مریم واعظی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، افزود: متاسفانه از ۲ دستگاه ماموگرافی بیمارستان الزهرای تبریز یکی از دستگاه ها اسقاط شده و دستگاه دیگر نیز چند روزی به دلیل مشکلات فنی دچار خرابی شده بود که با تلاش مدیریت دانشگاه علوم پزشکی مرکز استان، مشکلات رفع شده است و در حال حاضر بیماران در این قسمت پذیرش می شوند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر دستگاه ماموگرافی الزهراء مشکلی نداشته و در حال خدمت رسانی به مردم است، اظهار داشت: مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی الزهراء(س) تبریز یکی از مراکز مهم ارجاعی منطقه شمال غرب کشور است که خدمات ارزشمند فوق تخصصی در حیطه های سلامت زنان و نوزادان ارائه می کند.
واعظی ادامه داد: غربالگری انواع سرطان ها یکی از حیطه های مهم خدمات درمانی مرکز الزهرا است که سه کانسر قابل غربالگری در دنیا شامل کانسر سینه (breast)، دستگاه گوارشی (GI) و دهانه رحم (Cervix) دارای زیر ساخت های مناسب در این مرکز می باشد.
وی گفت: به دلیل تراکم مراجعه کنندگان وقفه ای در خدمت رسانی ماموگرافی بیمارستان ایجاد شده بود که با همت مسئولین دانشگاه علوم پزشکی تبریز برطرف شد و در حال حاضر خدمات دهی این دستگاه بدون هیچ مشکلی ادامه دارد.
واعظی از خرید یک دستگاه ماموگرافی جدید برای بیمارستان الزهرای تبریز خبر داد و افزود: این دستگاه توسط یکی از خیرین تبریز خریداری شده و به زودی با انجام تشریفات گمرکی وارد کشور شده و در مرکز خدمات دهی خواهد کرد.
به گزارش ایرنا، خرابی دستگاه ماموگرافی بیمارستان تخصصی زنان و زایمان آذربایجان شرقی در تبریز مشکلات عدیده و مختلفی برای مراجعه کنندگان به این مرکز آموزشی و درمانی ایجاد کرده بود و وقفه طولانی در این قسمت مراجعه کنندگان که اغلب از شهرستان های آذربایجان شرقی و حتی از استان های همجوار همچون اردبیل، آذربایحان غربی و کردستان هستند، را با دردسرهای ناخواسته مواجه کرده بود.
مرکز درمانی و آموزشی الزهرای تبریز به دلیل برخورداری از امکانات مناسب بخش سلامت زنان و نوزادان و ظرفیت ۲۵۰ تختخوابی فعال جزو مراکز مهم شمال غرب کشور به شمار می رود که هرگونه تاخیر در خدمات، خرابی دستگاه ها و تجهیزات پزشکی آن منجر به بروز انواع مشکلات اقتصادی، ایاب و ذهاب، اتلاف وقت برای بیماران می شود.
این مرکز علاوه بر ۲۱ شهرستان آذربایجان شرقی، از استان های آذربایجان غربی، اردبیل، زنجان و کردستان نیز مراجعه کننده دارد.
مرکز خدمات آموزشی و درمانی الزهرا (س) تبریز در سال ۱۳۵۱ به عنوان یکی از مراکز ارجاعی زنان و مامایی و یکی از مراکز ارائه دهنده خدمات پیشگیری، تشخیصی،درمانی و بازتوانی برای زنان و نوزادان در منطقه شمالغرب کشور تاسیس شد که هم اکنون دارای ۲۵۰ تخت فعال و شامل بخش های تصویربرداری (سونوگرافی،ماموگرافی،رادیولوژی،سی تی اسکن و ام آر آی )، واحدهای پذیرش، ترخیص، درمانگاه، خون گیری و واحدهای جوابدهی پاراکلینیک، بخش مراقبت ویژه نوزادان و بخش زایمان، بخش آزمایشگاه و دو اتاق عمل، بخش HDU و بخش مادران، بخش زنان و بخش حاملگی پرخطر و بخش انکولوژی زنان و شیمی درمانی و واحد تغذیه و سلف مرکزی کارکنان می باشد.
از مجموع ۲۵۰ تخت فعال این مرکز ، ۶۴ درصد به زنان و ۳۶ درصد به نوزادان تعلق دارد و متوسط بستری در این مرکز درمانی روزانه ۳۶ مورد بوده و در هر نوبت کاری ۲۳۰ نفر به شهروندان خدمات ارایه می شود و سالانه بیش از ۱۵ هزار نفر در این بیمارستان بستری می شوند.
بر اساس آمارهای رسمی هم اکنون در مرکز آموزشی درمانی الزهرای تبریز بیش از ۹۰۰ نفر اشتغال دارند که ۱۲۰ نفر از آنها را پزشکان متخصص در رشته های مختلف زنان و مامایی شامل می شود.
ماموگرافی یکی از روش های تشخیص سریع بیماری سرطان سینه به وسیله تابش پرتوهای خفیف اشعه ایکس است که به طور معمول در مواردی که مراجعه کننده دارای علایمی از جمله درد، تشخیص توده، پوسته پوسته شدن سطح سینه یا فرورفتگی و سایر ناهنجاری های مربوط به سینه باشد، به منظور اطمینان از نوع عارضه، ماموگرافی را توصیه می شود.
پزشکان متخصص برای زنان بالای ۴۰ سال انجام ماموگرافی را به طور سالیانه توصیه می کنند و زنانی که پیشینه ابتلا به سرطان سینه و رحم در اقوام خود دارند باید غربالگری ماموگرافی را زودتر از سن ۴۰ سالگی انجام دهند.
نظر شما