به گزارش ایرنا، مهران فاطمی در نخستین نشست ستاد پیشرانان پیشرفت استان یزد، افزود: مهمترین هدف از تشکیل این ستاد، احصای پروژه های پیشران استان، متناسب با مزیت های استان و محورهای سند یزد نوین و استفاده از بخش خصوصی توانمند استان و هدایت نقدیندگی به سمت اجرای پروژه های پیشران است.
وی ادامه داد: منظور از پروژه های پیشران، پروژه های بزرگ و تحول آفرین در مسیر توسعه و پیشرفت استان است و فعالیت مجموعه های اقتصادی استان به ویژه بخش خصوصی و تعاملات خوب بین این مجموعه ها و بخش دولتی قابل تقدیر است.
استاندار یزد افزود: نتیجه این تعامل به خوبی در گزارش های مرکز آمار ایران مشهود است به طوری که علی رغم وجود همه مشکلات، استان یزد بالاترین رشد اقتصادی کشور را با نرخ هفت و ۵۵ درصد در سال ۱۴۰۰ به خود اختصاص داد و نقطه قوت این موفقیت نیز ، سهم ۲۹ درصدی بخش گردشگری در تجربه این میزان رشد اقتصادی است.
فاطمی ادامه داد: نرخ بیکاری استان در تابستان سال گذشته، 13.6 درصد بود که در حال حاضر این آمار به عدد 7.7 درصد رسیده است.
وی اظهار داشت: ۳۴۱ واحد تولیدی راکد در استان یزد شناسایی شده و تلاش هایی در راستای احیای این واحدها انجام و براساس گزارش های موجود، ۷۶ واحد از واحدهای راکد شناسایی شده فعال شده و پیگیری های لازم برای فعالسازی دیگر واحد ها در حال انجام است.
فاطمی ادامه داد: تغییر ریل استان به سمت اقتصاد دانش بنیان و مشاهده این تغییر ریل در ارائه تسهیلات، مشهود است و سهم استان یزد از تسهیلات حوزه دانش بنیان ۴۷ میلیارد تومان بوده که تاکنون ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به شرکت های دانش بنیان پرداخت شده است.
علی اکبر حجت از صنعت گران استان یزد نیز در این نشست گفت: انرژی خورشیدی یکی از مزیت های استان یزد است و می توان با حمایت از این بخش، موفقیت های زیادی را برای استان به دست آورد، اما برخی از قوانین و آیین نامه های اداری باعث توقف یا کاهش سرعت رویدادهای استان می شود.
محمد رضا دهقانی اشکذری رییس دانشگاه آزاد اسلامی یزد نیز در این نشست گفت: تامین مالی برخی از واحدهای صنعتی باعث شده است راهبرد میان دانشگاه و صنعت برقرار نشود و هنوز کاستی هایی وجود دارد و نیاز به نقشه راه دارد تا بر اساس پتانسیل هر منطقه نسبت به احداث صنعت و همچنین واحدهای تولیدی اقدام شود .
حبیب الله میرغفوری رییس پارک علم و فناوری استان یزد نیز در این نشست گفت: پروژه های پیشران نیازمند تدوین برنامه های راهبردی است و کانون های تفکر در حوزه های مشخص شده برنامه ها را بررسی و بر اساس این نظرات تخصصی اقدام شود.
زهیر حاجی حسینی مشاور جوان استاندار یزد نیز در این نشست گفت: پیشرفت نیازمند توجه به مبحث عدالت است و در این حوزه عقب ماندگی داریم و عدالت واژه ای است که امروز باید اجرایی شود.
محمد زاده رحمانی مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری یزد نیز در این نشست گفت: باید به مبحث درون زایی توسعه هم توجه کنیم و افزایش آگاهی مردم در ارزش افزوده و مباحث اقتصادی باعث همراهی بیشتر می شود و صنایع تبدیلی نیز می تواند پیشران باشد.
احمد آخوندی مدیرکل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری استان یزد نیز در این نشست گفت: تاسیس رصد خانه ای برای بررسی نیازها و توانمندی های استان ضرورت دارد و البته سیستم اداری و ناکارآمد باعث توقف فعالیت ها می شود و مطالعات بسیار زیادی از جمله سند آمایش تا سندهای مختلف داریم و اگر مرکز پیشرفت و عدالت با محوریت بخش خصوصی شکل بگیرد، باعث برنامه ریزی بهتر خواهد شد.
رحیمی یکی از مدیران فعال در وزارت امور خارجه نیز در این نشست گفت: خوشنامی یزدی ها در کشور زبانزد است و این مزیت بسیار بزرگی است همچنین سخت کوشی وقناعت پیشگی و آینده نگری مردم دارالعباده یزد نیز شهره است و اگر به دروازه های ورودی یزد نگاه کنیم، عدم توسعه متوازن استان کاملا مشهود است و تغییر نگرش یکی از اولویت های مسئولان و تصمیم گیران استان است و مردم را باید در برنامه ها مشارکت داد و بومی سازی در برنامه توسعه ای باعث تسریع در برنامه ها می شود.
نظر شما