به گزارش خبرنگار ایرنا، پژوهشگران و محققان برگزیده در این جشنواره بیتوجهی برخی از مدیران به پژوهش و پژوهشگران و نوع نگاه از بالای آنها، عدم حمایت های مالی، کمبود تجهیزات و امکانات به روز و نیز عدم همکاری در ارائه تسهیلات به خود را از مهمترین مسائل شان عنوان کردند.
سیدمحسن سجادی به نمایندگی از واحدهای فناور گیلان در این مراسم در سخنانی با بیان اینکه مدیران در برخورد با آنان دیدی از بالا به پایین دارند، گفت: دسترسی به مسئولان سخت است و بعد از مدت ها انتظار و پیگیری، موفق به دیدار با آنان نمی شویم.
وی با بیان اینکه آنها همچنان میخواهند بگویند که قدرت و بودجه در دست آنان است، اظهار داشت: پژوهشگران و محققان در شرایط مناسب قادر به انجام کارها و تحقیقات پژوهشی هستند و می توانند نقش موثری در مسیر توسعه داشته باشند.
سجادی ادامه داد: پژوهشگر و نخبه را باید دریابیم و احترام کنیم. او جایی برای ارائه فکرها و ایدهها و خلاقیت های خود ندارد، اگر این فضا آماده شود او به بهترین شکل برای کشورش کار می کند.
یکی دیگر از پژوهشگران برگزیده استان هم هزارتوی بوروکراسی را از مهمترین مشکلات محققان و نخبگان عنوان کرد و افزود: محقق برای انجام کارهای پژوهشی و تحقیقاتی هزینه می کند اما برای ورود به بازار با مشکلاتی مواجه میشود.
فخرالدین عابد با اشاره به مشکلات محققان برای دریافت تسهیلات و سخت گیریهایی که در این رابطه از سوی بانکها می شود، عنوان کرد: فکر و دانش؛ سرمایه پژوهشگر و نخبه است، او برای اجرا کردن این ایده ها و اندیشه ها نیاز به حمایت مالی دارد اما متاسفانه آنطور که باید به این مهم توجه نمیشود.
دکتر آرش زیبایی از دیگر پژوهشگران برگزیده گیلان نیز با بیان اینکه پژوهشگران برای پیاده کردن ایده های خلاقانه و رسیدن به محصول سالم باید مورد توجه و حمایت قرار گیرند، افزود: پژوهشگر و محقق نیازمند حمایت است که امیدواریم به این مهم بیش از پیش توجه شود.
این عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان با اشاره به ظرفیت های خدادادی گیلان اظهار داشت: این استان به واسطه مواهب الهی یکی از پرظرفیت ترین استانهای کشور از لحاظ تولید محصولات با کیفیت بالا و سالم است.
با افتخار از شما حمایت می کنیم
استاندار گیلان نیز در پایان سخنان پژوهشگران در بیست و سومین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده استان اظهار داشت: شما مایه مباهات ما هستید، با افتخار کنار شما هستیم و از شما حمایت می کنیم.
اسدالله عباسی با تاکید بر اینکه پژوهشگر و نخبه برای ثبت ایده و مراحل تجاری سازی آن نباید درگیر بوروکراسی شود، افزود: مدیران دستگاه های اجرایی استان موظفند در تجاری سازی دانشی که توسط پژوهشگران گیلان تولید شده، کمک و حمایتهای لازم را داشته باشند.
وی با بیان اینکه شرکتهای دانش بنیان در اولویت پرداخت تسهیلات هستند، خاطر نشان کرد: اولویت پرداخت تسهیلات در گیلان مربوط به این مجموعه هاست و هیچ مدیری حق تخطی در این زمینه را ندارد.
نماینده عالی دولت در استان گیلان با بیان اینکه نیاز به پژوهش با توجه به شرایط امروز جامعه مشهود است، عنوان کرد: راهی جز حرکت در مدار پژوهش نداریم از اینرو پژوهشگران باید مورد توجه و حمایت قرار گیرند.
استاندار گیلان با تاکید بر ضرورت توجه به پژوهشگران، منابع انسانی را مهمترین ظرفیت استان و کشور خواند و ادامه داد: محققان، پژوهشگران و جوانان از سرمایهها، ظرفیتها و داشتههای ما در این استان هستند که باید مورد توجه قرارگیرند.
در پایان این مراسم، ۲۳ نفر از پژوهشگران و فناوران برگزیده استان گیلان تقدیر شدند.
نظر شما