به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی چمران روز دوشنبه در مراسم اختتامیه چهاردهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری و نهمین جشنواره پژوهش و آموزش در مدیریت شهری و روستایی افزود: یکی از کلماتی که در محاوره و در مواقع مختلف از آن استفاده میشود، پژوهش یا تحقیق است اما در عمل کمتر از آن استفاده میشود البته در سالیان اخیر بعد از توجه خاصی که به علم و موضوع دانشبنیانها شد، استفاده عملی از پژوهش و تحقیق را کمی مناسبتر کرد.
وی با انتقاد از تاخیر در اجرای طرح ها و کمبود مطالعه برای انجام آنها، افزود: یکی از مسائلی که در مرکز مطالعات شهرداری مورد توقع است تعریف طرح است که چه چیزی را باید به عنوان طرح تعریف کنیم زیرا تهیه موضوع و چگونگی کار خودش یک کار تحقیقاتی است.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه بسیاری از مراکز علمی و دانشگاهی کار علمی و تحقیقاتی خالص انجام می دهند افزود: در حالی که برای کشور ما کاربردی بودن تحقیقات مورد نیاز است و در مرکز مطالعات شهرداری به طرح ها و کارهای تحقیقاتی نیاز داریم که زمان اجرای طرح ها را کوتاه تر و بها و قیمت به پایان رساندن آنها را نازل تر کند و البته باید توجه کنیم که از کیفت کار نباید کاسته شود.
وی با بیان اینکه باید برای شهر و مردم شهر شرایطی را به وجود بیاوریم که زندگی آنها در شهر راحت تر و سالم تر باشد افزود: حدود ۲ هزار و ۳۸ اثر در این جشنواره دریافت شده که این امر موجب شده فعالیت پژوهشی بطور جدی و گسترده در تهران شکل گیرد.
مشکلات پایتخت با نظر پژوهشگران رفع شود
شهردار تهران با بیان اینکه بزرگترین مراکز دانشگاهی کشور در این شهر است گفت: پایتخت با مشکلات زیادی روبرو است که این مشکلات با نظرات پژوهشگران رفع می شود.
علیرضا زاکانی افزود: تهران ۲۳۷ سال است که پایتخت است اما چه قبل و چه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، نتوانستیم یک افق روشن برای پیشبرد این کلانشهر ترسیم کنیم.
وی افزود: تهران با مشکلات متعددی در زمینه آلودگی هوا، ترافیک و مسکن مواجه است که رفع این مشکلات با نظرات پژوهشگران انجام میشود.
شهردار تهران ادامه داد: ابتدا باید برای رسیدن به افزایش کیفیت زندگی مردم ناظر به مسائل محیط زیست و سایر بخش ها نظرات آنها شناسایی و با استفاده از نظرات پژوهشگران و کارشناسان یک طرح و افق خلاقانه تدوین شود.
وی بیان اینکه تهران بیش از ۱۴ میلیون شهروند ساکن و غیر ساکن دارد گفت: ضرورت دارد با این حجم جمعیت، یک کار جدی مطالعاتی و پژوهشی در راستای افزایش کیفیت زندگی مردم در کلانشهر تهران انجام دهیم.
زاکانی با اشاره به فعالیت اخیر سازمان مطالعات شهرداری تهران نیز گفت: این سازمان فعالیت پژوهشی زیادی در بخش های مدیریت شهری دارد که باید این فعالیت ها در بدنه مدیریت شهری اجرایی و عملیاتی شود.
مدیریتهای شهری ویترین نظام هستند
رئیس مرکز مطالعات راهبردی و آموزش مدیریت شهری و روستایی نیز گفت: مدیریتهای شهری ویترین نظام هستند و باید مطالعات زیادی روی مسائل و موضوعات شهری انجام شود و مطالعات در حوزه شهرداریها کاربردیتر شود.
سجاد انوشه با بیان اینکه در باب پژوهش اعتقاد داریم که پژوهش از یک موضوعی شروع می شود تا بتوانیم با شناسایی آن را رفع کنیم افزود: اکنون پژوهش ها به سمت موضوعات راهبردی و کلان کشیده شده است.
به گفته وی، باید مطالعات زیادی روی مسائل و موضوعات شهری انجام شود و مطالعات در حوزه شهرداری ها کاربردی تر شود.
جشن پیوند علم و مدیریت شهری
رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران در این مراسم گفت: این جشنواره جشن پیوند بین علم و مدیریت شهری است و باید بتوانیم یک جریان فکری در کشور راه بیندازیم که جامعه علمی در تعامل با مدیریت و مردم نقش ایفا کند.
عطاءالله رفیعی آتانی افزود: هدف دوم تولید علم و نظریه پردازی است و جوایزی که به برگزیدگان این جشنواره اعطا میشود با همین هدف است.
وی تاکید کرد: هدف سوم شناسایی نخبگان است؛ به هر حال جامعه علمی که می توانند به مدیریت و حکمروایی شهری کمک کنند پراکنده هستند و این جشنواره فرصتی است تا آنها را شناسایی و بعد شبکه سازی کنیم که امیدواریم در سال آینده در جشنواره بعدی خبر خوشی از دستاوردهای پژوهشگران داشته باشیم.
به گفته رفیعی، این مطالعات باید در خدمت مدیریت شهری قرار گیرد که برای این کار همت و اراده از سوی مدیران را می طلبد تا محتوای پژوهشی به طرح های اجرایی تبدیل شود.
وی با بیان اینکه پژوهش صرفا دانشگاهی قابل اجرا نیست و تنها در همان مراکز علمی پاسخگوی نیازها است افزود: با این اهداف چنین تلاش هایی رقم می خورد به طوری که یک سال دوستان تلاش می کنند تا با جامعه علمی ارتباط برقرار کنند و بررسی می کنند تا برترین ها در مراسمی مورد تجلیل قرار گیرند.
رفیعی با بیان اینکه این جشنواره ۲ محور تخصصی داشته است گفت: یکی شهرهای دانش محور و کارآفرین و دومین تمدن ایرانی-اسلامی و حکمروایی شهری که در این مدت نشستهای علمی متعددی داشتیم همچنین بیش از ۲ هزار اثر علمی به دبیرخانه جشنواره رسید و توسط هیات علمی و داوران مورد ارزیابی قرار گرفت.
به گزارش ایرنا، چهاردهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری و نهمین جشنواره آموزش و پژوهش در مدیریت شهری و روستایی با چشم انداز «تهران؛ کلانشهر الگوی جهان اسلام» و با محورهای «شهرهای دانش محور و کارآفرین»؛ «تمدن اسلامی- ایرانی و عدالت شهری»؛ تلاش دارد فضای گفتمانی شفاف، خلاقانه، نوآورانه و مشارکتی را برای اداره شهر فراهم سازد. شرایطی که تسهیلگر تحقق و گسترش عدالت اجتماعی، ارتقای پایداری، تابآوری و زیستپذیری شهر و به بیان گویاتر، تامین و تضمینکننده حقوق شهروندان و منافع عمومی شهر براساس مبانی دینی برای همگان باشد.
مشارکت سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، شورای عالی استانها، شورای اسلامی شهر تهران و مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران به عنوان ارکان اصلی مدیریت شهری و همچنین بیش از پنجاه دانشگاه و نهاد علمی و تحقیقاتی، گویای فراگیری سطح مشارکت جشنواره است.
تعریف ۲ محور ویژه، ۹ محور و ۴۵ زیرمحور و موضوع تخصصی برای دریافت آثار و مشارکت بیش از ۶۰ عضو هیات علمی از دانشگاهها و موسسات پژوهشی کشور در فرآیند داوری، با استقلال کامل در ارزیابی و انتخاب آثار و همچنین برخط بودن فرآیند دریافت و داوری آثار در راستای افزایش شفافیت شیوه انتخاب برندگان، از جمله اقداماتی است که در این دوره رقم خورده است.
به منظور بررسی ابعاد مختلف «شهرهای دانش محور و کارآفرین؛ تمدن اسلامی- ایرانی و عدالت شهری» به عنوان محورهای ویژه این دوره از جشنواره، تعداد ۹ نشست تخصصی همزمان با هفته پژوهش، با مشارکت نمایندگانی از حوزههای علمی، سیاستگذاری و خبرگان و مدیران اجرایی برگزار گردیده است که نتایج آنها میتواند راهگشای شناخت و حل عالمانه مسائل و ارائهدهنده راهکارهای نوآورانه برای پیشبرد اهداف مدیریت شهری باشد.
همچنین در راستای انعکاس هرچه بیشتر رویکردهای نخبگان و صاحبنظران، ویژهنامه جشنواره با موضوع «تمدن اسلامی- ایرانی و عدالت شهری» تهیه و تدوین شده است.
نظر شما