به گزارش ایرنا، قبل از آغاز رقابتهای جامجهانی فوتبال در گزارشی به روند حضور و سیاست تیمهای قاره آفریقا پرداختیم و نوشتیم که جدا از مباحث فوتبالی آنها چنین میدانی را فرصتی برای حضور، دیده شدن و ارتقای جایگاه خود میبینند و امروز مراکش را میتوان نمونه بارز این مساله دانست.
بازیکنان آفریقایی در دورههای مختلف جامجهانی به دنبال آن بودهاند تا توانایی، ظرفیت و شایستگیهای خود را به معرض نمایش بگذارند. آنها به این جمله اعتقاد دارند که اگر خوب باشی، دیده میشود و رشد چشمگیر قیمت شیرهای اطلس ثابت کرد که میشود یکشبه، راه صدساله را طی کرد.
قبل از شروع جام شاید خوشبینترین هوادار مراکش هم تصور نمیکرد این تیم در جمع چهار تیم پایانی جام حضور داشته باشد اما فوتبال است و شد. حالا ستارههای این تیم در رصد و توجه تیمهای مطرح و بزرگ اروپایی قرار دارند و به نظر میرسد فضای جدیدی برای بازیکنان این تیم در دنیای فوتبال باز شده است.
از جمله ستارههای تیم ملی فوتبال مراکش که مورد توجه تیمهای مطرح قرار گرفته و با افزایش ۱۵ میلیون یورویی مواجه شده یاسین بونو مرد شماره یک شیرهای اطلس است. ارزش سنگربان ۳۱ ساله مراکش که در تیم سویا اسپانیا توپ میزند در سایت معتبر ترانسفرمارکت ۱۵ میلیون یورو اعلام شده است اما از این باشگاه اسپانیایی خبر میرسد از سوی سران باشگاه مبلغ ۳۰میلیون یورو برای رضایتنامه او تعیین شده و این نشان از رشد تصاعدی او در طول جامجهانی فوتبال دارد، البته بونو تا سال ۲۰۲۵ با این باشگاه قرار دارد و باید دید در ادامه فعالیت حرفهای او چه اتفاقی خواهد افتاد.
از سویی دیگر رسانه های فرانسوی از احتمال حضور اوناحی در تیمهای مطرحی از جمله بارسلونا، لیل و لسترسیتی خبر دادند. این ملیپوش مراکش که در لیگ فرانسه بازی می کند قبل از آغاز جامجهانی فوتبال با ارزش ۳/۵ میلیون یورو در ترانسفرمارکت معرفی شده اما با توجه به تمایل تیمهای صاحبنام اروپایی بدون شک با رشد قابل توجهی مواجه خواهد بود.
از دیگر چهرههای مطرح مراکش در این جام میتوان به سوفیان آمرابات اشاره کرد. او قبل از آغاز جام ۱۰ میلیون یورو ارزشگذاری شده اما بعد از بازیهای درخشان شیرهای اطلس او نیز مورد توجه تیمهایی از جمله لیورپول، تاتنهام انگلیس و البته اینتر ایتالیا قرار گرفته و حتی مبلغی بالغ بر ۳۰ میلیون یورو برای جذب و حضور او در آنفیلد به گوش میرسد.
فراموش نکنیم در تیم مراکش بازیکنانی مانند اشرف حکیمی ۲۴ ساله با ۶۵ میلیون هم دیده میشود که تا سال ۲۰۲۶ در خدمت پاریسن ژرمن فرانسه است. نصیر مزروعی نیز با ۲۵ میلیون یورو تا ۲۰۲۶ با بایرنمونیخ آلمان قرارداد دارد. حکیم زیاش هم در چلسی است و ارزشی بالغ بر ۱۷ میلیون یورو تا قبل از آغاز جامجهانی برای او در نظر گرفته شده بود. باید دید در روزهای آتی برای این بازیکنان چه شرایطی ایجاد خواهد شد و آیا آنها هم با پیشنهادهایی وسوسه انگیزی در دنیای فوتبال مواجه میشوند یا خیر اما آنچه مسلم است مبالغی که مطرح شد بدون شک در پایان جام با رشد چشمگیری مواجه خواهد شد که این مساله رشد اقتصادی قابل توصیفی را برای فوتبال این کشور به همراه دارد.
جامجهانی فوتبال یک فرصت است و باید قبول کرد که مراکش از جمله تیمهایی بود که از این فرصت به خوبی بهره برد و بازیکنان این تیم درس خوبی به بازیکنان دیگر تیمهای حاضر در قطر دادند.
نظر شما