به گزارش خبرنگار ایرنا، قرآن کریم ریسمان استوار و دستاویز محکمی است که خداوند به بندگاتنش هدیه داده و بنا بر سفارش رسول مکرمش،در کنار عترت ،می بایست به آن تمسک ورزید.
به گفته کارشناسان امور قرانی، با توجه به اینکه ترویج فعالیتها و فرهنگ قرآنی در بین خانوادهها باعث کاهش تهدیدهای فرهنگی و اجتماعی و تحکیم بنیان خانواده میشود بنابراین میطلبد در راستای توسعه و ترویج برنامهها و فعالیتهای قرآنی در سطح جامعه مجدانه تلاش شود.
این عده معتقدند علاوه بر این با توجه به حجم گسترده برنامههای شبکههای متعدد ماهوارهای و فضاهای مجازی برای به انحراف کشاندن نسل نوجوان و جوان جامعه، اجرای برنامههای قرآنی از جمله برگزاری مسابقات و تقویت مبانی دینی و اعتقادی مردم در جامعه راهکار مناسب برای مقابله با هجمههای فرهنگی دشمن است.
در همین راستا این روزها بعد از گذشته سه دهه قزوین میزبان چهل و پنجمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در بخش نغمات دینی در رشته های اذان، هم خوانی و دعاخوانی با حضور ۲۳۹ شرکت کننده است.
مسابقات سراسری قرآن کریم که هرساله با محوریت سازمان اوقاف برگزار می شود، علاوه بر عطرآگین کردن فضای جامعه، تبدیل به رویدادی مهم در عرصه ملی و بین المللی شده است.
خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) مرکز قزوین به همین منظور با جمعی از مسوولان فرهنگی مربوط به این مسابقات پیرامون ترویج آموزه های دینی و فرهنگ قرانی در جامعه به گفت و گو نشست.
قرآن باید پایه و اساس کارهای فرهنگی در جامعه اسلامی باشد
مشاور استاندار قزوین در امور قرآنی و فرهنگی در این رابطه با تاکید بر اینکه قرآن باید پایه و اساس کارهای فرهنگی در جامعه اسلامی باشد،اظهار داشت: بدون شک تمسک به قران و عمل به آموزه های آن راهکار حل مسایل و مشکلات بشریت به شمار می رود که مورد غفلت واقع شده است.
وی به برگزاری مسابقات سراسری قران کریم در بخش نغمات دین به میزبانی قزوین اشاره کرد و گفت: تقویت و ترویج فرهنگ قرآنی از طریق رقابت سالم رهاورد اصلی این مسابقات است.
مجید وفاپور گفت: در سالهای ۷۶ و ۸۵ هم استان قزوین میزبان مسابقات بینالمللی قرآن بود و قطعاً این میزبانی برکات معنوی بسیار زیادی را به همراه خواهد داشت.
وی اظهار داشت : در استانداری شورای عالی قرآن به ریاست استاندار برگزار میشود و ما نیز در حوزه قرآنی وظیفه داریم از برنامههای قرآنی خصوصاً مسابقاتی که در این راستا برگزار میشود حمایت لازم را به عمل بیاوریم.
این فعال قرآنی و داور بین المللی قرآن با بیان اینکه مؤسسات قرآنی قزوین با حداقل امکانات فعالیت میکنند، تأکید کرد: همانطور که قرآن کریم در جامعه امروز مظلوم واقع شده و از توجه به این حوزه غفلت شده است افراد فعال قرآنی هم مظلوم هستند که باید این رویه تغییر کند.
وی ادامه داد: از نمایندگان مجلس شورای اسلامی انتظار داریم که بودجه مناسبی را برای حوزه قرآن در نظر بگیرند و از دولت نیز انتظار میرود که این بودجه را تخصیص دهد تا در این حوزه فعالیتهای مناسبی انجام شود.
وفاپور تصریح کرد: فعالان حوزه قرآنی با کمترین امکانات بیشترین بازدهی را دارند و به همین جهت نیاز است که به این افراد توجه بیشتری شود تا بتوانند همواره در این عرضه بدرخشند.
وی خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش هسته مرکزی و ابتدایی در شکلگیری برنامههای قرآنی است و هر چقدر که این ارگان قوی عمل کند شاهد نتایج بهتری خواهیم بود.
ضرورت افزایش مشارکت دستگاه های فرهنگی در برگزاری مسابقات قرانی
رئیس هیئت داوران چهل و پنجمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم با بیان اینکه شاهد ارتقای سطح فنی و کیفی شرکتکنندگان مسابقات هستیم، گفت : این دوره از مسابقات از سطح کیفی بسیار خوبی برخوردار است.
غلامرضا شاهمیوه با بیان اینکه مسابقات قرآن فرصت مناسبی برای علاقه مندان به رشته های قرآنی است، افزود: این فرصت همچنین میزان خوبی برای آنهاست تا خود را مورد سنجش قرار داده و خود را ارتقا دهند.
وی اظهار داشت : با توجه به تعداد افرادی که در این دوره از مسابقات در بخش نغمات دینی در رشتههای اذان، تواشیح و دعا خوانی را اجرا کردند نسبت به گذشته از سطح کیفی بسیار خوبی برخوردار بود و پیشرفت قابل توجهی در این حوزه داشتند.
این داور بین المللی قرآن کریم با اشاره به اینکه در این دوره از مسابقات سراسری نغمات دینی قریب به ۲۰ داور در دو بخش خواهران و برادران مشغول به داوری و ارزیابی مستابقین در رشته های مختلف هستند،تصریح کرد: امسال نیروهای متخصص بسیار خوبی در بخش داوران به بدنه داوری پیوسته اند که شایسته تقدیر است.
شاه میوه ادامه داد: یکی از ویژگی های این دوره از مسابقات چه در بخش داوران و چه شرکت کنندگان از افرادی استفاده شده که متخصص در این حوزه هستند و بیش از ۹۰ درصد این افراد جزو برگزیدگان و پیشکسوتان تواشیح و همخوانی قرانی اند.
وی افزود: همچنین اعضای هیات داوری تلفیقی از اساتید با تجربه و داوران متخصص هستند که شاید در سالهای گذشته کمتر از این افراد متخصص استفاده می شود.
رئیس هیات داوران چهل و پنجمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم با تاکید بر اینکه نباید تعداد جشنواره ها و برگزاری این گونه از مسابقات به ویژه نعمات دینی محدود به سازمان اوقاف باشد،گفت: برای اینکه تعداد شرکت کنندگان در این حوزه بیشتر باشد باید دستگاههای فرهنگی بیش از پیش در برگزاری این مسابقات مشارکت داشته باشند.
شاه میوه با ذکر اینکه قران بهترین وسیله و ابزار برای حل مسایل و مشکلات و گرفتاری های بشر به شمار می رود،افزود: باید به آموزه های کلام وحی چنگ بزنیم تا سعادتمند شویم.
وی با بیان اینکه هنر بهترین وسیله برای انتقال مفاهیم قرآنی است، اضافه کرد: امیدواریم که در سالها آینده توجه بیشتر به جوانان مذهبی و قرآنی که علاقمند به برنامه های دینی هستند مورد توجه مسوولان قرار گیرد و بحث تواشیح و هم خوانی که به نوعی هنر محسوب می شود همانند سایر هنرها از جایگاه و بودجه ویژه ای برخوردار باشد.
وقف، پشتوانه پایدار در تداوم فعالیت های قرآنی است
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امورخیریه کشور نیز گفت: یکی از فعالیت های معاونت فرهنگی این سازان در زمینه موقوفات قرآنی و فعالیت های این حوزه است و قطعا برای انجام این فعالیت ها به پشتوانه های مالی نیاز داریم که باید پایدار باشد و وابستگی دولتی نداشته باشد و یکی از این پشتوانهها، وقف است کما این که موقوفات قدیمی زیادی وجود دارد که شامل دارالقرآن ها و موقوفاتی همچون مراکز چاپ و نشر نسخ شریف و قرآن کریم است.
حجت الاسلام والمسلمین غلامرضا عادل با اشاره به ضرورت پیاده سازی آموزه های قرآنی در جامعه برای سعادت مندی اعضای آن در دنیا و آخرت،اظهار داشت: فعالیت های قرآنی در راستای این هدف هستند که دستورات الهی به تبعیت از قرآن کریم در جامعه پیاده سازی و اجرا شود.
وی افزود: مقام معظم رهبری تعبیری در خصوص ورزش حرفه ای دارند که می توان از آن به عنوان تعبیری برای مسابقات قرآن نیز بهره گرفت که «اگر بخواهیم ورزش را همگانی کنیم که زمینه اولیه رشد و سلامتی است، باید به آن توجه ویژه داشت که در پرتو پرداختن به ورزش حرفه ای، ورزش همگانی رونق می گیرد» و در زمینه قران نیز این موضوع صادق است.
حجت الاسلام عادل تصریح کرد: اگر بخواهیم پرداختن به قرآن همگانی شود همه اقشار جامعه را باید در این مساله دخالت دهیم.
وی ادامه داد: بخشی از کار حرفه ای همین برگزاری مسابقات قرآن است که به صورت حرفه ای برگزار می شود و اساتید قرآنی هر سال پیگیر آن بوده و نوجوانان و جوانانی که در عرصه حفظ و قرائت قرآن کریم تلاش میکنند در واقع در تکاپو هستند تا دستاوردهای خود را در این رخداد عرضه کنند و در یک رقابت معنوی قرآنی جایگاه برتر را به دست آورند و این باعث می شود که قرآن در بطن جامعه رونق بیشتری بگیرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه در ادامه عنوان کرد: قرآن عرصه وسیعی است و به قرائت و حفظ، کتابت قرآن، مفاهیم و تفسیر مباحث قرآنی ختم نمی شود، ما امروز در کشور، دانشگاه های علوم و معارف قرآن کریم را داریم که هم سازمان اوقاف و امور خیریه و هم سایر مراکز علمی چه به صورت تخصصی و یا عمومی متولی این دانشگاه ها هستند.
وی با بیان اینکه در زمینه تفسیر قران باید بیشتر فعال باشیم، ادامه داد: ما دارای مفسران بزرگی همچون مرحوم آیت اله طباطبایی هستیم که تفسیر المیزان را نگارش کرده، این مفسر بزرگ قرآنی شاید یکی از تفاسیری است که بعد از آن کتابی با این غنا و قدرت ارائه نشده است و ایشان معتقد است که هر دو سال یکبار باید تفسیر قرآن انجام شود چرا که با پیشرفت هایی که در علوم بشری اتفاق می افتد زوایای جدیدی از آنچه که خداوند در آیات قرآن برای ما فرستاده کشف می شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اقدامات قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، تصریح کرد: سازمان اوقاف و امور خیریه هر سال با استفاده از تجربیات گذشته کار را قوی تر و بهتر ارائه می دهد.
حجت الاسلام عادل به فعالیت های قرانی اوقاف اشاره کرد و افزود: موضوع قرآن به صورت تخصصی در سازمان اوقاف و امور خیریه پیگیری می شود و مرکز قرآنی سازمان اوقاف زیر نظر ریاست سازمان اداره می شود و همچنین محافل قران کریم در بقاع متبرکه و امامزادگان بعنوان یکی از اماکن فرهنگی، از فعالیت های روحانی ما در این اماکن است.
حجت الاسلام عادل یادآور شد: همچنین در راستای ترویج فرهنگ قرآنی تفاهم نامه هایی را برخی موسسات قرآنی مردم نهاد خارج از سازمان ایجاد شده که به اقتضای زمان و مکان در جاهای مختلف حضور می یابند و همچنین کلاس های آموزش قرآن از برنامه های سازمان اوقاف می باشد.
نظر شما