استاندار مرکزی: دولت به دنبال ایجاد نظام اجرایی مسئله محور و نتیجه گرا است

اراک - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: دولت به دنبال ایجاد یک نظام اجرایی مسئله محور و نتیجه گرا است و نقش مراکز پژوهشی و علمی در این راستا ویژه است.

به گزارش ایرنا، «فرزاد مخلص الائمه» روز دوشنبه در آیین تجلیل از پژوهشگران برتر استان مرکزی در دانشگاه اراک با تبریک هفته پژوهش، افزود: تلاش شده در استان مرکزی این نظام شکل بگیرد و گفتمان حاکم بر آن باید گفتمان مسئله محور نتیجه گرا باشد و بیشترین نقش را در این خصوص، مراکز علمی و پژوهشی برعهده دارند.

وی بیان کرد: آنچه به طور جدی آینده ما را تحت تاثیر قرار داده، فاصله بین وضعیت مطلوب و ایده آل است که تعابیر مهمی را در این راستا رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب مطرح نمودند که باید مورد توجه قرار گیرد.

استاندار مرکزی ادامه داد: ایشان در این راستا فاصله بین واقعیت‌ها و بایدها را به خوبی اشاره کرده‌اند که باید طی شود و به طور قطع این مسیر با کمک نیروهای جوان و مومن به کشور و انقلاب طی شدنی است.

مخلص الائمه اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران به لحاظ ظرفیت‌ها و فرصت‌ها در یک موقعیت منحصر به فرد قرار دارد و در برخی ابعاد و شاخص‌ها در رتبه اول دنیا است.

وی با بیان اینکه ظرفیت‌های ایجاد شده در کشور در دهه‌های بعد از انقلاب رشد چشمگیری داشته عنوان کرد: جمهوری اسلامی، مسیر را خوب تعیین کرده، اگرچه شتاب در مسیر کم است و باید سرعت ویژه بگیرد زیرا هنوز فاصله تا ایده آل بسیار است.

استاندار مرکزی افزود: تلاشی که با رهبری و راهبری مقام معظم رهبری در این سالها شکل گرفته و توجهی که به حوزه‌های علم، پژوهش و اقتصاد دانش بنیان شده برابری می کند با رشد فوق العاده‌ای که به اذعان بسیاری از مراکز رسمی و علمی بین المللی، ایران در رتبه های اول رشد علمی جهان قرار دارد.

مخلص الائمه گفت: باید تلاش شود تا با کمک مجموعه علمی کشور این مسیر با شتاب ویژه دنبال شود و نظام پژوهشی کشور باید به سمت حل مسایل باشد.

وی اظهار داشت: فاصله بین وضعیت موجود با وضعیت مطلوب و همه عواملی که نمی گذارند در وضعیت مطلوب قرار داشته باشیم، موانعی هستند که در این فاصله قرار گرفته و نمی‌گذارند ما به موقعیت مطلوب برسیم که به آن موانع در نظام پژوهشی و اجرایی مسئله گفته می شود.

استاندار مرکزی ادامه داد: مسئله آن مانعی است که نمی‌گذارد وضعیت موجود به مطلوب تبدیل شود و یا افراد را از مسیر صحیح حرکت به نقطه ایده آل دور می‌کند.

مخلص الائمه بیان کرد: بین مسئله و سوال تفاوت وجود دارد، سوال آن مجهولی است که ما به دنبال پیدا کردن مجهول هستیم و مبتنی بر جهل و نادانسته است اما مسئله مبتنی بر دانسته و علم است.

وی گفت: پژوهش مسئله محور باید به دنبال شناسایی و حل مسئله و رفع مانع باشد و در بسیای از موارد روش حل مسئله اشتباه است.

استاندار مرکزی اضافه کرد: جامعه در حوزه های مختلف با مسایل مختلف مواجه است و دانشگاه باید ارتباط با جامعه داشته باشد و تنها ارتباط با صنعت مطرح نیست و در این راستا باید مسایل به درستی شناسایی و اولویت بندی شوند و راه حل صحیح و مناسب تدوین شود.

مخلص الائمه بیان کرد: اتفاقات خوبی در بخش پژوهش استان مرکزی رخ داده و قراردادی در حوزه دانش بنیان با محوریت دانشگاه اراک امسال شکل گرفته که کارهای خوبی صورت گرفته و امید است خروجی‌های ملموسی داشته باشد.

استاندار مرکزی افزود: نقشه راه علم، فناوری و نوآوری استان مرکزی با کمک دانشگاه صنعتی اراک تدوین شده که این مهم مورد تقدیر هیات دولت و تقدیر کتبی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و وزیر کشور قرار گرفت و این نقشه جایگاه همه مراکز علمی و پژوهشی استان را مشخص کرده است.

مخلص الائمه بیان کرد: حدود ۶۱ دانشگاه و تعداد زیادی مراکز پژوهشی دولتی و خصوصی در این استان فعالیت دارند که باید جایگاه خود را در این پازل پیدا کنند و به سمت علم، فناوری و نوآوری حرکت کنند و اگر خارج از نقشه عمل کنند، روزمره و بی حاصل مسیر را طی می‌کنند.

وی اظهار داشت: مسئولیت اجرایی این نقشه با دانشگاه اراک است و بیشتر دانشگاه ها در کارگروه مربوطه عضو هستند و کارها در حال پیگیری است و باید شتاب بگیرد.

استاندار مرکزی تاکید کرد: باید به سمتی حرکت کنیم که نیازهای استان مرکزی و کشور در دانشگاه‌ها و پژوهشکده‌ها حل شود و این مهم تاکنون رخ نداده است.

در پایان این آیین از پژوهشگران برتر استان مرکزی با اهدای لوح و جایزه تقدیر به عمل آمد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha