به گزارش ایرنا، کاپیتان محمد محمدی بخش روز سهشنبه در آیین گشایش یازدهمین نمایشگاه صنعت هوایی کشور در جزیره کیش اظهار داشت: صنعت هوانوردی کشور بیش از چهار دهه در بخش نظامی و غیرنظامی در تحریم قرار گرفته است، به گونه ای که امکان واردات هرگونه دستور العمل اجرایی، نشریات، کتب و قطعات و در همه حوزه ها از جمله اورژانس وجود ندارد.
وی اضافه کرد: اما به لطف متخصصان داخلی در این مدت صنعت هوایی نه تنها زمین نمانده بلکه بالندگی و پیشرفت های بزرگی داشته که برگزاری همایش ها و نمایش ها با حضور کشورهای مختلف، ارائه بخشی از توان جمهوری اسلامی است.
محمدی بخش یادآور شد: امیدواریم شرکت کنندگان داخلی و خارجی حاضر در نمایشگاه یازدهمین صنعت هوانوردی با به اشتراک گذاشتن دانش به توسعه و صنعت در کشور کمک کنند و در این زمینه امضا و مشارکت های مختلف با کشور فدراسیون روسیه برنامه ریزی شده است.
وی گفت: در راستای توسعه صنعت هوانوردی کشور راهبرد دولت سیزدهم به طور کامل بلندمدت بوده که در محورهای ساخت با تعریف کنسرسیوم های مختلف، خرید هواپیما و قطعات لازم با انعقاد اسناد و نهضت تولید و قطعات در مسیر ارتقای توانمدی ها دنبال می شود.وی گفت: در راستای توسعه صنعت هوانوردی کشور راهبرد دولت سیزدهم به طور کامل بلندمدت بوده که در محورهای ساخت با تعریف کنسرسیوم های مختلف، خرید هواپیما و قطعات لازم با انعقاد اسناد و نهضت تولید و قطعات در مسیر ارتقای توانمدی ها دنبال می شود.
رییس سازمان هواپیمایی کشور گفت: در این مسیر با استفاده از ظرفیت های داخلی شرکت ها و تولیدکنندگان و شرکتهای دانش بنیان و سایر بخش های مختلف دفاعی، امروز افتخار داریم در حوزه هوایی و فضایی بتوانیم گام بلند در خودکفایی و توسعه برداریم.
معاون صنایع حمل و نقل وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز گفت: هم اکنون یک هزار و 50 شرکت دانش بنیان صنعت هوا و فضا در کشور فعال شده و سیاست دولت حمایت از این شرکت ها و توسعه دامنه فعالیت آنها در این صنعت است.
منوچهر منطقی افزود: با حضور شرکتهای دانش بنیان و پیوند آنان به صنایع داخلی شبکهای را با هدف رفع نیازهای داخلی ایجاد کرده ایم و از سویی دیگر با ارتباط گیری با شبکههای مکمل خارجی همچون کشور روسیه به دنبال توسعه دستاوردهای خود هستیم.
وی با اشاره به همکاریهای مشترک ایران و روسیه در توسعه ناوگان و زیر ساختهای هوایی دو کشور، افزود: توسعه هواپیمایی تجاری، همکاری در ساخت و اجرای هواپیمای ۱۰۰ و ۱۵۰ نفره با مشارکت اتحادیه هواپیمایی روسیه و طراحی و ساخت هواپیمای ۷۰ و ۱۰۰ نفره و تولید بالگرد Ka۲۲۶ در ایران از مهمترین زمینههای همکاری دوجانبه با کشور روسیه است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش نیز در این آیین اظهار داشت: برپایی نمایشگاه هوایی کشور در جزیره از ۲۰ سال قبل تشکیل و تاکنون هر ۲ سال یکبار برپا شده است.
مهدی کشاورز افزود: انتظار می رود در این دوره از نمایشگاه شرکت های دولتی و خصوصی داخلی و خارجی از فرصت های سرمایه گذاری جزیره کیش به فراخور نیاز خودشان در عرصه های دانش بنیان و توسعه ناوگان حمل و نقل و هوایی استفاده کنند.
۹۰ شرکت ایرانی و خارجی با هدف ارایه آخرین دستاوردهای زمینه صنعت هوایی در یازدهمین نمایشگاه بینالمللی صنایع هوایی و هوانوردی ایران در جزیره کیش حضور دارند.
در این نمایشگاه ۸۰ شرکت داخلی و ۱۰ شرکت خارجی از کشورهای روسیه، چین و اتیوپی آخرین دستاوردهای خود در زمینه صنعت هوایی را از ۲۲ تا ۲۵ آذرماه جاری به نمایش میگذارند.