به گزارش خبرنگار ایرنا روح الله ایزدخواه روز چهارشنبه در نشست پرسش و پاسخ دانشجویان که در روز دانشجو با عنوان "راه روشن" در دانشگاه بیرجند برگزار شد اظهار داشت: در ۵۰ و ۶۰ سال اخیر جنبش و نهضتهای دانشجویی همیشه پیشتاز بودهاند، روز دانشجو هم به این خاطر روز دانشجو گذاشته شد که دانشجو منتقد بود به صحنه آمد و سه نفر شهید شدند.
وی افزود: بعد از انقلاب هم حرکتهای اصیل را دانشجویان پیش بردند، به عنوان مثال جهاد سازندگی موسسین و هسته مرکزی آن دانشجویان بودند که بعدا به یک حرکت عمومی و مردمی تبدیل شد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اشاره به اینکه در عرصه علم و فناوری هم اگر امروز هفت هزار شرکت دانشبنیان داریم در این شرکتها حضور دانشجویان بسیار پررنگتر از حضور اساتید است، بیان کرد: در عرصه بینالملل هم هستههایی خودجوش ورود پیدا کردند و در تعاملات فرهنگی، عینی و اجتماعی با کشورهای دنیا دانشجویان بینقش نبودهاند.
وی به سه آرمان و هدف جنبش دانشجویی اشاره کرد و گفت: آزاداندیشی، تحلیلگری و مطالبهگری، علم و پژوهش و عدالت خواهی سه هدف اصلی جنبش دانشجویی است و پرچم عدالت خواهی از درون دانشگاه بلند شده است.
ایزدخواه تصریح کرد: امروز جنبش دانشجویی دچار آسیبهای شده و آن این است که این تصور احساس میشود که ما تنها مطالبهگریم و دیگران باید اجرایی کنند.
وی بیان کرد: امام راحل همیشه تاکید داشتند که جوانان برای سازندگی آماده شوند پس دانشجویان باید خودشان هم وارد میدان عمل شوند و برای حل مشکلات جامعه گام بردارند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: اگر پیشرفتهای در زمینههای مختلف داشتهایم این پیشرفت به همت جوانان و دانشجویانی بوده که روزی خودشان در دانشگاهها مطالبهگر بودهاند و بعدا خود وارد میدان عمل شدهاند.
وی عنوان کرد: به گفته شهید بهشتی دانشجو موذن است اگر خوابش ببرد نماز جامعه قضا میشود، پس دانشجویان نقش موثری در حل مسائل جامعه دارند.
ایزدخواه با بیان اینکه در مکتب انقلاب اسلامی موتور محرک رسیدن به اهداف و آرمانها، حرکت مردمی برخاسته از عناصر خودجوش آرمانی است، بیان کرد: اینها جریانسازند و مایه خیر در جامعه میشوند.
وی افزود: با اعتبارات محدود دولتی نمیتوان اهداف بزرگ را محقق کرد و مقام معظم رهبری هم بارها به ورود حرکتهای خودجوش، انقلابی و جهادی برای حل مشکلات جامعه تاکید کردهاند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه امروز ۴۲ هزار هسته دانشجویی به صورت جهادی برای خدمترسانی به مردم مناطق محروم به کف روستاها میروند، عنوان کرد: یکی از مشکلات کشاورزان ما در نظام توزیع محصول و یا همان دلالی است، آیا این مشکل با دنیای به روز امروز قابل حل نیست.
وی خاطرنشان کرد: ظرفیت جریان دانشجویی بسیار بالاست که باید این موضوع غبارزدایی شود.
نظر شما