خبر فوری: رفع فیلترینگ

شرکت‌های دانش‌بنیان در کهگیلویه و بویراحمد؛ چالش‌ها و پیشرفت‌ها

یاسوج- ایرنا- اقتصاد دانش بنیان نوآوری نوینی است به گونه ای که در آن تولید و استفاده از دانش منبع اصلی ایجاد ثروت بوده و به دلیل تأکید بر مؤلفه دانش در امور اقتصادی اهمیتی دوچندان پیدا کرده است و در این مسیر استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در سال‌های اخیر قدم ها خوبی برداشته است.

به گزارش ایرنا، سال جاری، سال پارک علم و فناوری است و بر مبنای شعار سال "تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین" رسالت پارک بیش از پیش مشخص می شود.

در حوزه تولید علم در کشور ایران استان کهگیلویه و بویراحمد به نسبت جایگاه خوبی دارد و از سوی دیگر رتبه کشور ایران نسبت به کشورهای دیگر رتبه مطلوبی است.

رتبه جهانی ایران در مدت ۱۲ سال گذشته همواره زیر ۲۰ بوده است اما حوزه نوآوری هم راستا و هم جهت به اندازه تولید علم پیشرفت نداشته است البته در یکی دو سال گذشته با رشد خوبی مواجه بوده است.

تولید علم وقتی در سطح جامعه اثر بخش است که به نوآوری و فناوری تبدیل شود و به صورت مقاله باقی نماند.

با خط‌مشی‌ها و رسالت متولیان بخش فناوری و نوآوری و مشخصا معاونت علمی ریاست جمهوری و معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، در آینده نزدیک وضعیت نوآوری و فناوری کشور و به تبع آن در استان ها بهتر خواهد شد.

تولیدات بهتر و ارزان شرکت‌های دانش بنیان و رونق اقتصادی استان

مدیرعامل شرکت دانش بنیان پیشرو فناوری موفق و امید در یاسوج که در اختراع سیستم‌های تصفیه آب صنعتی و نیمه صنعتی، خانگی خوش درخشیده است، گفت: درخواست ما شرکت ها برای بودجه‌ و یا هزینه‌ به منظور تأمین منابع مالی بیشتر مواقع با بی توجهی روبرو می شود زیرا هنوز برخی ها از اهمیت شرکت های دانش بنیان بی اطلاع اند.

فرشید کیان‌فر افزود: این شرکت‌ها ضمن ایجاد اشتغالزایی، سبب تولید و رونق اقتصادی خواهند شد و تخصیص بودجه به این شرکت ها نوعی سرمایه گذاری است.

وی ادامه داد: : سیستم‌ های تصفیه آب صنعتی و نیمه صنعتی، خانگی و نمونه جدید اختراع این شرکت در دنیا «تک» است و قابل حمل بودن سیستم تصفیه آب این شرکت از نکات مثبت آن است

مدیرعامل شرکت دانش بنیان پیشرو فناوری موفق و امید تاکید کرد: همچنین طراحی و ساخت انواع سیستم‌های انرژی‌های تجدیدپذیر شامل توربین بادی، توربین آبی، پنل خشکی، و توربین بخار جز تولیدات و اختراعات این شرکت است.

کیان‌فر ادامه داد: در حال حاضر نیاز دنیا آب و تأمین انرژی تجدیدپذیر است زیرا آب شیرین رو به پایان می‌رود که نیاز است آب دریا را شیرین کنیم.

وی تاکید کرد: همچنین می طلبد از آب دریا انرژی تولید شود و این شرکت گام های خوبی در این رابطه از طریق پارک علم و فناوری برداشته است.

مدیرعامل شرکت دانش بنیان پیشرو فناوری موفق و امید افزود: شرکت های دانش بنیان از مبنای علمی برخواسته اند و تولیدات ما بهتر و ارزان‌تر از محصولات وارداتی است.

شرکت‌های دانش‌بنیان در کهگیلویه و بویراحمد؛ چالش‌ها و پیشرفت‌ها

تولیدات انبوه محصولات با ایدهای نوآورانه‌ در استان و ایجاد اشتغال پایدار

دستگاه فتوتراپی "ال ای دی" که با نام دستگاه درمان زردی نوزاد نیز شناخته می‌شود، در بازار با قیمتی حدود هفت تا هشت میلیون تومان به فروش می‌رسد اما با تغییرات نوآورانه‌ای در یاسوج به دست یک شرکت دانش بنیان می‌توان آن را با قیمتی حدود سه میلیون تومان تهیه کرد.

مدیرعامل شرکت برنا طب یاسوج در این باره گفت: دستگاه فتوتراپی"ال ای دی" یک اختراع نیست؛ بلکه یک نوآوری است که در آن، ویژگی‌های محصول موجود در بازار، بهبود داده شده است.

فاطمه سادات بخشایش افزود: این دستگاه برای زردی نوزادان زیر ۱۸ ماه که در خانه نیاز به بستری شدن دارند، استفاده می‌شود.

وی تاکید کرد: حجم دستگاه تولیدی این شرکت، نسبت به نمونه‌های مشابه در بازار کمتر و تاشو و سبک است و از سوی دیگر با قدرت برق ۱۲ ولت کار می‌ کند.

مدیرعامل شرکت برنا طب یاسوج ادامه داد: حدود یک سال است که این محصول وارد بازار شده اما هنوز تولید انبوه نداشته زیرا که تولید انبوه مستلزم داشتن جا و مکان است اما در مرکز رشد دهدشت، تنها یک دفتر در طبقه چهارم دانشگاه آزاد این شرکت در حال فعالیت است.

بخشایش ابراز داشت: با وجود اینکه محصول این شرکت هنوز به مرحله تولید صنعتی نرسیده‌ اما برای ۶ نفر اشتغالزایی ایجاد شده است.

وی عنوان کرد: چنانچه تسهیلات و مکان مورد نظر در اختیار ما قرار گیرد، اشتغالزایی برای بیش از ۲۰ نفر ایجاد خواهیم کرد.

تاثیر شرکت های دانش بنیان در اقتصاد و توسعه منطقه ای

رئیس پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد گفت: نقش فناوری و نوآوری امروزه برای همه مشخص شده است که چگونه یک شرکت دانش بنیان می تواند در اقتصاد کشور تاثیر گذار باشد.

محسن فرزین ابراز داشت: آنقدر سرعت پیشرفت فناوری و تولید علم بالاست که کشورهایی موفق هستند که بتوانند با همان سرعت فناوری شان را به روز شود.

وی تاکید کرد: حوزه اقتصاد، تولیدات و ایجاد اشتغال، وقتی به شکل قابل توجهی پیشرفت می‌کند که علم و نوآوری شرکت های دانش بنیان توسعه پیدا کرده باشد.

رئیس پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: کار شرکت های دانش بنیان اساسا همین است یعنی اقتصاد را همراه با علم به روز و فناوری های نوین می بینند.

فرزین تاکید کرد: به این معنا که می توانند تولید اقتصادی داشته باشند و هم فناوری و نوآوری را گسترش می دهند و می توانند رشد قابل توجهی در رشد اقتصادی شوند.

وی بیان کرد: به همین خاطر این روزها بر تولید دانش‌بنیان تأکید می‌شود زیرا در اقتصاد و توسعه منطقه ای بسیار مفید اند.

اقتصاد دانش بنیان چه منافعی دارد؟

مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: اقتصاد دانش بنیان در وهله نخست هزینه ها را کاهش می دهد و زمانی که هزینه های تولید کاهش پیدا کند قطعا هزینه ها کاهش پیدا می کند.

حسین سامان پور افزود: اقتصاد دانش بنیان باعث افزایش بهره وری می شود یکی از مشکلات اقتصاد کشور ما کاهش بهره وری است.

وی بیان کرد: در موضوع تولیدات سنتی یکی از ضعف های اساسی آن کاهش بهره وری است که شرکت های دانش بنیان می توانند آن را مرتفع کنند.

مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری کهگیلویه و بویراحمد گفت: اقتصاد دانش بنیان کیفیت کالا و خدمت را بهبود می بخشد.

سامان پور تاکید کرد: بنابراین با این روند و فواید مثبت امکان عرض اندام در بازارهای جهانی نیز به دست می آید و در بازار جهانی یک مارکت هدف داشته باشیم.

شرکت‌های دانش‌بنیان در کهگیلویه و بویراحمد؛ چالش‌ها و پیشرفت‌ها

اقتصاد دانش بنیان را چه کسانی رقم می زنند؟

مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری کهگیلویه و بویراحمد گفت: فناوران و جوانانی که برآمده از کشور و دارای ایده و خلاقیت، اقتصاد دانش بنیان را رقم می زنند اما همه مشکلاتی می خواهند رفع کنند خود یک مشکل اساسی دارند.

وی ادامه داد: مشکل آن ها این است ایده دارند اما پول ندارند و دغدغه آن ها بحث مالی است که ایده ها نیاز به پشتوانه مالی دارند.

فرزین عنوان کرد: پارک علم و فناوری مسئولیت حمایت از شرکت های دانش بنیان را از بعد مادی و معنوی دارد.

مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: ادبیات سنتی حاکم بر بانکداری کشور نمی تواند این دغدغه ها را رفع کنند، زیرا این فناوران پشتوانه و وثیقه ای ندارند و فقط یک ذهن خلاق با ایده دارند.

وی تاکید کرد: برای رفع مشکل فناوران یک سری صندوق در کشور ایجاد کردند که صندوق پژوهش و فناوری کهگیلویه و بویراحمد جزو آخرین صندوق هایی بود که در کشور تاسیس شد.

فرزین اضافه کرد: این صندوق می تواند نقش موثری در تامین مالی و نظام مالی علم و فناوری استان داشته باشد.

شرکت‌های دانش‌بنیان در کهگیلویه و بویراحمد؛ چالش‌ها و پیشرفت‌ها

نمونه ای از تولید محصولات باکیفیت داخلی و جلوگیری از خروج ارز

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: در این دانشگاه یک مرکز رشد وجود دارد که شرکت ها و هسته های فناور مستقر هستند و حدود ۲۵ واحد فناور مربوط به دانشگاه علوم پزشکی استان وجود دارد.

امین حسینی مطلق افزود: شرکت شفا دم مربوط به این دانشگاه، دستگاه های افزایش دهنده های اسپری های استنشاقی را تولید می کند و بازدهی خوبی در رقابت با نمونه خارجی دارد.

وی عنوان کرد: این دستگاه ۷۵ درصد تاثیر دارد اما نمونه های خارجی تنها ۳۰ درصد تاثیر دارند و بازار خوبی هم دارند.

مطلق معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تاکید کرد: مصرف این اسپری ها در کشور زیاد است و به جای اینکه از کشورهای خارجی این محصول وارد شود با کیفیت بیشتر و تاثیرگذاری بالاتر در ایران تولید می شود و از خروج ارز جلوگیری می کند.

وی ادامه داد: همچنین برخی محصولات شرکت های دانش بنیان دانشگاه توسط دانشگاه علوم پزشکی استان در حال خریداری است و در داروخانه های سطح شهر توزیع می شوند و با قیمت مناسب تری به دست مردم می رسد.

امسال بنا به فرمایش مقام معظم رهبری به نام دانش بنیان نامگذاری شده است بنابراین می طلبد همه مسئولان به سمت دانش بنیان کردن تولیدات پیش روند زیرا بهره وری بدون دانش بنیان کردن امکان پذیر نیست.

در حال حاضر ۵۲ واحد فناور در مراکز رشد بویراحمد، گچساران و کهگیلویه فعالیت دارند. ۱۶ شرکت در پارک استان، ۱۸ واحد فناور در مرکز رشد جامع شهر یاسوج و ۱۶ واحد فناور در مرکز رشد گچساران مستقر هستند و تاکنون با استقرار ۲ واحد فناور در مرکز رشد کهگیلویه موافقت شده است.

واحدهای فناورانه و شرکت های دانش بنیان استان تاکنون حدود ۵۰۰ فرصت شغلی ایجاد کرده اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha