ضرورت ایجاد نهضت ترویج کتاب و کتابخوانی در روستاها

اراک- ایرنا- معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر ضرورت ایجاد نهضت ترویج کتاب و کتابخوانی در روستاها، گفت: تقویت فرهنگ کتابخوانی در روستاها باید مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، "یاسر احمدوند" شامگاه یکشنبه در نشست با اعضای شورای روستای ضامنجان اراک ( روستای دوستدار کتاب) افزود: با اشاعه فرهنگ کتابخوانی، سطح مطالعه در جامعه افزایش می یابد و این مهم نشاط اجتماعی را به همراه دارد.

وی تاکید کرد: تلاش برای تأمین بودجه‌های لازم برای گسترش فعالیت‌های مربوط به کتاب و کتاب‌خوانی در روستاها و توجه دادن مردم و نهادهای روستایی به اهمیت کتاب و فرهنگی‌تر شدن فضای روستاها و نیز پر کردن اوقات فراغت کودکان و نوجوانان روستایی مورد توجه است.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: در روستاها آن گونه که باید اقدام فرهنگی صورت نگرفته و این مهم نیازمند توجه ویژه است، چرا که روستاها محل مناسبی برای فعالیت‌های مدنی و مشارکت در فعالیت‌های اجتماعی به شمار می‌آید.
احمدوند ادامه داد: امید است با همت مسئولان استان در روستاها نهضت ترویج کتاب و کتابخوانی شکل گیرد.

وی عنوان کرد: استان مرکزی از حیث شما بالای روستا، از استان های مطرح کشور است که می طلبد از این ظرفیت بیشترین بهره گیری صورت گیرد.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست با مدیران ستادی و شهرستانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی گفت: شرایط فرهنگی کشور مطلوب نیست مدیران در تلاش هستند شرایط مناسب تری به لحاظ اعتبارات و امکانات در این خصوص رقم بزنند.
احمدوند تاکید کرد: مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی علاوه بر انجام وظایف محوله، تکلیف انقلابی و فرهنگی نیز بر عهده دارند و در این شرایط دشوار، مدیران باید از تمام ظرفیت های فرهنگی بهره گیری می کنند.

وی با اشاره به ایجاد کتابخانه های سیار در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی بیان کرد: تحویل کتاب کودکان و دانش آموزان از کتابخانه های سیار، لذت بخش است و فرهنگ مطالعه در آینده کودکان امروز تاثیرگذار است.
مدیر کل دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز گفت: آموزش در حوزه چاپ و نشر از اولویت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
علی اکبر ابراهیمی در دیدار با چاپخانه داران شهرستان اراک گفت: استان مرکزی مهد مفاخر و مشاهیر است و باعث افتخار است که امام خمینی(ره) از این استان و شهرستان خمین برخواسته و دنیا را متحول کرد.
مدیر کل دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: استان مرکزی قطب صنعت کشور است و صنعت چاپ می تواند تکمیل کننده سایر صنایع موجود در این استان باشد.
وی با بیان اینکه هم اکنون صنعت چاپ به دلیل شرایط نامناسب ناوگان و مسایل دیگر مانند تحریم ها صنعت فرسوده ای شده است، ادامه داد: صنعت چاپ صنعتی گران است و سرمایه‌ گذاری قابل توجهی در این حوزه لازم دارد.
مدیر کل دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: نگاه علمی باید نسبت به چاپخانه ها وجود داشته باشد و افراد اندیشمند برای فعالیت در این عرصه پا به میدان بگذارند و یه این حرفه به چشم یک کار اپراتوری نگاه نکنند.
وی بر نقش محوری صنعت چاپ در چرخه تولید تاکید کرد و افزود: صنعت چاپ با بهرمندی از ترکیب طرح، رنگ و نقش بستر ساز مناسبی برای بازارهای محصولات جدید است.

در این دیدار، در خصوص مشکلات اساسی حوزه چاپ، صدور مجوزها، نحوه تسریع در امر خدمت رسانی و دریافت مالیات بر ارزش افزوده از واحدهای چاپی استان بحث و تبادل نظر شد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی نیز بیان کرد: برنامه‌ای که امروز در استان مرکزی اجرا شد یک رزمایش بزرگ فرهنگی بود که خون تازه‌ای را در شریان‌های فرهنگی استان جاری کرد.
" سینا دلشادی " افزود: بازشناسی فرصت‌ها و ظرفیت‌های فرهنگی، مبنایی مهم و اصیل در برنامه‌ریزی‌های آتی برای استان مفاخر و مشاهیر خواهد بود.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی اظهار داشت: این برنامه‌ نشان داد که فرهنگ و هنر در کشور ما زنده است و انگیزه و اشتیاق کار و فعالیت فرهنگی و هنری در شهرها و روستاهای استان مرکزی موج می‌زند که این مهم رسالت ما را سنگین‌تر می‌کند.

دلشادی با اشاره به ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی نیز گفت: اهمیت دادن به کتاب، اهمیت دادن به علم و آگاهی‌ است و انس با کتاب و ترویج فرهنگ کتابخوانی از الزامات پیشرفت و توسعه‌ی همه‌جانبه‌ی جامعه است‌.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha