به گزارش خبرنگار ایرنا دکتر علیرضا کیاست روز سه شنبه در سرسرای اداری معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز بیان کرد:هفته پژوهش امسال بر اساس ابلاغیه وزارت کشور و علوم، تحقیقات و فناوری ، با شعار پیشرفت تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین برگزار می شود که در کارگروه آموزش و پژوهش و فناوری و نوآوری خوزستان نیز مطرح شد.
وی افزود: هدف از برگزاری این هفته ترویج فرهنگ پژوهش و فناوری در سطح خوزستان، تجلیل از پژوهشگران و فناوران و به نمایش گذاشتن دستاوردهای پژوهشی و فناوری دستگاههای اجرایی در مراکز آموزش عالی استان است.
کیاست ادامه داد: برنامه های هفته پژوهش از شنبه ۲۶ آذر جاری با زنگ پزوهش در یکی از مدارس خوزستان با حضور مسوولان استانی آغاز می شود و در همان روز برنامه دانشگاه با درهای باز برگزار خواهد شد و هدف این است که خوزستانی ها با فعالیت های پژوهشی در مراکز آموزش عالی استان آشنا شوند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: در این راستا دعوتنامه ای به صورت عمومی برای تمام مدارس از طریق اداره کل آموزش و پرورش ارسال شده که دانشآموزان و والدین آنها حضور پیدا کنند.
وی بیان کرد: یکی از ایده های خاص این دانشگاه برای هفته پژوهش امسال این است که از مدارس مناطق کمتر برخوردار دعوت به عمل آمده تا به صورت میهمان ویژه شرکت داشته باشند و دانشگاه هزینه های مربوطه را تقبل کرده است.
کیاست اضافه کرد: آزمایشگاههای گروههای شیمی، زیست شناسی، فیزیک و دانشکده دامپزشکی و بیمارستان این دانشکده و دانشکده کشاورزی، کارگاههای دانشکده مهندسی، موزه علم و طبیعت و کتابخانه مرکزی برای بازدید آنها مهیاست.
معاون دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: امسال مقرر شده برنامه صنعت با درهای باز نیز اجرا شود و دانشجویان از برخی صنایع تاثیرگذار خوزستان دیدن کرده و با مشکلات و فرآیندهای تولیدی آنها آشنا شوند.
وی ادامه داد: برگزاری نشست های نیازسنجی و نیازشناسی در سطح دانشگاه و با حضور صنعتگران و صاحبان صنایع و کارشناسان مربوطه از دیگر برنامه های هفته پژوهش و فناوری امسال است که به صورت چهره به چهره کارشناسان و افراد آشنا با مشکلات صنایع با پژوهشگران و صنعتگران دانشگاه گرد هم آمده و طرح مساله می کنند.
کیاست افزود: میزگردهای تخصصی برای هفته پژوهش در دانشکده های مختلف این دانشگاه تدارک دیده شده و کلینیک کارآفرینی و اشتغال برای راهنمایی دانشجویان علاقه مند در ۲ دانشکده برگزار خواهد شد و کلینیک دانش بنیان نیز به صورت ویژه در این دانشگاه تدارک دیده شده است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز توضیح داد: با توجه به شیوه نامه ها و فعالیتهای پژوهشی پنج سال گذشته پژوهشگران و برگزیدگان در محورهای علوم پایه، علوم انسانی، فنی و مهندسی، کشاورزی، دامپزشکی و هنر در روز دوشنبه ۲۸ آذر مورد تجلیل قرار می گیرند.
وی ادامه داد: شناسایی دانشجویان تحصیلات تکمیلی با پایان نامههای تاثیرگذار و برون داده های پژوهشی بارز در کمیته علمی بررسی شده و در ۲ مقطع دکترا و کارشناسی ارشد و در محورهای علوم تجربی و انسانی موردتجلیل قرار می گیرند و فناوران برتر این دانشگاه بر اساس برون داده های مرکز رشد دانشگاه انتخاب و دراین روز تقدیر می شوند.
کیاست گفت: طرح های تحقیقاتی کاربردی و تاثیر گذار نتیجه تحقیقات مورد تایید کارفرما و دارای اثرات قابل قبول در وضعیت صنعت نیز مورد تجلیل قرار خواهند گرفت.
معاون دانشگاه شهید چمران اهواز در خصوص اسامی روزهای هفته پژوهش بیان کرد: شنبه ۲۶ آذر دانشگاه با درهای باز، یکشنبه ۲۷ آذر پژوهش و فناوری بنیان مرجعیت و دیپلماسی علمی با برگزاری نشست های تخصصی ، دوشنبه ۲۸آذر تجلیل از برگزیدگان دانشمندان و سرآمدان علمی پیشران پژوهش و فناوری، سه شنبه ۲۹ آذر روز صنعت و دانشگاه با عنوان علوم انسانی و علوم پایه ارکان اقتصاد دانش بنیان، چهارشنبه ۳۰ آذر دانشگاه مبدا تحول و اشتغال آفرینی و روز جامعه و دانشگاه، و پنجشنبه یکم دی برگزاری وبینارهای علم سنجی با میزگردهای تخصصی نامگذاری شده است.
وی افزود: کارگاههای دانش افزایی برای دانشجویان و اعضای هیات علمی نیز از جمله برنامه های هفته پژوهش است که اخلاق در پژوهش از مهمترین کارگاهها تعیین شده است.
کیاست ادامه داد: نمایشگاهی در مرکز رشد این دانشگاه در طول هفته پژوهش برگزار میشود و فعالیتهای شرکت های فناوری و مرکز رشد به نمایش گذاشته خواهد شد.
۴۶۰ میلیارد ریال حجم قراردادهای امسال ارتباط با صنعت دانشگاه
عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه در هفته پژوهش و فناوری تفاهم نامههایی با صنایع بزرگ خوزستان منعقد می شود گفت: بیش از ۴۶۰ میلیارد ریال حجم قراردادهای ارتباط با صنعت و جامعه در اسمال تاکنون بوده که بیشتر در قالب تفاهم نامه ها و جلسات نیازسنجی و نیازشناسی بوده است.
وی در خصوص دستاوردهای هفته پژوهش پارسال بیان کرد: دراین مدت عوامل تاثیر گذار در رتبه بندی این دانشگاه و نقاط قوت و ضعف برای ارتقای این رتبه بررسی شد؛ بر این اساس تعداد ارجاعات مقالات و چاپ در مجلات کیفی تر، از عوامل مهم این موضوع شناسایی شد.
راهاندازی پردیس علم و فناوری
کیاست ادامه داد:راه اندازی پردیس علم و فناوری دانشگاه شهید چمران به عنوان بازویی برای فناوری و نوآوری دانشگاه مد نظر قرار گرفته شده و هم اکنون ساختمان مجتمع فناوری و نوآوری آن مراحل پایانی را می گذراند. راه اندازی این پردیس در نشست هیات امنا تصویب شده و مراحل ایجاد آن در شورای گسترش و وزارت عتف درحال پیگیری است.
دانشگاه شهید چمران اهواز در ردیف ۱۵ دانشگاه برتر کشور
عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز ابراز امیدواری کرد که در طول امسال و تا هفته پژوهش آینده علاوه بر کسب مجوز، شتابدهندههای ملی و بومی را در مرکز خلاقیت مستقر کرده و گامی در جهت تبدیل پردیس علم و فناوری به پارک علم و فناوری این دانشگاه برداریم.
وی در خصوص رتبه بندی دانشگاه شهید چمران گفت: رتبه این دانشگاه بر اساس رتبه بندی ISE در ردیف ۱۵ دانشگاه جامع برتر کشور قرار دارد و در برخی رتبه بندیهای موضوعی، رتبههای مناسبتری کسب شده است.
نظر شما