استاندار: اجرای برنامه‌های توسعه اردبیل نیازمند حمایت ملی است

اردبیل-ایرنا- استاندار اردبیل گسترش زیرساخت‌ها و اشتغال را دو برنامه اصلی توسعه استان عنوان کرد و گفت: تحقق برنامه‌های تدوین شده برای توسعه استان نیازمند حمایت و پشتیبانی از سوی مسئولان ملی به ویژه ریاست جمهوری است.

به گزارش خبرنگار ایرنا سید «حامد عاملی» در گفت و گوی تلویزیونی با بیان اینکه برای جبران ارتقای وضعیت اقتصادی و جبران عقب ماندگی‌های استان نیازمند تصمیم های مهم و اساسی هستیم، گفت: مسائل اساسی در استان وجود دارد که اگر اینها حل نشود نمی‌توانیم عقب ماندگی‌ها را جبران کنیم. در این زمینه برنامه‌هایی تدوین شده که اجرای آن نیازمند حمایت و پشتیبانی از سوی مسئولان در سطح ملی به ویژه ریاست جمهوری است.

استاندار اردبیل با بیان اینکه طی ماه‌های گذشته بیش از ۳۰ سفر وزرای دولت، سه سفر در سطح معاون رئیس جمهور و ۶۰ سفر معاونین وزرا انجام شده است، اضافه کرد: از چند ماه قبل نشست‌ها و جلسات متعددی با معاون اول رئیس جمهور برگزار شد و جمع بندی این نشست‌ها در دیدار اخیر به رئیس جمهور تقدیم شد و ایشان هم در این خصوص دستورات ویژه دادند.

اشتغال و زیرساخت‌ها؛ دو برنامه محوری توسعه استان اردبیل/ جمع‌بندی برنامه‌ها برای سفر دوم رئیس جمهور به اردبیل

عاملی دو موضوع اصلی و محوری استان اردبیل را زیرساخت‌ها و اشتغال استان عنوان کرد و یادآورشد: در بخش زیر ساخت‌ها مشکل اصلی تامین منابع است واقعیت این است که ما در کشور با محدودیت منابع داریم خواسته اصلی ما این است از محل مشخص منابع مورد نیاز تامین شود که رئیس جمهور در این خصوص دستورات ویژه دادند تا این طرح‌ها به نتیجه برسد.

وی با اشاره به آغاز دور دوم سفرهای استانی آیت الله رئیسی اظهار کرد: درخواست‌ها و مصوباتی که لازم است در این سفر اجرا شود به معاون اجرایی رئیس جمهور تقدیم شد و هفته گذشته هم طی جلسه ای این موارد جمع بندی شد این سفر برای ما مهم است و تلاش می کنیم مصوبات آن آثار ماندگار برای توسعه استان و رفع عقب ماندگی‌های آن داشته باشد.

مقام عالی دولت در استان اردبیل با اشاره به عقب ماندگی‌های زیرساخت‌های حمل و نقل استان گفت: به مردم استان تعهد داده‌ایم که بزرگراه شمال جنوب به نتیجه برسد. سال گذشته ۵۲ کیلومتر بزرگراه در استان به بهره برداری رسید. البته هدف‌گذاری ما در این بخش ۷۵ کیلومتر بود که قسمت عمده آن به نتیجه رسیده است.

عاملی اضافه کرد: همه مسیر اردبیل- سرچم که راه ارتباطی مرکز استان با مرکز کشور است، در دست اقدام است. برای این پروژه چهار هزار میلیارد ریال منابع اختصاص یافته فقط ۵۰ کیلومتر است تونل‌ها باقی مانده که مطالعات آن هم انجام شده است. مسیر اردبیل تا مشگین شهر هم با جدیت پیش می رود از آنجا به بعد ۹۵ کیلومتر تحت پیمان نیست که برای آن هم مجوز ۲۳ اخذ شده است و یکی از مواردی که از رئیس جمهور خواستیم تامین منابع برای تکمیل این پروژه هاست.

استاندار اردبیل اضافه کرد: علاوه بر این در مسیر سه راه صحرا تا گرمی و بیله سوار هم ۵ کیلومتر ورودی گرمی اوایل سال افتتاح شد و عملیات احداث ۱۵ کیلومتر دیگر هم شروع شده است.

استاندار اردبیل یادآورشد: در جنوب استان هم مسیر کلور- درام بخصوص در اقتصادی برای ما مهم است که منابع آن باید تامین شود در مجموع خواسته اصلی و مهم ما تامین منابع است که در سازمان برنامه و بودجه پیگیر هستیم و با جمع‌بندی این موضوع تمام این پروژه‌ها به جمع‌بندی خواهد رسید.

دنبال رفع گلوگاه‌های راه آهن اردبیل هستیم/ تا پایان سال زیرسازی راه‌آهن اردبیل به پایان می‌رسد

وی در ادامه در خصوص آخرین وضعیت راه آهن اردبیل هم گفت: واقعیت این است که ۱۸ سال است مردم اردبیل منتظر تکمیل این طرح هستند. دریک سال گذشته و بعد از سفر رئیس جمهور ده هزار میلیارد ریال به این پروژه تزریق شد که از این رقم در دو ماه گذشته سه هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال و نیمه اول سال هم بیش از سه هزار میلیارد ریال تزریق شد.

عاملی افزود: ما در این پروژه چند نقطه بحرانی و گلوگاهی داریم که اگر اینها حل نشود راه آهن تا پنج سال هم به نتیجه نخواهد رسید. بنابراین منابع را به این بخش‌ها اختصاص دادیم در این بخش تونل هشت لاینیگ و واریانت دو و سه کف‌برداری و لاینیگ در دست اجراست. علاوه بر این پل سارای که بزرگترین پل این پروژه است منابع و امکانات تامین شد و اواسط دی ماه تکمیل خواهد شد. تیرگذاری پایه پل‌های ۱۲ و ۱۳ هم دردست اجراست.

استاندار اردبیل گفت: عمده نقاط گلوگاهی این پروژه در دست اجرا و فعال است و امیدواریم تا پایان سال زیر سازی راه آهن به تمام برسد. در کنار آن ریل گذاری هم انجام می‌شود ۱۰۵ کیلومتر سال گذشته ریل‌گذاری شده بود که این رقم امسال به ۱۲۵ کیلومتر رسیده و ۵۵ کیلومتر دیگر باید ریل‌گذاری شود.

اتصال راه آهن اردبیل به جمهوری آذربایجان راهبردی و اساسی است

مقام عالی دولت در استان اردبیل خاطرنشان کرد: مهمترین درخواست ما از رئیس جمهوری اتصال راه آهن اردبیل به پارس آباد و جمهوری آذربایجان و روسیه است و رئیس جمهور به راه و شهرسازی دستور دادند که این پروژه را جزو اولویت‌های کار قرار دهند.

وی با بیان اینکه اتصال راه آهن اردبیل به جمهوری آذربایجان و روسیه برای استان و کشور راهبردی و اساسی است، افزود: رئیس جمهور به شدت روی این پروژه حساس هستند و گفتند که در این زمینه تا امروز کم کاری شده است. علاوه بر این با معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه و معاون اول هم جلساتی برگزار شده و امیدواریم جایگاه راهبردی این طرح در سطح ملی تبیین شده و طرح به مرحله اجرا برسد.

عاملی در ادامه با اشاره به اقدماتی که برای توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل هوایی شده است، گفت: برای برطرف کردن مشکلات فرودگاه اردبیل سال گذشته برای سیستم لایتینگ فرودگاه منابع تامین و اجرا شد. علاوه بر این مذاکراتی با شرکت‌های هواپیمایی انجام شده و در مجموع با اقدامات انجام شده الان هر هفته ۵۴ پرواز رفت و برگشت از فرودگاه اردبیل انجام می‌شود.

ریسک حضور شرکت‌های هواپیمایی در اردبیل کاهش یافته است

استاندار اردبیل ادامه داد: در حالی که در هشت ماه اول سال گذشته به خاطر بدی آب و هوا ۱۱۰ کنسلی پرواز داشتیم، امسال و با وجود افزایش تعداد پرواز کنسلی به ۱۲ مورد کاهش یافته است.

وی با اشاره به مشکلاتی که فرودگاه اردبیل در نیمه دوم سال دارد، گفت: برای حل مشکل یخ زدگی هواپیماها دستگاه یخ زدایی ظرف یک ماه آینده در فرودگاه مستقر خواهد شد.

عاملی خاطرنشان کرد: مجموع اقدامات انجام شده باعث شده ریسک حضور شرکت‌ها در اردبیل کاهش یافته و نظم پروازها برقرار شود در عین حال به دنبال این هستیم شرکت هواپیمایی پایه استان به نتیجه برسد که آن هم در دست اجراست.

اجرای برنامه جامع آب استان اردبیل نیازمند ۶ هزار میلیارد تومان منابع است

استاندار اردبیل در بخش دیگری از این گفت و گو تامین آب شرب و کشاورزی را از دیگر برنامه‌های اساسی و راهبردی استان ذکر کرد و گفت: برای تامین پایدار آب مورد نیاز استان برنامه جامع تامین آب شرب شهرستان‌ها تدوین شده است. در هشت شهرستان استان ناپایداری منابع آب شرب داریم این هم جزو پروژه‌های راهبردی است که باید پروژه اصلی شروع شود.

وی یادآورشد: اردبیل که یکی از شهرهایی است که منابع آب آن ناپایدار است در این زمینه برای ارتقای کمی آب مورد نیاز، اجرای خط دوم انتقال آب به تصفیه خانه اردبیل تمام شده است. در بخش ارتقای کیفی هم باید بازسازی تصفیه‌خانه در دست اجراست. علاوه بر این زون بندی سطح شهر هم اجرا شده است و امیدواریم با این اقدامات بحث پایداری منابع آبی مورد نیاز شهر اردبیل را تامین کنیم.

مقام عالی دولت در استان اردربیل خاطرنشان کرد: اجرای پروژه جامع آب استان نیازمند ۶ هزار میلیارد تومان منابع است که این برنامه یک افق ۵۰ ساله را مد نظر قرار داده و موضوع اب استان برای یک افق ۵۰ ساله حل خواهد شد.

۱۲۰ روستای استان اربیل تا پایان سال از آب شرب پایدار بهره‌مند خواهد شد

استاندار اردبیل ادامه داد: در بخش آبرسانی روستایی هم ۱۲ مجتمع آبرسانی در دست اجراست که آب مورد نیاز ۸۶۴ روستا را تامین خواهد کرد پیشرفت فیزیکی این طرح به ۳۵ درصد رسیده است. علاوه بر این با قراردادی که با بسیج سازندگی منعقد شده ۴۵۴ روستا از آب شرب پایدار بهره مند خواهند شد که امسال ۱۲۰ روستا اجرا خواهد شد.

وی همچنین با اشاره به اقداماتی که برای تامین آب کشاورزی استان شده است، گفت: در بخش آب کشاورزی برای تامین حقابه استان در شمال و جنوب جلساتی با وزیر نیرو برگزار شده و راهکارهایی در این جلسات پیشنهاد شده و جلسه نهایی در این خصوص قرار است ظرف هفته‌های آینده با حضور مسئولین استان و وزارتخانه در حضور وزیر تشکیل شود.

با کارهای نمایشی مشکل اشتغال حل نمی‌شود/ ظرفیت سازی برای ۳۵ هزار شغل تا افق ۱۴۰۳

مقام عالی دولت در استان اردبیل در بخش دیگری از این گفت و گو یکی از مسائل اصلی استان را بحث اشتغال عنوان کرد و با بیان اینکه حل موضوع اشتغال ارتباط مستقیم با سرمایه‌گذاری دارد، تصریح کرد: واقعیت این است که با کارهای نمایشی برای مردم کار درست نمی شود. اشتغال پایدار نتیجه افزایش تولید کالا و خدمات در بخشهای مختلف کشاورزی صنعت و گردشگری است اگر افزایش تولید کالا و خدمات رخ دهد قطعا مشکل اشتغال هم حل خواهد شد.

وی از تدوین برنامه ای با توجه به ظرفیت‌های موجود استان خبر داد و گفت: بر اساس ظرفیت‌های موجود امکان ایجاد ۱۷ هزار شغل در دو سه سال آینده در استان وجود دارد. در این زمینه ظرفیت مهم پایاب خداآفرین وجود دارد که تکمیل آن یک میلیون تن تولید محصولات کشاورزی را افزایش داده و برای ۵ هزار نفر در استان اشتغالزایی خواهد داشت.

استاندار اردبیل با بیان اینکه ۱۲ هزار میلیارد تومان منابع معطل چهار هزار میلیارد تومان است، اظهار کرد: در این مورد هم طی جلساتی چند الگوی تامین مالی خارج از اعتبارات دولتی پیش بینی شده و دنبال تامین منابع هستیم.

عاملی همچنین از رایزنی و برنام ریزی برای احداث یک هزار هکتار باغ مدرن در استان خبر داد و گفت: با راه اندازی این پروژه هم برای دو هزار نفر شغل ایجاد خواهد شد.

وی با تاکید بر لزوم تامین مالی شرکت‌های کشت و صنعت استان گفت: شرکت‌های کشت و صنعت استان رو به اضمحلال است و باید ظرفیتهای موجود در این مجموعه ها احیا شود. در این زمینه قرار شد برای تامین منابع مورد نیاز این شرکت‌ها هم با معاون اول رئیس جمهور جلساتی داشته باشیم.

استاندار اردبیل یادآورشد: در بخش صنعت هم با ۱۵ واحد توسعه ای فعال و اشتغالزای استان و بانک‌های عامل گفت و گو شده است که ما منابع و تسهیلات مورد نیاز آنها را تامین کنیم و آنها با افزایش ظرفیت‌های خود به ارتقای اشتغال استان کمک کنند این واحدها در بدبینانه‌ترین حالت ۱۲ هزار و در خوش بینانه‌ترین حالت ۱۷ هزار شغل در استان ایجاد خواهند کرد.

وی با بیان اینکه بخش گردشگری استان با وجود ظرفیت‌های بالای استان منجر به تولید ثروت نشده است، بر لزوم احداث و ایجاد زیرساخت‌ها در استان تاکید کرد و گفت: با اجرای برنامه‌های پیش‌بینی شده در بخش‌های مختلف کشاورزی صنعت و گردشگری، ۳۵ هزار ظرفیت اشتغال زایی ظرف افق۱۴۰۳ در استان ایجاد خواهد شد. در حال حاضر ۶۵ هزار بیکار در استان داریم که اگر تا افق پیش بینی شده ۳۵ هزار را برسانیم نرخ بیکاری زیر ۵ درصد خواهد رفت.

۱۰۰پروژه آموزشی در استان به بهره‌برداری رسیده است

عاملی در بخش دیگری از این گفت و گو اظهار کرد: در حالی که سرانه فضای آموزشی در کشور ۶ متر مربع است این رقم در استان اردبیل ۴ متر مربع است ک در برخی شهرستاها وضعیت از این هم بدتر است. وقتی تراکم دانش آموز زیاد می‌شود. این مسئله به شدت روی کیفیت آموزش تاثیر می گذارد. در این زمینه و بعد از سفر رئیس جمهور بخش عمده منابع را برای تکمیل مدارس و پروژه های نیمه تمام گذاشتیم که برخی از آنها حدود هفت الی هشت سال است نیمه کاره مانده است.

عاملی با بیان اینکه بیش از ۱۰۰ پروژه آموزشی، ورزشی و فرهنگی در آموزش و پرورش به بهره برداری رسیده است، گفت: ۸۶ پروژه دیگر هم در حوزه آموزش شروع شده است که بزرگترین پروژه دو مجموعه دارالفنون با سرمایه ۱۵۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری اخیرا کلنگ‌زنی شد.

نگرانی‌های مردم را درک می‌کنیم

وی در بخش پایانی این مصاحبه با اشاره به اغتشاشات هفته‌های اخیر در کشور گفت: علیرغم تلاش‌هایی که دشمنان کردند، با بصیرت مردم شریف استان بحمدالله شرایط استان به نحو مناسبی پیش رفت.

مقام عالی دولت در استان اردبیل با بیان اینکه مسائلی از جنس خشونت به اقتصاد و آینده ما ضربه زده و دشمنان را به ناکامی ما امیدوار می کند، گفت: ما نگرانی‌های مردم را درک می کنیم. مردم از آینده زندگی و فرزندانشان نگران هستند اما اطمینان می‌دهیم که در ارتقای زیرساخت‌ها و بهبود وضعیت اقتصادی استان و جبران عقب ماندگی‌ها با جدیت پیگیر هستیم و اگر دو برنامه اصلی توسعه استان با همکاری و همدلی مسئولین، نمایندگان و مردم استان محقق شود وضعیت استان مناسب خواهد شد.

وی با بیان اینکه دولت سیزدهم با شعار مردمی بودن و در کنار مردم بودن آمده است، گفت: ظرفیت‌های بسیار ارزشمندی در استان داریم که باید این ظرفیت‌ها را تبدیل به ثروت و اشتغال کنیم. با برنامه تدوین شده، قطعا این هدف محقق شدنی است و همت و تلاش ما این است ظرف دو سه سال قدم‌های بزرگی برداشته و عقب ماندگی‌ها را جبران کنیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha