دکتر سعید اسلامی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این افراد تحت درمان قرار دارند و اگر به موقع به مرکز پایش سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد مراجعه نمی کردند و از وضعیت خود مطلع نمی شدند شاید با وضعیتی به مراتب بدتر و غیرقابل جبران مواجه میشدند.
وی ادامه داد: پس از مشکلات تیروئید که بیشترین درصد را به خود اختصاص داده است، کبد چرب نیز در بین مراجعان شیوع قابل توجهی داشته است.
مدیر مرکز پایش سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به این که روزانه ۱۵ نفر به مرکز پایش سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد مراجعه میکنند گفت: حدود ۶۰ درصد مراجعه کنندگان به این مرکز زن و بقیه مرد هستند.
اسلامی افزود: طرح پایش سلامت از سال ۱۳۹۶ با رویکرد طب پیشگیرانه در برابر طبی که تمرکزش بر درمان است و با هدف پیگیری وضعیت سلامت کارکنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد به صورت مطالعهای و آزمایشی در مشهد آغاز شده است.
وی با اشاره به این که بنا شده است که هر پنج سال یک بار خدمات مرکز پایش سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد وارد مرحله ارزیابی مجدد شود و بسته مراقبتی و ارزیابی مجدد انجام شود ادامه داد: اکنون مرحله دوم بررسی سلامت کارکنان این دانشگاه آغاز شده و مراجعه دوم کارکنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد به مرکز پایش سلامت طبق زمان اعلام شده است.
مدیر مرکز پایش سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مجموعههای اداری دولتی و خصوصی میتوانند با مراجعه به مرکز پایش سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد از تخفیف ویژه خدمات قابل ارائه در این مرکز برخوردار شوند و میزان تخفیف هم بسته به نوع خدمت و توافق صورت گرفته میان طرفین قرارداد منعقد شده دارد.
اسلامی با بیان این که این طرح به عنوان یک طرح پیشگیرانه در دنیا بسیار مهم و مورد توجه است و طرحی جدید و نوین است افزود: همچنین با توجه به کمبود منابعی که در حوزه درمان وجود دارد هر چه بتوان زمان بروز بیماریها و عوارضشان را به حداقل رساند خدمت بزرگی به حوزه درمان و پزشکی شده است.
وی ادامه داد: در پایش سلامت تلاش میشود تا با انجام آزمایشهای متعدد و مختلف مشکلات احتمالی افراد را قبل از این که دچار بیماری شوند تشخیص و به آنان تذکر داد تا برای پیشگیری از بروز بیماری اقدام کنند.
مدیر مرکز پایش سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در پایش سلامت، آزمایشهای تعیین سن عروق، آزمایش خون و ادرار، خون مخفی در مدفوع، سونوگرافی تیروئید و شکم و لگن، وضعیت تنفس، وضعیت تغذیه، نوار قلب، دندانپزشکی، شنوایی سنجی، بینایی سنجی، ارزیابی روحی و روانی، ارتوپدی، اسپیرومتری و فعالیت فیزیکی، پزشکی عمومی، روانشناسی، وضعیت ریه، بویایی، چشایی، آنتروپومتری و تکمیل پرسشنامه به صورت معمول انجام میشود.
اسلامی افزود: از مجموع برنامههای در حال اجرا در این مرکز تنها برنامهای که در خارج از مرکز پایش سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام میشود بحث غربالگری سرطان پستان بوده، که در بیمارستانهای امام رضا(ع) و امید انجام میشود.
وی ادامه داد: در این مرکز چون تشخیص و درمان بیماری صورت نمیگیرد لذا بیشتر توصیههای بهداشتی برای پیشگیری از بروز بیماریها به مراجعان گفته میشود و مهمترین توصیه، لزوم اصلاح سبک زندگی و تغذیه است و در صورت وجود مشکل حاد در افراد برای مراجعه به پزشک متخصص راهنمایی میشوند.
مدیر مرکز پایش سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از عموم مردم میخواهیم که سالانه سلامت خود را بررسی کنند و معتقدیم که هرچه قدر زودتر این اقدام انجام شود بهتر است، زیرا هزینه پیشگیری به مراتب کمتر از درمان است ضمن این که شهروندان با انجام اقدامات پیشگیرانه از عوارض و عواقب انواع بیماریها بهدور خواهند ماند.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۶ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه و دانشکدههای پزشکی نیشابور و تربتجام است.
نظر شما