۲۳ آذر ۱۴۰۱، ۱۳:۳۴
کد خبر: 84968116
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

امید جیرفتی‌ها برای رهایی از منابع آب زیرزمینی جان گرفت

جیرفت- ایرنا- منابع آب زیرزمینی در جنوب کرمان مانند سایر نقاط این استان کاهش چشمگیری داشته و دغدغه تامین آب شرب را افزایش داده است که حالا آغاز فرآیند تامین آب از سد این منطقه سبب جان گرفتن امیدها شده است.

به گزارش ایرنا به منظور رفع مشکل کمبود و نیز کیفیت نامناسب آب شرب شهر جیرفت، طرح انتقال آب از سد هلیل به این شهر در حال اجراست که بتازگی نیز کلید خورده و آنطور که مسئولان می گویند مردم شهر باید حدود سه سال دیگر صبر کنند تا کار به اتمام برسد.

آب شرب شهر جیرفت اینک از منابع آب زیرزمینی تامین می شود که روند افزایشی جمعیت شهر در کنار کاهش سطح آب های زیرزمینی که کیفیت آب را هم کاهش داده است موجب شده طرح انتقال آب از سد هلیل به مرحله اجرا برسد.

بحث بر سر کمبود و کیفیت نامناسب آب شرب جیرفت درحالی است که تلاش برای حذف آرسنیک آن نیز از اولویت ها به شمار می رود.

فرماندار شهرستان جیرفت روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن اشاره به دیدار اخیر خود از فرآیند اجرایی و پیشرفت پروژه انتقال آب گفت: شهر جیرفت با افزایش جمعیت روبه روست و در همین راستا بر اساس بررسی کارشناسان حوزه آب و فاضلاب و امور منابع آب، کمیت و کیفیت آب شرب شهر رو به زوال و تنش است.

احمد بلندنظر افزود: موضوع تامین آب شرب مورد نیاز شهر جیرفت به شکل جامع و اصولی برای سال های آینده در دستور کار قرار دارد و این امر در قالب طرح انتقال آب شرب از سد مخزنی هلیل کلید خورده است.

وی اضافه کرد: پروژه انتقال آب از سد مخزنی هلیل با اعتباری افزون بر هشت هزار و ۳۵۰ میلیارد ریال از اعتبارات ملی آغاز شده است و انتظار می رود در سال ۱۴۰۴ به بهره برداری برسد.

فرماندار شهرستان جیرفت یادآور شد: خط انتقال آب شرب از سد هلیل به شهر جیرفت از طریق یکی از شرکت های وابسته به بنیاد مستضعفان و با کارفرمایی آب منطقه ای با خط انتقالی حدود ۳۲ کیلومتر تا جیرفت اجرا خواهد شد.

وی ابراز امیدواری کرد با اجرای این پروژه وضعیت کمی و کیفی آب شرب شهر جیرفت تا سال ۱۴۲۵ در حالت مطلوب و پایدار باقی بماند.

بلند نظر با بیان اینکه هم اکنون موضوع حذف آرسنیک موجود در آب شرب شهر جیرفت برای کیفی سازی آب در قالب یک پروژه جامع در حال اجراست افزود: پروژه حذف آرسنیک تاکنون ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و این بخش از آن بزودی وارد مدار می شود که ۴۰ درصد دیگر پروژه هم پیگیری می شود.

جیرفت در ۲۳۸ کیلومتری جنوب مرکز استان کرمان قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha