند.
وی با بیان اهداف دشمن از راهاندازی حوادث اخیر خاطرنشان کرد: دشمن با اتفاقاتی که پی در پی ایجاد میکند - به خصوص حوادث اخیر - به دنبال براندازی نیست. خودش میداند توان این را ندارد. ولی میخواهند جلوی پیشروی کار و تاثیرگذاری ایران را بگیرند و انقلاب اسلامی را در دست یافتن به عرصههای جدید ناکام بگذارند. کاملا هم روشن است که از روش بیاعتبارسازی و اعتبارزدایی استفاده میکنند. تشدید ناهنجاری و تشنج برای اینکه پیامهای منفی از داخل ایران تولید و منتقل شود. این نقشهای است که دشمنان در ایام اخیر دنبال کردند.
حضور عریان دشمن در میدان نبرد
حجتالاسلام پورمحمدی با اشاره به تکاپوی دشمن در مواجهه با نظام اسلامی گفت: به نظر من دیگر از آن دستکش مخملی که دشمن در زیر آن، دست چدنیاش را پنهان کرده بود هم خبری نیست و با همان پنجه فولادین به مبارزه با جمهوری اسلامی آمده است. دشمن در این مسیر، تمام شگردهای خود را به کار بسته و هر ابزاری را که به کارش میآمده استفاده کرده است. و این حکایت از استیصال دشمنان دارد. هیچ دشمنی - غیر از جنگ رو در رو - خودش را کاملا عریان نمیکند. مگر اینکه چارهای غیر از این نداشته باشد.
وی افزود: تحلیلهایی که از سرویسهای اطلاعاتی آنها به دست مسئولین و دستگاههای جمهوری اسلامی رسیده نشان میدهد که آنها امیدوار به موفقیت در این عملیات نیستند پس چرا دستکشهای مخملی را درآوردهاند؟ واقعیت این است که چارهای ندارند. چرا همه نیروهایشان حتی نیروهای غیرسیاسی را فراخوان کردهاند؟ نشان میدهد که دچار یک استیصال شدهاند. احساس میکنند اگر اجازه بدهند جمهوری اسلامی از این مرحله به راحتی و کمهزینه عبور کند دیگر قادر نخواهند بود جلوی پیشرفت ملت ما را بگیرند. این تحلیل روشن اینهاست و لذا عریان به میدان آمدهاند و از همه ابزارها و فناوریها و روشها دارند استفاده میکنند.
حجتالاسلام پورمحمدی درباره هجمه سنگین دشمنان در دو ماه اخیر گفت: دشمن از جهت حرفهای، بسیار پرقدرت و مبتکرانه عمل کرده است. میتوانیم بگوییم یکی از قویترین عملیاتهای اطلاعاتی و جنگ روانی در تاریخ معاصر است. غیر از عملیات مستقیم نظامی، هرآنچه که داشتند به صحنه آوردند. حجم تطمیع و تهدید فوقالعاده بالاست. اصلا سابقه ندارد که تا این اندازه افراد را تطمیع یا تهدید کرده باشند. حجم تولید خبر دروغ، جعلی، تحریف وقایع و حادثهآفرینی بسیار زیاد بود. یعنی کاملا معلوم است از همه شگردها استفاده کردند. سناریوهای زیادی طراحی کردند و بخشی را توانستند عملیاتی کنند.
رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی در رابطه با عملکرد نهادهای امنیتی در خنثیسازی تهدیدهای دشمن یادآور شد: از سوی دیگر، به عنوان فردی که در این عرصه تجربه دارد باید بگویم دستگاههای خنثیکننده عملیات دشمن نشان دادند توانایی لازم برای دفاع از کشور، مردم و انقلاب اسلامی را دارند. این مدیریت خنثیسازی و مقابله قابل تحسین است. بخش زیادی از این امر با حضور ایثارگرانه و بسیج مردمی شکل گرفته است. اشراف اطلاعاتی و طرحهای مقابلهای از نظر حرفهای مثبت و موفق ارزیابی میشود.
حجتالاسلام پورمحمدی با دستهبندی مخاطبان حوادث اخیر گفت: ما مقابل این حجم گسترده از هجوم دشمن، با مخاطبان مختلفی روبرو بودیم. یک مخاطب خود دشمن بود که از اول انقلاب دشمنی کرده و عواملش هم در داخل فعالیت میکند. اینها زبان قدرت و اقتدار میفهمند. جمهوری اسلامی در این زمینه پیام روشنی داده است. مردم ما در صحنههای مختلف و رهبری معظم در بیانات پی در پی خود جایگاه استوار و محکم انقلاب اسلامی را گوشزد و تثبیت کردهاند.
وی افزود: بخشی از مخاطبان، نیروهای انقلابی و حزباللهی هستند. در این حوادث چون نیروهای وفادار به انقلاب مورد هجمه و فشار و جنگ روانی قرار گرفتند باید این مجموعه ببیند چه باید بکند؟ نیروهای وفادار مهمترین مسالهشان این است که ما رسالت عظیم خودمان را انجام دهیم. دشمن میخواهد هوشیاری را از ما بگیرد؛ اما ما نباید دچار غفلت شویم. دشمن میخواهد ما را دچار حرکتهای تند و انفعالی کند؛ ما نباید گرفتار این فضا شویم. دشمن میخواهد ضعفهای ما را بزرگ کند؛ از ضعفها غافل نشویم اما فریب بزرگنمایی دشمن را هم نخوریم. دشمن میخواهد تواناییهای ما را کوچک جلوه بدهد؛ ما نباید بگذاریم این کار صورت بگیرد. این رسالت نیروهای انقلابی است. دشمن میخواهد امید و اتحاد را از ملت سلب کند همه ما باید تلاش کنیم این نقشه دشمن عملی نشود.
حجتالاسلام پورمحمدی ادامه داد: یک مخاطب جدی هم عامه مردم هستند. آنچه رهبری درباره جهاد تبیین فرمودند بیشتر ناظر بر این مخاطبان است. چون دشمن اینها را هدف گرفته است. مردم ما با مشکلات فراوانی بخصوص معیشت و اشتغال روبرو هستند. توجه به نیاز مردم و دغدغههای آنان از اهمیت ویژه برخوردار است. دستگاههای اجرایی و مجریان با تمام توان و درایت و استفاده از همه ظرفیتها و با هوشیاری باید به رفع مشکلات و نقایص بپردازد و دغدغه مردم را برطرف کنند و کاهش دهند.
وی با اشاره به ضرورت توجه به نخبگان یادآور شد: ما یک دسته مخاطب دیگر هم داریم و آن مخاطب نخبگانی است. نخبگان حوزه و دانشگاه؛ نخبگان صنعتی و علمی؛ نخبگان هنری و ورزشی و اجتماعی و سیاسی که همه اینها نشاندهنده بالندگی و رشد و ارتقاء جامعه است. باید روی نخبگان سرمایهگذاری ویژه کنیم؛ با آنها صحبت کنیم؛ مجال رشد و فعالیت به ایشان بدهیم. جلسات قانعکننده فراهم کنیم، اطلاعرسانی دقیق کنیم، همدلانه با آنها مباحثه کنیم و تعاریف منطقی داشته باشیم. مخاطب ما اکثریت نخبگانی است که اهل منطق و تعامل هستند.
حجتالاسلام پورمحمدی جوانان را مهمترین مخاطب این حوادث دانست و اظهار داشت: یک مخاطب دیگر مهم ما جوانان و نسل جدید ما هستند. جامعه جوان که اکثریت جمعیت را تشکیل میدهد رو به آینده دارد، تحولآفرین است، نوگرا و بلندپرواز است. این خصلتهای جوانانه است. جوانان پیشرفت طلبند و تحولخواهند. پرسشگر و جسور هستند. متاسفانه نسل جوان ما در محیطی رشد کرده که این محیط، بیشتر اطلاعات منفی تولید کرده است. متاسفانه ما این نسل را در پمپاژ اطلاعات ناصحیح، بدون پشتیبان رها کردیم. پیوسته به آنها از ناکارآمدی عدم توفیق اختلاف _ فساد انبوه ضعفها و مشکلات و بزرگنمایی غیرواقعی آنها سخن گفتیم و دشمن هم از همین زمینهی و بسترهای تاثیرپذیری نهایت بهره برداری و سوء استفاده را کرد. اینجاست که مقوله «جهاد تبیین» اهمیت خود را نشان میدهد در قرآن هم تعبیر جهاد کبیر بکار رفته که واقعاً رسالتی بس عظیم است و یکی از رسالتهای مرکز اسناد انقلاب اسلامی و دستگاههایی نظیر ما نیز همین است.
دستاوردهای انقلاب اسلامی
حجتالاسلام پورمحمدی با اشاره به ظرفیتهای بالای کشور گفت: خوشبختانه ظرفیتهای بالایی در کشور داریم. نسل فرهیخته و انسانهای علاقمند به پیشرفت کشور بسیار داریم و باید از همه اینها استفاده کنیم. ما به عنوان مرکز اسناد انقلاب اسلامی وظیفه داریم تاریخ و گذشته را بازتاب بدهیم. مثلاً از وزرای آموزش و پرورش دعوت کردهایم تا بیایند و گزارشهای دقیقی در حوزه دستاوردهای جمهوری اسلامی در این حوزه ارائه بدهند. ما این گزارشها را در کنار اطلاعات و آمارهای بینالمللی قرار میدهیم تا دستاوردهای انقلاب را استخراج کنیم. در حوزههای دیگر همچون حوزه بهداشت و سلامت، حوزه صنعت، آموزش عالی و ... نیز همین شیوه میتواند در معرفی دستاوردها موثر باشد.
رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی تصریح کرد: باید تاکید کنیم که توسعه سیاسی در ایران واقعا عمیق بوده است. مردمسالاری در ایران جدی و تاثیرگذار است. وقتی در یک گوشهای مشکلی به وجود میآید، به سرعت صدای همه بلند میشود؛ این نشانه توسعه مردمسالاری است. اعتراضها و نقدها شنیده میشود و گفتگوهای فراوانی بصورت مستقیم و غیر مستقیم صورت میگیرد ما باید از این ظرفیت و توسعه مدنی و اجتماعی نهایت بهره برداری را بکنیم. آنچه انقلاب اسلامی انجام داد تحقق اراده ملی بود که امام بزرگوار هم در بیانیه ماندگار فرمود میزان رای ملت است این یعنی قدرت و عمق مردم سالاری بر اساس معیارهای دینی و اسلامی لذا با گسترش این فرهنگ، فضای اعتماد، تفاهم، همدلی و خوشبینی به آینده را فراهم و به نسل آینده منتقل کنیم.
نظر شما