خالد خضری روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در همین ارتباط چندین دستگاه خودرو حمل چوب قاچاق نیز توقیف و رانندگان آنها که از متخلفان قاچاق چوب و قطع درختان بودند با همکاری نیروی انتظامی در مناطق مختلف شهرستان دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شدند.
وی اضافه کرد: بیشتر این محموله در شهرستان های اطراف بارگیری شده بودند و صاحبان آنها قصد داشتند که آن را از طریق محورهای مواصلاتی این شهرستان به مناطق دیگر کشور منتقل کنند.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مهاباد از مردم طبیعت دوست، همیاران طبیعت، دهیاران، شوراهای اسلامی شهر و روستا خواست تا برای مشارکت در حفاظت از منابع طبیعی، گزارشهای خود را مبنی بر تخریب، تصرف و قطع غیرمجاز درختان را به شماره تلفن ۱۵۰۴ به یگان حفاظت منابع طبیعی اطلاع دهند.
درختان جنگلی این منطقه مانند بنه، بادام جنگلی، گردو و اورس به این جهت که هم از نظر تعداد و هم از نظر ارزش ذخیرگاه جنگلی کمیابند، ممنوع القع هستندخضری گفت: درختان جنگلی این منطقه مانند بنه، بادام جنگلی، گردو و اورس به این جهت که هم از نظر تعداد و هم از نظر ارزش ذخیرگاه جنگلی کمیابند، ممنوع القع هستند و با متخلفان طبق قوانین و مقررات برخورد خواهد شد.
وی با انتقاد از برخی احکام صادره دستگاه قضایی برای متخلفان قطع درختان جنگلی اظهار کرد: این احکام صادره و بویژه جریمه نقدی کم تاکنون نتوانسته حالت بازدارنده داشته باشد و متخلفان عرصه منابع طبیعی با توجه به اهمیت آن، به محرومیتهای اجتماعی محکوم شوند.
به گزارش ایرنا، در مهاباد بیش از ۱۹۷ هزار هکتار مرتع وجود دارد که ۱۰ هزار هکتار آن مراتع درجه یک با پوشش مناسب، ۱۴۰ هزار هکتار مراتع درجه ۲ با پوشش متوسط و بقیه مراتع درجه سه با پوشش ضعیف است، در این شهرستان بیش از هزار هکتار جنگل در منطقه «کاولان و کوران»، ۱۰۰ هکتار جنگلهای مصنوعی و ۸۸ هکتار را ذخیرهگاه جنگلی وجود دارد.
جنگلهای مهاباد جزو جنگلهای زاگرس شمالی است که در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، تواناییهای اکوتوریستی و ارزشهای زندگی، دارای اهمیت زیادی است.
مهاباد با ۲۶۰ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجانغربی واقع شده است.
نظر شما