به گزارش ایرنا، روزنامه الجریده کویت امروز (دوشنبه) نوشت: این تفاهم نامه دیروز (یکشنبه) بین شرکت «آرامکو» عربستان و شرکت «نفت الخلیج» کویت و با حضور «عبدالعزیز بن سلمان» وزیر انرژی عربستان و «بدر الملا» وزیر نفت کویت امضا شد.
بر اساس این گزارش، تفاهم نامه جدید در راستای اجرای یادداشت تفاهم امضا شده بین دو کشور در ۲۴ دسامبر ۲۰۱۹ و سرعت بخشیدن به مذاکرات بین نمایندگان دو کشور برای توافق بر سر سازوکار مستقیم و اجرای توسعه این میدان گازی است.
«خالد العتیبی» سرپرست شرکت نفت «خلیج» کویت گفت که برنامه مشترک توسعه میدان آرش با هدف تولید مقادیری گاز معادل یک میلیارد متر مکعب در روز و ۸۴ هزار بشکه گاز مایع شده (ال پی جی) است.
به گفته وی، این یادداشت تفاهم شامل مراحل توسعه میدان آرش متعاقب اجرای موارد مندرج در صورتجلسه ۲ وزیر، ارزیابی مجدد و تکمیل مطالعات مهندسی پروژه و تشکیل تیم فنی تخصصی برای اجرای آن است.
پیش از این نیز در مارس گذشته عربستان و کویت سند توسعه میدان گازی آرش را امضا کرده و تمایل خود را برای تفاهم با تهران در زمینه مسائل این میدان گازی اعلام کردند؛ به گونهای که به منافع آنها لطمهای وارد نشود.
وزرای نفت عربستان و برق، آب و انرژیهای تجدیدپذیر کویت بر اساس یادداشت تفاهم امضا شده در شهر کویت در ۲۴ دسامبر سال ۲۰۱۹ میلادی و طی صورتجلسه ای که در تاریخ ۲۱ مارس ۲۰۲۲ میلادی به امضا رسید ، برای تسریع در بهره برداری از میدان گازی «آرش» (الدره) واقع در منطقه آبی تقسیم شده موافقت کردند.
وزارت خارجه عربستان پس از امضای این یادداشت تفاهم ادعا کرده بود که در این پیوند، پیش از این عربستان و کویت از جمهوری اسلامی ایران برای مذاکره جهت تعیین مرز شرقی منطقه آبی تقسیم شده دعوت کرده بودند که به این درخواستها پاسخی داده نشد.
این وزارتخانه گفته بود که عربستان و کویت به عنوان یکی از طرفهای مذاکره کننده بار دیگر از جمهوری اسلامی ایران برای برگزاری این مذاکرات دعوت میکنند.
پیشتر، «احمد ناصر الاحمد الصباح» وزیر خارجه کویت در جریان کنفرانس مطبوعاتی مشترک با همتای فرانسوی خود «ژان ایو لودریان» گفت که میدان گازی الدره یک موضع سه جانبه میان این کشور، عربستان و ایران است.
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان هشتم فروردین سال ۱۴۰۱ در واکنش به توافق اعلام شده جدید میان عربستان سعودی و کویت درخصوص میدان مشترک گازی آرش تاکید کرد که حق ایران برای بهره برداری از این میدان مشترک گازی محفوظ است.
سعید خطیب زاده افزود: میدان گازی آرش یک میدان مشترک بین کشورهای ایران، کویت و عربستان سعودی است و بخشهایی از آن در محدوده آب های تعیین حدود نشده بین ایران و کویت قرار دارد.
ذخیره گاز این میدان که در اواخر دهه۱۹۶۰ کشف شد، حدود ۲۲۰ میلیارد متر مکعب برآورد شده است.
نظر شما