جزییات تامین خسارت سیل در کرمان؛ از بازسازی کوثرریز تا نحوه جذب اعتبارات

کرمان - ایرنا - تشریح جزییات بازسازی واحدهای مسکونی منطقه کوثرریز رفسنجان که مرداد امسال در سیل تخریب شدند به همراه نحوه تخصیص اعتبارات خسارات سایر مناطق استان از مهمترین مسائل مطرح شده در نشست ستاد مدیریت بحران کرمان طی روز شنبه بود.

به گزارش ایرنا بیشترین تخریب های ناشی از سیل مردادماه امسال مربوط به کوثرریز بود که موضوع ۲ بخش داشت؛ واحدهای خسارت دیده و بکلی تخریب شده که حالا مدیران متولی می گویند کار بازسازی خسارت دیدگان بخوبی پیش می رود و در مراحل اتمام قرار دارد.

اما غیر از مسائل مربوط به رفسنجان تشریح جزییات تامین مالی جبران خسارت ناشی از این سیل در استان کرمان از دیگر موارد جلسه بود لذا پیگیری جبران خسارت‌های سیل مرداد در کرمان و چگونگی هزینه کرد اعتبارات برای جبران این خسارت‌ها، به عنوان مهمترین محور نشست مدیریت بحران این استان مطرح شد.

سیل، یکبار در زمستان پارسال مناطق مختلف استان کرمان را درگیر و خسارت‌هایی به زیرساخت‌ها و واحدهای مسکونی بویژه در جنوب استان وارد کرد. سیل امسال نیز در مردادماه، شمال استان کرمان و شهرهایی مانند رفسنجان و زرند را نیز درگیر کرد و موجب تخریب ۱۰۰ درصدی بعضی روستاها مانند کوثرریز رفسنجان شد.

در این زمینه بیشتر بخوانید:

اما معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان امروز در نشست ستاد مدیریت بحران استان کرمان گفت: درباره خسارت سیل مرداد امسال ۱۰۰ میلیارد تومان سری اول به صورت تنخواه در اختیار این استان قرار گرفت که با هماهنگی انجام شده و طبق مصوبه شورای توسعه ۸۰ میلیارد تومان آن از اعتبارات تملک (عمرانی) و ۲۰ میلیارد تومان جاری بود که بین دستگاه‌های اجرایی توزیع شد.

سیدمصطفی آیت‌اللهی موسوی با تاکید بر اینکه در سری دوم پرداخت اعتبارات سیل، ۳۰ میلیارد تومان اعتبار تملک و ۶ میلیارد تومان اعتبارات جاری اضافه شده است گفت: در سری اول در نوع ابلاغ برای جاری ایرادهایی وجود داشت و نمی‌ شد بخش هزینه‌ای و حتی پرداخت‌های پرسنلی را نیز انجام داد ولی ابلاغ بعدی نیز در سری دوم در بخش جاری دچار مشکل است که مجموعه سازمان مدیریت و برنامه در حال مکاتبه برای حل آن هستند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان همچنین با اشاره به موضوع برگزاری رویداد "ایران قوی" بیان کرد: موضوع این رویداد بحران در ابعاد مختلف است و در این زمینه اعضای ستاد مدیریت بحران باید با هزینه خود دستگاه در این نمایشگاه حضور داشته باشند.

حمید سالخورده سرپرست اداره کل مدیریت بحران استانداری کرمان نیز در این نشست بیان کرد: تمامی دستگاه‌ها در زمینه رویداد ایران قوی باید پای کار بیایند تا استان قابلیت‌های خود را در این عرصه به منصه ظهور برساند.

وی در بخش دیگری از این نشست به موضوع نصب دستگاه‌های شتاب‌نگار در استان کرمان اشاره کرد و افزود: در خصوص دستگاه شتاب‌نگار( شتاب‌سنج‌های زمین‌لرزه) چند دستگاه در شهرستان‌های عنبرآباد، راور، کوهبنان و منطقه هجدک نصب شده اما نصب آنها در بافت و زهکلوت شهرستان رودبارجنوب درحال اجراست.

جزییات تامین خسارت سیل در کرمان؛ از بازسازی کوثرریز تا نحوه جذب اعتبارات

۲ هزار و ۲۳۰ میلیارد تومان خسارت سیل مرداد به راه‌های کرمان

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان کرمان نیز در این نشست با بیان اینکه ۲ هزار و ۲۳۰ میلیارد تومان خسارت سیل به راه‌های استان بوده افزود: تاکنون نزدیک به ۸۳ میلیارد تومان قرارداد برای بازسازی پُل در شهرها و روستاهای خسارت دیده استان منعقد و ۱۸۰ میلیارد تومان به صورت امانی کار انجام شده است.
احسان عراقی زاده بیان کرد: هم‌اینک ۳۰۰ میلیارد تومان به پیمانکاران بدهکار هستیم که ۳۰ میلیارد تومان این مطالبات مربوط به تعمیرات ماشین‌آلات به دلیل سیل مرداد بوده است.

در این زمینه بیشتر بخوانید:

جزییات تامین خسارت سیل در کرمان؛ از بازسازی کوثرریز تا نحوه جذب اعتبارات

خسارت مدارس از سیل

رضا رضایی مدیرکل آموزش و پرورش کرمان نیز در این نشست با اشاره به اینکه خسارت سیل مرداد ماه امسال در آموزش و پرورش استان و مدارس ۵۰ میلیارد تومان برآورد شده است، افزود: در مدارس رفسنجان بشدت مشکل داریم.

اتمام کار ساخت واحدهای کوثرریز رفسنجان

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان کرمان نیز در این نشست با اشاره به روند بازسازی منازل خسارت دیده از سیل در استان افزود: طی ۲، سه ماه آینده کار ساخت واحدهای خسارت دیده کوثرریز شهرستان رفسنجان به اتمام می‌رسد و ۲۶ میلیارد تومان اعتبار هیات وزیران در حال واریز به حساب خسارت‌دیدگان است.

علی اکبر سلطانی‌نژاد افزود: از بخش حمایت های صنایع و معادن اعتبارات خوبی برای واحدهای تعمیری و احداثی در سیل رفسنجان پرداخت شد و در مناطقی مثل کوثرریز در محله نازکاری از منظر ساخت‌وساز قرار داریم؛ همچنین اینک در این منطقه ۴۵ فوندانسیون و ۳۲ اسکلت سقف اجرا شده است.

در این زمینه بیشتر بخوانید:

جزییات تامین خسارت سیل در کرمان؛ از بازسازی کوثرریز تا نحوه جذب اعتبارات

خسارات سیل رفسنجان

سرپرست فرمانداری رفسنجان نیز در این نشست افزود: در کوثرریز رفسنجان ۵۵ واحد ۱۰۰ درصد تخریبی شده داشتیم که تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی به این واحدها پرداخت شده و منتظر هستیم تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی نیز به این واحدها برسد.

حسین رضایی ادامه داد: درباره جبران خسارت‌های ناشی از سیل مرداد ۵۰ درصد اعتبارات شرکت‌های معدنی که قرار شده در اختیار ما قرار دهند واریز شده و ۵۰ درصد دیگر اعتبارات هم اگر واریز شود کار جبران خسارت در حوزه شهری نیز آغاز خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: درباره جاده سرچشمه، طرح مطالعاتی در حال انجام و بحث اعتباری آن نیز در حال پیگیری است که شرکت مشاور هم انتخاب می‌شود.

سرپرست فرمانداری رفسنجان با اشاره به پرونده‌های موجود در بحث سیل اخیر در رفسنجان بیان کرد: پرونده بعضی دستگاه‌ها که در حوزه سیل مقصر بودند در شعبه یک دادگستری در حال پیگیری است.

در این زمینه بیشتر بخوانید:

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha