به گزارش خبرنگار حوزه پارلمانی ایرنا، «هادی طحان نظیف» روز سه شنبه در مراسم بزرگداشت روز دانشجو در دانشگاه علامه طباطبایی اظهار کرد: من دانشگاهی امروز در خدمت شما هستم و خودم را یکی از شماها میدانم و این یعنی آینده نزدیک از آن شماست.
سخنگوی شورای نگهبان خطاب به دانشجویان افزود: برای این آینده نزدیک خودتان را آماده کنید که ایران قوی و پیشرفته به اندیشه و تلاش تک تک من و شما نیاز دارد.
طحان نظیف با تاکید بر اینکه مطالبهگری نسبت به آرمانهای انقلاب و حقوق مردم باید از سوی دانشجو انجام گیرد، اظهار داشت: قانون اساسی مهمترین ارزشها و آرمانهای یک کشور و ملت را در خود جا داده است.
وی با اشاره به فصل حقوق ملت در قانون اساسی، آن را جزو وجوه قابل افتخار قانون اساسی دانست و افزود: لازم است عموم مردم، نخبگان، جریانهای دانشجویی و البته مسئولان به قانون اساسی مراجعه کنند زیرا وظایف قوا، نهادها و دستگاهها در این قانون آمده است.
سخنگوی شورای نگهبان افزود: راه حل مسائل کشور اجرای صحیح قانون است و اگر قوانین اشکالی دارند باید در فرایند خود اصلاح شوند؛ ما قوانین معطل مانده بسیاری در کشور داریم؛ در کشور نقص قانون نداریم بلکه مشکل در اجرای قانون داریم.
طحان نظیف با یادآوری اینکه قانون اساسی ظرفیتهای فراوانی برای خدمت به مردم دارد، اگر نقصانی هم وجود داشت ساز و کارهای رفع آن در همین قانون آمده است، در پاسخ به اینکه چرا در قانون اساسی بازنگری نمیشود، اظهار داشت: ظرفیتهای مغفول در قانون اساسی داریم که باید به سراغ آنها برویم، اما اگر بازنگری هم بخواهد صورت گیرد، قانونگذار فرایند و ساز و کار این کار را پیشبینی کرده و البته یکبار شاهد بازنگری در قانون اساسی بودهایم، بنابراین میبینیم که در صورت لزوم این کار انجام میشود.
وی با تاکید بر اینکه دانشجویان باید مطالعه دقیقتری در مورد قانون اساسی کشور داشته باشند زیرا قانون اساسی ، قانون مادر کشور و به تایید مردم رسیده است، اظهار داشت: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، قانونی مترقی است و باید آن قسمت از ظرفیت های آن که تاکنون اجرا نشده و مغفول مانده مبنای کار و توجه باشد.
طحان نظیف با بیان اینکه قانون اساسی کشور اعتبار خود را از مردم گرفته است، افزود: قانون اساسی مبیّن و زیربنای تحولات کشور و پایه ثبات حقوقی و سیاسی کشور و در واقع یک میثاق ملی است.
وی ادامه داد: لازم است عموم مردم، نخبگان، جریانهای دانشجویی و مسئولان به قانون اساسی مراجعه کنند زیرا وظایف قوا، نهادها و دستگاهها در این قانون آمده است.
وی خاطر نشان کرد: در گام دوم انقلاب باید ظرفیتهای مغفول قانون اساسی را فعال و اجرایی کرد؛ یکی از مواردی که باید مورد توجه قرار بدهیم، سیاستهای کلی ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب است که با نگاهی آسیبشناسانه ابلاغ شده است.
سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: اگر دستگاهها در مدار قانون پیش بروند و از ظرفیتهای قانونی به نحو مناسب استفاده شود، دستاورد مثبتی به دست می آوریم.
طحان نظیف افزود : قانون اساسی ظرفیتهای فراوانی برای خدمت به مردم دارد و اگر نقصانی وجود دارد مسیر اصلاح حتی در مورد قانون اساسی در خود قانون پیش بینی شده است.
این عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت: جریان دانشجویی دو هدف مهم دارد؛ نخست کادرسازی و تربیت نیروی انسانی برای آینده پیشروی ایران است. نظام به افرادی نیاز دارد که مسئولیتهای کشور را برعهده بگیرند. هدف دوم نقشآفرینی و مطالبهگری است؛ مبنای مطالبهگری هم باید نسبت به آرمانهای انقلاب اسلامی و حقوق مردم باشد. دانشجو دیدهبان جامعه است و از دانشجو انتظار میرود تا رصد داشته باشد.
سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه جنبش دانشجویی باید مبنای مطالبهاش قانون اساسی باشد، گفت: حقوق ملت در سند قانون اساسی آمده و مردم بر آن مهر تایید زدند که عالیترین سند الزام آور حقوقی است و مردم با مشارکت بالایی به آن رای دادند. ارزشهای کشور و مهمترین شاخصهای حکمرانی در قانون اساسی آمده است.
طحان نظیف همچنین قانون اساسی را سند مطالبهگری جریان دانشجویی دانست و اظهار داشت: این قانون مترقی و دارای وجوه قابل توجهی است. ضمن اینکه به تایید مردم رسیده است. تلاش شده تا قانون اساسی بر اساس اندیشه اسلامی تدوین و نوشته شود. این قانون بخشهای اجراشده و اجرانشده بسیاری دارد. باید قانون اساسی مبنای عمل قرار بگیرد.
سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه قانون اساسی ظرفیتهای بسیاری همچون اصلهای ۴۳ و ۴۸ دارد، گفت: در اصل ۴۸ آمده است که تمام منابع کشور باید با عدالت توزیع شده است یا اصل ۴۳ قانون اساسی می گوید در بهرهبرداری از منابع کشور، نباید تبعیض وجود داشته باشد.
طحان نظیف در ادامه به وظایف متعدد شورای نگهبان بر اساس قانون اساسی اشاره کرد و گفت: شورای نگهبان چند وظیفه مهم دارد. با اینکه نظارت بر انتخابات وظیفه مهمی است، اما شورای نگهبان ماموریتهای مهمتری همچون تطبیق مصوبات مجلس شورای اسلامی با شرع و قانون اساسی، تفسیر قانون اساسی و تصمیمگیری در مورد شکایات مردم به مصوبات را بر عهده دارد.
وی با تاکید بر اینکه شورای نگهبان توجه ویژهای به حقوق مردم دارد، اظهار داشت: شورا در بررسی مصوبات بیش از صد بار به اصولی که مربوط به حقوق ملت است، ارجاع داشته است.
طحان نظیف در پاسخ به سئوالی درباره بازنگری در قانون اساسی اظهار داشت: ساز و کار بازنگری در خود قانون اساسی آمده اما منطق ایجاب میکند، اول همه ظرفیتهای مغفول را اجرایی کرد.
وی در پاسخ به سئوال یک دانشجوی خانم درباره نگاه جمهوری اسلامی به زنان بیان کرد: قانون اساسی ما نسبت به موضوع زن، نگاه مترقی و توجه زیادی به آنها دارد؛ مثلا اصل ۲۱ قانون دولت را موظف کرده حقوق زنان را در تمام جهات با رعایت موازین اسلامی تضمین کند.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سئوال دانشجویی در انتقاد از برخی احراز صلاحیتها توسط شورای نگهبان گفت: این شورا در بررسی صلاحیتهای نامزدهای انتخاباتی، طبق قانون، حداقل شرایط نامزدها را اعمال میکند، مصداق حداکثری آن با انتخاب مردم صورت میگیرد.
وی در پاسخ به سئوالی درباره ناکارآمدی قانون انتخابات بیان کرد: قانون انتخابات مربوط به سال ۷۸ است و نیازمند به روز رسانی است که این کار در حال انجام است، انتظار از دانشجویان به عنوان دیدبان جامعه، مطالبهگری و پیگیری نسبت به اصلاح این قانون است.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به پرسشی درباره سازوکارهای انتخاباتی این شورا و بررسی صلاحیت داوطلبان اظهار داشت: اینکه شورای نگهبان را فقط با کار ویژه انتخابات بشناسند مثل آن میماند که یک وزارتخانه را فقط با یک اداره کل آن بشناسند هرچند کار آن اداره کل بسیار مهم باشد. ساعتها در شورای نگهبان نسبت به مصوبات ارسالی دولت و مجلس، بحث و تبادل نظر انجام میشود.
نظر شما