حجم آب سد کوهبرد کهگیلویه به ۲.۵ میلیون مترمکعب رسید

یاسوج - ایرنا - معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: حجم ذخیره آب سد خاکی کوهبرد در کهگیلویه به ۲.۵ میلیون مترمکعب رسیده که تنها با دو سامانه بارشی اخیر ۱.۵ میلیون متر مکعب از آن پر شده است.

کیامرث حاجی زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بدون تردید با بارش های بعدی حجم سد کوهبرد سرریز خواهد شد.

وی افزود: خود سد آماده است و اکنون نیز برآورد شبکه انتقال آب در زیر دست انجام شده است.

حاجی زاده تصریح کرد: سطح زیرکشت این سد نزدیک به ۳۵۰ هکتار است و برای تکمیل زیر دست سد و احداث پمپاژ و مابقی خط انتقال سه و چهار با حدود ۲۸ میلیارد تومان آغاز شده است.

وی ادامه داد: بدنه خاکی سد به طور کامل اجرا شده و سازه سرریز هم انجام شده است.

عملیات اجرایی سد کوهبرد از سال ۱۳۹۰ با هدف کنترل سیلاب، توسعه گردشگری و آبیاری اراضی کشاورزی دیم حومه غربی دهدشت در شهرستان کهگیلویه آغاز و با تخصیص اعتبارات لازم در سفر رئیس جمهور در سال گذشته و تکمیل آن، در اولین بارندگی پاییز آبگیری شد.

این طرح پس از چند سال راکد بودن از سال ۱۳۹۶، توسط شرکت خصوصی در فاز اول آغاز به کار و با وجود کمبود تخصیص اعتبارات با سرمایه پیمانکار فاز اول با ارتفاع ۲۶.۵ متر و حجم ۲.۵ میلیون متر مکعب تکمیل شد.

سد مخزنی کوهبرد به عنوان تنها سد خاکی شهرستان کهگیلویه و از پروژه‌های مهم حوزه آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی است که به منظور توسعه بخش کشاورزی، گردشگری و اشتغالزایی در محدوده دشت‌های اطراف روستاهای کوهبرد تا برج بهمنی اجرا شد.

جلوگیری از فرسایش خاک و کنترل روان‌ آبها و همچنین ذخیره‌سازی آب باران جهت آبیاری بیش از ۳۵۰ هکتار از زمین‌های پایین دست، جلوگیری از سیلاب‌ها و افزایش سطح تولید محصولات کشاورزی از جمله گندم، جو و کلزا و فراهم‌سازی زمینه اشتغال ۷۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم برای آینده این طرح پیش بینی شد.

یک دهم از ۷۰ هزار هکتار زمین زراعی شهرستان کهگیلویه آبی است و در سایر اراضی کشت دیم همراه با هزینه های گزاف و درآمد حداقلی انجام می شود.

براساس آمارهای موجود، کهگیلویه وبویراحمد ۱۰ درصد آب‌های کشور را در اختیار دارد اما بخش عمده‌ای از زمین‌های کشاورزی آن به صورت دیم کشت می‌شود.

گزارش های منتشر شده شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد حکایت از کاهش میزان نزولات جوی در ۹ سال گذشته در این استان دارد که این امر ضرورت تلاش برای بهره برداری از سدهای در حال ساخت را بیشتر کرده است.

میانگین بلند مدت بارندگی در این استان از ۴۳ سال قبل تاکنون افزون بر ۶۷۵ میلی متر معادل حدود ۱۰ هزار و ۴۷۴ میلیون مترمکعب اعلام شده است.این عوامل و تنش آبی در شهرهای یاسوج، مادوان، سوق و دهدشت و کمبود آب کشاورزی و صنعت در شهرهای گرمسیری کهگیلویه و بویراحمد لزوم تلاش دوچندانی را برای تکمیل سدهای را بیشتر کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha