خبر فوری: رفع فیلترینگ

۱۴ آذر ۱۴۰۱، ۹:۰۴
کد خبرنگار: 1104
کد خبر: 84961420
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

توییت و تهدید سفیر آمریکا از دید ناظران عراقی در گفت و گو با ایرنا

بغداد-ایرنا- توییت ها، تهدیدها و دیدارهای غیرمتعارف این روزهای سفیر آمریکا در بغداد، با واکنش ها و گمانه زنی های متعددی از سوی ناظران عراقی و کاربران شبکه های اجتماعی این کشور مواجه شده است.

به گزارش ایرنا، «الینا رومانوسکی» سفیر آمریکا در یغداد اخیرا در اظهاراتی که ناظران عراقی آن را تهدید تلقی کردند گفت که «اعتراض ها در عراق از سر گرفته خواهد شد» و «دولت السودانی باید آن را در نظر بگیرد». برخی رصدگران و کاربران، این اظهار را در راستای فشار بر دولت عراق برای تحقق اهداف سیاسی آمریکا و بعضی دیگر، ناشی از ترس آمریکا از پافشاری دولت السودانی بر تعقیب مفسدان اقتصادی و کشیده شدن پای چهره های مورد حمایت واشنگتن به این پرونده ها دانستند.

توییت و تهدید سفیر آمریکا از دید ناظران عراقی در گفت و گو با ایرنا

در کنار این اظهارات، برخی کارشناسان، دیدارهای فشرده و متعدد سفیر آمریکا با مقام ها و طرف های مختلف عراقی را «خارج از عرف» و «مداخله در امور داخلی» این کشور می بینند.

توییت و تهدید سفیر آمریکا از دید ناظران عراقی در گفت و گو با ایرنا
حساسیت رسانه های عراقی به دخالت های سفیر آمریکا و هشدار درباره تهدید ضمنی او به تحریک «جوکر» های خیابانی

رومانوسکی ۴ بار در ماه گذشته با رئیس جمهور، ۵ بار با نخست وزیر و دستکم یک بار با تک تک وزرا و نیز رئیس بانک مرکزی عراق، دیدار کرده است البته به جز دیدارهای چندباره با مقام های اقلیم کردستان.

بعد از این اظهارت و دیدارها، رومانوسکی در توییتی نوشت که با معاونان پارلمان عراق، دیدار و با آنها درباره «تقویت حاکمیت عراق» و «برگزاری انتخابات شفاف، آزاد و قابل محاسبه» بحث کرده است.

توییت و تهدید سفیر آمریکا از دید ناظران عراقی در گفت و گو با ایرنا

چند کارشناس و چهره سیاسی و رسانه ای عراقی در این باره به ایرنا درباره تناقض بین ادعا و عمل آمریکا در عرصه دموکراسی، انتخابات آزاد و حاکمیت عراق می گویند.

محمود الهاشمی: اشغالگر و عامل قتل یک میلیون عراقی از حاکمیت عراق می گوید

محمود الهاشمی رئیس مرکز مطالعات راهبردی «الاتحاد» عراق می گوید: سفیر آمریکا از زمان تصدی نخست وزیری «محمد شیاع السودانی»، تحرکات غیرعادی خود در عراق را آغاز کرده است. سفارت آمریکا بر این باور است که السودانی به چارچوب هماهنگی شیعی متمایل است؛ ائتلافی که با آمریکا خصومت دارد. رومانوسکی با تعداد زیادی از روسای احزاب و مقام های عراقی دیدار کرد تا سلطه دولت آمریکا بر عراق را تضمین کند.

الهاشمی می افزاید: در آخرین دیدار با معاونان پارلمان عراق، رومانوسکی تلاش کرد تا در توییت خود این طور نشان دهد که آمریکا به دنبال حاکمیت عراق و برگزاری انتخابات شفاف است اما این سوال مطرح است که از چه زمانی آمریکا به دنبال حاکمیت عراق است در حالی که ایالات متحده، عراق را با آوردن نیروهایش از ۱۲ هزار کیلومتر دورتر، اشغال و زیرساخت های عراق و نیروهای نظامی آن را تخریب کرد؟

توییت و تهدید سفیر آمریکا از دید ناظران عراقی در گفت و گو با ایرنا
محمود الهاشمی رئیس مرکز مطالعات راهبردی الاتحاد عراق

رئیس مرکز مطالعات راهبردی عراق ادامه می دهد: آمریکا عامل اساسی قتل بیش از یک میلیون عراقی و کشاندن تروریسم به عراق در کنار آوارگی مردم این کشور بوده است. عراق همچنان از دخالت های آمریکا رنج می برد؛ پس سفیر آمریکا چه حقی دارد که از حاکمیت عراق بگوید و انتخابات چه ربطی به واشنگتن دارد؟ انتخابات، عراقی است و هیچ طرفی حق دخالت در امور داخلی عراق ندارد.

به گفته الهاشمی «آمریکا، پشت اعتراضات اکتبر ۲۰۱۹ بود و جوانان را به خیابان ها کشاند تا دولتی همراه خود به ریاست مصطفی الکاظمی را در عراق بر سر کار آورد؛ دولتی که همچنان از عملکرد آن در رنج هستیم.»

سعد السعدی: اول خروج اشغالگران آمریکایی و بستن پایگاه های غیرقانونی، بعد ادعای حمایت از حاکمیت عراق

سعد السعدی یکی از سران گروه مقاومتی عصائب اهل الحق عراق می گوید: آمریکا از گذشته تاکنون مشغول دخالت در امور داخلی عراق در سطوح مختلف سیاسی و امنیتی است. دولت آمریکا متهم به ارتکاب جنایت های متعددی علیه ملت عراق از جمله ترور فرماندهان پیروزی علیه تروریسم (شهیدان حاج قاسم سلیمانی و حاج ابو مهدی المهندس) است.

توییت و تهدید سفیر آمریکا از دید ناظران عراقی در گفت و گو با ایرنا
سعد السعدی یکی از سران گروه مقاومتی عصائب اهل الحق عراق

السعدی تاکید می کند: سفیر آمریکا در حالی از پشتیبانی حاکمیت عراق می گوید که کشورش، خود، ناقض اول حاکمیت با حضور غیرقانونی در عراق است. آنها به مصوبه پارلمان عراق درباره خروج نیروهای اشغالگر نیز احترامی قائل نشدند. آنها باید پایگاه های غیرقانونی شان در عراق را ببندند بعد درباره حاکمیت حرف بزنند. آنها همچنین متهم به دخالت در انتخابات گذشته عراق و تقلب در آن هستند. سفیر آمریکا حق ندارد درباره انتخابات و حاکمیت سخن بگوید.

کاظم الجابر: دموکراسی عراق با سرورهای امارات و تروریسم پروری آمریکا تامین نمی شود

کاظم الجابر کارشناس عراقی نیز با بیان موارد متعدد نقض حاکمیت و دخالت ها از جمله اشغالگری، خونریزی های آمریکا از جمله ترور فرماندهان مقاومت ضد تروریسم، جنایت ها در زندان ابوغریب، کشتار «ساحة النسور» در بغداد و قتل غیرنظامیان، به مداخله های دیگر آمریکا در عرصه های اقتصادی هم اشاره می کند و می گوید: آمریکا عراقی ها را حتی در روابط اقتصادی با شرکت های چینی و آلمانی هم مواخذه می کند و مانع از همکاری با آنها می شود تا مردم نتوانند حتی از برق و عادی ترین خدمات هم بهره مند شوند. آیا این نقض حاکمیت عراق نیست؟

الجابر می پرسد: آیا بمباران فرزندان عراق اعم از نیروهای امنیتی و حشدالشعبی در بسیاری مراکز استقرار رسمی، نقض حاکمیت از سوی آمریکا نیست؟ آیا اجازه دادن به سازمان های تروریستی مانند داعش و القاعده و حمایت از احزاب مسلح برانداز علیه همسایگان، نقض حاکمیت به شمار نمی آید؟

توییت و تهدید سفیر آمریکا از دید ناظران عراقی در گفت و گو با ایرنا
کاظم الجابر تحلیل گر عراقی

این کارشناس عراقی می گوید: همه مسئولان عراق وظیفه دارند اجازه ندهند که سفیر آمریکا در امور داخلی ما دخالت کند. آنها (آمریکایی ها) از زبان کسانی مانند هیلاری کلینتون وزیر خارجه وقت خود اعتراف کردند که داعش، ساخته دستگاه اطلاعاتی آمریکا است بنابراین حق ندارند ژست دموکراتیک بگیرند.

کاظم جابر می افزاید: انتخابات پارلمانی اخیر عراق، حقیقت پیاده سازی دموکراسی آمریکا از طریق سرورهای امارات (رایانه های اماراتی دخیل در ثبت و شمارش آرای انتخابات، مستقر در امارات) را برملا کرد.

کارشناس عراقی تصریح می کند: مسئولان عراقی باید به تصمیم پارلمان و ملت برای اخراج اشغالگران احترام بگذارند و چون نیروهای بیگانه چنین نمی کنند، این خود، نقض حاکمیت عراق است. تکلیف ملی، اخلاقی و دینی در چنین شرایطی این است که اشغالگران با زور سلاح اخراج شوند و نه در دیدار با رومانوسکی که سفیر تروریسم بین المللی، ناقض حاکمیت و مانع بزرگ اصلاحاتی است که مردم عراق را از آزادی و رفاه اقتصادی و اجتماعی، برخوردار می کند.

عباس العرداوی: رومانوسکی به دنبال بازگرداندن سیطره ضعیف شده آمریکا در عراق است/ بزرگترین ناقض حاکمیت عراق، آمریکا است

عباس العرداوی تحلیل گر سیاسی و چهره رسانه ای عراقی بر این باور است که «رفت و آمدها و دیدارهای متعدد سفیر آمریکا در دالان های سیاسی عراق ناشی از درک تضعیف موقعیت آمریکا در این کشور است. او می داند که حضور امنیتی آمریکا در عراق بعد از دهها ضربه ای که دریافت کرده، ضعیف شده است».

العرداوی هدف سفیر آمریکا از اظهارات و دیدارها را «ارسال پیام» با این درک از نقص حضور امنیتی آمریکایی ها در دوره جدید می داند.

توییت و تهدید سفیر آمریکا از دید ناظران عراقی در گفت و گو با ایرنا
عباس العرداوی تحلیل گر سیاسی عراقی

العرداوی می گوید: آمریکایی ها می خواهند این نقص امنیتی را از طریق دخالت های سیاسی جبران کنند. این دخالت ها در کنار اقداماتی مانند حمایت از نیروهای پیشمرگ در اقلیم کردستان، تلاش برای تخریب رابطه دولت عراق با جمهوری اسلامی ایران و دخالت ها برای سیطره بر پرونده های نفت و گاز با هدف تسلط بر عرصه های مختلف عراق، قابل تامل است.

کارشناس عراقی اشاره می کند که «این دخالت ها، نقض واقعی حاکمیت عراق است و شکی نیست طرفی که حاکمیت عراق را نقض می کند آمریکایی ها هستند که بر آسمان عراق سیطره دارند، سران آن را به قتل می رسانند، انتصاب ها و تغییرات امنیتی و سیاسی در عراق را وتو و شرکت های رقیب همکار با عراق را تحریم و مجازات می کنند؛ به ویژه در بخش انرژی و سلاح.»

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha