به گزارش خبرنگار ایرنا، نخستین رویداد تانا( توسعه زیست بوم نوآوری و فناوری استانها) برای رفع ۲۳ نیاز فناورانه ۱۲ واحد صنعتی و تولیدی استان کرمانشاه در حوزه کشاورزی روز یکشنبه در برج فناوری کرمانشاه برگزار شد.
توسعه اقتصاد دانشبنیان بدون همکاری و تعامل همه اجزای زیست بوم نوآوری و فناوری در استان ممکن نیست و تا زمانی که همه بازیگران این زیست بوم نیازهای اساسی یکیدیگر را نشناسند و برای رفع آن نیارها اقدامات لازم را انجام ندهند نمی توان به توسعه اقتصاد دانشبنیان امیدی داشت لذا رویداد تانا برای اولین بار در استان کرمانشاه به دنبال رفع این نیازها در حوزه کشاورزی و صنایع تبدیلی است.
در این رویداد که با همکاری پارک علم و فناوری و شرکت شهرک های صنعتی کرمانشاه روز یکشنبه با حضور مسئولان کشوری و استانی در برج فناوری کرمانشاه برگزار شد، فناوری های نوین بخش کشاورزی معرفی و نیازهای فناورانه ۱۲ واحد تولیدی و صنعتی کرمانشاه مطرح و شرکت های دانش بنیان برای رفع برخی از آنها راهکارهایی ارائه که در نهایت منجر به عقد تفاهم نامه های همکاری بین واحدهای تولیدی و شرکت های دانش بنیان شد.
در این رویداد ۱۱ نیاز فناورانه رفع و برای بقیه هم فراخوان صادر می شود
رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه در ابتدای این مراسم ضمن خیرمقدم به مهمانان، ارتباط هرچه بیشتر بازیگران اصلی این زیست بوم را اساسی ترین اصل توسعه در این بخش عنوان کرد و گفت : پاشنه آشیل توسعه زیست بوم های فناوری و نوآوری این است که ما فقط از شرکت ها و واحدهای فناور صحبت کنیم درصورتیکه کارآفرینان و بخش خصوصی پیشران توسعه اقتصاد در کشور هستند و این رویداد با ابتکار معاونت فناوری وزارت علوم در همین راستا شکل گرفته است.
«سیامک آزادی» با اشاره به اینکه ما نیازمند مشارکت بخش خصوصی در توسعه اقتصاد دانش بنیان هستیم و زمانی که بخش خصوصی اطمینان داشت که شرکت های دانش بنیان میتوانند نیازهای فناورانه آنها را مرتفع کنند، ما به اهداف خود دست پیدا کرده ایم افزود : بعد از فراخوان در رویداد تانا ۲۳ نیاز فناورانه ۱۲ واحد تولیدی و صنعتی احصا شد و برای ۱۱ نیاز آنها راهکار پیدا شد و برای ۱۲ نیاز دیگر آنها در کشور فراخوان میدهیم تا نیازهای آنها هم برطرف شود.
وی با بیان اینکه کرمانشاه به عنوان مرکز توسعه فناوری در غرب کشور، ظرفیت های بسیاری در این بخش دارد که وجود ۴۰۰ واحد فناور در استان گواه این مدعا است گفت : محصولاتی در کرمانشاه تولید می شود که نمونه ای در کشور ندارند و پتانسیل های زیادی در این واحدهای فناور استان وجود دارد لذا اگر همه بازیگران این بخش در کنار یکدیگر باشیم میتوانیم خانواده فناوری و نوآوری استان را گسترده تر کنیم تا منجر به رونق تولید و اشتغال بیشتر شود.
ایران در شاخص نوآوری جایگاه ۵۳ جهان را دارد
مشاور معاون وزیر علوم هم در این رویداد با اشاره به اینکه تعامل همه نقش آفرینان زیست بوم فناوری و نوآوری میتواند منجر به خلق ثروت، امنیت، پایداری، تاب اوری و رفاه بیشتر مردم بشود گفت : در نوآوری نباید فقط به دنبال تولید و خدمات باشیم بلکه به عنوان مثال توسعه سرمایه انسانی و تربیت افرادی با مسئولیت اجتماعی بالا هم در خلق نوآوری بسیار تاثیرگذار است.
«مصطفی صفدری رنجبر» نوآوری را به عنوان حاصل تعامل و ارتباط مجموعه متنوعی از نقش آفرینان مانند قانون گذاران، بانک ها، استاندارگذاران، تامین کنندگان مالی و دانشگاه ها تعریف کرد تا در همکاری، تعامل و هم افزایی منجر به نوآوری شوند و در ادامه اظهار داشت : نوآورترین کشور، کشوری است که اعتبار زیادی برای پژوهش هزینه کند به عنوان نمونه بودجه پژوهشی کره جنوبی ۹ هزار برابر بودجه صندوق نوآوری ما است و این کشور چهار درصد از تولید ناخالص داخلی خود را در بخش تحقیق و توسعه هزینه می کند.
وی با اشاره به اینکه در کشور فرهنگ نوآوری و کارآفرینی وجود ندارد و تازمانیکه قوانین و مقررات همزمان با نوآوری های فناورانه به روز نشوند و در سیاست ها و قوانین تجدیدنظر نکنیم نمیتوانیم منتظر ظهور بنگاه های نوآوری باشیم افزود : کشورهای دنیا را براساس شاخص جهانی نوآوری ارزیابی میکنند که این شاخص پنج شاخص در ورودی دارد و فقط ۲ شاخص خروجی دارد بطوریکه محیط سیاسی، محیط قانونی، محیط کسب و کار، سرمایه انسانی، زیرساخت ها، پیچیدگی بازار و پیچیدگی کسب و کار از شاخص های ورودی است.
صفدری رنجبر با بیان اینکه شاخص جهانی نوآوری ایران بین ۱۳۲ کشور ۵۳ است که رتبه قابل قبولی است گفت : اما در شاخص های نهادی در جایگاه ۱۳۱ جهان قرار داریم و این یعنی اینکه ما در جایی غیر از نوآوری و مسایل فنی مشکل داریم لذا این شاخص های نهادی هیچ ربطی به فناوری ندارد و مستقیما به فضای سیاسی، فضای قانون گذاری و محیط کسب و کار مربوط است و تازمانیکه نتوانیم این محیط ها را درست کنیم و در مدل های ذهنی، فکری، دیدگاه ها و اندیشه ها پوست اندازی نکنیم، به اهداف خود نمی رسیم.
توسعه نوآوری و فناوری پیش نیاز توسعه در سایر بخش ها است
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه هم در این رویداد با اشاره به اینکه رسیدن به قله های توسعه در جهان فقط از توسعه نوآوری و فناوری می گذرد گفت : امروز شاهد تغییرات در تکنولوژی و نوآوری در صنعت کشاورزی و خدمات در جهان هستیم و این تغییرات بسیار سریعتر از تصور ما در حال وقوع است و این تلنگری برای ما است که باید بجنبیم چراکه نشانه های دیر اقدام کردن را در کشور احساس می کنیم.
«بهزاد باباخانی» شرکت های دانش بنیان، سرمایه های انسانی، فارغ التحصیلان و دانشگاه ها را ظرفیت های بسیار خوبی برای استان کرمانشاه عنوان کرد و در ادامه اظهار داشت : فضا برای توسعه فناوری در استان فراهم است و ما در مرحله اول نیازمند فرهنگ سازی در این حوزه ها هستیم لذا چنین رویدادهایی باید به صورت مداوم برگزار شود تا نیازهای فناورانه را شناسایی و برای حل آنها راهکارهای مناسبی ارائه شود.
وی با اشاره به اینکه براساس آمار اعلامی در سال ۲۰۵۰ نیاز به غذا در جهان ۶۰ درصد افزایش می یابد و حرکت به سمت تامین امنیت غذایی از مسیر نوآوری و فناوری، ضروری است گفت : هرچه قدر نوآوری در بخش کشاورزی وارد شود، قیمت ها کاهش می یابد و درعین حال امکان رقابت در کشاورزی سنتی از بین می رود و از طرفی تهدیدات زیست محیطی هم ما را به سمت نوآوری در کشاورزی و بهره وری بهتر از آب و خاک سوق می دهد.
در انتهای این رویداد تفاهم نامه همکاری بین پارک علم و فناوری و سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه و همچنین قراردادهای همکاری بین واحدهای تولیدی و شرکت های دانش بنیان منعقد شد.
کرمانشاه با ۷۰ شرکت دانش بنیان رتبه اول غرب کشور را دارد و این در حالی است که ۵۵ شرکت در سامانه معاونت علمی رییس جمهور برای دریافت گرید دانش بنیان ثبت نام و ۴۰ شرکت دیگر هم در حال تهیه مدارک و مستندات برای ثبت نام در سامانه معاونت علمی و فناوری رییس جمهور هستند.
نظر شما