خالد خضری روز یکشنبه در حاشیه بازدید از ایرنا دفتر مهاباد اظهار کرد: هر سال چرای دامها در مراتع از ۱۵ آبان ماه به بعد ممنوع است اما برخی دامداران به دلیل گرانی علوفه و هزینههای نگهداری دام در به چرای دام در مراتع تا آخر پاییز ادامه میدهند.
وی افزود: چرای دام در مراتع در این فصل بویژه بعد از بارشهای پاییزی، باعث لگدکوب شدن مراتع و از بین رفتن پوششهای گیاهی و تخریب بیشتر منابع ملی و مراتع شده و در نهایت امر، بهره برداران و مراتعداران را متضرر میسازد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مهاباد گفت: لگدکوب شدن مراتع علاوه بر اینکه میزان فرسایش خاک را افزایش میدهد باعث از بین رفتن و کاهش رشد گیاهان خوش خوراک و خوش هضم در مراتع نیز میشود.
وی ادامه داد: دامداران از اردیبهشت تا آبان ماه و به مدت هفت ماه از مراتع استفاده میکنند و مراتع در این فصل که پوشش کیاهی بسیار کمی هم دارد، برای احیای دوباره خود نیاز به استراحت دارد و چرای دام در این فصل میتواند آسیبهای زیادی هم به خاک، آب، بذر گیاهان و حتی جوانههای تازه رشد کرده نیز وارد کند.
بیش از هفت هزار بهرهبردار با بیش از ۱۷۶ واحد دامی مجوز فعالیت در مراتع مهاباد را دارند اما در عمل تعداد واحدهای دامی بیشتر از این تعداد استخضری در خصوص میزان بهره برداران از مراتع مهاباد نیز گفت: هم اکنون بیش از هفت هزار بهرهبردار با بیش از ۱۷۶ واحد دامی مجوز فعالیت در مراتع این شهرستان را دارند اما در عمل تعداد واحدهای دامی بیشتر از این تعداد است.
به گزارش ایرنا، در مهاباد بیش از ۱۹۷ هزار هکتار مرتع وجود دارد که ۱۰ هزار هکتار آن مراتع درجه یک با پوشش مناسب، ۱۴۰ هزار هکتار مراتع درجه ۲ با پوشش متوسط و بقیه مراتع درجه سه با پوشش ضعیف است، در این شهرستان بیش از هزار هکتار جنگل در منطقه «کاولان و کوران»، ۱۰۰ هکتار جنگلهای مصنوعی و ۸۸ هکتار را ذخیرهگاه جنگلی وجود دارد.
مهاباد با ۲۶۰ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجانغربی واقع شده است.
نظر شما