۱۶ آذر ۱۴۰۱، ۹:۴۴
کد خبر: 84963534
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مخالفان رای اعتماد به وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی چه گفتند؟

تهران-ایرنا- نمایندگان مخالف رای اعتماد به وزیر راه و شهرسازی دلایل مخالفت خود با برنامه‌ها و صلاحیت‌های بذرپاش را بیان کردند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، در ادامه جلسه بررسی رای اعتماد به وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی، مخالفان رای اعتماد به بذرپاش انتقادات خود به برنامه‌ها و صلاحیت‌های وزیر پیشنهادی را بیان کردند.

عسگری در مخالفت با رای اعتماد: شورای عالی مسکن باید زمین‌ها را از انحصار دستگاه های اجرایی خارج کند

مهدی عسگری نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی در مخالف با رای اعتماد به وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی گفت: در حوزه حمل و نقل، زمینی، دریایی و هوایی چالش ها و مشکلات زیادی داریم، وزارت راه و شهرسازی در حوزه اقتصادی، روابط با همسایگان، ترانزیت و تامین زمین و مسکن وظایفی برعهده دارد، امروز هزینه مسکن در سبد خانوار به ۴۰ درصد رسیده و در کلانشهرها بالغ بر ۵۰ درصد از سبد خانوار و هزینه مسکن اختصاص پیدا می کند.

نماینده مردم کرج، اشتهارد و فردیس در مجلس با بیان اینکه تورم در سه دهه گذشته تهران ۱۱۰۰ برابر افزایش یافته است، گفت: این افزایش در طلا، سکه و ارز نصف آن بوده و افزایش تورم مسکن باعث افزایش قیمت خدمات و سایر کالاها شده است و وضعیت معیشت را به چنین روزی رقم زده است. مردم از بی مسکنی و بد مسکنی رنج می برند.

وی ادامه داد: در قانون جهش تولید تکلیف کردیم که سالانه یک میلیون واحد مسکن در سال تولید شود، بعد از یک سال و نیم چقدر در این زمینه پیشرفت داشته ایم؟ دلیل اینکه قوانین روی کاغذ می ماند چیست؟ آیا دولت آسیب شناسی کرده است.

این نماینده مجلس بیان کرد: اگر دولت به این موارد توجه نکند اقتصاد زمین را به درستی عملیاتی نکند تفاوتی ندارد چه کسی وزیر راه و شهرسازی شود، بنگاه ها و بانک ها و قشر ثروتمند از محل زمین انباشت ثروت کرده اند، این در حالی است که اغلب زمین ها در اختیار دولت است اما به دلیل احتکار نتوانسته است از این ظرفیت استفاه کند.

عسگری با بیان اینکه رئیس جمهور رئیس شورایعالی مسکن است، بیان کرد: تامین مسکن کار فرابخشی است، همه دولت باید کمک کنند تنها با وزارت راه و شهرسازی نیست اما ما کمکی از سوی رئیس جمهور و سایر اعضای دولت ندیده ایم. ایرادات فقط به فرد برنمی گردد، اگر راننده خودرویی را تغییر دهیم مسئله حل نمی شود تا زمانی که اتومبیل تعمیر، مسیر و ریل درست شود.

وی با بیان اینکه پهناوری کشور ایران اجازه پراکندگی سکونت را می دهد، اظهار کرد: اما در کلانشهرها به خصوص در تهران ۲ برابر توکیو و لندن بارگذاری جمعیت شده است، چرا که شهرها را محدود و زمین ها را احتکار کرده ایم. براساس آمایش سرزمین ۱۰ درصد از زمین های کشور قابل سکونت است یعنی اگر به هر خانوار ۲۴۰ متر زمین برای مسکن ویلایی حیاط دار بدهیم تا ۷۵۰ میلیون نفر ظرفیت بارگذاری مسکونی درجه یک را داریم اما کلانشهرهایی ایجاد کرده ایم که هوا ندارد و زیرساخت های آن را هم می بینیم.

این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه مادامی که این مشکلات حل نشود هرکسی مسئولیت وزارت راه و شهرسازی را برعهده گیرد نمی تواند اثرگذار باشد، بیان کرد: آقای بذرباش از دیوان محاسبات می خواهد به وزارت راه و شهرسازی برود، آیا از ریشه مشکلات اطلاع دارد؟ و برای حل آن برنامه ای ارائه کرده است؟ متاسفانه بانک ها در تامین مالی تنها ۷ درصد از قانون را اجرایی کرده اند و شورای عالی مسکن تشکیل جلسه نمی دهد. اگر می خواهیم کار جهادی انقلابی صورت گیرد رئیس جمهور با تفویض اختیار به وزیر راه و شهرسازی ریاست شورای عالی مسکن را واگذار و اجازه تشکیل این شورا را بدهد.

عسگری با بیان اینکه دیوان سالاری وزارت راه و شهرسازی معیوب است، اظهار داشت: در مدتی که این وزارتخانه وزیر نداشت معاون وزیر دولت قبل با نامه نگاری الگوی جدید مسکن را لغو کرده است این در حالی است که اولویت ما خانه های یک طبقه حیاط دار است و دیگر ظرفیت توسعه عمودی را نداریم، از سوی دیگر باید به مردم حق انتخاب دهیم که می خواهند در ویلا زندگی کنند یا آپارتمان؟

این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه اگر روندی که در طول دهه های گذشته ادامه پیدا کند مشکلات در زمینه مسکن حل نمی شود، گفت: برای توسعه عمودی مسکن به ۴ هزار همت منابع مالی نیاز داریم در صورتی که در توسعه افقی به دلیل مشارکت مردمی هزینه ۵۰ درصد کاهش پیدا می کند از سوی دیگر دولت هکتارها زمین به ذی نفوذان و دستگاه های دولتی می دهد در حالی که وقتی به تامین مسکن می رسیم دست ها بسته می شود.

عسگری تاکید کرد: اگر مشکلات در حوزه مسکن حل نشود فرقی نمی کند چه کسی سرکار بیاید حل مسئله مسکن کار رئیس جمهور و کار کل حاکمیت است، اصول قانون اساسی بر تامین مسکن مناسب برای مردم تاکید دارد.

یوسفی در مخالفت: تغییر وزرا بعد از تعیین کابینه اقدامی شجاعانه از سوی رییس جمهور است

در ادامه مجتبی یوسفی، نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس یازدهم  در مخالفت با وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی اظهار کرد: آقای رئیس جمهور شجاع است، زیرا وقتی مشاهده می کند وزیری کوتاهی می کند، خودش پیشقدم می شود. وقتی می خواهیم به فردی رأی بدهیم باید شاخصه تخصص، تجربه و برنامه را مورد بررسی قرار دهیم؛ در حوزه تخصص با توجه به اینکه یک میلیون مهندس و فعال در حوزه شهرسازی، حمل و نقل و کریدورهای بین المللی فعالیت می کنند، آیا یک نفر نبود که به مجلس معرفی کنید؟

وی افزود: عنوان می شود در عرصه مدیریتی موفق هستند، اما همانطور که آقای فرموده اند در جایی که موفق بوده اید همانجا بمانید و به مردم خدمت کنید.

یوسفی گفت: با توجه به اینکه عضو کمیسیون عمران هستم، باید اذعان کرد برنامه ای از سوی وزیر پیشنهادی در حوزه ساخت یک میلیون مسکن ندیدم و نشنیدم که قابل پایش باشد؛ در حوزه حمل و نقل ۲۳۹ هزار کیلومتر راه اصلی وجود دارد که اعتبار امسال آن ۲۰ هزار میلیارد تومان و در سال آینده ۲۱ هزار میلیارد تومان است در حالی که نیاز ما در این حوزه یک هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان است که هیچ برنامه ای در این حوزه وجود ندارد و فقط عنوان می شود که باید تامین مالی صورت بگیرد، اما از کجا؟!

این نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: قطعاً ایشان از آقای قاسمی مدیرتر نیست، اما قاسمی هم نتوانست و دولت هم همراهی نکرد؛ هر چند رئیس جمهور ایستاد و شورای عالی مرتبط با این حوزه را تشکیل داد، اما سیستم پولی و مالی کشور اعتقاد دارد پرداخت تسهیلات و منابع مالی برای حوزه مسکن، تورم زا است.

وی خاطرنشان کرد: وزیر پیشنهادی چه برنامه ای برای راه های روستایی، ساخت مسکن، کریدورهای بین المللی و... دارد؟

توانگر در مخالفت با وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی : مملکت قحط الرجال نیست بذرپاش نه سابقه راه دارد و نه شهرسازی 

در ادامه مجتبی توانگر نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی گفت: گزارش های ۴ ماهه و ۶ ماهه دیوان پر از اشکال و ایراد است که با حضور وزیر نیرو در کمیسیون انرژی بررسی شد.اگر بذرپاش موفق بوده در دیوان بماند و موفق تر بشود.

وی ادامه داد: از رییس سازمان بازرسی سوال کنید که وقتی تعجیل در انتخاب بذرپاش را دیدند با یکی از بزرگان مجلس تماس گرفتند و از این انتخاب انتقاد کردند.

نماینده مردم تهران تاکید کرد: مملکت قحط الرجال نیست بذرپاش نه سابقه راه دارد و نه شهرسازی.

 توانگر ادامه داد: رستم قاسمی که انشاءالله خداوند به وی سلامتی بدهد مدیری توانمند بود ولی به دلیل اینکه تخصص و تجربه در حوزه مسکن نداشت عملا اقدامی در این حوزه انجام نگرفت.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: آیا تجربه رستم قاسمی که زمانی وزیر وزارتخانه مهم نفت بود و وزیر راه شد کافی نیست که مجدداً بیت‌المال را هدر ندهیم و عنصری کارآمد، متخصص و با تجربه برای این وزارتخانه بگماریم که متاسفانه آقای بذرپاش فاقد هر سه این موارد در حوزه راه و مسکن هستند.

توانگر بیان کرد: حتی در حوزه نظری او بعد از جلسات متعدد در کمیسیون‌های مجلس هنوز نمی‌دانند که چگونه می‌خواهند تامین مالی ۴ میلیون مسکن را انجام دهند و حتی نه در کمیسیون‌ها و در جلسه شب گذشته فراکسیون، حاضر نیستند این جمله شفاف و روشن را بگویند که آیا در پایان چهار سال دولت آقای رئیسی، می‌توانند ۴ میلیون مسکن و حتی نصف آن را به مردم تحویل دهد یا نه.

وی خطاب به همکاران گفت: این کشور حداقل یک میلیون مهندسی دارد که در حوزه عمران، راه و شهرسازی تحصیل کرده و یا در حوزه ساخت و ساز بوده و هستند. سوال جدی این یک میلیون نفر این است که چرا دولت در دولت محترم دیده نشده‌اند؟ آیا یک نفر از میان خیل عظیم این افراد فردی صاحب تخصص و تجربه نبود که انتخاب کنیم و حال با معرفی آقای بذرپاش اینگونه به علم، دانش و تجربه و البته امید پشت پا بزنیم؟

نماینده مردم تهران در مجلس عنوان کرد: همین امروز آقای بذرپاش با این افراد به گفت‌وگو بپردازند آیا اصطلاحات حداقلی این حوزه را متوجه می‌شوند تا بتوانند بر آنها مدیریت کنند و پاسخگوی مطالبات بزرگ مردم در راه و مسکن باشند.

توانگر خطاب به آقای رئیسی گفت: ما در جریان نیروهای انقلاب با عده‌ای قلیلی که در خیابان اغتشاش و آشوب می‌کنند مرزبندی داریم و با تمام وجود برای امنیت، رفاه و آرامش مردم در مقابل این جماعت داعشی‌صفت می‌ایستیم اما معترضین برای ما مهم و محترم هستند.

وی یادآور شد: بر اساس نظرسنجی نهادهای دولت شما درصد بالایی از مردم به این روش حکمرانی در دولت اعتراض دارند و معترض هستند آیا می‌خواهیم به سوال معترضین چه بگوییم؟ برای هر پستی بگوییم همان آقایی که همیشه برای شهرداری تهران مطرح است؟ همان آقایی که همیشه برای وزارت رفاه، وزارت صمت و اکنون راه و احتمالا برای سازمان برنامه مطرح بوده و هست؟ فکر می‌کنید بازتاب این انتخاب در جامعه و این بخش از مردم معترض پالسی برای اصلاح و حکمرانی در دولت و مجلس است؟

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: آقای نیکزاد که تقریباً گزینه اجماعی نمایندگان بود به هر دلیلی این مسئولیت را نپذیرفت یکی از دلایل اصلی وی آن بود که گفته بود شبکه بانکی جهت ارائه تسهیلات بانکی به بخش مسکن همکاری نمی‌کند. حال سوال این است که آقای بذرپاش که تجربه و تخصص آقای دکتر نیکزاد را ندارد چگونه می‌خواهد این تسهیلات را درست کند دکتر نیکزادی که تجربه موفق ساخت مسکن در دولت دهم را دارد وقتی سنگ اندازی شبکه بانکی را دید نپذیرفت آقای بذرپاش در خود چه دیده‌اند که این پست را پذیرفته‌اند؟

توانگر افزود: این روزها چقدر از رهبری هزینه کرده‌اند تا ما به آقای بذرپاش رای بدهیم هر چه ما گفتیم از توان و سابقه و تخصص آقای بذرپاش در حوزه راه مسکن و شهرسازی بگویید ولی دوستانشان از رهبری هزینه کردند.

وی در مورد موضع اخیر رهبر معظم انقلاب در مورد دیوان محاسبات اظهار کرد: رهبری فردی حکیم و بلیغ است و در استخدام کلمات دقت و وسواس فراوان دارند، ایشان در مورد دیوان فرمودند سال‌های اخیر و می‌توانستند بفرمایند در مجلس یا سال اخیر یا مجلس یازدهم. چنانچه در مورد مجلس و رئیس مجلس از این جنس تعابیر استفاده کردند، اما در مورد دیوان فرمودند سال‌های اخیر زیرا از زمان عادل‌آذر گزارش‌ها به روز شد البته در دوران بذرپاش نیز در سال‌های اخیر می گنجد و باید انصاف داشت و از بذرپاش تشکر کرد که تیم کارشناسی گذشته را حفظ کرد تا نظم و سرعت گزارش‌دهی استمرار یابد و این سرعت مورد تحسین رهبر حکیم انقلاب نیز قرار گرفت.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: از دقت دیوان محاسبات در مورد گزارشات 4 ماهه و 6 ماهه دیوان ابراز تأسف می‌کنم که گویی توسط تیم دیگری تهیه شده زیرا پر از اشتباهات فاحش آماری و محاسباتی است و یک نمونه آن گزارش پرمسئله و پراشکال در وزارت نیرو بوده که با حضور وزیر نیرو در کمیسیون انرژی بررسی و خطاهای فاحشی داشت که محرابیات می‌تواند در این رابطه شهادت دهد بنابراین صریحا از آقای بذرپاش ودوستانشان می‌خواهم رهبری را هزینه یک صندلی بی‌ارزش نکنند و اگر ایشان موفق بوده‌اند در دیوان بمانند و موفق‌تر شوند.

توانگر عنوان داد: به فرض هم تایید رهبر معظم انقلاب در شخص ایشان متعین باشد آقای بذرپاش با چه منطقی این مدال افتخار را به زمین می‌گذارد و برای پستی که سکوی پرش است کاندیدا می‌شود؟ نمایندگان با چه اطمینانی به شما رای دهند که هوس جای دیگری در سر نپرورانید؟ شما که سال ۷۷ به دانشگاه رفتید و برای حضور در دیوان در سال ۹۹ همه کار کردید و از سابقه نهاد مقدس بسیج و پژوهشکده بسیج برای ما مدرک آوردید که به ما بگویید 20 سال سابقه اجرایی دارید تا به هر نحو رییس دیوان شوید حال چطور به اعتماد نمایندگان در رای به دیوان محاسبات پشت پا می‌زنید؟

نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: سکوت ایشان در آشوب‌ها و اغتشاشات اخیر سوال برانگیز است؛ این همه اتفاق آشوب‌طلبانه و پر از سیاهی رخ داد اما متاسفانه آقای بذرپاش صرفا یک تسلیت نیم خطی در ماجرای شاه‌چراغ آن هم در توییتر گفتند.

توانگر خطاب به بذرپاش ادامه داد: شما به برکت خون پدر شهیدتان، به برکت انقلاب، به برکت خانواده شهدا به این جایگاه رسیدید؟ آیا نمی‌توانستید در قالب یک سخنرانی، یک تحلیل جامع در مورد این آشوب‌ها ارایه کنید؟ چهره و بدن از هم پاشیده شهید علی‌وردی و شهید عجمیان شما را بر آن نداشت که سکوت خود را بشکنید؟

وی خطاب به آیت‌الله رییسی گفت: شما از سکوت خواص گلایه شدید کردید آیا از سکوت آقای بذرپاش خبر نداشتید و ندارید؟
این نماینده مجلس یازدهم تصریح کرد: بسیاری از دوستان اصلاح‌طلب و اعتدالی مجلس، امروز به وزارت بذرپاش رای می‌دهند چنانچه ریاست محترم فراکسیون‌شان رسما مصاحبه کردند که البته گامی روبه جلو برای هضم اصلاح‌طلبان در دولت آقای رییسی و جریان اصولگراست.

توانگر خطاب به رئیس جمهور گفت: از رییس سابق سازمان بازرسی کل کشور سوال بفرمایید که وقتی تعجیل شگفت‌انگیز در انتخاب رییس دیوان محاسبات را مشاهده کردند دلسوزانه در شب انتخاب رییس دیوان در مجلس یازدهم، با یکی از بزرگان مجلس تماس گرفتند ضمن گلایه شدید با انتصاب آقای بذرپاش، مخالفت کرده و صریحا به پرونده ایشان در سازمان بازرسی کل کشور اشاره کردند که کاش در همان مقطع به درخواست دلسوزانه ایشان توجه می‌شد و کاش امروز هم قدری با ایشان به عنوان یکی از نزدیکان امین خود در معرفی وزیر پیشنهادی، مشورت می‌کردید.

وی افزود: مملکت قحط الرجال نیست. جریان انقلابی پر از نیروهای با سابقه و متخصص است.آقای بذرپاش نه سابقه و تخصص «راه» دارد و نه سابقه و تخصص «مسکن و شهرسازی»! فردای قیامت در نزد خداوند متعال، خون شهیدان، امام و رهبری باید پاسخگو باشیم که چرا با وجود افرادی که در این حوزه متخصص و با سابقه بودند ما را مجبور می‌کنند به فردی رای دهیم که بدون سابقه و تخصص، است که متاسفانه بذرپاش نخواستند هیچ مسوولیتی در ساخت ۴ میلیون مسکن را بپذیرند و متاسفانه هیچ برنامه منسجمی هم ارایه نکرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha