به گزارش ایرنا، آیت الله محمد رضا ناصری روز دوشنبه در نشستی با مدیرکل راه آهن و جمعی از مسئولان یزد با اشاره به اهمیت خطوط ریلی در کشور افزود: توسعه کمی و کیفی در راه آهن و خطوط ریلی به منزله بهبود مشکلات مردم در زمینه رفت و آمد و مشکلات حمل و نقل بار در کشور است.
وی با اشاره به اینکه خطوط ریلی امر حیاتی است و کوتاهی در این مورد کوتاهی در حق کشور است ادامه داد: در جادههای استان میلیونها کامیون باری رفت و آمد و این مورد ضایعات زیادی را در پی دارد و تنها راه حل این مسئله، افزایش خطوط ریلی و باری در استان است.
امام جمعه یزد با بیان اینکه جلوگیری از فرسودگی جاده ها، کاهش مصرف سوخت و کمک به هزینههای دولت از مزایای ریلی شدن حمل و نقل بار است افزود: باید بررسی شود که قطارهای سریع السیر و واگنهای جدید امکان اضافه شدن به خطوط ریلی استان را دارد یا نه تا بتوان برخی از مسائل و مشکلات مردم را حل کرد.
ناصری با اشاره به گسترش حوزه فعالیت ریلی با سایر کشورها گفت: اگر بتوان حمل و نقل ریلی را با سایر کشورها گسترش داد علاوه بر منفعت تجاری باعث تقویت ارتباط کشور با سایر کشورها میشود.
همچنین مدیرکل راه آهن استان یزد در این دیدار با اشاره به فرمان امام خمینی (ره) در زمینه حمل و نقل گفت: راه آهن یزد یکی از بزرگترین خطوط ریلی و جزو پنج راه ریلی کشور محسوب میشود.
رحمت رحمت نژاد افزود: راه آهن یزد ۳۰ درصد کل بارگیری کشور را بر عهده دارد و در بحث تُناژ بارگیری و حمل رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است.
وی از رشد بارهای صادراتی استان یزد نسبت به مدت مشابه خبر داد و گفت: در سال جاری در زمینه بارهای صادراتی استان یزد دو هزار و ۹۰۰ درصد رشد داشته ایم.
این استان به خصوص شهر یزد به واسطه قرار گرفتن در شاهراه اصلی از جایگاه خاصی در حمل و نقل مسافر و بار در کشور برخوردار است.
هم اکنون این ادارهکل، وظیفه ترانزیت و اتصال شبکه های ریلی راه آهن اصفهان، شرق، کرمان و هرمزگان را بر عهده دارد.
بیش از ۸۰ درصد مواد معدنی و افزون بر ۷۰ درصد بارهای ترانزیتی کشور از طریق این استان جابهجا میشوند.
استان یزد ۶۸۱ کیلومتر بزرگراه، ۶۵۷ کیلومتر راه اصلی، ۹۸۰ کیلومتر راه فرعی، دو هزار و ۲۵۰ کیلومتر راه روستایی دارد که از مجموع راه های استان هزار و ۲۶۷ کیلومتر آن جزو راههای شریانی و ملی است.
نظر شما